Vårkänslor

Plusgrader och snödroppar! =)


Radiotoaster


Hua! Att jobba hela helgen och sen börja veckan med ett 11 timmarpass var nog droppen, för både jag och Kim somnade i soffan innan nio. =)

Meja bestämde att det var morgon vid fem redan. Nu sitter vi vid köksbordet och Meja äter sin gröt och jag dricker mitt kaffe...
Måste skaffa en radio till köket så jag kan lyssna på P3. Dom är bara föör sköna och varje dag, flera gånger om dagen, får jag mig ett gott skratt. På jobbet har jag köpt en radio till mitt kontor och det går verkligen mkt lättare att arbeta med bra musik och härligt prat.



Bild lånad från Google.

Bot mot tristess


Älsklingen och jag har bestämt oss för att ge oss iväg bara vi två på en mysig weekend lagom till vår bröllopsdag. Ikväll har vi letat lite hotell i städer (i Sverige) som vi känner lite extra för. Det lutar åt Kalmar.

När jag googlade "att göra i Kalmar" kom jag in på en ganska kul sida jag bara är tvungen att berätta om.
www.365saker.se publicerar "saker du kan göra". Så har du tråkigt eller bara lite dötid över en dag så surfa in och gör dig sysselsatt. Finns allt från Gör ett soundtrack till ditt liv, Vinka till bilisterna, Sväng, Bedra en bedragare, Jobba med något du hatar, Dejta dig själv mm.
Finns något för alla kan jag lova!




Klicka på bilden för att komma till sidan.


Från mobilen

Blogg.se har uppdaterat sin app och nu hoppas jag på att det ska gå och kommentera på mina inlägg. Man kan även se statistik och lägga inlägg under kategorier. Toppen för mig som bloggar mkt från mobilen. =)


Kakbak


Idag började vi dagen med storhandling på jobbet. Jag hade räknat med att det skulle ta ca en och en halv timme så jag hade förbokat Melinda som hjälp att underhålla Meja under tiden. Som tack bjöd jag henne på lunch på hemvägen. =)
När Meja sovit sin middagslur i lite omvänd ordning petade vi i henne lite mat och sen åkte vi och hämtade Liam från dagis.
Väl hemma igen bakade jag och Liam kakor till fikat. Smarriga chokladkakor med strössel och smarties. Lagom till att vi var mätta efter kakorna kom Melindas sambo och plockade upp henne.



  

Meja tog en tugga sen var det roligare att smula och äta gurka.


Återbetalning


Efter en lagom härligt ledig dag och lyckobeskedet att bilen gick igenom besiktiningen kom ännu en glad nyhet; Jag får tillbaka pengarna jag betalade för bötern jag fick utanför jobbet! =)



Skickade in en bestridan då jag faktiskt har tillstånd att stå där, och en och en halv vecka senare kom beskedet. =)

Besiktning


Just nu är jag på Carspect och ska besiktiga bilen! Nu håller vi alla tummar och tår att den går igenom!!



Pärlan!

Träning


Nu har jag skaffat träningskort igen. Tränade ett litet tag för två år sedan och fastnade verkligen för spinning och är sjukt sugen på att komma upp på cykeln igen. Spinning är perfekt motion för mig. Gruppträning i individuell takt med pushande musik och en "hejja-på-ledare" är precis vad jag behöver!

Hittade ett par billiga och helt ok snygga träningsskor på Brandworld så nu är jag fit for fight! =)

I kväll ska jag få en introduktion på det nya gymmet på Arenan. Ska lägga upp ett styrketräningspass så jag kan få fix på min rygg och öka styrkan i hela kroppen,



Längtar efter att få hoppa på maskinerna igen! =)

Byteshandel


Jag måste bara än en gång hylla de nya loppissidorna på Facebook. Förra veckan "bytte" jag ett par byxor mot en pulka och en mekanisk hund. Idag "bytte" jag en mattebok mot en massage. Toppen juh!



Här är jag aktiv bland annat. =)


Helgen som gått


Hej och hå! Här springer dagarna maraton! Förra veckan var ett kapitell jag eg inte vill prata om, men väljer ut gobitarna från helgen iaf. =)

I fredags fyllde Liam 5 år! Herregud vad tiden springer iväg. Jag kom in i Kim och Liams liv när han precis fyllt 2 år och nu kan jag säga att jag älskar honom nästan som mitt eget barn. =)
Födelsedag betyder kalas och det hade vi på lördagen för barnen och lite smått på fredagen för vuxna.
Thore, Melinda och min familj kom på fika på fredag eftermiddag och Liam fick fina presenter.
På lördagmorgon var det dags för barnkalaset, (som eg var tänkt att ha på Busfabriken, men det kom inte tillräckligt med barn för det, trodde vi). 7 galna ungar sprang runt okontrollerat i två timmar. Åt blå pannkakor med rosa grädde, glass och sylt. Fyndiga som vi var kom vi på två lekar, Följa John och Svansen på grisen, och sista stunden fick dom se på film. =)

Farfar kom på eftermiddagen och vi fikade. På kvällen kom Tobbe och Louise och vi lagade mat och tittade på Melodifestivalen. Kim somnade med Meja (som vägrade somna om) och jag kunde göra dom sällskap vid ett.



Mest fokus på Meja just på denna bilden dock...



Rosa (skulle vart röda) bakelser med mintgrön (skulle vart grön) grädde. =)

1000-bitars pusslet

Idag fick jag tummarna ur och åkte till gymmet och tecknade ett gymkort. (vilken jävla tid det tog, strulade som bara den, tog säkert 30 minuter!!)
Och så ska man ju fotas när man tecknar ett nytt kort. Där stod jag med Meja på armen och halva halsduken i munnen medan svetten rann i pannan! Snyggt!
Men nu är det gjort! Nu ska jag bara få ihop lite tid att åka dit. Familjepussel har jag hört att det kallas. Hur många bitar är det? 1000 bitars? För det kan jag. Undra om det levereras i en kartong med hela bilden på framsidan, typ som facit. Då kan jag pussla efter d. Toppen! Då kör vi på ett sånt. Finns d på Gekås eller?


Värdelöst

Tisdagen var näst intill lika jävlig som måndagen, och det hjälpte inte att det st alla hjärtans dag, så jag brydde mig inte ens om att blogga om den. Jag strök även den dagen från 2012s kalender.

Idag blev inte mkt som planerat heller, så vi skippar det oxå...

Annars är det bra. Vi är någorlunda friska här. Dagarna flyter på i vanlig ordning. Jag längtar till sommaren. Är trött på snön nu. Till helgen blir det full rulle då Liam fyller hela 5 år! =) Stora lillkillen!

Nu blir det sängen. Fattar inte varför jag ens skriver detta inlägget. Totalt värdelöst kom jag på nu...


Vilken dag!!

Idag var en sån dag där jag önskade att jag hellre var hemma föräldraledig med tre ungar och bakade negerbollar än att vara på jobbet! Fy f a n!
Den tidiga morgonen flöt på oförskämt bra! Älsklingen skrapade bilen åt mig och jag var ifrån dagis innan det ens hade öppnat. Fick parkering på rätt sida vid jobbet och jag var tio minuter tidig! MEN...
Strax efter åtta fick jag veta att alla priser jag aktiverat var borta!! Puts väck! Någon hade raderat ca 300 artiklar!! Mitt i stressen med att lägga in allt i datorn igen går brandlarmet då det brinner i grillen på köttavdelningen.
Utrymmning i -10 grader!
Sen på det igen.
Får skitont i magen (stressmage) och kan knappt koncentrera mig. Det ena problemet avlöser det andra för alla avdelningar men vid två känns det som att jag är på spåret och tar lunch och köpte magmedicin.
När jag kommer tillbaka strular skrivaren på nåt j*vla konstigt sätt som jag knappt reder ut och mitt i denna frustration ringer chefen och ger mig en utskällning! Jag var så frustrerad efter denna dag att jag bara ville skrika!!
11 timmar senare gled jag iaf hem till min älskade familj. Det är tur jag har dom, annars hade jag inte orkat...


What a waste of alcahol!


I går var det dags att rota fram snöskyfflen som jag ställde in igen häromdagen, trodde ju våren var på väg när fåglarna kvittrade för fullt.
När jag öppnade förrådet luktade det inte bara förråd utan mer sött och svampigt. Då slog det mig, vi har ju rödvin i glasflaskor kvar sen bröllopsfesten, i förrådet, utan isolering, och det har varit -15 grader!
Aa ni kan ju tänka er själva... Blir såå trött!



Det har vart så kallt att vinet har frusit och expanderat och skjutit ut korken!!



Under lådan med vinet stor tre flak cider som fått sig en rejäl klunk vin...


Thailand

Häromdagen la Kim fram förslaget; Semester i Thailand nästa år. Jag har inte kunnat tänka på något annat sen dess!

Jag har varit i Thailand två gånger, 2006 och 2007, och det var de bästa semestrarna jag vart på. Och att nu får uppleva det igen och med min familj är ren lycka!

Igår maxade jag känslan av längtan tillbaka och tittade på den nystartade serien "30 grader i februari" på SVTplay.

Bjuder på en bild från resan 2007; Här väntar vi på båten till Koh Pangang (?).


Gnagare


När jag bäddade Mejas säng härom dagen fick jag syn på något som fick mig tro att vi har en gnagare i huset.



Insidan av spjälsängen ser ut såhär. =)

Det är två små gaddar som gnagt i trä. Lilla smulan, vad ska det bli av dig? <3

Fågelsång

Fågelsång på lekplatsen


Tofsen


Efter badet idag kammade jag som vanligt Mejas hår, och idag upptäckte jag att håret blivit så långt att det faktiskt gick att sätta upp i en liten tofs.



Ska aldrig klippa hennes hår! Det ska vara låångt och fint och hon ska äälska att jag kammar och flätar det. =)

<3 <3 <3

Doppa

Då blev det ett bad såhär på förmiddagen. Kisset som skulle komma i pottan kom på Meja ist. Så kan d gå. =)


En böld i handen?!


God morgon.
Risk för svammligt inlägg då jag fortfarande är yrvaken.
Huvudvärken jag hade i går följde så glatt med in i sängen och släppte mig någon gång innan midnatt. Det var många tankar av olika slag som surrade runt i huvudet.

Idag blir det dagis för Meja och jobb för min del. Skönt. Jag gillar vardagen.
Jag hoppas de nya schemat ligger och väntar med glada besked i mitt fack på jobbet. Är lite nervös faktiskt. Det är mkt som ska hinnas på de timmar jag har och ibland räcker inte tiden riktigt till.

Äggen är färdiga nu så jag ska väl göra Meja sällskap och äta frukost och inte vara en sån dära osocial morsa med datan/mobilen i ansiktet varje dag.
(undra hur Mejas första teckning kommer se ut, där hon ska rita upp sin familj. Av någon konstig andledning är jag lite orolig över att jag kommer ha någon slags böld i örat, eller nej, d var ju mina föräldrar som sa, jag menar en böld i handen på hennes teckning av mig.....)


Underhållning


Idag har varit en feberfri dag. Skönt! Var orolig att det skulle balla ur helt när den steg igår.
Jag hade bjudit hit Melinda idag att hjälpa mig underhålla barnen. Hon dök upp efter en ganska lugn morgon och stressig lunch. Meja sov i vagnen ute och Liam lekte på sitt rum, så jag passade på att slänga ihop lite Syltgrottor.

  

Fikasugna! =) (fuskade med grottorna denna gången och använde formar, mkt bättre!)


Vad gör ni på dagarna för att underhålla barnen?


39 graders feber


Sjuklingen sov som en sjukling gör på natten; kasst! Vi var uppe en sväng och tog alvedon och välling nån gång vid 03 och sen "sov" hon lite sisådär fram till åtta. Febern ligger fortfarande på 39.
Från och till är hon ganska pigg, men lika ofta helt slut. Hon äter sämre idag oxå....

Nu försöker jag få henne att sova en stund i sin säng. Går sådär. Hon är van att sova i vagnen, men min mamma lyckades igår, så jag ger inte upp. =)
Under tiden hon sover ska jag oxå sova, iaf vila. Känner mig lite ... krasslig. =/



Meja ritar för första (?) gången.


Småkär


Det är inte alltid det mest ekonomiska att jobba i butik. "Sparade" massor med pengar när jag var föräldrarledig. =)
Nu har jag iaf kärat ner mig i dessa underbara koppar från Maxi. Vet inte vad serien heter, men den får gärna pryda mina skåp. (Iaf den blå muggen, baara min min min.) Älskar de små fina slitningarna, och prickarna.



Bild lånad från google.se.



VAB


Efter en hemmasöndag men vanligt stök och lek blev vi ganska chockade när Meja somnade i Kims knä redan vid sex. När hon sen vägrade vällingen började vi ana nåt. Hon sov i tjugo minuter och sen skrek hon för fullt. Hon var varm som en kamin och rosig om kinderna. Tempen visade feber och vi började disskutera vem som skulle VABba. Ingen av oss kunde så jag ringde min kära mor, (som jag visste var ledig) och ställde upp utan att tveka.
Så i morse kom hon tiidigt. Jag var redan på jobbet och Kim åkte strax efter.
Tempen har stigit under dagen och det blir jag som VABbar i morgon.
I skrivande stund ligger Kim och Meja i vårt sovrum. Lillan har precis somnat.
Stackars liten.



Busbild från december.

WeekEnd


Sitter i soffan och suger i mig det sista av denna sköna helg. Lillan har precis lagt sig. Hon har feber och får stanna hemma från dagis i morgon. Min underbara mamma passar Meja till någon av oss kan komma loss från jobben.

Lördagen började på Vallås och lite familjehäng. (Tyvärr var inte min pappa hemma och Kim var på jobbet och inventerade, men jag hade med mig min andra vapendragare, Thore.) Där blev vi bjudna på mat och kaffe. Systers nya kille var där oxå, och han får betyget VG, (och det är inte illa efter första gången). =)

Jag och Meja var hemma 5 minuter före Kim. Slängde in lite chicken nuggets i ugnen och slappade nån timme innan vi susade hem till Tora och Andreas på par-/barnmiddag. =) Supermysigt! Tre timmar och två öl senare var vi hemma lagom till Melodifestivalen. Lagom kväll när barnen är med.



  

Det blev tacos. Smarrigt! Sköna bilder på Meja. =)

Söndagen har mest handlat om att städa och röjja. Känns som vi vänt ut och in på hallen, ni vet sådär som man gör med en byxficka, så man får ut allt ludd och grus.
Vi har även hunnit veckohandla, fika och laga smarriga färsbiffar med fetaost. =)


Present


Jag fick en födelsedagspresent av Frida och Håkan. Ett jättefint kort och en superfin glasskål med lock.

  

TACK!! =)

Bilder


Gårdagens playdates i bild. =)



Viggo och Meja spelar på trumman. Viggo var som vanligt jätteglad att se Meja och kastade sig på henne med både kramar och pussar. Gulligt tyckte vi mammor, men livsfarligt tyckte Meja och grät hysteriskt!?



  

  

Sen blev det bebismys med Neo. Han är bara föör söt! Och så liten... =) Två veckor gammal. <3

Kall men supermysig dag! =)

Minusgrader

Trots den goda nattsömnen blev inte gårdagen bättre. Allt sket sig på jobbet och jag fick stressa i fatt tiden hela dagen...

Idag har varit en mkt bättre dag som dessutom har bjudit på dubbla playdates. =) Bjuder på ett bildregn i morgon. Nu blir det bädden för att ladda till en späckad lördag. =)



Bjuder på en bild på Meja i gungan på dagis i torsdags förmiddag, vi var tidiga så jag stannade och gungade en stund, i härliga -9 grader.


Kvalitetstid


Efter två nätters dåliga sömn hade jag ett humör från helvetet igår kväll. Beodrade älsklingen att sova på soffan! Jag gick och la mig redan vid nio och låg en stund och mumlade om allt jag var irriterad över, allt från att grannen saknar hänsyn, jobbet, ekonomin till att kattafan stör min nattsömn mer än Meja.

Meeen som jag sovit i natt! Som en prinsipessa! Vaknade en gång och fick stänga av teven bara, men annars känner jag att batterierna är laddade igen. =)

Idag är det jobb igen. Sjätte dagen på raken. Meja ska på dagis en stund innan älsklingen kommer och hämta henne. Själv slutar jag 20 och hoppas lillan sover när jag kommer hem (hon gjorde inte det förra trsdagen, men då hade dagis låtit henne sova 2 timmar!), så jag kan få lite kvalitetstid med gubben min och be om ursäkt för gårdagens humör. =)

  

"-Vaar e naveln? -DÄÄÄ!!"

4 tänder på 1 gång


Idag fick jag äntligen en bild på Mejas fyra tänder som ploppade upp helt förra veckan. (Och som hon redan lyckats slå i!)



Inte den bästa bilden, (och har inget prog att fixa den i) men nu finns det iaf dokumenterat och det är huvudsaken. =)

Sleepy

Tyckte väl att det blev lite väl tyst i Mejas rum.... =)


Problemet kvarstår

Fick svar på mitt mejl om mitt problem att det d inte går att kommentera:

"Hej,

den senaste app-uppdateringen har gjort så att inlägg från appen inte går att kommentera, övriga inlägg på din blogg bör fungera. Teknikerna tittar på det och hoppas på att lösa det inom kort så att en ny uppdatering kan komma snart. Vi beklagar om detta ställer till problem för dig, men de jobbar på att lösa det så fort de kan. Under tiden kan du öppna upp inlägget från datorn (eller mobilen, men inte appen) när du har tillgång till den, bocka ur "icke kommenterbar" under inställningar under inläggsfältet och sedan spara och publicera inlägget igen.

Ha en bra dag!
MVH Carolina, blogg.se"