Med smak av morot


Idag var det dags för Meja att prova smakisar. Stora tjejen! =) Det fick bli en morotsburk på ICA under promenaden. Det vara bara att rota fram micron, för den lär behövas en del framöver.

  

  

Först var hon lite skeptisk, men sen slank det ner.
Hon sög i sig maten.

Hur gör ni, lagar ni maten själv eller köper ni på burk?


Kommentarer
Postat av: Hulda

Vi har börjat ge Melvin gröt, hirsgröt och det går bättre och bättre för varje dag. I övermorgon blri det potatis och nästa vecka blir det morot. I den möjligaste mån kommer vi nog att göra maten själv men självklart lär där slinka ner färdigmat också, framför allt när vi köra fram och tillbaka mellan Sverige och Norge.



Smart med handduken...vi har gröt överallt när melvin äter :-) Händerna är ju snabbt uppe i maten.

2011-04-04 @ 18:30:43
Postat av: Ninni

Åh, skoj! Kul att hon gillade det också.

Ps. Vi köper vår.

2011-04-04 @ 19:18:51
URL: http://ninnirunemyr.blogg.se/
Postat av: ulrica

kul att det gick bra =)

2011-04-04 @ 19:28:13
URL: http://ulricalovisa.blogg.se/
Postat av: Fia

Svin dyrt med barnmat, speciellt när man har två som äter.Så jag gör faktiskt den mesta barnmaten själv =) Men det började jag med så fort dom åt hela mål, smakisarna var burk.



kan tänka mig att många blev lite chockade =) Vi gifte oss på våran 10-årsdag och satte in en annons i tidningen där alla fick läsa.Telefonerna gick på högvarv men vi svara inte förrän vi gift oss.Syrran hon satte morgonkaffet i halsen och började terra mamma o pappa vid 6 på morgonen haha

2011-04-04 @ 20:34:40
URL: http://www.ensidaomallt.se/Sofsan/
Postat av: Fröken M

jag har varit en riktig latmask och det är först nu på sistone som viggo fått hemlagad mat av det vi äter ! Men det blir fortfarande en del burkar.

Vet du - ibland känns det som om jag är typ den ENDA som inte har några problem alls med att lämna viggo på dagis, men jag är såå övertygad om att det kommer bli bra för oss alla. V behöver busa med andra barn, och jag behöver komma ur mamma bubblan och bara vara vuxen ibland !

2011-04-04 @ 21:26:24
URL: http://frokenmela.se
Postat av: Hulda

Hirs ja vad är det eg. :-) Samma sak som fåglar äter, de man hänger i taket på buren. Det innehåller inget gluten. Vi köpte från början havre/ris men det skulle man tydligen inte för där var gluten. Gluten ska man börja med att introducera lite senare...så vi fick helt enkelt köpa hirs. I gröt funkar hirs, ris och majs till att börja med. Melvin får bara en liten smakportion, alltså vi tar en tesked pulver och sedan vatten. Jag häller i lite ersättning i gröten också för att den inte ska vara så torr plus att det blir som mjölk som man vanligtvis själv har i gröt. Han äter vanligtvis upp allt och sedan får han flaskan och får äta så mycket han vill. Han får ersättning (NAN2)resten av tiden, alltså 5 mål om dygnet, hade hoppats på 4 ggr men han vill fortfarande ha nattmaten. Till oss på Helsestasjonen sa de att gröt var bra att börja med sedan potatis och därefter morot, men jag tror inte det spelar någon roll vilken ordning man tar dte i. Det viktiga tror jag är att man låter barnet äta samma mat i en vecka till att börja med för att se så de inte är allergiska. Därför har Melvin fått gröt i en vecka och ska sedan få potatis i en vecka.

Oj långt meddelande :-D Hade varit kul att utbyta erfarenheter kring barnen så har du lust så får du gärna mejla mig på [email protected]

Ha de!

2011-04-05 @ 11:39:53
Postat av: Tora - Viggos mamma

ååh här är det verkligen tvärt om - Viggo hatar allt jag ger honom förutom gröten som är det bästa han vet!



Jag gör egen mat. Känns bättre att veta att han bara får bra saker i sig plus att det faktiskt är både roligare och billigare :)

2011-04-05 @ 12:26:44
URL: http://glitterfjolla.blogg.se/
Postat av: boosse

har inte börjat på riktigt än utan kör lite smakisar, vi gör egen mat. provade morot idag (provat förut blandat m potatis) men blä och usch, det gillade hon inte!

2011-04-06 @ 17:37:57
URL: http://boosses.blogg.se/

Va sa du?:

Namn:
I will be back!

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg?:

Skriv här:

bloglovin
Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...