Tapeter


Tycker det är jättesvårt att bestämma mig vilka tapeter det ska vara i barnens rum. Jag vill ha något långrandigt på den nya väggen, så att rummet ska kännas lite "längre" och bara två våder så det inte blir för mkt.
De andra väggarna blir vita. Den tapetserade väggen får kanske en bakgrundsfärg, tagen från tapeten.

Om man googlar "barntapet" så blir jag lite chockad över tapeterna som finns. Det är såå mkt färg och såå mkt plåtter på dom så det känns som jag hamnat i nån slags psykadelisk skog av  hus, djur, moln, stjärnor och ballonger. Inte fan har vi vuxna sådana tapeter i våra sovrum?! Varför skulle barn då gilla dom?
Nae, lagom är nog bäst, funkar alltid. =)

Så, det blir en lagom färgglad tapet i barnens rum. Med lite "tjejigare" i Mejas och "killigare" i Liams. Men bara lite, så man är lagom könsneutral. =)Urklipp från Google (Den mer OK versionen)...


Verktyg


Ja, utan verktyg blir det inte mkt gjort. Vi bor i en hyresrätt idag och här är inte mkt vi behöver göra själva. Spika upp en tavla eller sätta ihop IKEA möbler, det klarar man på en hammare och spik. Men nu är det en hel del verktyg vi behöver, vi har gjort en lista på allt vi kommer behöva när vi ska göra barnens rum, helt klara (utom möbler osv):

Spackel, spackelspade, slippapper, såg, hammare, spik, skruv, skruvmejsel, målarfärg, tapet, pensel, roller, rollerfat, täckpapper, maskeringstejp, penna, tumstock, vattenpass, vinkellinjal, cirkelsåg, kniv, plugg, kofot, skruvdragare, stege...

Det är vad vi kommit på än så länge. Något vi glömt? Vi kommer låna en del av verktygen, allt kan vi inte köpa nytt nu, sånt får komma med tiden vi behöver det.
Varje gång det kommer hem reklam från något byggvaruhus kastar vi oss över den för att se vad det är man "behöver", drömmer oss bort...38 dagar kvar...
Det här med LCHF

Nu har jag och min familj hakat på trenden med LCHF.
Varför? För vi äter såå mkt pasta, mackor och potatis att vi praktiskt taget har mjöl i våra blodådror. Sen tror jag inte det är hälsosamt att få i sig så mkt socker som vi får.
Så vi gör ett försök. Än så länge har det fungerat förvånansvärt bra. Kanske beror på att vi har semester och mer tid att planera och laga. Men vi ger inte upp i första taget. =)

Om ni är intresserade av vad vi lagar och bakar och vill ha recept, så hör av er här på bloggen så skriver jag om det.
Ni kan följa oss på Instagram (domkallarhennetess) där vi lägger upp bilder på maten.


Hyllan

Idag gjorde jag ett kap. Hittade en oöppnad Lillsved tallrikshylla på byggåtervinningen och idag åkte jag dit och köpte den för ynka 50 lappen. Den ska målas och antingen hänga i köket eller i Mejas rum i huset.Hörde talas om byggåtervinningen häromdagen och det är verkligen ett bra ställe om man behöver tex en toalettstol, handfat, element, dörrar eller fönster. Vi tittade lite efter innerdörrar och karmar så dit lär vi åka igen när vi väl börjat renovera. =)


Äggmackan

Efter halva semestern gått, som vart fullspäckad, njuter vi nu hemma, hela familjen (bara Liam som fattas) i lugn och ro och njuter en god ägg- och räksmörgås med ett glas vin tillsammans...


Bloggen om ...


Nu när jag haft såpass lång bloggpaus känner jag att jag saknar att blogga. Och enligt mig är det så det ska vara med bloggen, ingen press utan bara göra det när jag vill.

Just nu är vi mitt i semestern. Vädret i min stad är långt ifrån bra och det har blivit många bananlådor packade. Tror vi är uppe i 20 st nu! Har fortfarande lite svårt att förstå att vi faktiskt ska flytta till vårt alldeldes egna lilla hus. =)
Det väntar en hel del renovering, och i framtiden hoppas vi på att kunna bygga ut. Känns spännande att ha ett stort projekt framför sig. Kommer skriva en del om Projekt Hus här på bloggen, ta bilder och lägga ut lite tips. Tar gärna emot tips och idéer oxå om renovering och inredning, det är ju så lätt att man blir hemmablind. =)

Vårt första projekt när vi fått nycklarna, och innan vi flyttar in, är att sätta upp en vägg så att barnen får varsitt rum. Varken jag eller Kim har satt upp en vägg förr så det ska bli spännande att se hur detta går. Men som den googlefantast jag är så har jag redan kollat upp en hel del. =) Det ska även göras en dörröppning till ena rummet. Sen ska det målas och tapetseras i barnens rum och vårt rum ska få nytt golv, färg och tapeter.Lääängtar!