Ord

Meja utvecklas i en rasande fart just nu. På dagis säger dom att hon blivit en glad liten pratkvarn som gärna visar upp sina färdigheter.
Ord som Meja säger nu är sitta, bil, blöja, flygplan, gurka, dricka, titta, fågel (Pippi), katt, gris, där, mamma, pappa, Liam, lampa, kissa...
Hon kan även sätta ihop två ord, tex titta Pippi, där pappa.

Svårt att komma på alla såhär, men nu har jag iaf skrivit ner dom så jag kan komma ihåg det bättre. =)

Sötast är hon när man säger "var är fåglarna?" och hon tar upp händerna och tittar frågande på mig... =)


Vänner <3


Denna dagen kan knappt beskrivas med ord. Så häärlig!
Det började med sovmorgon och en god frukost. Sen var vi ute och lekte redan vid nio.
Efter middagen och efter Meja sovit kom Ninni och Elsa och gjorde oss sällskap på en promenad till Flygstaden.
Vi strosade i butiker och avslutade med att köpa varsin glass. Innan dom åkte hem blev det lite lek i trädgården.

  





Äntligen fick vi träffas igen! =)

Plantering


Solen lockade mig till att köpa hem lite penséer och påskliljor i söndags.





Vårfint! =)


Vårkänslor


Veckan som gått har lockat fram vårkänslorna och efter en låång och stressig jobbhelg (och storhandling) grillade vi i vårsolen på söndagseftermiddagen.





Den kalla vinden tvingade in oss för att äta. Men nu känns det verkligen som att våren är påväg. =)
(Att det var -2 grader i morse och jag fick skrapa rutorna glömmer vi!)

Jackan

Har letat efter en jacka till Meja och i onsdags slog jag till på denna röda söta jordgubbsjackan från Lindex. =)


Sol sol

Dagen började tidigt och vi satt vid frukostbordet redan vid sju. Jag hann köra en maskin tvätt, en maskin disk, plocka, damsuga, packa väskorna och klä oss innan vi styrde mot Lidl för att handla fika till dagens playdate.
Runt halv elva var vi hos Tora och Viggo och tryckte massa kaffe och kakor. Barnen lekte en stund till det var dags för Meja att sova. Lagom till hon vaknade kom solen fram och vi packade ner barnen i vagnarna och gick till stan...
Fyndade en tröja till mig och en jacka till Meja. (bilder kommer)
När jag och Meja kom hem rotade jag fram vårjackan och nu står vårskor till mig högst på priolistan! =)


Svinning

Idag var jag på mitt första bokade pass på gymmet på vääldigt länge, spinning.
Körde järnet med min lagom utmärglade kropp och tänkte flera gånger på hur mkt jag verkligen kan orka. Knäna värkte och pulsen dunkade utanför min kropp. När det var dags för stretching låg pulsen fortfarande på topp och jag skadade som ett litet asplöv. När det började vingla till i skallen var jag tvungen att säga ifrån. Instruktören bad mig lägga mig ner med fötterna högt och sen rusade hon iväg efter Dextrosol och en banan. Tryckte i mig d illa kvickt och satt kvar på golvet en stund till jag vågade resa mig och köra hem.

Tror jag får skärpa mig lite med maten nu! Aja baja, aldrig träna på tom mage!!


Läkarbesök

Idag var Meja hos farbror doktorn. Hon har som en liten bubbla på slemmhinnan i ögat som jag var lite orolig över och kände att det var värt att kika på.
Som tur var är det inget att oroa sig för. Är troligen bara nån rispa som snart kommer vara borta.
För övrigt skötte hon sig exemplariskt, men lilla semla! =)


puppylove ♥


Vad är sötare än young puppylove?





Meja och Viggo pussas under bordet! ♥

Pippitröjan


Min kära mor har stickat en pippitröja till Meja.



  

Här ser hon nästan ut som Nils Karlsson Pyssling. =)

marinadspruta och flingsalt


Jajemän, igår var det grillpremiär! Vädret var väl inte det bästa, men vad gör det när man är i en mysig stuga med bästa vännerna.

  





Maten var riktigt god! Ser fram emot många liknande kvällar till sommaren..

Husnytt


I veckan som gått har vi varit på baken och fått lånelöfte, tittat på hus och lagt bud! Kan säga att vi äter, sover och skiter HUS just nu.
Mkt tankar och funderingar. Mest granskar vi besiktiningsprotokollet fram och tillbaka. Var ett par oroande punkter som vi googlat en hel del på. Blir inte klok!

Än så länge har vi det ledande budet, ehum, det enda budet rättare sagt... Hur ska man tolka det? GAAH! Mkt frågor och funderingar som sagt.



Busfabriken


Idag blev inte vädret som jag hoppades. Jag hade önskat sol och molnfri himmel så jag kunde planterat lite blommor i krukorna ute. Såg på jobbet att penséerna kommit ut till försäljning nu och blev så sugen. Lite påskliljor oxå hade vart fint.

MEN, det blev Busfabriken istället och OJ vad kul vi hade! =)



Var inte så mkt folk idag. =)



Kul i bollhavet!



Som dom skrattade på studsmattan! =)

  

Upp och ner upp och ner. =)

  

Paus. Pommestallrik till lunch.

Jag var helt svett mellan varven. Liam var mest uppe i ställningen och lekte själv och jag och Kim turades om att jaga Meja. Båda ungarna hade superkul, (och jag med!). Hit åker vi fler gånger!

Ny frisyr?


Är grymt sugen på en make-over med håret. Testa något helt nytt kanske?
Med jämna mellanrum får jag ett ryck av att jag är sjukt trött på samma spegelbild och klipper av luggen. Men nu behövs det något annat.
Eller bara uppfräschning kanske... En fegis som jag är när det gäller håret lär det bli samma färg och klipp på topparna. =)

image description

Kort hår kanske?

Ajja bajja


När Meja gör något hon inte får tar jag fram pekfingret och säger NEJ.
Lagom paff blev jag igår när smulan gjorde samma sak mot mig! Pekade på knappen på teven, vände sig mot mig, visade fingret, sa nej och skakade på huvudet.



Ajja bajja mamma!

Grattis!!


Stort grattis till världens bästa man/pappa som fyller år idag!!



Älskar dig!

Sagoängen


Idag åkte jag och Melinda med barnen till Sagoängen på Galgberget. Solen värmde men vinden var lite kylig. Vi fick oss iaf ett par timmar i den härliga vårluften!











Längtar efter sommaren nu! =)


Meja


Har ett tag haft ett inlägg på G om Meja och hennes "färdigheter" som jag fyllt på lite då och då, men inte riktigt "vågat" publicera. Aa, ni vet, man kan ju bli anklagad för skryt eller någon annan slags provokation. Men så läste jag min kära vän Toras blogg där hon hyllade sin underbara son Viggo och rabblade upp alla hans duktigheter, så nu "härmar" jag henne och lägger ut mitt inlägg... =)



Meja förvånar mig varje dag! Jag trodde inte jag skulle bli lika överraskad av hennes framsteg som när hon var liten bebis och lärde sig de stora stegen som att rulla runt, krypa och gå, få första tanden och börja på dagis, men nu händer så mkt som verkligen gör mig till en stolt mamma till underbaraste dottern i världen!

Att hon kan sätta på musiken på stereon och sätta igång en sin kära Pingufilm på dvd spelaren har slutat förvåna mig. Det går lixom på automatik nu. Jag frågar om hon vill se på film, och hon går in i sitt rum och trycker igång den, sätter sig i puffen och tittar. Frågar jag henne om vi ska lyssna på musik trycker hon på play och dansar loss, ändrar låt och stänger av när det räcker. Hon har lärt sig min iPhone nu. Hon kan öppna slidelåset och bläddra mellan apparna.
Hon älskar att hjälpa till här hemma. Damsuga, sopa, ladda tvättmaskinen, torka bordet, torka golvet... Favoritleksakerna nu är Liams bilar. Hon kör runt med dom och brummar med munnen.



Det är mkt "mamma" och "pappa" just nu. Hon har oxå lärt sig säga Liam och Meja (pekar på sig själv och säger mmeeeejjjja). Titta, där, oj, dricka, ja och nej har sagts ett tag. Nya ord är katt, blöja, nana (sova), äpple, lampa.

Tror att sjunde tanden är på väg. Tredje i underkäken. Nog därför hon var dålig i magen och gnällt en massa denna veckan. Plus hennes enorma utveckling. Det har verkligen hänt en massa på kort tid. Härliga unge!

Kan skriva hur mkt som helst känns det som. Men nu finns det iaf skrivet. (Har slarvat en del med hennes bok, då är bloggen toppen att dokumentera i. =) )


Baskilusker


Natten till torsdagen var inte att leka med. Stackars liten var jättedålig i magen och blöjan hade läckt i hela sängen. När vi bytt pyjamas och slängt in sängkläderna i tvätten bäddade vi med handdukar i vår säng och la oss. Som tur var var hon så trött att hon somnade direkt. Vi bestämde mitt i natten att hon skulle vara hemma från dagis och Kim skulle VABba. Medan jag var på jobbet hade Kim fullt upp med att byta blöjor. 6 st i timmen snittade han på. =/
Fredagen var hon bättre men vääldigt slö och gnällig. Min kära mamma passade Meja medan jag hoppade in extra på jobbet.



Man blir trött av att vara sjuk.

Vet inte vad det var hon hade. Antagligen bara någon basilusk från dagis. Nu är hon bra igen. Fast snorig, som vanligt. =)

Lediga onsdag


I onsdags var jag ledig och passade på att fylla dagen till bredden. På morgonen gick jag och Meja en runda till Flygstaden i det fina vädret. När vi precis kommit hem vid elva snåret kom Magda hit. Hon var jättegravid, men pigg och fräsch! (Hoppas bebis har kommit i skrivande stund.) Jag lagade middag och vi tjötade en massa medan Meja vägrade sova och låg i puffen på sitt rum och tittade på Pingu. (Herrejösses vilken snäll unge vi har!)

På eftermiddagen styrde jag och Meja ner till Trönninge och till Frida och Neo. Fick massa bebismys. Meja var väldigt förtjust i Neo och skulle hela tiden ge honom leksaker, filtar, nappar och gunga honom i babysittern... Vi fikade goda semlor och pratade lite mellan varven. Jag tror inte jag satt still i mer än tre minuter i sträck. Sprang efter Meja hela tiden. Så det var en trött morsa och en ännu tröttare liten tjej som åkte hem två timmar senare.



Neo. Bild från den 3 februari.

(Var nog yr i bollen för jag glömde kameran på båda besöken!)


To do, or not to do


Funderar på om jag ska lägga ner bloggen, eller bara släppa på mitt egna krav om att blogga varje dag. Känner inte att jag hinner riktigt. Sen vet jag inte vad jag ska skriva heller. Jag är inte den bloggaren som skriver dagbok och berättar om varje timme på dagen. Jag skriver mest när vi gjort något, och det är inte varje dag det händer. (Förutom jobb, dagis och vardagligheter. Men det tror jag inte är så himla latjo att läsa om varje dag.)

Bestämmer mig inte idag, ska blogga lite om veckan. ;)


Ups & downs

Denna veckan har redan hunnit bjuda på det värsta och det bästa trots att det bara är onsdag.
Kan bara säga att det värsta är jobbrelaterat, men vågar inte skriva för mkt.
Det bästa är att vi hittat två hus som vi ska på visning på, bankmöte bokat och vi är taggade! =)

Mkt som snurrar i huvudet nu och det gör det inte bättre att vi har en sur liten dam som vägrar det mesta här. Hon har sovit som en kratta tre nätter i rad, ätit dåligt och bara gnällt och gnällt och gnällt!




Idag är vi lediga och dagen bjuder på massa mys med goda vänner!


Stadsbondgården


Idag blev det morgon strax efter 06. Meja, som hamnat mellan oss under natten, var klarvaken och busade runt för fullt i sängen så det var lika bra att gå upp. När vi var klara med frukosten bestämde vi oss för att åka till Stadsbondgården så busfröet kunde leká av sig och titta på djuren. Typiskt nog, (men inte så konstigt) somnade hon på vägen dit och sov sig genom rundan vi gick. Tillslut väckte vi henne och hon fick titta på djuren på gården. Alltid lika spännande. =)











Det var fint väder men blåste iskallt...


Doktorsfiskar


Det var en lugn och skön kväll med god mat och film på fredagskvällen. Många tankar och mkt snack kring ett nytt hus vi hittat. (Vill verkligen slå till! Måste våga!)

Idag blev det sovmorgon till... åtta! Kunde inte somna om när jag såg hur solen kämpade sig genom rullgardinen. Lät Kim sova en timme till och sen bjöd vi varandra på "hotellfrukost" vid köksfönstret.

När vi städat hela huset, vikt tvätt och bytt sängkläder var det dags att belöna oss med lite spa. Det blev en behandling hos Doktorsfiskarna på Möllans Relax. (Tack Melinda för bröllopspresenten!)
Det var en häftig upplevelse som inte går att beskriva i ord. Fiskar äter på dina fötter, kort sagt.



Först satt vi med fötterna i kranvatten i 15 min.



Fiskarna simmade för snabbt för att få bra bilder...

Kan verkligen rekomendera detta. En perfekt present till någon som redan har allt! =)

Vuxenkväll

Ikväll är det vuxenkväll hos oss. Meja är hos mormor och morfar och busar och jag och älsklingen unnar oss en ledig kväll.
Jag överraskade Kim med blommor och en liten present när jag kom hem utan Meja i eftermiddags. Han sken upp som en sol och tackade för den fina tavlan jag beställt. Vi lagade god mat och efterrätt och drack lite öl sen flyttade vi oss till soffan...
I morgon hoppas jag på en härlig sovmorgon för att efter lunch åka på en spa behandling innan vi hämtar busan.

Trevlig kväll!


Underbara sol

Äntligen är den här, vårsolen! Och vad kunde bli bättre än en ledig dag på detta?
Jag och Meja tog en liten sovmorgon till halv åtta. Efter frukosten tog vi en promenad till Flygstaden och mötte upp Tora och Viggo som skulle prova skor. Vi gick inom zoobutiken och tittade på djuren innan vi gick hemåt igen.
Härlig förmiddag!