And the winner is...


... båda! =)

  

Den virkade i kyrkan och volangerna på mottagningen. =)


Tävling hos Virka liten kaka


Jag är med och tävlar om något av Virka liten kakas fina verk.



(bild lånad från Virka liten kaka)

Vad sägs om en nyttig kanelbulle, eller varför inte ett sött burklock?

Tävla HÄR du med.


Meja rullar runt


Lite långt klipp men det viktigaste händer inom den första minuten. =)



Arg som ett bi, men runt ska hon! =)

Tävling - Biobiljetter



Jag tävlar hos Fröken M om biobiljetter till filmen RIO.

Klicka HÄR för att komma till tävlingen.

Lycka till!


myran & lo


Idag kom det efterlängade paketet från myran & lo.



Tack så hemskt mkt Carina!

Surfa in hos myran & lo och gör din beställning! Bra varor som håller god kvalité till ett bra pris! =)


Just nu. Fika på skånskan. =)

img_7302 (MMS)

Just nu. Fika på skånskan. =)


Idag hyllar jag kaffeodlarna och alla andr...

img_6930 (MMS)

Idag hyllar jag kaffeodlarna och alla andra som gör det möjligt för mig att njuta en kopp varje morgon! TACK!


Provning


  

De båda klänningarna passade bra, nu ska vi bara enas...


Dopsamtal


Nu bär vi strax av mot kyrkan för dopsamtal med prästen.

  

Fortfarande inte disskuterat... =/


Våra underbara barn




Igår kom bilden äntligen ut på www.hallandsposten.se och idag är den i tidningen!


Nostalgi




Klotter i en busskur


Mejabus

D e bra att ha kameran nära när stunder som dessa uppstår... =)



Blir helt lyrisk när hon ser Humlan...


Håråsånt


Ja, som ni märker så får inte bloggen så mkt kärlek. Har lite annat jag måste fylla mina luckor med. =) Men jag gör mitt bästa.
Igår tog jag mig tid att färga håret. Testade den hära "nya" färgen som bara ska sitta i 10 minuter. Väldigt smidigt tänkte jag, men det betyder ju även att färgen sätter sig snabbare, vilket i sin tur lämnade mitt huvud fullt med färgfläckar som jag inte hade en chans att hinna få bort! Inte smidigt. Nu i efterhand så kan jag knappt se någon "före-efter"skillnad. Men håret har fått sin amoniakchock så nu känns det inte så torrt och äckligt längre. (Snacka om hormonkänsligt hår. Kalufsen är inte sig lik och hårbotten kan liknas med en svettig gammal gubbe som inte duschat på en vecka! Blää!

Så, fram med era husmorstips. Hur får jag tillbaka mitt hår? Måste jag vänta till jag ammat klart eller finns det genvägar?



Här gillar jag mitt hår. Det var långt och fint.
Midsommar - 09


Doppyssel, tjuvtitt 2






Det tar sin lilla tid ska ni veta... =)


Slutrea


Har inte köpt några böcker alls på bokrean. Men i fredags var det 60% rabatt på reapriset. Då fick det bli två barnböker. Var ju inte så lätt att titta på böcker till mig, för det var ju inte lika kul tyckte Liam.



Efter våfflorna blev det sagostund med mormor Eva.



=)


Våfflor


Då har jag gjort stan två dagar i rad. Kändes faktiskt riktigt skönt att vara ute och trängas med folket. Solen har vart generös hela helgen.

I fredags ringde Liam dagis och berättade att han inte skulle komma. Vi skulle åka till mormor Eva bestämde vi. Efter frukosten packade vi på oss och tog bussen in till stan, där vi mellanlandade för att fixa några ärenden. Framme på Vallås fick vi middag och sen promenerade vi till ICA och köpte våfflor, (aa asså våffelmix).
Mätta och belåtna satte vi oss på den längsta bussresan med lokaltrafik, 50 minuter senare var vi hemma och dödströtta!

  

Liam åker buss och jag gör våfflor.

  


Vindarnas stad


Idag blåser det så mkt att jag inte ens tänker gå ut. Har inget rktigt bra vindskydd till vagnen och en filt blåser bara ner. Synd bara för jag har en hel del att fixa. Men får sno bilen när älsklingen kommer hem och susa iväg.

Jag satte mig i telfonkö TRE gånger innan. Blev bortkopplad två gånger. Sjukt störande! Men tredje gången gillt. =) Nu ska jag passa på att fortsätta ringa runt medan lillan ligger i vagnen och sussar.



ZzzZzz


Tjuvtitt


Här kommer en liten tjuvtitt på lite av dekorationerna till barndopet.



Men det bästa spar vi till dagen D... =P


Just nu...

img_7548 (MMS)

Just nu...


Dopklänning vs dopklänning







  

HJÄLP!


Magsår


HUA! Nu är det mkt! Verkligen! Men jag försöker att slappna av, ta det lugnt och tänka på nåt annat... Jag tog ju mig till och med tid till att skriva här nu. =)

Idag är älsklingen ledig och Liam är hos farmor. Vi har fixat en del inför dopet som ska vara nästa helg. PUH, det är en del att tänka på!
Tex är vi inte ens överrens om vilken dopklänning Meja ska ha. Vi båda har en "släktklänning". Alternativet är ju att hon döps i ena och har den andra på mottagningen. (Då löser sig problemet med Mejas kläder oxå.) Men kanske inte så smidigt om hn ska vandra från famn till famn med en flera meter lång klänning.

Vi fick iaf handlat servetter och ljushållare idag. Dukar fixar våra mammor. Nu återstår "bara" drickan i stort sätt... Svängde inom lokalen innan. Ja, vad säger man. Ganska liten och inga avlastningsytor. Men ett stort kök och smidigt avstånd från kyrkan. Det blir nog bra...

Nu blir det en koppa kaffe innan det är dags att sola.

  

En trött fis inviger stolen vid bordet. Snart är det dags för smakportioner och då gäller det att man kan sitta fint.


OH BOY vilket vackert väder


Vaknade inte så utvilad som jag hade hoppast på. Har drömt en himla massa, både om det som hänt och vad som komma skall.
För att rensa skallen så tog jag en maffig promenix efter jag lämnat Liam på dagis. Ångrade mig när jag gick genom Flygstaden, blåser alltid sjukt mkt där! Handlade lite på Maxi, men glömde såklart det viktigaste, större nappar till nappflaskorna. Men men...
Nu sover lillan i sängen och jag ska försöka få lite gjort.



Hörs senare!


MKT


Ojoj vikken dag! Jag är helt slut och orkar inte skriva... MKT på G nu... Nu ska jag förtsätta att titta på "En unge i minuten" sen blir det sängen.... Over and out!



Bjuder på en bild från babyrytmiken idag.
Underbara töser, Elsa och Meja.


Sting i såsen!


OHOJ! Inte ens en hel flaska munskölj kan få bort den vitlöksdoft vi har i våra munnar just nu. Jag gjorde hemmagjord tzatziki innan och fick till ett rejält sting kan jag lova! Men såå gott!

Tessziki:

Skånemejeriets turkiska yoghurt
En halv riven gurka
Fyra pressade vitlöksklyftor
Svartpeppar, vitpeppar och paprikapulver


En helt vanlig lördag


Igår vaknade vi som vanligt mellan halv sju och sju. Lillan fick mat sen åkte hon ner i babygymmet och jag kunde äta frukost.
Jag har bestämt mig för att få till det med träningen nu, så varannan morgon/förmiddag lägger jag mig på golvet och flaxar hejvilt med armar och ben. Men hjälper gör det nog för jag hade grym träningsvärk häromdagen. Så när lillan lekt färdigt är det dags för henne att sova och för mig att träna. Sagt och gjort.

Hade en del energi kvar och medan Meja fortfarande sov bakade jag chokladmuffins-a-la-ny-variant. Strax innan två dök Thore och Caroline upp och fick provsmaka mina läckerheter. Sen tjötade vi en massa skit och när solen kom fram tog vi en promenix till Flygstaden.



Chokladmuffins


Irriterande!


Å sen gillar jag inte att min blogg ser olika ut i olika datorer / mobiler....


Vill ha!



  

Har lixom inte kunnat släppa tanken om att få krypa ner i en sånhär Jumpsuit, sen jag såg deltagarna i Big Brother (japp, jag tittar på BB. Följer det slaviskt och har inte missat ett enda avsnitt.) ha på sig dessa. *avis* Igår hittade jag sidan som säljer kreationerna och blev helt lyrisk, tills jag såg prislappen. Dom kostar ju mer än va barnbidraget ligger på! Så jag sätter upp den på min önskelista brevid en ny bil.

Kika in HÄR och titta på de andra modellerna. Finns även till barn och herr.


PS. Hittade en sida som säljer billigare varianter.
HÄR.
Lite mer plånboksvänligt för mig, men inte samma snygga mönster.


Men mamma, hur kom du in i spegeln?

img_7566 (MMS)

Men mamma, hur kom du in i spegeln?


Hard working man


Just nu har älsklingen sjukt mkt att göra på jobbet och varje dag har han blivit tvungen att jobba över. Tycker så sjukt synd om honom och igår ville jag göra något spec. Jag tog lillan och satte i sin babysitter och upp med henne på köksbordet. Sen satte jag igång med maten. Hemmagjord potatisgratäng och fläskfilé. Dekorerade tallrikarna med ett salladsblad och rivna morötter, (ett tips: pressa lite citron över morötterna). Slängde på lite fetaost oxå, (fatta va längesen jag åt det!!!).



Så enkelt men såå gott!

Behöver jag säga att det uppskattade riktigt mkt? =)


Räkbakelse


Sen en tid tillbaka har vi bara en bil. Tanken att behöva åka buss fick mig nästan att köpa en annan bil, bara för att få slippa sätta mig på den dära snigeltaxin. Men det har gått förvånadsvärt bra. Sen snön försvann så går det faktiskt att ta sig fram gåendes. Till stan blir det buss, men till våren ska det nog funka att gå dit med. Men så kom "våren" med världens bakslag och fyllde hela marken med sin vita säd, eller jag menar sitt vita täcke...! =P

Bristen på blöjor och kaffe gjorde att jag utnyttjade min dotters söta ansikte och skickade en urgullig bild till Mejas mormor och kort sagt bad om skjuts till affären... =)
Snäll som hon är min mor ställde upp och jag fick handlat mina förnödenheter. Till råga på allt hade hon med sig tre goda räkbomber! Min pappa dök upp strax efter vi kommit hem och vi njöt av dessa räkbakelser med en god kopp kaffe.

  

MUMS!


TIPS: myran & lo




Ta en titt hos Carina Lovén. En tvåbarnsmorsa som är en hejjare på symaskinen. Hon gör barnkläder under märket myran & lo. Jättesöta dregglisar, mössor och filtar i härliga tyger. Hon syr upp efter beställning, så surfa in HÄR och frossa i tygerna och skicka henne ett melj redan nu.

Jag har redan beställt två dregglisar, en filt och en mössa (om tyget fanns kvar).

  

(bilder lånade från myran & lo)


Endast tillåtet i vuxet sällskap!


Asså jag vet att säkert 99% av alla har kommenterat det här med snön som kom igår/i natt, men jag bara måste jag oxå.

HELVETESSKITPISSKUKRÖVSNÖSKITSTICKÅTHELVETEOCHSMÄLTFÖRFAAAAAN!!!

Jag har inget kaffe och blöjorna är snart slut!
Gårdagens träning har gett mig träningsvärken från helvetet
och powerwalkens såriga tår värker som faaan!

MEN
Varje morgon har sin charm, spec när jag tittar på
min älskade gullunge!



Ibland önskar jag att jag kunde få plats brevid henne i spjälsängen.

Ett tips till er morgontrötta:
"Jag ger dig min morgon" - Fred Åkerström.


Torka frukt?




Lunchen idag bestod av gröt. Havregrynsgröt med bitar av skalat äpple, hela linfrön, neutrala solros- och pumpakärnor. Supergott! Brukar sällan bli någon luch, men fick lite inspiration från Buffé som kom i brevlådan igår. Ska bara torka äpplena ( Någon som vet hur man gör? ) och köpa lite fler ingredienser sen ska det njutas av gröt / müslie varje dag! =)


Katthår!!


Hade ju sjukt mkt mer energi kvar när jag kom hem och när jag fått av mig skorna drog jag fram damsugaren. Meja var fårvånadsvärt skeptisk mot den - funkar tydligen bäst när hon sover - men med lite pauser och lek fick jag damsugat klart. Täckena åkte ut på vädring och jag suckade av hopplöshet när jag upptäckte hur jävla mkt katthår det är överallt! ÖVERALLT!

  

Älskade katt, varför har du så mkt päls?!


Effektiv!


Idag kan man väl påstå att jag fick mig ett ryck! När jag vaknade i morse var jag bde hostig och nös en si så där 325 gånger. MEN när kaffet tagit bort huvudvärken och solen sken sitt starkaste kom det. Energin! På med musik, lillan sov och jag tog fram hantlarna. La mej på golvet och gjorde alla övningar jag kunde komma på. Svettig och anfådd drog jag på mig träningskläderna och bestämde mig för en powerwalk. Lillan matades och stoppades i vagnen och vi susade ut med brillorna på, hej å hå! 15 minuter senare var jag framme på ICA, postade paketet, hämtade andan och vips susade vi hemåt igen. Fick dock göra ett pitstop för omplåstring, aj stackars tå! Hemma igen efter ca 40 minuter! WOW!




Redo för powerwalk!


Just nu

img_5803 (MMS)

Just nu leker lillan på golvet medan jag äter frukost. Snart ska vi ut och pronenixa.  Vad gör ni idag?


1:a vaccineringen


Idag var det dags för lillan att få sina 3 månaders vaccin. Jag var nervös, älsklingen var lugn och lillan anade inga ugglor i mossen. Först vägde och mätte vi henne; 6655 g och 63,5 cm. (En ökning med 200 g och 1 cm på 12 dagar!) När det blev dags för sprutorna valde vi att hon skulle få båda på en gång i varsitt ben. Älsklingen stog brevid och underhöll Meja och vips var det över! Hon grät i en minut. EN MINUT! Jag hade målat upp värsta skräckbilden där hon skrek slut på sina små lungor! Nöjda och glada traskade vi därifrån.




Pluttan tar igen sig i sängen


Heldag i Öja


Halv tio lämnade vi hemmet och styrde kosingen mot Öja. Var en snabbis på Maxi för att handla med oss lite frallor. Väl framme fick Meja mat och sen klädde vi på oss, stoppade ner bebisarna i vagnar och gav oss ut på promenix. Vi var nog ute i en timme och gick i den härliga naturen och den sköna solen. När vi kom tillbaka fikade vi och sen hade klockan sprungit iväg såpass att det var dags för oss att åka hem. 



Frida leker med glada Elsa. Ninni och Agnes tittar nyfiket på.

  

Två busfrön poserar.



   Meja fick låna både overall och vagn av töserna. =)

TACK för en supermysig dag!


Sweetnose!


  

  

Sötnosen i bilen


Dyyr vana


Jag är mkt tacksam över att lillan har bestämt sig för att ta napp. Vi har samlat på oss en hel del nappar men bara en duger just nu. Så idag passade jag på att köpa en extra, för hus i helvete om den skulle försvinna! Då upptäckte jag att lillan minsann inte nöjer sig med billiga nappar! 65 spänn för en bit plast!! Kalla mig snål, men är det inte lite väl mkt pengar?! Jaja, en sån fick det bli och sen var jag ju bara tvungen att köpa den dära bollen med knoppar på. Vilken nostalgi! =)



NUK Genius Latex och nostalgibollen.


Grattis älskling!




Idag fyller min andra hälft år. Jag smög upp i natt och la fram en present, men den missade han i morse. Snacka om morgontrötter. Väl hemma fick han veta att han snart skulle på 60 minuters massage.
Efter massagen firade vi med pizza och slapp i soffan... =)


Happy överraskning

Söndagen började med en lång frukost och efter det somnade jag och lillan i sängen.
Efter lunch skickade jag iväg älsklingen och lillan och jag och Liam slängde ihop en rulltårta som vi dekorerade som små minitårtor. När älsklingen sen vart hemma en stund ringde det på dörren och min lilla överraskning till honom var igång. =)


  

Lillan sover frukostnap. Mormor låter Meja åla på bordet.

(Blev inga bilder på varken minitårtor eller kalasgäster.)


Meja åker bil. Hon har vart på Lekcenter o...

img_5436 (MMS)

Meja åker bil. Hon har vart på Lekcenter och köpt napp...


Jävla skit piss!


DAAAAH!
Hade precis skrivit ett långt inlägg så försvann det!!
HRMPF!


Bad och måleri


Lördagens väder bjöd inte på någon utomhuslek så halva familjen åkte till badhuset och andra halvan fortsatte med måleriet på Vallås.

  

Meja visar sina "rulla-till-sidan"-konster för moster.

På kvällen lagade älsklingen den tuffa maträtten från Linas Matkasse, fläskkarré i bit med äppel- och katrinplommonsås med potatis. MUMS! Sen var det dags för Melodifestivalen. =)

  


Tack Magda


Meja fick en present av Magda när hon var här i fredags.

  



En supersöt rosa spargris.
Men för Meja var det nog pappret som var roligast.


Låång dag


I fredags var en lång dag. Vi lämnade huset redan halv tio när vi gick till dagis och lämnade storebror. Gick raka vägen till bussen och åkte in till stan.
Ammade tösen innan föräldrargruppen började och snodde åt mig en babysitter. Vi pratade lite om utveckling och nästa gång ska vi prata smakportioner. HUA va tiden går snabbt. Ska min lilla bebis äta riktig mat?!
 Lillan var söt som socker och lugn som en filbunke. (Var nog nappens förtjänst det sistnämnda.)

  

River era bebisar oxå sig i ansiktet när dom suger på nappen och är trötta? Lillan har iaf två rivmärken i ansiktet nu... =/

Efteråt gick bussen mot Vallås och väl framme kastade jag  mig över en gammal furubyrå, som jag slipade och sen målade vit. (Jag är inte jätteförtjust i "fulfuru" så jag har erbjudit mig att måla om mina föräldrars alla furumöbler.) Efter en del slit, någrar koppa kaffe och aminingspauser var möblen klar och vi fick skjuts hem.



Mys med moster

Lagom till Magda kom med sin systerdotter, beställde jag pizza till oss och vi snackade massa skit och hade en mysig kväll. Vid tio åkte dom hem och jag somnade ganska direkt!
Grabbarna grus var ute med Tobbe och åkte lastbil och kom hem långt efter jag somnat.


Nu tar vi en power nap efter en god frukost!

img_6361 (MMS)

Nu tar vi en power nap efter en god frukost!


I väntan på föräldrargruppen ska börja...

img_0904 (MMS)

I väntan på föräldrargruppen ska börja...


En vecka med sovrutiner




Nu har det gått en vecka med sovrutinerna och hon har inte sovit i vår säng en enda gång! Halleluja!

Första natten satte ribban och motivationen. Vi la henne mkt tidigare än vanligt och vid halv tio somnade hon i sin säng. Hon vaknade två gånger och fick mat, sen somnade hon om. För oss var detta helt otroligt! Natt nr 2 gick inte lika bra, men vi gav inte upp så lätt. Natt 3, 4, 5... har gått super! Nu äter hon max en gång per natt, helt beroende på när hon fick sista målet. Vissa nätter har hon sovit utan nattmat.

Härom kvällen somnade hon vid sex. Vid sju fick hon ny blöja, pyjamas och mat och sen somnade hon igen, då la vi henne i sängen och hon sov till 6.45! (Ett nattmål vid 02). Tidigt i morse, vid halv 5, gick jag upp och pumpade. Höll på att sprängas och hade läckt genom inläggen! Lillan vaknade till och fick sig en slurk och sen somnade vi om till sju.

Så, till er som kämpar kan jag verkligen rekomendera boken
Somna utan gråt av Elizabeth Pantley.




Grattis Meja 3 månader!


Lilltjejen börjar börjar bli stortjejen nu! Tiden springer iväg och vi hinner knappt med! Saker som att göra hand- och fotavtryck, skriva i Min första bok, skriva förlossningsberättelsen, framkalla bilder... ja listan kan göras lång på saker vi inte hunnit med! Men samtidigt glädjs jag så oehört mkt åt alla framsteg hon gör.

Lagom till dagen kom paketet från Smultronbyn.



  

Meja leker för fullt med sina nya leksaker.


Fotografering

Tips: Till er som bor i Halmstad och har en bebis under 3 månader får gratis fotografering till Hallandsposten hos Göte Karlssons foto på Viktoriagatan. (Ni kan även köpa bilderna i olika format eller på canvas.)
Drop-in tisdagar 13-17.

Igår var vi på Göte Karlssons foto och fotograferade barnen. Det gick förvånansvärt bra  och båda skötte sig exemplariskt! *stolt* Synd bara att Meja inte lärt sig hålla upp huvudet ordentligt ännu, (Läs jag som vart dålig på att träna henne, hon blir ju så sur.). Men bilden vi valde blev helt ok. Får nog bli några kopior på den. =)

  

Sötisarna innan fotograferingen

P.S. Håll utkik efter bilden under familjesidorna på
www.hallandsposten.se


Personalfest


I lördags var jag på personalfest. Det var riktigt kul att träffa alla igen. Var ju ett bra tag sen. Jag gick hem redan sista veckan i oktober för magen blev så stor att jag inte fick plats i kassan, (som jag redan blivit omplacerad till).


Personalfesten var på Wild West och ni som vart där förstår nog varför jag inte kunde motstå att hänga på. Till er som inte vart där, ÅK DIT! Det är supergod mat och man får så mkt att det knappt går att tömma tallriken. Jag valde fläskfilétallriken och fick in en halvmeter revbenspjäll, potatismedaljonger, grönsaker och en majskolv. Efterrätten blev Tobleronefondue. MUMS! Det var showdans med cowboyklädda tjejer och trubaduren spelade allsång. Det blev ett jävla drag på alla 60 maxianer! =)


  




Jag hann precis svälja den chokladdränkta marshmallowsen och febrilt försöka få ner den med en slurk kallt kaffe när älsklingen stog utanför med bilen, redo att hämta mig. Lillan hade nämligen skrikigt sen jag åkte och vägrat ta flaskan! PUH!


Skam den som ger sig!

img_7337 (MMS)

Skam den som ger sig!


Såhär sur blir man när babyrytmiken är ins...

img_5949 (MMS)

Såhär sur blir man när babyrytmiken är inställd!! =/


Tävling - Pusselpall




Jag tävlar om en prins eller prinsesspall värde 1095-1220:- från Bonde of Sweden hos Fröken M.

Tävla HÄR du oxå !


Äntligen!


I fredags hade vi inga planer för dagen. Hade velat gå på babysim, men Mejas navel har krånglat lite och inte läkt ordentligt. (Så på BVC gjordes nån "snörgrej" som skulle trilla av av sig själv.)
Ninnis planer för dagen hade heller inte gått som förväntat, hennes besök hade ställt in så hon kom med förslaget att vi skulle träffas! =) Glada som två mörtar blev vi och hoppade på bussen mot Eurostop och mötte upp Ninni och sötis Elsa.

  

(Har snott båda bilderna från Ninnis blogg)

Vi hann med tre butiker, en fika, två blöjbyten och en matning. =) En del shopping blev det oxå. Meja fick två pyjamaser, en linne-, en kortärmad- och en långärmad body i vitt. Efter några timmar hoppade vi på bussen igen och åkte till Vallås där älsklingen hämtade oss senare.


Gudmor på besök


Efter BVC i torsdags åkte vi raka vägen hem. Ullis var i Halmstad och hon skulle komma och hälsa på. När hon kom gjorde jag lite toast till oss och vi åt och tjötade en massa. När älsklingen kom hem skickade jag honom till gymmet och Ullis åkte hem vid sextiden.



Gudmor tyckte allt att Meja var lite tunger... =P

Vi ses alldeldes för sällan gumman! Men jag och Meja ska ta tåget till Götet en dag, vi looovar!


Smultronbyn


Om ni letar efter leksaker till barn så kan jag verkligen rekomendera denna sidan:

Smultronbyn

Där finns massor med fina träleksaker och en del kläder oxå.

(klicka på bilderna för att komma till artiklarna)
  

  

Klickfingret är i farten och än så länge ligger det en komaracas och en hängande gris i kundvagnen.




Meja


Fika stund på uteplatsen!

img_6997 (MMS)

Fika stund på uteplatsen!


Somna utan gråt

Så heter boken vars metod vi kör på för fullt nu. Författaren heter Elizabeth Pantley.



För er som inte har barn eller inte har upptäckt metoder kan jag förklara lite snabbt: Det finns olika metoder man kan ta till om inte ens barn sover som dom "ska" / som man vill. Låter kanske knasigt att man ska behöva ta till metoder, men i desperationens dimma av sömnlösa nätter så kan en sådan metod vara räddningen. Vissa funkar, andra inte...

Jag köpte boken utan att ha hört något om den. Jag var inte ens på jakt efter någon metod. Jag levde i dimman och trodde det skulle vara så. Boken låg i ett par veckor men sen började jag skumma igenom den och efter ha läst stycket med fakta kring sömnen så förstog jag direkt att vi gjort "fel".

Så nu har vi kört på snällvarianten sen i onsdags och Meja har sovit i sin spjälsäng helt själv utan att somna med bröstet i mun! =) Första försöket lyckades så bra att vi bara inte kunde ge upp när andra natten inte ville sig. Nu är det fjärde nattningen som hon sovit i sin säng och jag är piggare än någonsin.
 
Kan verkligen rekomendera denna bok!


BVC - 3 mån


Lillfisen växer så det knakar och det kunde bvc bekräfta i torsdags. Nu väger hon ca 6400 g och är 62,5 cm lång! 12 veckor har passerat - redan!!! - och på onsdag är hon 3 månader! Shit! Om tiden ska gå såhär fort så kommer jag inte hinna med! Hon växer ur kläderna så fort att jag knappt hinner blinka.



Drunknar nästan i sin babysitter - 2 v



Nu får hon knappt plats längre

Nu är hon inte lika förtjust i att somna i mitt knä - pappas går bra. Hon uppskattar leksakerna mer och greppar fint. Hon visar klart och tydligt att hon trivs/inte trivs. Vägrar fortfarande napp. Gillar att ligga på soffan och leka. "Pratar" massor. Sover i sin spjälsäng. Har bytt till nr 3 på blöjorna. Hatar fortfarande att ligga på mage och träna nacke. Hon är intresserad av vad som händer runt om kring och vill inte längre ligga still i vagnen tex.

När ska man byta till sittdel till vagnen?


Smått och gott


Då var det dags för mig att träffa min kära barnmorska igen. (Återbesöket var nåågot sent, inte visste jag att det var jag som skulle ringa dom och boka.) Iaf det gick bra där. Jag hade faktiskt gjort ett litet tackkort till henne.

När jag var klar där, 1 tim senare (!!), tog jag bussen till Vallås och lät mig bjudas på kaffe och hemnakad semla! Så syndigt gott!



Denna varianten är dock mkt nyttigare!

( Semla i velour från Bombadill )


Febrig tös


I tisdags skulle vi vart på Teaterlek, men efter en helveetes natt med en kinkig och skållhet liten tjej så ställde jag in på morgonkvisten. Ninni fick åka omvägen och hämta biljetterna som jag hade, men det var såå kul att träffa henne och att få se Elsa. =)

På eftermiddagen kom Melinda på besök. Vi hade en hel eftermiddag med massa mys och skitsnack. Hon hade med sig frallor och maasssaa muffins! =) MUMS!



Meja trivdes bra i Melindas famn


Klippt!


I måndags kom älsklingen hem innan huset hann äta frukost. Han skulle jobba kvällen ist. Så vi åt frukost tillsammans och sen gick han med Liam till dagis. Dagen fortsatte med montering och arbete för älsklingen, medan jag tog mig tid till frissan. Mamma var snäll och ställde upp som barnvakt och dom två spenderade timmen med att gå in och ut genom alla affärer i stan. TACK! =)

Kvällen spenderades i soffan med en hel del bebismys och "Halv åtta hos mig".


  

Håret och bebismys


UPDATE!


Nu går det segt på bloggfronten. Det har hänt så mkt med Mejas utveckling så hon ger mig inte riktigt tid att sitta vid datorn. Sen har vi haft fullspäckat schema heela veckan! Idag är min "lediga" dag.

Har inte riktigt bestämt mig för om jag ska skriva ett långt inlägg om veckan, eller bara slänga in lite korta om varje dag... Hmm. (måste skynda mig för Meja sover för tillfället på soffan och älsklingen har inte gått upp än).

Det blir några "varje-dag-inlägg"...



Lillan sover gott... än så länge


Melinda på besök... =)

img_7759 (MMS)

Melinda på besök... =)