Handtag

Idag kom äntligen handtagen upp på Mejas garderob. Är helnöjd!!


Update renovering!

 
Hujeda mig vad det tog på krafterna att renovera, skola in lillan på förskolan och flytta, på en vecka!
Jag har vart heelt slut, därav helt dött på bloggen. Sorry.
 
Nu har vi bott här i lite mer än en vecka och renoveringen är så gott som klar. (Alltså den renovering som vi hade som mål innan vi flyttade in.)
Efter inflyttningen tillkom barnens dörrar och dörrkarmar, dörrhandtag, taklister och element. Mejas rum har även fått en mörkläggningsgardin. Sen ska det upp en tallrikshylla i Mejas rum och några vägghyllor i Liams.
 
(hde visst inga bilder på barnens rum möblerade)
 
Vi har även gjort hallen lite mer välkomnande. Vi har satt upp det gamla skoskåpet från lägenheten, (tanken är att det ska målas om till vitt eller köpas ett annat). De gamla hatthyllorna från förrådet fick åka upp på hallväggen. De passade in riktigt bra!
 
 
Hallen före. (mäklarbild)
 
 
Hallen efter. (inte klar, golv- och taklister och element saknas).
 
  
 
I vardagsrummet har vi inte gjort så mkt än. En tavla och två hyllor åkte upp häromdagen och det gjorde så stor skillnad. Ser lite mer hemtrevligt ut nu. =) Det ska upp lite tavellister och massa foton på väggen mot köket, (den som ska rivas till sommaren).
 
 
Vardagsrummet. (Vägg mot vårt sovrum, påväg ut mot altanen.)
 
I sovrummet har de gamla garderoberna flyttat in igen. De var ändå i såpass bra skick så de får hänga med ett tag till. Byter ev dörrarna eller tapetserar dom.
 
(bild kommer)
 
Nu har jag gjort en rejäl uppdatering. Ska försöka ta fler bilder när det är lite ljusare. Hade tänkt ta från samma vinkel som mäklaren så det blir lättare att se före och efter. =)
 
 

Test

Test


Tapet

Idag har vi faktiskt spontan handlat tapeter. Efter att de varit slut på andra ställen och lite lång leveranstid på andra så var vi ganska deppiga en stund. Men, som med allt annat som krånglat under renoveringen hittade vi tapeter till Liams rum, hallen och vårt sovrum på Rusta! (hade inre en aning om att de hade så snygga tapeter där!)

Idag hann vi tapetsera och lista Liams rum och vårt sovrum. Hallen ska göras i morgon och Mejas tapet kommer på fredag. Sen är det bara dörrarna kvar på barnens rum sen är de färdiga och vi är klara för denna gång. =)


Dörrar och lister

Efter inskolningen på dagis kom farmor och hämtade Meja och jag slängde mig på rollern och målade barnens rum.
Kim och svärfar åkte iväg för att köpa lister, dörrar och dörrkarmar och kom tillbaka med ett fullastat släp.


Slutet

Problem med att uppdatera!!!
Här kommer dagens inlägg, 6 timmar senare!

Dag fyra;

Under tiden vi var på inskolningen med Meja hade svärfar fullt upp med spackling och slipning, som jag tog över när vi lämnat skruttan hos mormor.

Männen började med renoveringstapeten som ska sitta på tre av väggarna i barnens rum.
(de ska sedan målas vita).

Jag har mest ägnat mig åt städning. Torkade av nya golvet i vårt sovrum. Så jäkla snyggt! Drog bort maskeringstejp. Dammsugat Mejas rum, (ska på ny papp på golvet innan vi ska slipa och måla). Städar ur garaget och slängt spillbitar.

Nu sitter jag på terassen och njuter i solen. Väntar på att männen ska bli klara med Liams rum för att sedan se om vi hinner iväg för att köpa lister och dörrar. =)


Nytt golv

Renoveringen fortsätter och nu är vi på dag tre.
Idag målar vi sista lagret på vårt sovrum, både väggar och tak.
Vi spacklar alla gipsskivor och skruvhål.
Snart är det dags att lägga golvet i vårt sovrum. =)

D går framåt i rasande fart! =)


Renovering pågår

Just i skrivande stund befinner jag mig i soffan i lägenheten medan fyra män sliter i huset.
Vi har hunnit med riktigt mycket med renoveringen hittils. Trodde aldrig vi ens skulle hinna! =) Men nu har vi till och med påbörjat andra projekt som vi inte tänkt från början. =)
 
Vi har hunnit med att slita bort alla lister i barnrummet (som ska bli två barnrum), vårt sovrum, vardagsrummet och hallen. Listerna slänger vi för de var bruna och fula. (Visst hade vi kunnat spara och måla dom, men det hade bara tagit en himmla massa onödig tid!) 
Lagt ut täckpapper på golven och maskerat. Vi har rivit tapet i barnrummet och hallen. Målat vardagsrummet två gånger. Målat vårt sovrum två gånger + taket en gång. Öppnat upp ett dörrhål till ena barnrummet och satt upp en vägg. Tagit bort gamla element i barnens rum och i hallen. Gipsat hallen.
Sågat ner ett träd och dragit upp tre taggbuskar.
 
Vi har en hel del kvar att göra när vi är "klara" med denna renoveringsomgång. Men vi har stora planer och visioner som vi längtar efter att förverkliga. Nu gör vi sovrummen klara och resten beboligt tills vidare... =)
 
Bjuder på ett bildregn.
 
 
 
 
 
Kommer bli såå bra det här! =)