Gekås




Länge har jag längtat efter att åka till Gekås. Haha! Har inte vart där sen augusti, och då var det inte ens kul. (Jag var gravid och stor). Men idag packade jag in lillan och vi körde tjejdag på det stora varuhuset.



Meja testade amningrummet.

Hon var som vanligt en lugn och snäll bebis, så jag fick handlat i fred i hela fyra timmar!
Hittade allt jag hade på listan och kom hem med tom plånka.


Öja


Igår styrde jag och lillan kosingen mot Öja för att hälsa på amiljen Runemyr.
Ninni hade kört iväg sin man och Elsa så vi fick leka med Agnes. Det var kul, för vi har ju inte träffat henne så mkt. Hon är ett charmtroll med bus i blicken! =)

  

Älskade ungar ♥


Busungen ♥

 ♥

Nu är hon verkligen en liten busunge den dära Meja. Hon har verkligen saknat sin gåstol på semestern och far runt i den värre än någonsin nu. Hon har även upptäckt att hon kan nå saker när hon swischar förbi. Igår möblerade hon om i köket.

  

Jag har försökt locka bort henne från saker som inte riktigt tål att bli puttade på eller slängda i golvet genom att lägga saker på soffkanten. Dock når hon inte riktigt fram (gåstolen är ju bredare nertill).

Semestern klarade hon galant. Blev en hel del nya intryck och ibland blev det för mkt och hon kunde inte riktigt sortera vad som hände runt henne. Då fick vi bara hänga på rummet en stund. Hennes mat tog slut men det fanns att köpa deras variant av ersättning på apoteket. Tur att hon inte är kräsen med maten! Gröt på morgonen flöt inte på som hemma. Det var smidigare att ge henne flaskan och låta henne sitta i vagnen medan vi själva åt frukost, (var sånt j-vla liv i matsalen och hon kunde inte koncentrera sig ). I lördags fick hon prova på 5-6 månaders burkarna. Vi började med grönsaker och kyckling, och det slank ner en halv burk direkt.

Andra små saker hon har för sig är att "köra motorcykel" och "spela gitarr". Hon viftar med händerna på ett sätt som man bara måste sätta ljudeffekter på. =)
Hon älskar sin snutte och myser så fort hon ser den. När hon får den gosar hon ner sig i den och gör ett ljud som verkligen tyder på att den är go.
Hon har upptäckt att ohn kan göra många olika ljud och att ljuden har påverkan. Tex har hon börjat gnälla när hon är missnöjd. Då biter hon ihop, sträcker på halsen och låter. "Hostandet" kör hon fortfarande då och då.
Hon vänder sig i sängen och sover på magen. Häromdagen iakktog jag henne hur hon höll på att böka runt i sängen och det tar nog inte lång tid innan hon förstår att hon kan ta tag i sängkanten och dra sig upp. Dags att sänka botten kanske...?!
Vi övar en hel del "sitta-själv", och det går väl OK.



Nu kommer jag knappt ihåg allt som är nytt sen sist. Det händer så mkt nu. Varje dag hittar hon på nya saker och vi faschineras över hur snabbt det går...

♥ ♥ ♥


Fynd!


Mötte upp med Elsa och Ninni i stan i lördags. Vi blev besvikna på den usla marknaden och satte oss på ett fik och mättade alla fyra magor. Strax efter det var det dax för Ninni att åka hem, hon skulle ha kalas på eftermiddagen.
Jag och Meja fortsatte på stan och gjorde riktiga fynd!

  

Allt på första bilden kostade 9:-/st! Snacka om fynd!
Hittade två par byxor på Lindex, jeanesleggings och haremsbyxor.
(Sockarna fick jag gratis och mössan ska tillbaka, den var för liten.)

Vi träffade Thore och Carro oxå. Tog en snabb kaffe innan det började regna och jag småsprang till bilen.


Vår semester


Nu har jag äntligen tid att skriva lite om vår semester.
Flygresan dit och hem gick jättebra. Jag var nervös över att lillan skulle få ont i öronen, men hon sov sig genom båda starterna och båda landningarna. Flygresan varade bara i tre timmar så det blev matning och massa lek och bus på planet. Sen fick vi åka buss en timme till hotellet. Men när vi kom fram, vid ca halv ett på eftermiddagen, så blev vi glatt överraskade. (Det brukar ju sällan vara så fint som på bilderna.) Lägenheten var stor och fin. Vi hade beställt en säng till Meja som redan stog i sovrummet. Man kunde även hyra en barnvagn där, men vi tog med egen. Hela hotellet var barnanpassat och det fanns allt man behövde å plats. Till och med Sempers barnmat i affären utanför! (Dyrt som tusan dock!) Många barnmatstolar, stor barnpool, barnklubb... Jag och älsklingen sa att "hit åker vi nog fler gånger", medan mina föräldrar sa "hit åker vi aldrig igen". Haha!

  

  

  

  

  

Våra dagar såg ungefär lika dana ut. Vaknade vid sju. Åt frukost halv åtta. La oss vid poolen/på stranden vid halv tio. Älsklingen tog Meja på en promenad under tiden. Lunch vid halv ett. Stranden/poolen efteråt. På kvällen var det middagsbuffé och sen blev det drinkar i baren eller öl och kortspel på balkongen. Vädret var underbart. Det var fint varje dag och vi badade i både poolen och havet. Vi var på marknad och gick strandpromenader.

Mejas ersättning tog slut (trots att vi hade Sembers stora 7,3 liters förpackning med oss) så hon fick äta spansk modersmjölksersättning som vi hittade på apoteket.

Min hjärna har verkligen haft semester och jag känner mig utvilad och aningen förvirrad.
Nu blir det tillbaka till verkligheten och allt var det innebär...


Borta bra men hemma bäst! Efter en del för...

img_2133 (MMS)

Borta bra men hemma bäst! Efter en del förseningar och stopp på vägen var vi iaf hemma vid sjutiden igår. I natt har jag sovit näst intill som en prinsessa och älsklingen bjöd på sovmorgon och scones frukost. =) Idag ska vi till stan på marknad. Förr kallades den Laxivalen och det är massa att titta på. Vi ska möta upp våra mkt saknade vänner, Elsa och Ninni Ska bli så kul att träffa dom igen! Nu lägger vi på ett kål och slukar kaffet och petar ner sist biten av scones i maggen. Over.


God morgon! Strålande sol en underbar morg...

God morgon! Strålande sol en underbar morgon! Igår aktiverade dom ACn så vi alla har sovit gott i natt. Sista dagen idag. Känns både tråkigt men skönt. Tiden har inte gått snabbt som den brukar. Vi har både shoppat och pressat i solen, badat i havet och gått på marknad. Vi har tagit det lugnt och gått på strandpromenaden, druckit drinkar och bara varit. Nu vaknade lillan. Hon ska få mat och sen på med badblöjan. =) Simma lugnt!


Grattis mamma ♥!


Idag fyller min kära mor -- år! ;)

Stort grattis och hoppas du blir glad för "presenterna".
Ikväll ska vi troligen ut och käka och sen blir det nog mer än två drinkar! =)



♥ GRATTIS!! ♥


Tydligen går det inte att skicka mms inläg...

Tydligen går det inte att skicka mms inlägg härifrån. Så ist bjuder jag på en solig hälsning från varma Mallorca! Just nu sitter jag och älsklingen på balkongen med god dricka och jordgubbar och spelar kort. Resan ner gick bra och Meja skötte sig exemplariskt. I morgon blir det stranden igen och vi ska fira mamma på hennes födelsedag. Ha det bra mina kära läsare! Over and out!


Tidsinställt inlägg



Nu sitter vi förmodligen på planet spända av förväntan. Får se om det blir något bloggande, kanske en och annan mms-bild för att göra er avundsjuka kanske... =P
Ha det bra där hemma så hörs vi!




Lugna nerver


Då har jag äntligen sjunkigt ner i soffan efter en hel dags surrande! Försöker döva min stress med ett glas vitt och snart är det dags att sova. Älsklingen jobbar, fortfarande, så för honom blir det att sova i bilen. Men en trött gubbe gör ingen nytta när man reser med bebisar, det kan jag räkna ut på en sekund.

Ha det nu så bra här hemma!



Stranden i Turkiet -09


Avslutning babycafé


Igår hann jag allt klämma in några timmar på babycaféet. Det behövdes kan jag säga. 



Många kompisar =)  

  

Denna gången tog jag med lite fruktpurée så hon slapp bli läskad när vi fikar.
Mejas fot i gips.

Nu får vi vänta till mitten av augusti innan det är dags igen.


En sak i taget!


Nu pågår det en mindre variant av panik i skallen. Jag är så uppe i bröllopsfesten att jag inte riktigt vill släppa det. Trots att resväskorna står halvpackade och flyget snart går, med eller utan mig!
Jag lovade älsklingen att inte lägga någon energi på festen denna veckan, men vi har redan vart och tittat på lokalen, mätt och gått igenom köket och igår var jag på konditoriet och pratade tårta. Idag ska jag bara fixa en liten detalj till sen släpper jag det, jag lovar. =)



Baj baj svääjöö!


Syttene maj!




Idag är det Norges nationaldag, och för er som inte vet det är jag halvnorsk.
Min pappa kom till Sverige när han var 20 år och sen jag föddes har vi vart i Norge på semester varje år.
Jag älskar naturen och doften av daggtäckt gräs på morgonen. Jag skäms när jag tänker på hur längesedan jag var och hälsade på farfar. (Det var minst 11 år sedan!!) Hoppas vi hinner åka upp en gång till innan husen säljs och släkingarna försvinner...

Som tradition blir det våfflor, is och brus på 17:de maj. Så vi åkte hem till mina föräldrar och där stod pappa vid spisen och gräddade vofflor som vi tryckte i oss med grädde och sylt!


Högfärdig tjej ♥


Lillan har sen några dagar tillbaka börjat fejk-hosta. Hon flinar och hostar jämt. Först trodde vi att hon tagit efter sin pappa (han hostar - hon skrattar) men idag frågade jag på BVC och fick svaret - högfärdshosta. Så på föräldrargruppen visade hon som vanligt upp sina färdigheter. Idag blev det hosta och prata i mun på alla.

Andra små saker hon hittar på när hon får tid över är att äta på sina tår och krafsa på allt. Godast är att äta på naken fot och roligast är att krafsa på reklamblad med härliga färger.
Vi försöker vänja henne vid duschstrålen och har haft henne i badkaret i sin fina duschstol (som hon fått av kusin William) de senaste gångerna hon badat. Å det funkar jättebra, så det ska väl inte bli nån chock att duscha när det är dags för babysim till hösten.
Annars övar vi på att sitta själv. Men med välsmakande tår blir det lätt en ihopvikt tjej på golvet. Hon kör mkt med "fallskärmshopparstilen" när hon ligger på magen. Men allra helst sitter/står hon i gåstolen.

När vi kommer hem från semestern är det dags att introducera kött, fisk och fågel på menyn. Än så länge är det gröt till frukost, ersättning på förmiddagen och två ggr eftermiddag, burkmat (grönsaker/rotfrukter) på kvällen och ersättning innan läggdags. Fick även höra på BVC idag att vi inte behöver koka vattnet till ersättningen längre, skönt! (Fast kommer ju göra det på Mallis!). Ser fram emot när lillan får dricka välling och äta 6 mån burkar, har tröttnat på ersättning och puréer!

I morgon blir avslutning på babycaféet och lillan ska få sin gipsfot. Längtar till hösten när allt kul börjar igen;
babycafé, rytmik, babysim... =)

  

  

♥ Pluttan! ♥


Sömnapné?!


De senaste dagarna har jag vart fruktansvärt trött! Ungefär som i början av graviditeten. Jag kan nog somna ståendes.
Jag vet inte om det är vädret som påverkar mig eller att tant röd kommit på "kärt" återbesök, efter mer än ett års frånvaro.

  

Söndagen bjöd på... INGENTING. Älsklingen jobbade 18 timmar och jag och lillan sov och myste om vartannat. Måndagen flöt på i nästan samma anda. Vi kom igång med dagen vid två, då vi åkte och handlade.
På kvällen var jag så trött att jag trodde jag skulle somna i kastrullerna när jag lagade mat. Glömde såklart fackmötet som jag sett fram emot en längre tid! Fan!

Denna veckan är fullbokad, och på torsdag natt åker vi äntligen till Mallorca!


Puh! Lillan vaknade upp och gallskrek. Höl...

img_2289 (MMS)

Puh! Lillan vaknade upp och gallskrek. Höll på en halvtimme. Efter maten lyckades hon somna om igen. Nu ligger jag brevid henne och undrar vad hon drömmer...


Baginbox


Kaffekopp nummer tre i ordningen. Hoppas DEN kan få mig att vakna till. Det blev en sen, men så rolig, kväll igår! Tack alla inblandade!

  



Louise, Tobbe, Kim, Meja, Tess, Carro, Thore, Ullis
(Nic bakom kameran)



Sen blev det ESC. Men tro det eller ej så var det en partysänkare,
så vi satte oss vi bordet och spelade spel ist
.

  

Meja underhöll oss när hon lekte kurragömma med sin majskrok.

Meja sov så gott i rummet brevid, trots den höga ljudvolymen! När klockan slagit ett hade alla åkt, allt var bortplockat och jag kände hur vinet hade stigit mig åt huvudet och det var dags för både massa vatten och sängen.

Meja bestämde sig för att vakna extra tidigt idag. Halv fem började hon babbla. Men hon fick inte i sig så mkt på sitt sista mål innan läggdags, var så mkt folk att titta på, så det var nog hungern som väckte henne. En flaska senare gick vi och la oss igen och sussade gott till åtta. =)

Nu får vi se vad vi ska göra med dagen. Älsklingen jobbar och vädret är inte så lockande...


Har precis hämtat ut min Slush på 7 eleven...

img_6524 (MMS)

Har precis hämtat ut min Slush på 7 eleven. gratis är gott! Ladda ner appen och hämta du oxå! =)


Testpilot

Bli testpilot hos Smartson!



Just nu söker dom 2000 testpiloter att prova Arlas nyheter, Kesella med smak av rabarber eller hallon.
Ansök senast 17 maj!

(klicka på bilden för att komma till tävlingen)

Inför sommarens alla fester presenteras två nya smaker i mejerdikylen! Arla Köket Kesella® kvarg hallon och Arla Köket Kesella® kvarg rabarber. De goda smakerna kommer natruligt från bitar av rabarber resp hallon som produkterna innnehåller. De två nya kesellasmakerna passar att användas i bland annat tårtor, cheesecake, till och i fruktpajer, till mjuka pajer samt till smoothies.

http://www.youtube.com/watch?v=qVjK6d3cNi0

Att vara testpilot hos Smartson är superenkelt! Klicka på bilden och fyll i dina uppgifter.
Kommer du med blir du kontaktad på din mejl.
Deltagandet är helt gratis och du får utskickat en kupong för att hämta varan i butik.
Dela sedan med dig av din upplevelse och svara på frågeformuläret.
Glöm inte att Gilla deras Facebooksida.


UL - ett år senare


Idag för precis ett år sedan var vi på ultraljud och såg Meja för allra första gången. Det var ett magiskt ögonblick och jag kunde inte förstå hur en sådan levande varelser kunde röra sig i min mage så mkt trots att jag inte kände ett endaste dugg. Jag var i v 12.
Vi kunde inte hålla oss och berättade direkt för våra föräldrar! =)
Ett helt år har gått sen dess och jag har upplevt så mkt känslor och tankarna har nästan vänt ut och in på själen ibland.

Nu är hon här och har förgyllt min vardag varje dag sedan den dag hon föddes!



Vi älskar dig! //Mamma & pappa


Tävling - Myran & lo


Jag tävlar hos Myran & lo om en mössa till Meja.




Tävla HÄR du också!
Tävlingen avslutas den 15 maj, så skynda!



Ps. Passa på att kika runt i shopen, finns massa fint!



Detta beställde jag för ett par månader sen!


Gåva från Libero


I onsdags var vi och hämtade ut Mejas gåva från Libero på Lindex. Jag passade givetvis på att gå med i deras klubb och fick en 20% rabattcheck med mig hem.



Massa grejer var det!

Är du inte medlem så bli det nu. Helt gratis och du får hem rabattkuponger. På deras klubbsida kan du även skriva in koderna från dina Liberoprodukter och samla poäng som du sedan kan byta mot något skoj i deras poängshop!


Uppe mitt i natten med en febrig tös! D v...

Uppe mitt i natten med en febrig tös! D var inte d lättaste att få i henne Alvedon heller. Nyss kräktes hon upp halva flaskan i ett svep! Nu håller hon på att somna i knät och vi ksa krypa ner i sängen så fort älsklingen åkt till jobbet...


Flower power


Jag har världens bästa man!



TACK!
Jag älskar dig!



Vaccinering - del 2


Då var det dags för lillans andra vaccinering. Jag var lika nervös som första gången och att älsklingen var sen gjorde inte saken bättre. Det var en trött och småhungrig tjej som låg på skötbordet när det var dags. Hon hade tur att pappa hann i tid, så han kunde stå över henne och skojja.

  

Lillan glatt ovetande om vad som ska ske.
Plötsligt hördes ett gallskrik och Meja började nog ana något...

Men så bra det gick! Två små gråt sen var det klart! Personalen var lika förvånad som jag och dom önskade att dom hade sådana smidiga vaccineringar varje gång.
Vår duktiga tjej! Hon är verkligen snällaste bebisen i världen!



Plåster på såren...

Så fort det blir fint väder igen ska lillan få gå barfota i gräset, som jag har längtat!
Nu håler vi tummarna att hon är lika pigg i morgon så vi kan vara med på babysimmet.


Bebismys


Idag tog vi oss äntligen till babycaféet!
Efter att ha irrat runt efter ingången öppnades plötsligt en dörr och vi var äntligen rätt.



  

Maja och Gabriel och Liv och Loke gjorde oss sällskap.

De andra bebisarna hade vart där många gånger förr så vi var newbisar.
Vilket även betydde gipsavtryck på deras fötter som vi ska få nästa gång. Skoj!


Cafémys

img_1166 (MMS)

Mamma och Meja på babycafé! =)


Kaffestund i trädgården! Ibland är det gan...

img_6609 (MMS)

Kaffestund i trädgården! Ibland är det ganska skönt att vara föräldrar"ledig"... =)


Hattifnatt


Lillan fick sig en ny kepa häromdagen:

  

  

Sweetnose!


Strandhäng


Igår var det årets premiär för lite strandhäng. Det blev till och med ett "dopp".

  

Allt tack vare Melinda, tack vännen! =)

p.s. Hoppas havet är varmare på Mallis!


Just nu: Ligger på stranden och har "doppa...

img_4643 (MMS)

Just nu: Ligger på stranden och har "doppat" mig! =)


Gröna fingrar


Gårdagen bjöd på mkt sol och vi var ute hela dagen.

  

  

Jag höll på som en tok i vår lilla trädgård medan Meja tittade på från gåstolen, (som funkade toppen även ute).
På kvällen invigde vi grillen med hemmagjorda hamburgare.
Idag fortsätter projektet med vårt lilla land.



Just nu:

img_7425 (MMS)

Just nu: projekt trädgård. Har legat på knä i rabatten sen halv tio. Nu tar vi tag i det som ska bli vårt rabattprojekt!


Som en söndag ska vara


Söndagsmorgonen bjöd på storstädning. Typiskt nog totalvägrade lillan att sova NÅT på hela morgonen och försvårade det hela något. Men lagom till lunch satte vi oss i bilen och då somnade hon direkt. Vi åkte hem till mina föräldrar och åt middag och nybakad rabarberpaj (ekologiskt odlade i trädgården) och gottade oss i solen.

  

  

D var full rulle på busungarna hela eftermiddagen!
=)


Göteborg, here we come!



Min kära vän Ullis har sen en tid bott i Göteborg med sin kille, och jag kan väl räkna på mitt ringfinger hur många gånger jag vart och hälsat på... 1 gång var svaret på d. Jag vet att det är lite dåligt av mig, ch har väl egentligen ingen bra ursäkt heller. MEN så kom tillfället jag bara inte kunde missa. Vi hade hittat en bilbarnstol till lillan i Trollhättan, mkt billigare än här i stan, plus att jag då kunde hälsa på Ullis.



Så jag packade in mig och lillan, vagn, väskor och styrde mot Gbg. Resan gick jättebra och lillan sov hela tiden! =)
När vi kom fram installerade vi oss och lillan fick mat. Sen gick vi till närmsta apotek och jag bunkrade upp med allergitabletter. På kvällen bjöds jag på min favvo potatisgratäng och kycklingfilé. När lillan somnade var det dags för något jag verkligen längtat efter, Nintendo! =) När jag tryckt hål på tummen la vi ner det och kollade på Big Brother. Sen var det dags att sova, jag körde ju redan på övertid.

  

Meja sov i min säng och det gick jättebra. Vi följde rutinerna och hon sov som en stock natten genom. På morgonen åt vi gröt på rummet. Behöver ju inte väcka hela huset kl 6. =) När vi sen var klara körde vi till Trollhättan, köpte stolen, installerade den och körde hem. Två timmar i bil när vädret var superfint. Men Ullis hade bokat in tid för oss i Slottsskogen och efter lite mat så var vi på plats.

  

  

När vi ätit upp glassarna gick vi till bilen och vi åkte hem hem. Jag vet inte vem som var tröttas, jag eller Meja, men jag kan berätta att vi somnade tidigt båda två...


Babysim, round 2


I fredags var det dags igen. Denna gången var det en lite mer avslappnad mamma och dotter som hoppade i plurret. Mejas mormor var oxå med, fast på land, och fotograferade.

  

  

Meja är lite skeptisk när vi hoppar i, men efter lite sång och skratt från mamma så brukar hon mjukna.
Hon får lite smått panik när munnen och näsan kommer under vattnet och hon har fått en kallsup, änsålänge.
Denna gången skulle vi duscha ordentligt efter och Meja fick sitta i en såndär IKEA matstol. Hon gillade inte duschen och började gråta. Men hon var så trött att hon somnade så fort hon fick på sig kläderna.

Vi går än så länge på drop-in med Akvariet. Men till hösten ska vi skriva in oss i en grupp.
Nu är det två gånger kvar på denna säsong.
Vi ses nästa fredag!


Tröstäter


Sitter ensam på min soffa. Helt slut och ryggen värker. Lillan har precis gett upp kampen och somnat. Liam sover sen en timme tillbaka. Älsklingen jobbar, som vanligt, så jag tröst äter choklad! Nu ska jag fortsätta titta på Herr & Fru och sen blir det sängen tidigt.


Löshår till salu!


Nu fäller jag hår värre än katten!
Ska det fortsätta såhär får jag snart inte heller vara i soffan och sovrummet! =S



Gratis vid avhämtning!


Vafan!! Uppochner?! Hur?!

img_2608 (MMS)

Vafan!! Uppochner?! Hur?!


Taxfree


Nu är det bara 16 dagar kvar till vi reser till härliga Mallorca. Jag har funderat ett tag på om det ska dimpa ner någon taxfree-katalog i brevlådan. Idag loggade jag in på shoppen på nätet ist, men vad kom inte då med posten. Komiskt!
Det är första gången jag ska beställa och är faktiskt ganska lyrisk. Tidigare när jag vart på charter har den bokats i sista minuten. Något jag redan spanat in är solcremer från Hawaiian Tropic på utresan och Barcardi Melon till hemresan. Lääängtar.




Vädret, en humörsänkare


Hua! Just nu är sommarkänslorna och det glada humöret som bortblåsta av det rådande oväder vi har. Regn, sol, snö, sol, regn, kallt och blåsigt! Idag har jag inte varit utanför dörren och igår blev bara en snabbsväng till Grötvik för att plocka sten.



D började regna i Grötvik.

Lillan har vart ganska ... jag vet inte hur jag ska beskriva det, mammig kanske, igår och idag. Hon har vart grinig och bara velat sova i min famn. Igår var det mysigt, i morse värkte ryggen och idag har det vart lite jobbigt.



Suddig men en stor favorit.

Nu hoppas jag på finare väder och bättre humör. Just nu skiner solen och himlen är blå, men allt kan hända till i morgon.


Pass


I förrgår hämtade jag ut mitt och lillans pass.



Detta ska hon ha i fem år. =)

(Kommer ingen bild på mitt, fy fan säger jag bara!)


BVC - 5 månader



Lillan är nu dryga 20 veckor, alltså snart 5 månader. Hon väger 7545 g och är 66 cm lång.
Hon är en nyfiken tjej som gärna vill vara med. Meja är oftast glad och charmar med sitt leende, men säger till på skarpen när hon inte är nöjd. (Tror att hon ibland har ganska kort stubin).
Nu har hon strl 4 på Liberos blöjor och strl 68 i kläderna börjar bli för små. Hon är inte längre så intresserad av att amma, fast jag försöker lite varje morgon ändå, det är så mysigt. Hon blir lätt distraherad när hon äter och ibland tömmer hon inte flaskan. Hon får fortfarande gröt på morgonen (med fruktpuré) och middagssmakis på kvällen med ev efterrätt. Majskrokar är roligt att leka med och smälter lätt i munnen.
Meja har fått upp ögonen för djur. Stora som små, hundar som katter. Hon tittar och pratar med djuren och blir inte rädd när dom kommer nära och ska nosa.
Nu är det inte så kul att ligga på rygg längre, så hon är kvick på att vända sig till mage. Men hellst av allt vill hon stå. Huvudet är mer stabilt och hakan har äntligen släppt från bröstkorgen och hon sträcker ofta på sig.
Böcker blir allt mer intressanta. Det ska smakas och rivas och bilderna är ju bara såå fina.
Fötterna har blivit de nya leksakerna och tårna är goda att suga på. Hon sträcker sig efter saker och får äntligen tag på dom. Hon studerar det hon har i handen och sen in i munnen.
Meja älskar när hennes pappa busar med henne och skrattar hyseriskt.

  

  

Älskade dotter



Just nu: Väntar på vår tur på BVC. Lillan ...

img_1080 (MMS)

Just nu: Väntar på vår tur på BVC. Lillan ska vägas och mätas.


Då var vi på jobbet! Tummen upp kompis!

img_1940 (MMS)

Då var vi på jobbet! Tummen upp kompis!


Valborg


När klockan slog åtta stog jag i kassan på jobbet. Jag blir lixom sådär störigt munter när jag får vara social, när jag är mig själv... Men kunderna uppskattar det och om inte annat så kanske jag smittar av mig på mina kära kollegor, som kan behöva det... ;)

Efter jobbet blev det en tur ner till Kvibille. Älsklingen och Meja hade varit där hela dagen och hjälpt till att lägga tak, (inte Meja såklart, hon hade lekt med tjejerna). När grabbarna var klara och solbrända blev det grille. Fläskfilé marinerad i bla coca cola och kaffe, MUMS.

  

  

Det bjöds även på liveframförande,
valborgsmusiken från kyrkans kör ekade i hela Kvibille.

"1:a maj välkommen ..... "
"Vinten rasar ut bland våra fjällar...."


Babysim


I fredags var det dags för premiären på babysimmet. Jag och Meja mötte upp Ninni och Elsa i god tid i entrén (och tur var det för det var många simsugna bebisar).
Vi fick lära oss lite olika grepp att hålla bebisarna på i vattnet och Mejas favorit blev flyta på magen. Vi sjöng lite ramsor och busade i nästan 45 minuter och jag hann inte ens komma ut till bilen innan lillan hade somnat. (Jag var oxå jättetrött!)

  

Ombytta och klara efter simmet. Lite bus orkade de med iaf... =)