Förlossningsbrev

Ska jag skriva eller inte? Har googlat lite på det och visst kan det vara bra, men jag hade tänkt mata sambon med all info om hur jag vill ha det... Men så skojjade vi lite, tänk om han svimmar då, vem ska då föra min talan?!

Hittade lite info om vad som kan vara med i ett förlossningsbrev  (taget från blimamma.se):

  1. Börja först med att skriva ditt namn och personnummer, samt namn på pappan. Det är många föderskor som kommer samtidigt och det kan hända lätt att ditt brev blandas med andras brev eller andra paper på sjukhuset. 
  2. Vad vill du ha som förberedelse inför förlossningen? Vill du ha lavenemang, vill du duscha eller bada (om det är ont om tid så kanske det inte kan uppfyllas, men finns det tid och möjlighet så kanske det går att ordna).
  3. Barnmorskan. Accepterar du att det finns studenter eller praktikanter som kommer och tittar ibland och lär sig under din förlosning eller vill du bli lämnad i fred. Kan du acceptera manliga barnmorskor eller vill du absolut inte ha en sådan?
  4. Vad vill du ha för smärtlindring? En artikel om smärtlindring kommer snart publiceras på "Bli Mamma.se" som ska innehålla för och nackdelar för både dig och bebisen med de olika smärtlindringmetoder som finns. Generellt så måste du välja bland medicinska och naturliga smärtlindringsmetoder. Bland naturliga smärtlindringsmetoder kan du välja bland andning och avslappning, dusch och bad, massage, TENS och akupunktur. Till medicinska metoder räknas lustgas, epidural blockad, spinal bedövning, bäckenbottenbedövning, livmoderbedövning (även kallad för PCB) och petidin eller morfin. Läs gärna genom för och nackdelarna och välj vad du skulle vilja i första hand och vad du kan tänka dig överväga. Glöm inte att skriva ner de allergier eller reaktioner mot bedövning som du känner till att du haft.
  5. Vilken ställning vill du föda i? Du kan så klart ändra dig om du ser att det känns bekvämare att krysta i enn annan position men det ändå är bra att du har en utgångspunkt för det. Vanliga ställningar som man krystar i är hukande ställning (du kan tom välja att ha din partner bakom dig att luta dig mot, framptböjd ställning, liggande på rygg, knästående lutad över en saccosäck/sängkanten, gåstol, sackosäck och förlossningspall.
  6. Är du orolig för att spricka? Då kan det vara värt att du skriver att du vill ha tydliga instruktioner från barnmorskan för att undvika det. Hon kan ge dig råd om vilken ställning du bör inta för att minska risken att spricka osv. Hon kan också med tryck eller bedövningsspray mot mellangården (perinealskydd) minska risken för bristningar och minska smärtupplevelsen för dig.
  7. Vad vill du ha för smärtlindring om du ändå spricker? Kan du tänka dig få spruta i underlivet eller vill du helst ha en bäckenbottenbedövning. Vill du ha självupplösande tråd?
  8. Vad skall man göra med bebisen när den är redan ute? Vill du ha den direkt på magen? Vill du att din partner ska ta emot den? Vill du att han ska klippa av navelsträngen? Vill du ha en mysig stund alla tre efter att bebisen är född, helt ensamma i lugn och ro?
  9. Vem skall ta beslut om du inte kan? Det är viktigt för barnmorskan att veta vem att vända sig till i fall det finns val och du är för trött för att fatta beslut. Bäst i de stunderna är att lämna rätten till pappan om han känner till vad du vill och om du känner dig trygg med hans beslut.
  10. Kommer du på något mer som du känner är viktigt eller du känner dig orolig för? Glöm inte att skriva det. Det är bättre med en sak för mycket än för lite.

Glöm inte att avsluta ditt förlossningsbrev med något positivt till personalen, i stilen: Jag hoppas att ni tillsammans med oss vill göra vårt barns födelse till ett positivt minne som vi aldrig kommer glömma.


Hmm får helt enkelt bara skriva svar på frågorna och sen formulera om det till ett brev...

Någon som skrivit ett sånt här brev eller funderar på att göra det?


Byrån färdigHär är resultatet av älsklingens slit. Mkt fin byrå!
Än så länge är det lite kaos i bebishörnan. Allt ligger huller om buller och jag kan inte förstår hur vi ska få plats med allt sen när det ska spridas ut på sina platser.

Badbaljan till badrummet.
Vagnen till hallen.
Bilstolen till bilen.
Skötbordsmadrassen till badrummet.

Alla kläder ligger fortfarande i två högar i vårt sovrum, men det ska tvättas och sorteras till helgen. Filtar, nappflaskor, böcker, gosedjur, nappar, leksaker osv har jag petat ner i lådorna och där får de stanna tills vidare.

Kom ut till oss nu vår älskade unge!
Kärlek!


V 32


Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek.

På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Men så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram.

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern.

Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.


Andra sidan jordklotet

Hade tänkt hinna med att prata några ord med min kära vän på andra sidan jordklotet, Julia. Hon och hennes man sålde allt de ägde och flytta till hennes "hemland" Nya Zeeland, efter deras bröllop för ca 2 år sen. Kändes verkligen tomt till en början, men nu "träffas" vi ganska ofta på nätet. Men jag ger inte upp hoppen, vill att dom ska flytta hem igen! =) Nu har dom sommartid så det skiljer bara 11 timmar mellan våra liv.Jag, bruden Julia, hennes Joakim och bestman Daniel.
Bröllopet i Kalmar Slott 2008.

Saknar er!


God morgon bloggen!

Gillar verkligen höstmörkret! Finns inte mkt mysigare än att få tända ett ljus och njuta frukosten i lugn och ro. Börjar jobbet först om två timmar, men vaknade när älsklingen gick upp.
Idag mår jag bättre än igår. Hela gårdagen gjorde bebis sig påmind genom att möblera om bland mina tarmar och lever bland annat. En sjuk trötthet på det och upplärning på jobbet = stenhård mage och helt slut.

Idag kör jag ett korte pass på jobbet 9.30 -14.30, och sen får jag se vad dagen bjuder på.Bullbak kanske?


I brevlådan

Idag kom lite kläder till bebis som jag beställde för ett tag sen när jag fick panik och tyckte att vi inte hade tillräckligt med kläder till bebis! Nu drunknar vi nästan i kläder ist. =) Men då slipper jag tvätta så ofta...

Nu har jag köpförbud.


Byrå till bebis

Äntligen har vi köpt en byrå till bebis. Så nästa lediga dag, läs helgen,
blir det dags att tvätta babiskläder och filtar.Älsklingen i ett hav av material!


Ballerina PepparkakaKakan var riktigt god och nu är min julstämning på topp!


Skor skor skor!

Ja, ni som följer mig vet ju att jag länge har letat skor. Mina skor som jag använder idag har passerat sitt bäst-före datum för lääänge sen!O l d i e s  b u t  g o l d i e s

Så redan igår var jag på Skopunkten och la undan ett par vanliga skor. Men eftersom de till och med släckte lamporna i butiken prick kl 16 fick jag helt enkel lägga undan dom till idag. Tog nog inte mer än 10 minuter så hade både jag och älsklingen hittat oss ett varsitt par skor. 3 par för under 600 :- ME LIKE!

                


Hittade inte det tredje paret på hemsidan och orkar verkligen inte ta ett kort på dom.
(Ser ut som älsklingens fast vita.)


Babyshower!Och jag som trodde att jag skulle få åka hem och bre ut mig på soffan i älsklingens knä... Men ikke! Hann inte mer än ta av mig jackan innan den skulle på igen. Försökte med hundögonen, men vi skulle tvunget iväg till svärmor och fika. OK, jag har ju faktiskt något att skylla på, så jag följde snällt med. Och tur var väl det, för där väntade flera av mina vänner och delar av min familj! Vilken överraskning! =)Det bjöds på mkt god mat...

... och trevligt sällskap!

Vi gjorde en del lekar. Hitta säkerhetsnålar i okokt ris tex. Jag och Kim tävlade mot varandra och jag vann! Varje gem var lika med en gömd present och efter en stunds letande hade vi samlat på oss en hel del grejer.Här är en del av presenterna.Vi tackar och bockar för alla fina presenter! Bebis hälsar och längtar efter att få träffa alla er
underbara människor!


Gott skratt

Söndagen blev bättre! Jag lämnade Liam hos mina föräldrar och sen hämtade jag upp Ullis. Vi hämtade i sin tur upp Thore och vi satte oss på Kebeb House och åt en god kebebtallrik och snackade mkt snusk, ingen censur här inte. =)Thore & Ullis

Vi passade även på att ragga med oss Jennie när vi skulle fika. Alla goa vänner på samma gång, är inte ofta det händer. Indie lilla busfröet var med, så vi fick hålla oss utomhus. Tur att Espresso House hade kvar sin uteservering.Jennie & IndieMUMSSer ni smygaren till vänster i bild? (Indie) =P 

Supermysig eftermiddag med många skratt och massa babbel!
Kärlek!


Söndagsmorgon

Så skönt att bara ligga och dra sig det där lilla extra på mogonen. Tråkigt bara att älsklingen tycker Playstationet är mkt roligare än mig... Tråkigt bara att Liam är överpigg och sjunger och leker som om han vore på dagis... Men med kaffet i magen och magen full ska nog dagen bli underbar ändå.
Mina föräldrar ska underhålla Liam en stund idag. Jag ska underhålla mig med Ullis och älsklingen ska få egentid.Bild från i somras

Vad ska ni göra idag?


Vagnuppackning

Hämtade ut vår efterlängtade vagn igår! Var tvugna att handla innan vi åkte hem. Väl hemma bråkade vi nästan om vem som skulle packa upp vad. =) Snacka om ivriga.En stolt pappa fixar och trixarEn stolt mamma provkör och poserar

Nu är jag redo för dig vår underbara bebis. Du är välkommen! =)


Barnvagnen har kommit! Wee! =)

foto0631 (MMS)

Barnvagnen har kommit! Wee! =)


Lunch med mamma på Eurostop. =)

mor (MMS)

Lunch med mamma på Eurostop. =)


Onsdag

Onsdagen är min lediga dag och min egentidsdag. Älsklingen åkte till jobbet tidigt och jag låg i sängen och drog mig till nio. Kom på att jag hade fullspäckat schema så det var bara till att peta in äggknäckisarna i ansiktet och skölja ner med en skvätt kaffe.

In till stan och luncha med Jennie. Träffar henne allt för sällan nuförtiden.... =( Men snart är jag föräldraledig och då ska det bli bättring! =) Glöm inte att kika in i hennes butik. Höstnyheterna är här och modet är snyggare then ever!

Klicka på bilden för att komma till hennes blogg.


Fashion på Storgatan 4.

Efter en god thailunch fick jag skynda bort till vårdcentralen. Var tvungen att ha en annan astmamedicin, för den jag hade innan får jag inte använda nu när jag är gravid. Å nu har helt plötsligt astman kommit tillbaka efter att ha haft sommmarlov eller nåt i den stilen. Passade på att ta lite andra mediciner oxå.

Sen var det bara att ta fart in mot stan igen för en eftermiddagsfika med Paulina. Trevligt! Hon bjöd på kladdkaka (Skånskan hade dock bakat) och det blev en hel del bebis och relationssnack. =)

Resten av dagen spenderades på sofflocket. Var lite bättre med RLS:en så jag kunde, mot min vilja, sitta uppe och titta på Kungarna av Tylösand.


Besök på MVC

Då var det dags för magmätning nr två i ordningen.
SF måttet låg på 28 cm.
Bebis hjärtslag låg på 148.
Mitt järnvärde var fortfarande lågt, 111, men jag klarar mig sa hon. Om jag vill ska jag börja med en tablett till, men med tanke på vilken ohärlig tramvred dom ger mig så NEJ TACK!
Mitt blodtryck låg på 120/70 och jag är Rh+.
Den, för mig, gladaste nyheten var att jag bara gått upp 2 kg sen jag var där sist, för en månad sen. Mkt stolt! =) Total viktuppgång sen inskrivning: +12 kg.Ännu ingen föräldragrupp i sikte. Men hon jobbar på det. Sen pratade vi mkt om hur det kommer bli när bebis verkligen är hemma hos oss. Att det är då den stora förändringen verkligen sker.

Drömde om bebis i natt. Att hon vad född och vi var hos mina föräldrar och visade upp henne. Aa, för i min dröm var det en liten tjej. Längtar sååå efter personen i min mage!


V 31


Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.

Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.

En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.

Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.


Gravidyoga

Då drar jag mig bort mot andersberg för ett prova-på pass gravidyoga. Ska bli intressant att se hur smidig det krävs att jag är, för just nu är jag smidig som en kylskåp!
Söndag = inte vilodagen

Vaknade efter nästan en hel natts sömn. Myste lite innan jag kände hur hungern och huvudvärken smög sig på, då var det dags att stiga upp. Efter frukosten satte vi igång med storstädningen. Å herregud vad vi städade. Överallt och ingensatans. Tak som golv. Bakom, över och under!Medan golven torkade passade vi på att slappa lite på sängen, men så fort det var torrt ställde jag mig i köket och rörde ihop lite mat.
När vi nästan hade glömt, konstigt nog, kom vi på det och gick bort till skolan och röstade.
Ska bli såå skönt när allt valsnack är över! Detta året har vart helt otroligt!
Nu blir det att blicka lite på valvakan tills vi hittar nåt annat att fördriva tiden med...


Räkmacka på Trottobar

I lördags var det dags för det fruktade arbetspasset i kassan. 12 - 19.45. Det gick bra. Mina kollegor är väldigt söta och tänker verkligen på mig och bebis. =) *kram på er* Jag kunde både sitta i kassan och stå i SS. Visst var jag obotligt trött, men undrar om inte det mest berodde på kundernas alla frågor:
-När är det dags? -Vad blir det? -Vad ska den heta? -Har du fler barn? -Vad hoppas du att det blir?

En man frågade mig:
-Vet du vad det blir?
-Ne, vi har inte tagit reda på det.
-Men sånt känner man juh...
-Eh ahaa, detta är mitt första barn så jag vet inte vad jag ska känna!?
Fick inget svar...

På sista rasten ringer älsklingen och undrar om vi kan gå ut och äta när jag slutat. I samma ögonblick som jag sa ja, ångrade jag mig, var ju super trött. Men vi hade tydligen fått ett presentkort av svärmor som gick ut samma dag, och man behöver ju faktiskt inte sitta på restaurangen heela kvällen. Det blev på Trottobar.
Jag tryckte i mig halva av min räkmacka (världens största, större än Bulls) och älsklingen åt en hamburgertallrik.
Strax efter rullade vi hem och myste ner oss i soffan.
Två idioter i februari -10


Hjälp, en bristning!

Det som jag för två veckor sen trodde var ett blåmärke, läs liggsår, har varken ändrat färg eller försvunnit. Under lupp och efter ett erkännande så inser jag att det är en bristning. Jag vet att det är normalt och det är en myt att det hjälper om man smörjer in magen dagligen, men jag var så säker att jag skulle slippa.

Ser ni den blålila bristningen på höften? (V29+3)

För övrigt väntar vi spänt på vagnen. Borde komma nu i veckan. Har fått veta, efter lite efterforskning, att man kan missa leveransen. De hör inte av sig utan kör bara ut. Men förhoppningsvis lämnar dom den på posten om vi inte är hemma. Tur att jag är ledig två dagar denna veckan.

Min kära älskling lider verkligen med mig när jag plågas av min RLS (restless legs), att han gick till Naturens eget apotek i lördags och frågade om det finns något "botemedel". Hem kom han med en burk B12, innehållandes kalcium och magnesium, som tydligen ska hjälpa. Tog andra tabletten idag så nu håller vi tummarna att jag ska slippa stå upp och titta på teve de sista två månaderna.


Regn och rusk

I fredags regnade det så mkt att jag fick köra krypkörning från jobbet.I bilen på väg hem

Väl hemma lagade vi god mat. Fläskfilé med ungsbakade rotfrukter och rödvinssås.
Till efterrätt blev det tropiskfruktkoktail toppat med chokladpudding och mango och passionfruktsmousse,
serverat i ett stort vinglas.Fredagsmys på hög nivå!Ring klocka, ring

Trots att jag kom i säng väldigt mycke senare än vanligt så längtade jag efter att klockan skulle ringa i morse. Har sovit fruktansvärt dåligt och haft drömmar om hur jag ska fylla i den där j*vla föräldraledigheten på Försäkringskassan! Och inte nog med det, har jag fått tillbaka min astma, så de redan mosade lungorna kan knappt ta in någon luft alls! Snacka om panik! Ville bara slänga mig på min inhalator, men får ju inte ta den nu när jag är gravid, jag får inte använda min livlina!Nu blir det jobbet. Jag och älsklingen har redan bestämt att vi ska ta en power-nap efter jobbet!
By the way, det blåser sjukt mkt ute idag!Mer förvirrad?!

Usch vilken dag det har varit idag!

..:: Förlåt bebis att jag stressat så mkt! ::..

Trodde första dagen i kassan skulle gå som på dans, men ikke. Fy fan säger jag bara! 4,5 timmar och jag stressade så att sammadragningarna kom om vartannat, skakade när jag väl åt och sprängdes nästan innan jag fick gå på toa. Inte nog med det var huvudvärken ett faktum när jag äntligen satte mig i bilen. (Vågar ju inte dricka något när jag är i kassan för jag kan inte gå på toa när jag vill... Så antar att huvudvärk är något jag får stöta på ofta min sista månad på jobbet.) Kan man bestrida sin omplacering tro?

När jag kom hem lagade jag en efterlängtad måltid,
stekt fläsk med potatis och löksås.
Men vi fick inte njuta av den utan slände i oss maten och lät allt stå, hoppade in i bilen och körde till stan. Vi skulle på möte om försäkringskassan.
Vet inte om jag blev klokare eller mer förvirrad!

Nu orkar jag inte skriva mer, ska lägga mej i soffan å klappa mig på magen...


V 30


Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna. Ta en titt på vår guide till bra kost för att se till att du får alla de vitaminer och mineraler du och bebisen behöver.


Ny färg på tårna tack

Varje gång jag tar av mig sockarna och får syn på mina fötter, ser jag resterna av mina sommarnaglar... Vill så gärna måla ny färg, men jag orkar inte luta mig fram så länge. Känns lixom som att jag kvävs och att huvudet ska sprängas bara jag kletar på lotion vid anklarna...För övrigt har bebis som sysselsättning att ligga tvärsöver i magen och göra små roundkicks rakt ut ur sidan! Har inte ens orkat ta fram filmkameran idag, vet ju hur envis h*n är. =)


Tiiidig morgon

Gav upp vid halv nio i morse och steg upp. Älsklingen snusade vidare. Liam var hos mina föräldrar. Ångvälten var i full gång och jag matade mig med kaffe och en skål müslie. Försökte återigen filma när mig mage tog former som jag bara sett i alienfilmer. Men h*n är riktigt envis så där slösade jag lite film i onödan...

Funderade på en sak igår när vi var på väg hem mitt i natten. Tänk om förlossningen skulle starta på kvällen/natten när jag hållt igång en hel dag och är helt slut! PUH va jobbigt! Igår var jag mätt och super trött och hade aldrig orkat ett maratonlopp!

Jag fortsätter dagen i trötthetens tecken och bänkar mig på soffan... Tips på hur jag höjer mitt järnvärde (utan att behöva ta en till av d illaluktande och magtrögande Niferex)?


Lördagsmys

... med familjerna Hansen och Jörgensen över en god bit grillat och smarrig efterrätt.Sjukt dåliga bilder, men d var d enda som togs.. =S

Men trevligt hade vi och vi var inte i säng fören ef 02.


Tandvärk

Nu är jag inne på min andra dag med hemsk tandvärk. Men jag kan ju bara inte ringa tandläkaren. Jag som aldrig varit tandläkarrädd har under de senaste två åren utvecklat nån slags tandläkarskräck! Jag var jäätenoga med att gå en gång om året, men nu har jag inte varit där på 2 år. Har till och med blivit utskriven!

Tycker det är läskigt när dom är i munnen och pillar. Även om jag får flera bedövningssprutor så hör jag ju allting. Känner om de drar ut en tand, hela huvudet följer ju med, hör när trådarna går av, det är ju precis vid örat... Å så pratar dom i koder, så jag inte förstår alls hur allvarligt det är. B2.. C3... uppe... A4... H7... ÖÖÖÖH!

Får se hur jag klarar helgen. Än så länge har jag inte tagit någon Panodil, men hade jag inte varit gravid hade jag nog tagit mig en sup för att bedöva...

Någon som känner igen sig?Fredagsmys

I går hade vi fredagsmys med Ninni och Johan. Efter att vi ätit gott till både för- och efterrätt tog jag fram våra två nyinköpta spel. Många skratt och rynkade pannor blev det! Äthpåchen!! Hahah!
 
(de tre sista bilderna har jag snottat från Ninnis blogg)

TACK för en alltid lika trevlig kväll med er! =)


RLS...

... är en av mina krämpor jag lider av just nu. Restless legs, rastlösa ben. Det måste vara den största plågan efter pesten asså. Igår var det riktigt illa och det hjälpte inte med att somna, som det alltid annars gör. Så min sömn var piss. I en av mina klumpiga vändningar nockade jag stackars älsklingen mitt i pannan! Jag själv fick en hemsk huvudvärk och lite illamående. Men somnade om tillslut...

Det andra jag lider av just nu är minnesförlust. Jag kan lixom inte planera en vecka längre, och det är ett stort handikapp i mitt annars stenhårt kontrollerade liv. Jag lider verkligen.
Fast samtidigt vill jag inte kalla det minnesförlust, för jag har mer i skallen nu är förr. Jag har snart hela kroppen innne i min bebisbubbla. Det är mkt som ska kommas ihåg, många papper som ska fyllas i, mkt saker som ska handlas, mkt mentala tankar som ska landa... Allt annat blir lixom så oviktigt. Omedvetet förbereder hjärnan mig på vad komma skall...

Oj, nu blev detta oxå en inlägg fyllt med tankar och funderingar. Och lite klagomål. Men så ser min vardag ut nuförtiden, i min bebisbubbla. =)
Magbild


V 29


Madde!!

En saknad vän dök upp i söndags!Välkommen hem, även om det bara är för ett tag!
=)


Hick hick

Har nyss ätit frukost och lämnat Liam på dagis. Bebisen har hicka. Tror den ligger med huvudet ner nu. Börjar känna hur den når hela vägen upp till revbenen ibland. Som när jag ligger på sidan i soffan stormtrivs bebis att ligga på diagonalen och pilla mir i revbenen med fötterna. =)

Det är verkligen stor skillnad på rörelserna oxå. Förr var det nätta små sparkar, sen kom slagen och nu känns det mer som en ångvält. Magen ändrar form och kan sticka ut på sina ställen. Jag själv börjar bli mer och mer okoncentrerad på omgivningen och är nog snart helt instängd i min bebisbubbla. Mitt minne blir sämre och sämre, trots massa lappar och påminnelser överallt. Jag tror hjärnan förbereder mig på att bara ha en sak i skallen, bebis. =)

Det betyder även att mer ansvar hamnar på älsklingen. Det jag glömmer måste han komma ihåg. Viktiga saker då. På jobbet blir det bara mer och mer snurrigt och nu visade det sig att jag jobbat för länge på tisdagarna den senaste tiden. hahahaha Men det är bara att dra på smilbanden och ursäkta sig och gå vidare. Kan ju inte hjälpa det...Drömmer mkt om bebisen nu. Att den finns hos oss. Ibland är h*n redan ett par år, i natt var h*n nyfödd. Minns att jag grät i min dröm i natt. Bebisen var helt plötsligt en docka. Jag hade inget barn. USCH va hemskt det var!

Nu är det inte lång tid kvar och jag längtar ihjäl mig. Känns helt underbart att vakna på morgonen och "komma ihåg" att jag snart ska bli mamma. Vi har köpt allt vi ska och nu väntar vi spänt på vagnen. Bebiskläderna ska tvättas och babygymmet ska sys... Sista oktober gör jag sista stämplingen på ett tag. Längtar såå mkt efter julen oxå, tror den kommer bli den bästa på flera år!


V 29


Vid det här laget har du kanske märkt att din bebis är mer aktiv när du badar eller duschar. Bebisen reagerar på ljus och ljud genom att röra sig inuti dig. Medan du slappnar av i det varma vattnet,
kanske dina bröst börjar läcka lite — de producerar nämligen redan kolostrum, den extra näringsrika
mjölk som du ger din bebis alldeles i början då du ammar.

Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar

Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen.

Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.

Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.


Världens nyaste IKEA

I söndags var jag med Jessica på världens nyaste IKEA. Det var en hel del folk och det var bara till att följa strömmen. Jag köpte det jag kom för och hittade lite därtill. Vi var nog borta i fem timmar, men jag hade ändå problem att somna på kvällen. Måste berott på att det var söndag.


Klarinsson x 2


Hittade billiga små gosedjur, 5 kr st, som jag ska ha till babygymmet jag ska tillverka. Har köpt allt utom tyg till botten och fleecetyg till rockringarna. Så nu väntar jag bara på att gå på mammaledig så jag kan börja fixa och trixa. =)


Underbara höst

Nu drar alla härliga och nya tv-serier igång. Jag har redan bunkrat upp med massa olika tesorter och en gosig filt till höstens all underhållning! =) Ikväll inleder vi med Ullared, 20.00 på Kanal 5.

FAN

Mina byxor sprack idag på jobbet... =/ Min bekräftelse på att jag har tjocka lår kom inte som en chock, men jag är ändå förtvivlad...

Världens nyaste IKEA

Laddar med en dubbel portion av havregrynsgröt inför turen till världens nyaste IKEA som går av stapel strax.Inspiration

Solen skiner och det gör även lusten till att fixa och trixa, pyssla, skapa... Nu är det höst och jag funderar redan över julpyntet. =) Älskar julen och mörkret, tända ljus och en kopp te.
I år kommer vi att fira julen hemma. Tror det kommer kännas tryggast så med det nya lilla livet. *längtar*
Julgran, peppakaksbak och julskinka! Glögg... Jag är redo!
Salt

... heter filmen som vi ska se på bio ikväll.

Snooze

Idag har jag Snoozat. Första gången på denna veckan. Och det förtjänade jag. 1,5 timmars mer sömn och vips en pigg och glad Tessie. =)
Nu ska jag snart till jobbet. Börjar lite när jag känner för det idag, då dom trollat bort min brödtid. (!?!)
Ska iaf avverka 3 timmar på bygget, då har jag gjort mitt så att säga.

Ikväll väntas fredagsmys med min äntligen friska älskling! =)Messmör

Ja, jag älskar kalla pannkakor med Messmör på!
Har precis svalt fem sådana, små. Löööv. Messmör innehåller en massa bra oxå. Järn tex.  


Vad har du för favorit-konstig-kombination i matväg?


Jag önskar ni kunde se...

Jag önskar ni kunde se det jag ser nu. Färgspelet på himmelen. Mitt nästan två meter breda fönster visar det finaste fotografiet jag sett på länge. Längst bort på himlen är den blå, ovanför hänger en tjock ridå med hopsatta molntussar, redo att ge vika åt solens strålar. Tussarna, som sticker ut ur den tavelliknande oranga himmelen, ungefär som en 3D tavla, är rosa av solens penslar. Rosa vågor. Eldar. Vågorna ändrar färg. Det går snabbt nu. Oranga stora fält öppnar upp det gråa trista. Mer blått...
Kaffet och gröten är slut, vitaminerna svalda och klockan tickar "nu-är det-dags-att-öka". Undra hur stark solen hade varit om den nått mitt fönster idag...

PUH!

Ojoj vilken vecka! Tiden har ändå gått snabbt, nu när det är torsdag och jag tänker efter, men uh vilket kämp. Spännande att se om jag verkligen klarar två månader till....
Kvällarna denna vecka har slutat redan halv nio, inte ens orkat läsa! Brukar vara ledig och "ta igen mig" på onsdagana, men igår hade vi inventering, och det slutade med 11 timmar på jobbet... PUH!
Men nu ska jag inte klaga, för det gör jag tydligen ganska ofta. Jag biter i äpplet, som för övrigt smakar ganska gott nu, (I know something...), och går vidare i livet...Semesterbild