Nya textilier

 
I tisdags klickade jag hem lite nya gardiner till sovrummen. Hittade jättefin ljus, men grabbig, hissgardin till Liams rum som går i samma färger som tapeten. Beställde även lite metervara i de tyget att sy ett överkast till hans säng.
Meja fick knytbandslängder med muffins på. Fanns inget matchande tyg i metervara, hade tänkt sy några kuddfodral. Hittade heller inget bra överkast till henne, så där får jag leta vidare.
Till vårt sovrum hittade jag en hissgardin som jag är lite tveksam till eg, kan bli för mkt, eller matchar den perfekt. Sängen får ett vitt överkast, så vi kan slänga det bruna åt h-vete! =)
 
   
 
Vardagsrummet blev utan. Skitsvårt, rent ut sagt, att bestämma vad vi vill ha för slags gardniner där. Kanske får vänta till vi fått dit fönsterbrädorna så kanske det blir mer naturligt val...
 
När gardinerna är på plats är det dags att leta mattor till alla rum. =)
 

Det här med eluppvärmning

 
Idag kom två element hem till dörren. Nu har vi snart bytt ut alla gamla elradiatorer till säkra, snygga och ekonomiska element.
Vi blev rekommenderade oljefyllda element från LVI och efter en del googlande slog vi till på LVI Yali G. Första leveransen blev till alla sovrum, andra leveransen till vardagsrummet och denna leveransen var till hall och badrum. (Badrumselementet gick sönder när vi satt igång det så det har vart iiiiskallt på badrummet nu när graderna krypit långt under minusstrecket.=/ )
Oljefyllda element har en långsammare men mer hållbar uppvärmning och kan liknas lite med vattenburen värme.
Det ska bli intressant att se var elräkningen kommer hamna nu när alla element är på plats. Det är svårt att ställa in de rätt när tempen ute varierar så mkt.
 
 
(Bild lånad av Bygghemma.se)
 
Vi har köpt våra element från Bygghemma.se. De har kampanj just nu och har även fri hemkörning. Toppen om ni frågar mig. =)
Våra planer för nästa vinter är att skaffa en braskamin. Tur att vi har ett år på oss att välja modell, finns ju massor! =)
 

Bigger beds, better beds?

 
Häromdagen hämtade vi hem en tidig julklapp till Liam. Det var en loftsäng. Vi gjorde en loftsäng när vi bodde i lägenheten och det gillade han jättemkt! Efter två dagars slit var den klar. =)
 
 
Till Mejas glädje fick hon Liams gamla säng. En stooor säng. =)
(Men farligt för oss vuxna som lätt kan somna brevid henne när vi nattar.=) ) Nu ska vi köpa större täcke och kudde oxå och ev en ny madrass. Och självklart en ordentlig sänglampa så vi kan läsa böcker och mysa ordentligt innan nattningen. =)
 
 
(Har även klickat hem gardiner till sovrummen ikväll.)