Värk

Stämplar snart in på min 34:e timme i sängen! Vilket jäkla helvete det är att vara sjuk asså!
Ont i varenda led i kroppen, fryser och svettas om vartannat. Förkyld och svidande bihålor. Min älskade foglossning driver mig till vansinne då jag drömmer att jag föder varje gång jag stänger ögonen!
Nej nu räcker det!! Har nog svettats ut det mesta av virus i natt för min t-shirt och kudde var plaskblöta och håret låg som en turban runt min hals. Halvligger i sängen och försöker få i mig lite kaffe och en risifrutti och ska nog sparka igång dagen med en powernap och en näve panodil.

Hoppas ni andra mår bättre! Detta kan jag inte ens önska min värsta fiende!


Jobb och IKEA

Helgen har mest bestått av arbete. Trots att jag bara jobbar 50% så känns det som att jag är där lika mkt som annars. Jag har lika mkt att göra men ska hinna det på mindre tid. =/
Efter jobbet i lördags var det dags för storhandling, och det tig mig nästan två (!!) timmar! Helt sjukt!

Mkt roligare (men minst lika jobbigt) var det i söndags eftermiddag då vi styrde bilen till IKEA i Helsingborg. Vi skulle inte ha nåt mer än ett skohorn och diskborstar men efter fyra timmar kom vi ut med en hel del mer. =)

Bilder på d kommer! Bjuder på en lekbild på Meja och lite köksinspo. =)Sjukstuga

Förra veckan var Meja sjuk för första gången detta året! (Och det är en lång friskperiod för att vara henne! Hösten var ju hemsk!) Hon hade feber på tisdag men piggnade till och var på dagis på torsdag igen. På på fredagen ringde dom från dagis och berättade att hon hade lite feber, så det var bara att hämta hem henne.
Helgen har gått upp och ner men hon har vart rätt pigg ändå. Vi kände dock att hostan fick avgöra att hon stannar hemma idag. Snälla farmor kommer och passar Meja de fyra timmar jag ska jobba.

Nu håller jag tummarna att hon blir frisk och att mina känningar bara är inbillning.


TGiF

Underbara fredag, välkommen!


Meja ♥

Huff vilken dag det varit!
Sovit som en kratta och sen krånglade biljäkeln i morse så jag fick kasta mig på bussen.
Försökte ta igen sömnen nu i eftermiddags men helt omöjligt.
 
Ikväll var vi på utvecklingssamtal på Mejas dagis. Vi fick ventilerat lite om den dåliga inskolningen och det kändes skönt. Men hela första terminen har vägt upp den missen och vi är så nöjda med dagis. Fröknarna är jättebra och vi märker att Meja verkligen trivs!
Vi får så mkt beröm för att hon är så framåt och duktig. Att fröknarna oftast "glömmer" att hon faktiskt bara är två år. Hon är nyfiken och tar för sig, samtidigt som hon iaktar och funderar innan hon agerar. (Precis som jag alltid varit.) Hemma kan vi verkligen märka av vad som sker på dagis, tex att dom pratar mkt om färger nu, för nu ska hon gärna plocka fram sina spännen och berätta vilken färg de har. Hon räknar dem gärna och såklart ska alla upp i håret. =)
Sång, musik och dans är något hon verkligen älskar och det har dom verkligen märkt av på dagis. Vår stora lilla tjej får beröm för sin lugna, men envisa, närvaro bland barnen. Hon strosar runt och tar hand om dockorna och när någon kommer nära och försöker ta vagnen är hon snabb att visa vem som leker med vad. =)
 
 
Kan inte mer än säga att jag älskar denna lilla varelse mer än något annat på denna jord! ♥
 

Det här med livet...

 
Fick reda på igår att en klasskompis från gymnasiet gått bort. Trodde inte att jag skulle reagera speciellt på det, men nu kan jag inte sluta tänka på det. Har knappt kunnat sova i natt. 
Facebook sidan verkar borttagen men Instagram är kvar. Hon följde mig, men jag följde inte henne. Vet inte varför jag så gärna vill komma åt bilder och info nu, nu när det är för sent... Fick veta att hon skrev en blogg, och den satt jag och lusläste igårkväll. Hon tyckte det var orättvist att hon inte fick bestämma sitt liv och sin framtid. Jag visste inte ens att hon var sjuk.

Vill så gärna skjuta sådana här händelser ifrån mig. Det här med döden. Men det finns så nära hela tiden. Jag hinner precis lägga det bakom mig innan jag hör om nästa person. Efter min blindtarmsoperation hade jag svårt att slappna av och inte tänka på döden. Att livet är så skört och att du faktiskt kan tas bort när som helst. Utan att du själv valt det.
Jag vill tro att efter döden finns det något bättre. Men vad finns bättre än livet? Att vara här med min familj och vänner? När jag dör vill jag att mina minnen dör med min kropp, för att behöva minnas ett liv man älskar så och vistas i någon annan slags värld i oändlighet måste vara det mest plågsammaste.

 
Väntar på att detta ska dimpa ner i brevlådan.
Du hittar det HÄR.
 

Små citroner gula

Jag är väldigt förtjust i svenska filmer och serier. Vet inte varför, men känns mer nära och på riktigt på något vis.
Igår hade Små citroner gula premiär och jag vill verkligen se den! Och att någon ska dra med mig på den då. =)
 
 
Klicka på bilden för att se trailern.
 

V.26

 
Fy skäms på mig!
Har verkligen varit superdålig på att fota magen denna gången. Men det har varit så mkt annat "i vägen". När vi vart på ultraljud i december och verkligen börjat förstå att vi väntar en liten bebis till, då plågades jag så mkt av min foglossning att jag inte kunde glädjas över graviditeten. Jag blev sjukskriven halvtid och det har funkat bra. Var på nytt samtal med läkaren i fredags och han förlängde min sjukskrivning till nedkomst. Lovade även "Bööje" (läkarens smeknamn på bebis) att jag inte ska ta de starka taletterna mer. Och då krävs det att jag tar det lugnt och inte bara kör på och sen tröstar mig med starka tabletter. Skärpning!!
 
Foglossningen har vart lite bättre idag, om jag jämför med igår. Hjälper när jag varvar stillasittande med rörelse. Magen börjar bli otymplig och det är jobbigt att sova. Har börjat få sammandragningar, men mest när jag vilar.
Veckorna rullar på och på lördag är det dags för v 27. "Bara" 13 veckor kvar. =)
Vi märker att Meja förstår ganska bra att det ska komma en ny familjemedlem. Hon pussar och kramar magen och pratar ofta om sin lillebror i mammas mage. =)
 
När vi var hos barnmorskan på första kontrollen visade magmåttet 22 cm. Bebis hjärtslag låg på 146-148.
Mitt blodtryck var lågt, 100/70, men det var samma sak när jag väntade Meja. Järnvärdet låg på 108, ok men på gränsen. Vågen visade +6 kg.
 
 
Magen från v 25.
HÄR är magen samma vecka med Meja.
 

Då kör vi igen!

Meja är frisk igen. Helt otroligt! =)
Idag har vi till och med hunnit vara lite effektiva. Var ute en sväng på förmiddagen, sen har vi hunnit med både tvätt och lagat god kycklingpaj till kvällsmat. Längtar så efter ett nytt kök! Har verkligen inga stora krav, bara ett nytt och fräscht kök så att det blir roligare att vara där. Jag spenderar många timmar i köket per dag, (låter som jag lagar trerätters morgon middag och kväll men så är det ju inte) och jag vet att inspirationen och glädjen kommer med ett nytt kök.
Håll tummarna att vi får ihop det till ett nytt kök till sommaren! =)
 
 
 
Kassa bilder men älskar våra "nya" fönster. Då menar jag gardinerna, växterna och lamporna. Det blev ett sånt perfekt lyft för vardagsrummet. Sakta men säkert växer huset fram.