Facebookare i verkligheten


Det är ganska komiskt när man tänker på hur "vågad" eller självutlämnande man är på tex Facebook vs verkligheten.
Varför jag kom och tänka på just detta var för att jag mötte upp en tjej efter jobbet som skulle köpa en grej av mig, som jag sålt till henne via en säljsida på Facebook. På hennes presentationsbild såg hon sjukt kaxig och "putläppig" ut, men när hon kom fram till mig var hon en mus utan smink.

Jag tittade igenom mina egna presentationsbilder. OH MY säger jag bara! Tur att jag har så begränsad profil att bara mina vänner (som ändå vet hur jag är), ser de bilderna. En bild verkar ju vara ett desperat rop på uppmärksamhet eller nåt. Jag gillar de bilderna där jag ser glad ut eller gör något roligt, men jag vet inte vad jag ska tycka om de dära pose-bilderna. Visst tycker jag väl att dom är fina. ( Har vääldigt svårt för att se "normal" ut på bilder, måste alltid fula mig, då kan jag ju inte bli ful!? )



Mina 12 senaste profilbilder.

NÄ, känner att jag skenar iväg här lite. Men det här med profilbild. Man vill ju visa sin bästa sida, eller finaste...? Men hur blir det i verkligheten? Jag är inte, kan faktiskt säga aldrig, så snygg som jag är på min profilbild. Vem lurar jag? Mig själv eller mina vänner?


STOPP!!
Nu slutar jag skriva om detta. Har för mkt fritid på väg till och från jobbet, det är då jag kommer på sånt här. Publicerar detta UTAN att korrekturläsa.


Tandläkare

I morse var vi hos tandläkaren för att visa upp Mejas tänder. De kunde se att hon hade ett sår runt ena tanden. Vi skulle tillbaka om två veckor och se så att det inte blivit någon skada på tandanlaget.

Smulan på väg till dagis i sin nya åkpåse med hårt grepp om ryggsäcken. =)




Blod

När älsklingen hämtat Meja på dagis idag ringde han mig på jobbet och berättade att hon slagit sig illa på dagis. Hon hade trillat och slagit i tänderna så det hade sprutat blod!! (Vår största fasa att hon ska slå i tänderna!) Hon hade vart jätteledsen. Lilla gumman! =/
Dagis hade fyllt i en anmälan och bad oss kontakta vårt försäkringsbolag. Jag bad även älsklingen att boka tid till tandläkaren så vi får ett ordentligt utlåtande.

Ikväll har hon ändå vart på sitt vanliga glada och busiga humör och även delat ut pussar hejvilt. Gosan! ❤
Hon har inte haft det lätt på dagis hittills. Och fler olyckor lär väl hända. Men mest ont i hjärtat gör det att jag inte kunde vara där och trösta henne... =(


Struktur

Hela helgen har det vart jobb för min del. Familjen har fått roa sig på egen hand, och när jag som minst anade kom älsklingen och Meja och hälsade på, precis som förr. =)
Min första vecka på jobbet är nu avklarad och jag känner mig fullmatad, men även strukturerad och mer insatt än innan jag gick på föräldrarledigt. Ser allt med lite nyare syn och hoppas kunna göra en hel del nya rutiner och få bättre ordning.
I morgon är det dags igen. Då kör vi heldag, 7-17.45.

Nu blir det film. =)


Problem


Har fått höra att det är problem att kommentera på min blogg. Har ingen aning om varför men har mejlat blogg.se och väntar på svar.

*********************************************************************

UPDATE!

Nu funkar det igen!
=)

Still got it!

Woho!
En fjorton årig kille och hans vänner spanade nyss in min snygga jobbarbyxorRÖV och kläckte ur sig; waao nice ass!
Är detta vad komplimanger jag ska vara tacksam över? Ja menar, det är ju inte varje dag man får höra sånt. =)


Bus

Idag stod det lek och bus på schemat och jag och Meja satt i bilen redan innan tio. Hämtade upp Tora och Viggo sen susade vi ner till Öja. Ungarna busade för fullt och morsorna tjötade i kapp.
Glömde min kamera men knäppte en bild på den goda fikan. =)


Lycka

Lycka är när man hittar en halv semla i fikarummet! =)


Multitasking

Idag har jag varit ledig från jobbet. Och tur var väl det, förihelvete vilken natt d var! Jag kom hem sent efter ett möte med facket direkt efter jobbet och låg i sängen och frös i mer än en timme innan jag kunde somna. Vid två på natten började Meja gnälla och kasta nappen i sömnen och det var ett jävla spring in i barnrummet. Liam satt upp i sängen å fattade noll eftersom han sov fortfarande. Sen började kattjävlen! Jama och vill ut och in om vartannat! DÖ!! (menar inte d nu, men tänker d varje natt!)
D var en bitter morsa som vaknade vid halv sex när älsklingen kom in med en ledsen tjej som vägrade somna om. När hon väl var på väg så började Liam ropa från rummet och jag rusade upp fly förbannad! Underbara barn!

Dagen blev ändå mysig. Efter frukosten tig vi pulkan till lekplatsen. Liams gamla dagiskompisar var där så dom hade riktigt skoj! =) När vi kom in igen kom min mamma och jag lagade middag till oss. Sen var hon barnvakt medan jag fick massage på jobbet. När jag kom hem igen fikade vi och när hon åkte var det dags att förbereda kvällsmaten och bada båda ungarna. Multitasking på hög nivå. Kvällen har tillbringats i soffan å snart blir det sängen och ett par avsnitt av Revenge. =)
I morgon är det jobb igen.


Working like an ...

Idag var det dags att sätta fötterna på jobbet efter mer än ett års "semester" (som många felaktigt vill kalla det!). Morgonrutinerna har jag planerat sen länge och dom funkade fint även i praktiken. Jag hann skrapa rutorna på bilen innan dagis hade öppnat och lämningen gick finfint. Jag var i tid och dagen flöt på bra. Mkt att ta in, komma ihåg och lära sig, men om en vecka är jag nog på banan som om inget hade hänt. Jag hann precis hem innan lillan skulle lägga sig och är helt slut nu. Det blev ingen mjukstart precis, 7-17.45! Har lämnat ett schemaförslag till jobbet idag som jag ber till gudarna att få igenom...

Nu blir det slappa framför teven innan det är dags för sängen och en ny dag med jobb och möte i morgon.


Vitt

Lördagen bjöd inte på sovmorgon, (vilket vi eg inte trodde heller), och vi var på lekplatsen redan vid tiotiden. Och tur var väl det, för hela eftermiddagen bjöd på årets första snö. I määngder! Efter lunchen lockade snön ut älsklingen och Liam, och dom byggde en jättefin snögubbe på uteplatsen. När det sedan var dags för fika slängde jag och Liam ihop lite chokladbollar. Smarrigt värre! =)
Resten av eftermiddagen bjöd på lek och film. Till kvällsmat blev det ägg och bacon mackor, så mkt energi hade vi att göra mat. =) När ungarna lagt sig frossade vi i godis och tittade på Gladiatorerna.


Just nu


Mitt lilla fejs och jag


Igår hade jag bokat in mig på en make-up kurs på Make Up Store. Det var en födelsedagspresent från älsklingen.
Jag var egentligen inte ute efter några nya sätt att sminka mig på, men jag frågade om lite tips på ögonskugga och vilken nyans som passar mig på puder och foundation. (Inte kul när man sminkar sig i fel nyans i sitt gula badrumsljus och sen kommer ut till bilen och inser att backspegeln visar en fjortis som tagit på sig en gul ansiktsmask som bara täcker halva kinden och pannan!)
För övrigt så blev jag inte spec impad av hennes skills. Vet inte om jag blivit bortskämd när jag suttit modell för min kära vän Ullis, (som är utbildad Make-up artist). Hon har både kunskapen och tekniken för att lägga riktigt snygga make-uper. =)

Klicka HÄR för att komma till hennes blogg där ni kan se bilder från hennes utbildning och lite jobb.

  



Bilder tagna när jag modellade för Ullis. (2009)

Det som var positivt med besöket på Make Up Store var att jag kom därifrån med lite nya produkter. (Man får nämligen välja produkter för samma värde som kursen kostade.) Köpte ett foundationpuder och min favorit Cover all mix.


Just nu.

img_4684 (MMS)

Just nu.


Kvällens middag


När jag kom hem efter mötet på jobbet i eftermiddags var jag hungrig som en varg och grymt sugen på vitlök. Men trots detta så gav mig på att göra potatisgratäng, som ska stå i ugnen minst 45 minuter. =)
Meen så gott det blev! Och en god tsatziki till det. Smarrigt!

Hansens potatisgratäng med köttfärs:
Stek och krydda köttfärs. Skala och skiva potatis. Strimla purjolök och röd paprika. Varva alla ingredienser i en smord ugnssäker form. Häll på grädde/matlagningsgrädde/mjölk och toppa med ströbröd, (eller ost om du hellre föredrar det). In i ugnen i ca 45 minuter eller till potatisen mjuknat.

Tsatziki:
Skala och riv en halv gurka. (Krama ur den ordentligt.) Pressa önskat antal vitlöksklyftor och blanda med gurkan. Tillsätt ca 2,5 dl creme fraiche och blanda. Krydda med paprikapulver och vitpeppar.

Serveras med en god sallad. Gott och enkelt!



En lite mer matig gratäng.


det som göms i snö...


... dyker upp i tö. Vi går just nu igenom varenda låda och skåp här hemma för att hitta, det vi tycker är onödigt ägande av saker. Har nämligen hittat en superbra sida på Facebook där man kan sälja ALLT. Än så länge har jag blivit av med ett par skor, ett fotbad och ett spel. Idag fyndade jag även en potta för en billig peng.



Den röda blev vår idag. =)

Jag tycker det är charmigt med second hand prylar. De har lixom en historia. Vissa prylar är till och med snyggare när de är lite slitna. Jag hade gärna inrett hela vårt hem med den senaste stilen Shabby Chick, men vår lägenhet är lite mer "modern" så det hade bara skärt sig... =/



Fiin fint!
(bild lånad från google)


Kvällens middag


Eftermiddagen gick i rasande fart och vid fyratiden ställde jag mig i köket för att laga mat. (Tredje kvällen på raen som jag har energi till att laga mat. Jag tror jag är frisk. =) )
Kvällens middag blev lite thaiinspirerad kycklinggryta med tagliatelle.



Purjolök, pressad vitlök, strimlad paprika, morotsmedaljonger, bambuskott, vattenkastanjer och kyckling. Stek på hög värme och blanda i matlagningsgrädde (eller kokosmjölk) och krydda efter smak. Jag kryddade med curry och paprikapulver.



ledsen tjej


Idag var det min tur att lämna Meja på dagis och det gick sådär. Det var en ledsen tjej jag fick lämna med en spricka i mitt mammahjärta. (Men jag ringde dagis lite senare och då hade det gått över snabbt.)
Jag och älsklingen hade lite ärenden så vi satte oss i bilen direkt när jag kom hem. Men vi hann inte göra allt då dagis ringde vid elva och bad oss hämta lillan. Hon är lite hosig och snuvig och hade tydligen vart ganska slö under de timmar hon vart där. Så strax efter middagen var jag där och hämtade en trött liten tjej som somnade direkt i vagnen på vägen hem. Jag passade på att åka och handla och älskligen njöt av lugnet.



Vad gör ni när ni har en stund över?


Fenomenet


Igår faschinerades jag och älsklingen av fenomenet vacum. Jag fyllde en påse med Mejas gamla barnkläder som bara ligger och tar plats, stängde igen den och sen tog jag dammsugaren och sög ur all luft. VIPS! Den knökade påsen blev platt som en pannkaka! Så jäkla bra! Att vi inte tänkt på det innan.
Jag fyndade mina vacumpåsar på Rusta för en billig peng, där dom dessutom har tre olika storlekar som passar till allt från jackor och täcken till en simpel kudde eller tröja.



Såå bra!


Bumbibjörnarna

Det blir en hel del tittande på Disney Junior och alla dessa tecknade barnprogram i detta hus. Vissa dagar, tex idag, nynnar jag på en jingel till ett av programmen som lyckats etsa sig fast. Jag gillar inte de nya barnprogrammen. Tycker inte om animationen. Det var bättre förr. =) Denna vecka, till min stora förtjusning, började dom sända Bumbibjörnarna. =) Nostalgi på hög nivå. Trots att detta klassas som barnprogram så var det inte längesedan jag dansade loss till introt på Mårtensons dansgolv. Och om jag inte har helt fel så tror jag den spelas där än idag och alla fulla vuxna blir lika tokiga varje gång den spelas. Om det är nostalgi eller alkoholen som gör det låter jag fantasin avgöra... =)


Kardemummaskorpor


Här kommer receptet på de kardemummaskorpor som jag bakade igår:

1 tsk kardemummakärnor
100 g mjukt smör
1,5 dl strösocker
2 st ägg
1 dl sötmandel
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Stöt kardemumman i en mortel.

3. Vispa smör, strösocker och kardemumma krämigt.

4. Rör ner ett ägg i taget.

5. Hacka sötmandlarna grovt.

6. Blanda mandel med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.

7. Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper.

8. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

9. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

10. Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

11. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de är helt torra.



Smask!


primetime


Sitter i soffan i bara mässingen, (eller aa pyjamas) och suttar på min andra kopp kaffe. Kim är på dagis och lämnar Meja. Känns jättekonstigt att ha så mkt tid helt plötsligt. Har massor jag kan göra men blir lixom lite apatisk när jag ska välja vad jag ska börja med. Men detta är ju inget jag behöver vänja mig vid. Nästa vecka börjar verkligheten med jobb och vardag som för så många andra...

Idag blir det sortera Mejas kläder och vaccumatisera (?) dom tillsvidare. Vet inte om vi ska försöka sälja kläderna eller spara till nästa unge, så under tiden stoppar vi undan dom och bestämmer oss en annan dag. =)
Sen blir det in till stan en snabbis och sälja ett fotbad. Den dära loppissidan på Facebook är inte så dum ändå. =)





Till kaffet


Jag vet inte om det var lugnet medan Meja var på dagis som gjorde att jag blev lite rastlös och bestämde mig för att baka. Det blev en annan variant av de saffransskorporna jag bakade till jul. Kardemumma och mandel använde jag som smaktillsats idag. Dom blev riktigt smarriga och kan tänka mig att dom passar perfekt till en kopp kaffe. =)
(I morgon kommer receptet och bilder.)

Under tiden jag gjrde skorporna gjorde jag även kvällens middag, (!!). Det blev kokt potatis, hemmagjorda biffar, kokta grönsaker och brunsås. Riktigt smarrigt.
Känns skönt att orka lite mer igen. Även om jag är helt slut nu och längtar till sängen... =)


Dagis - dag 4 - update


Hämtade Meja strax efter halv två och det var en pigg och busig tjej jag mötte. Fick höra att hon bara sovit 20 minuter, (hon sover alltid 1,5 tim och vi får alltid väcka henne), men hon hade hostat en del och när hon väl somnat om så kom de stora barnen ut och då vaknade hon igen.
Hon hade ätit bra, två portioner, korv och makaroner. Men hon hade blivit "överfallen" av en annan liten tjej, som från första dagen visat stort intresse av Meja. Första dagen ville hon krama Meja med strypgreppet och i fredags stoppade hon in en tumme i varje sida av Mejas mun och drog åt motsatta håll. =/ Idag hade tjejen gått loss på Mejas ansikte.



Rivmärke på kinden och precis under ögat.



Ett rejält rivmärke på kinden.

Hon hade varit lite allmänt ledsen en stund. Tror det beror på att hon var trött, hon sov inte alls bra i natt, hostade massor. Men annars hade det gått bra och i morgon är det dags igen. =)

Dagis - dag 4


Jag och älsklingen hann inte mer än att ta av oss ytterkläderna på dagis i morse innan vi förstog att vi lika gärna kunde gå hem igen. Meja gick dirket in till de andra barnen och brydde sig inte ett skvatt om att vi tagit på oss jackorna igen och sa hejdå.



Vilken tur att dom hade en vagn på dagis oxå! =)

Vi ska hämta henne vid halv två två, och jag längtar redan. =) Min lilla gosa! Hon har blivit så stor! =)

Lekplatsen


På söndagen vaknade vi till en fin, men kall, morgon, men efter frukosten tog vi på oss ordentligt med kläder och gav oss ut till lekplatsen.

  

Meja var inte så glad i vagnen, men så fort hon kom i gungan sken hon upp! =)

  

Åker rutchkana med pappa. =)

  

Pappabus. =)


När vi kom hem igen var det dags för lunch och sen somnade Meja innan hon hann läggas i vagnen. Trött liten tjej.
På eftermiddagen susade vi bort till Vallås en sväng. Dom lockade oss sjuklingar ur huset med nygräddade våfflor, och jag var inte sen att tacka nej. =)



MUMS!


Presenter


På fredagskvällen kom mina föräldrar och min syster hit med två stora paket. =) Jag och Meja bjöd på fika medan stackars älsklingen låg i sängen och huttrade.
Jag bjöd även på kvällsmat, potatisgratäng med köttfärs. Lite avigt med fikat först, men det gick den vägen oxå. När vi var mätta och belåtna blev det Mejagos och presentöppning. Fick en service med tallrikar, (hade så få tallrikar på julafton att vi fick låna av mina föräldrar, så nu gav dom oss lite tillökning.) Perfekt present! TACK!
När Meja hade lagt sig degade vi i soffan en stund innan dom gav sig av och jag ryckte upp älsklingen ur sängen, där han legat heela dagen. Petade i honom lite godis och sen slöade vi framför teven.




         

Thomas Rosenthal - serien Loft.


Dagis - dag 3


På fredagsmorgonen var det älsklingens tur att ha feber och hosta, så jag och Meja pallade iväg själva till dagis. Efter en stund smet jag iväg för att ringa jobbet.
(Jag följde rådet jag fått från många i min närhet, att stanna hemma nästa vecka och verkligen vila upp mig, att passa på när jag verkligen kan, för att bli 100% frisk.) Vi sköt på min premiär en vecka och nu i efterhand känner jag att det var ett klokt beslut. Hostar forfarande en hel del och äter penecillin till på torsdag. Skulle inte förvåna mig om jag drar på mig någon dagissjuka nu när immunförsvaret är nere.

På dagis gick det bra, precis som de andra dagarna. Var visst först på måndag som vi skulle gå ifrån en stund. Vi var ute lite efter fruktstunden, men Meja var trött och gnällig, (hon har oxå fått hosta nu), så vi gick in före de andra. Det blåser så sjukt mkt på gården att hon till och med blåste omkull. =/

Till middag blev det soppa och det var ju nästan helt omöjligt för henne att äta själv. Å smörgåsen hon fick tuggade å tuggade hon och tillslut satte hon den i halsen och sen spottade ut den. (Är lite nervös hur det ska gå med maten faktiskt. Hon har ju än så länge inte mkt hjälp av sina framtänder, dom är bara ute ett par millimeter.)

Medan hon sov satte jag mig och pysslade ihop en fotobok som ska ligga på dagis till Meja att titta i. Slistrade och klippte i 1,5 tim men blev ändå inte klar. När jag väckte Meja gick vi hem direkt och jag åkte till affären och handlade lite.




Meja tittar i någons fotobok.



Va? Sa du något? =)


Min åldringsdag


Idag har det vart min födelsedag. Den började mysigt med sång och present på sängen, sen blev det en snabbfrukost innan vi skulle vara på dagis. När vi kom därifrån fikade vi med mina favvokondisbitar och sen har jag vilat resten av dagen. Älkslingen lagade god mat ikväll och det fick bli vatten till d. Resten av kvällen har vart lugn.
Igår skulle vi eg vart iväg på lite överraskningar för mig, men jag orkade tyvärr inte. Jag var helt slut efter dagis att jag sov en timme när vi kommit hem. Fick dåligt samvete när älsklingen var tvungen att avboka allt han fixat, men bättre det än att inte kunna njuta av det.
Nu ska jag mysa lite med min man. I morgon är det dags för dagis igen.



Muummss...


Dagis - dag 2


Tänkte bjuda på lite bilder från dagens inskolning.



Leker lite innan sångstunden.



Slappar i en liten fotölj.



Fruktstund. Meja blir bjuden av två killar med massa gott att välja på.



Vattenlek med Felicia.

På Mejas avdelning, lilla basen, går det 12 barn i åldrarna 1-2. Fröknarna är härliga och atmosfären är lugn och lekfull. Barnen från stora basen brukar komma in och njuta av lugnet medan småttingarna sover och ibland leker dom alla tillsammans.
Maten kommer från en annan skola här i närheten som gör storkok varje dag.
Vi känner oss nöjda med vårt val och ser fram emot ett par fina år med denna förskola. =)

Paus

Nu sover Meja i sin vagn utanför dagis. Hon somnade som en stock innan vi ens hann rulla ut vagnen. =)
Vi vuxna ska dricka lite kaffe och "vila".

Meja och några andra barn lekte med vatten innan. Tog några fina bilder på dom som kommer upp sen.


Dagis

Idag var det dags för Mejas inskolning på dagis. Jag var nog den som mest sett fram mot detta och blev lite väl stressad på morgonkvisten när allt inte gick som planerat.
Men vi blev klara i tid och fem minuter i nio gick vi hemifrån och en minut senare var vi på dagis. Älskar krypavståndet! =)
Det kändes verkligen välkomnande bär vi kom in. Vi hittade hennes hylla och våra namn sken riktigt stolta från väggen ovanför. =) Vår lilla stora tjej är på dagis! =)
Vi var där hela dagen, 9-14, och fick se hur en dag går till. Känns bra att veta. Det börjades med sång och fruktstund. Sen var vi ute en sväng. Meja stortrivdes och passade på att studera sandlådan på nääära håll. =) Vi gick in efter en stund och då var det dags för lunch. Meja fick äta själv och det gick fint. Det hon inte får upp med skeden tar hon med näven. =) (vi har börjat öva dricka ur vanligt glas, men på dagis fick hon pipmugg, torrast så.) Efter maten var hon trött så vi la henne direkt i vagnen och hon sov som en stock i 1,5 tim. När hon vaknat fick hon leka en liten stund sen packade vi ihop oss och gick hem.

Dessa tre-fyra dagarna när vi är med ska vi göra allt med meja, så som byta blöja, mata och lägga medan fröknarna är lite i bakgrunden så barnen får bli bekväma. I morgon ska vi gå ifrån en stund, kommer säkerligen gå helt utmärkt med tanke på hur lite hon brydde sig om oss idag. =)

På fredag ska vi "scrappa" en liten bilderbok om Meja som hon kan ha och titta i på dagis. Mysig grej dom tänkt på där. =)

(bilder från dagen ligger på älsklingens mobil så d tar vi imån...)


Sista inlägget

Igår ringde läkaren och berättade att lungröntgen visade lunginflammation. Skönt att få en diagnos. De nya tabletterna jag fick har redan börjat hjälpa och natten till idag sov jag liggandes! =)
Läkaren berättade även att det kan ta flera veckor innan lungorna återhämtat sig helt, så jag skulle inte vara orolig om jag kände mig trött och anfådd.
Nu ska jag försöka vila mig i form mellan varven så jag klarar av att börja jobba på måndag.
Detta var d sista inlägget om min jäkla sjukperiod!

Over!


Nyår


Nyårsafton spenderades ute i Kvibille hemma hos Tobbe och Louise. Det var vi fyra och Meja plus ett annat par och deras 9 dagars bebis. Och tre hundar.
Grabbarna hade lovat att laga maten så de slängde sig på uppdraget direkt, men det tog två timmar innan vi kunde sätta oss ner och njuta av den mumsiga hummersoppan.
(Innan vi kunde njuta hände dock en liiiiten olycka. Vi råkade elda upp all dekoration. Den lixom kom lite väl nära stearinljusen och vips förvandlades serpentinerna till aska, duken blev hålig och några partyhattar fick en liten kyss.)

  

Full koncentration.  =)



Dekorationerna innan dom brann upp.



Meja lekte rödluvan.



Förrätt, hummersoppa och löjromssnitt.



Partyhattarna på. =)



Smiilee! =)


Till huvudrätt blev det entrecôt med potatisgratäng och rödvinssås. Även den väntade vi länge på så vi slängde i oss och blev dömätta direkt. Det var med nöd och näppe att vi hann trycka i oss alla tre rätter innan klockan slog tolv.

Tolvslaget blev lite hippsomhapp och jag lixom "missade" det lite. Älsklingen var i hallen och letade ytterkläder och ingen hade satt på teven på " Ring klocka ring...", raketerna small överallt och jag hade inte ens ett glas att skåla med. En puss och sen gick grabbarna ut på terassen och rökte cigarr.

Meja sov sig genom hela skådespelet. Jag var tacksam, Älsklingen var lullig. Vi ställde fram massa gottis och tog oss en kaffegök och slängde fram "Lika par leka bäst". Men trots att alla tre kvinnor var nyktra spelade vi bort reglerna och blev mer och mer förvirrade för varje varv. =)

När klockan slog halv två gav jag upp. Då frös jag som en stucken gris, (trots 26 grader och en filt), och gick å la mig. Innan jag hade frysit klart och hostat ihjäl mig hade jag givetvis väckt Meja, som TOTALvägrade att somna om. Hon sov max en timme från 03 till vi åkte hem vid tio dagen efter!


Lekplatsen

Just nu.


Salt i såren


JO, om inte det räckte att jag satt på jobbet, drunken i en inventering, i måånga timmar, och JAG (som hostat så jag nästan kräktes och svettades/frös att jag bara ville dö) fick stanna över en timme extra för min underbara vikarie trodde att jag drev med honom när jag sa att jag inte stannar själv! Kommer ut till bilen 16.02 (skulle alltså komma ut 15.02 eg!) och hittar en jäävla fucking böteslapp!! Som utfärdats 15.05-15.35! Bara för att jag glömt lägga kortet i rutan. Men hallå! Jag var sinnesförvirrad och klockan var 05.45!!





Bild lånad från Google.
Tog ingen egen bild, det stog nämligen på lappen "Foto finns", så jag har mejlat om jag kunde få bilden så jag kunde blogga om det. Dock inte fått svar än.


Note to self; STANNA HEMMA NÄR JAG ÄR SJUK!


Fortfarande sjuk


I morse ringde jag till vårdcentralen. Kände mig inte friskare, trots nästan fem dagar med antibiotika. Fick en tid kl 11. Gjorde nytt blodprov som visade sämre värde än i torsdags. Alltså hade inte antibiotikan bitit alls och jag har ist blivit sämre. Skickades på lungröntgen, svaren kommer i morgon.

Jag är så sjukt trött. Sover nästan ingenting på nätterna, eftersom jag hostar så fort jag inte sitter upp i 90 grader. Har förövrigt sovit sittandes i en och en halv vecka nu vilket inte gjort underverk på ryggen heller!
Vill bara att detta ska ta slut! Tanken på att jag ska börja jobba på måndag är lite skrämmande. Hoppas verkligen jag är frisk då!
Att ha feber såhär länge är verkligen inte bra. Har nu förlorat två kg och ser ut som ett spöke. Ihåliga ögon och svag kropp.

Jag ska iaf försöka komma igång lite med bloggandet igen. Så jag får annat att tänka på...

Influensan

Feberfrossa och hosta från helvetet tar kål på mig!
Efter jobbet igår var jag helt slut och la mig direkt. Termometern visade 39 graders feber och jag var varmare än en kamin...
Tror jag har fått influensan!