Just nu. Fika på uteplatsen.

img_6024 (MMS)

Just nu. Fika på uteplatsen.


Springa ärenden


Igår var jag lite tvungen att åka in till stan för att göra några ärenden. Mitt körkort måste förnyas och jag fick en påminnelse häromdagen att jag måste skicka in ett foto inom 30 dagar, annars finns risken att jag måste ta körkortet på nytt!! Denna gången försökte jag anstränga mig lite mer än till passfotot med min look =), och jag blev rätt nöjd ändå.
Jag var även tvungen att köpa en ny och större almanacka. Nu på senaste känns det som jag missat och blandat ihop så många dagar och händelser. =/ Jag fick tag i en stor och bra almanacka där man kan skriva in namnen på alla i familjen, så får man en varsinn kolumn. Nu kan väl inget missas!

På ftermiddagen hängde jag på Frida till Flygstaden och jag tror nog vi var iväg i tre (!!) timmar. =) Massa snacka och en del fynd. Det slutade med att hon fick köra mig hem, jag hade cyklat dit, för det började regna. Men tur var väl det, hade ju en del med mig hem.



Mamma och syster kom in och höll mig sällskap. Här äter vi pasta på torget.



Mkt nöjd med den nya kalendern.



Billigt fynd, 39,50:-!



Go'fika


Mer sol! Jag som trodde hösten var på väg fick mig en glad överraskning när solen sken som aldrig förr även på onsdagen. Lagom till lunch kom Frida och Håkan hit och åt och tjötade. De hann till och med en kopp kaffe innan de skulle till jobbet. När dom hade åkt drog jag på mig bikinin och fick mig ett par timmars sol medan K och Meja tog en rejäl eftermiddagslur.



Go'fika.



Tröttisarna!

  

Solar med tejp över ärret.
Meja med sina nya spännen från farmor, tack tack!


Solkysst


Ett par dagar med sol har förgyllt vardagen. K var fortfarande krasslig på tisdagen, men jag tvingade ut honom. Efter lunch åkte vi till Vallås och fikade. Tjejerna gick en runda till ICA och grabbarna gick till lekplatsen. Sen bjöds det på grille på kvällen. Medan vi väntade på att maten skulle bli klar lekte jag och Liam "hoppa hinder", (vi byggde upp hinder som vi hoppade över med våra "hästar", en lek som jag gjorde ofta när jag var liten.).



Liam flyger över hindret.



Meja går barfota med pappa.


Juli 25, 2011


Igår kväll åkte jag och handlade. Orkade verkligen inte, men K var ännu tröttare, så vi dealade lite. Jag handlade och han badade lillan. Sen fortsatte kvällen i soffan.

Idag var jag bara tvungen att komma ut. Kändes som hela huset var nersmittat av K:s förkylning. Även om himmeln såg ut att öppna sig när som hellst packade jag ner Meja i vagnen och la dit en regnjacka, just in case. Vi gick till Flygstaden och strosade i varenda butik. Och jag kom billigt undan, med tanke på att pengarna trillar in först i morgon. =)



När vi kom hem igen blev det lite fika/mellis och sen lekte vi på golvet i två timmar. Meja var helt galen. Hon skulle klättra, sitta, stå i krypställning, upp och gå, ligga på mage, åla sig fram, bita, kasta, rulla... om och om och om igen. Men jag fick ett par sköna bilder och filmklipp:



Har vi fått en gris i familjen?!

  

  

  

  

En liten bildbomb på vår finaste!

Maten var klar lagon till att Liam kom. Jag hade även lagat mat vid sidan om till Meja. Idag blev det spagetti och köttfärssås som hon fick äta själv med händerna. Duktig tjej! Sen var det en trött familj som drunknade i soffan.


Höstdag


Brr, idag är verkligen en riktig höstdag. Det är inte mer än 15 grader ute och jag har tagit på mig mina innetofflor och en tjocktröja. Vi har, vädret till ära, gjort soppa till middag och den blev riktigt god. Morötter, blomkål, vitlök och buljong, koka och mixa. Det var till och med godkänt av lillan!



  

Meja höll mig sällskap i köket. ♥

Just nu sover både lillan och pappan och jag passar på att blogga. I morgon är det dags för herren i huset att börja jobba igen, efter 7 veckors ledighet. Gissa om han är pigg å d? =P
Nu ska jag drunkna lite i H&M katalogen (för tredje gången) och kanske ta mig en femma jag oxå.


Öjamys!


Igår hade vi avtalad grilldejt med familjen Runemyr. Vi trotsade de mörka molnen och körde ner ändå. Tog en liten omväg och körde förbi ett hus vi ringt på och tydligen körde vi en omväg runt ösregnet oxå, för när vi kom fram var det blött överallt och grillen stog under tak. =)
Efter att vi vräkt i oss maten och tjejerna fått mat gick vi en runda off-road runt sjön och när vi kom tillbaka blev det kaffe och cupcake.



  



  

Meja var snabb att ta Elsas napp, och bakom den var en superglad tjej!
Vädret var så bra att vi satt ute och fikade.
(De tre understa bilderna är lånade av Ninni.)

Alltid lika mysigt att umgås med familjen R.


Ny vagn!


Trots att vi var sena hem och trots att jag redan ringt och sagt till butiken att vi kommer i morgon, strävade jag ändå efter möjligheten att hinna hämta vagnen redan idag. 17.45 var jag och Meja på Babyproffsen och blev lyckliga ägare till en Emmaljunga Scooter S 2012. =)



Sitter perfekt!

Var eg inte denna färgen vi ville ha, men JAG ville inte vänta till september så vi tog den dom
redan hade hemma i butiken.


Spontancamping


Vi fick mersmak av Torekov och gjorde en spontantripp till First Camp Torekov tillsammans med Thore och Caroline med husbilen. Tyvärr bjöd inte vädret på någon sol, så vi fick helt klart en annorlunda första dag.
Men vi trotsade vädret, i allra högsta grad (!!!) och gav oss ut i "duggregnet" som sedan blev kraftigt skyfall från sidan, vilket resulterade i fyra dyngblöta vuxna och en halvblöt bebis (regnskyddet gjorde tydligen inte sitt jobb). Nerkylda satte vi oss under tak och ringde efter taxi. 60 kr senare (ja, det var inte långt att gå, men FÖR långt i det vädret) så var vi tillbaka i husbilen, blöta och hungriga. Vi hade planerat att grilla, och så fick det bli, trots ösregnet! Men maten har aldrig smakat så god som då.
Resten av kvällen spelade vi Yatzy och drack gott.

  

  

Dagen efter var det mkt bättre väder. Vi skyndade att packa ihop oss och checkade ut prick 12 och körde direkt ner till hamnen för att ta en sväng på Hamnfestivalen. Även idag blev det ett stopp i Boarp, men då nöjde jag mig med sockerärtor och en gurka. =)



  

Det blev en del omgångar yatzy. Älsklingen har en strumpa av papper
till sina dyngsura skor.


Semesterstopp


Såhär sista veckan på älsklingens semester har vi verkligen försökt få ut så mkt semesterkänsla som möjligt. Vi har umgåtts med människor som vi tycker om och besökt platser vi gillar.

     

Onsdagen spenderades i Torekov med min egna lilla familj, min andra stora familj, Melinda och Thore. Vädret var helt perfekt och den lilla pittoreska hamnbyn bjöd på sin allra bästa sida med sina små uteserveringar och butiker.
Vi köpte med oss lunch och satte oss brevid båtarna och smaksade i oss, innan vi tog oss en tur mellan husen.

  

  

(bilderna är tagna av Melinda)

På vägen tillbaka stannade vi inom Boarp. En plats med många små butiker på ett enda ställe. Allt från Köttboden och Grönsakshallen till Lågpris Ladan med massa plåtter.


Vi köpte på oss en fin låda att ha våra oljor i, grönsaker och en god mousserande fläderdryck.



Lådan och den goda drycken.


Verkligheten med glimten i ögat





Buus!


Idag kom heela familjen Runemyr hit på besök! =)



Säg cheeeeese! =)

Vi busade en massa massa, fikade goda scones som älsklingen bakat, (för andra gången idag) och babblade.
Efter ett tag kom Frida. Hon hann oxå vara med och busa en stund innan familjen R åkte hem.



SötAgnes med sin pappa.

  

Elsabus äter mellis och sen var det full fart på ungarna på golvet.

Tack för en supermysig dag!


Simskola, babycafé och förskola


Nu är det ju snart höst, (ryser när jag skriver det) och det innebär massa roligheter ändå faktiskt. Föräldrargruppen börjar igen, babycafét öppnar och det är dags för babysim. =)
Jag har surfat runt lite på de två olika simskolorna i stan, men bara en hade uppe schema och anmälningslista, så det fick bli den. Så den 31 augusti börjar Meja i Laxens babysimgrupp Ankan.

Storebror har fått plats på Vittras nyöppnade förskola så Meja står i kö dit oxå. Hoppas hoppas hon får plats där med! Tanken att behöva åka och lämna på TVÅ dagis varje morgon innan jobbet gör mig stressad! =/




Kvack kvack!


Emmaljunga Scooter S


Vi har pratat ett tag om att köpa ny vagn till Meja. Hon har vuxit ur den gamla redan för en månad sen och idag gjorde vi slag i saken. Vi gick till Babyproffsen och provade olika sittvagnar och tillslut hittade vi en som vi tyckte hade allt vi ville ha. Meja provsatt och godkände. Vi tog hem en katalog och tittade på de olika färgkombinationerna och i morgon ringer vi in beställningen. =)



Klicka på bilden för att komma till deras sida.


Någon som har erfarenhet från denna vagn?


Stanhäng


Sitter nersjunken i soffan och väntar på att torktumlaren ska bli klar. Sen på med d nytvättade sängkläderna och krypa ner.
Idag har vi hunnit med en hel del känns det som. Dagen började i natt. Lillans blöja hade läckt, igen, så det blev byta den och ny pyjamas och sen fick hon sova mellan oss. Vi steg upp strax innan åtta, åt frukost och gjorde en repris av gårdagen genom att gå å lägga oss i sängen igen. Så härligt att bara ta dagen som den kommer.
Kl 14 hade jag tid på Hårbyrån igen. Jag skulle få håret mer uppklippt och en eventuell lugg, (men luggen fegade jag på). Vi åkte in hela familjen och far och dotter underhöll sig på stan tills jag var klar då vi gick till Babyproffsen för att leta vagn till Meja.
En glass och ett par vagnar senare var d tre trötta som satte sig i bilen och åkte hem. Hemma var det mellis dags och sen busade vi en massa. Meja var hur rolig som helst och hade massor med energi. Vår lilla knasapa! =)
Lagom till vi skulle äta kvällsmat var lillan supertrött och inte långt efter somnade hon. Jag har fortsatt tvätta och plocka, men det tar aldrig slut....



En bild från Pippi lekplatsen för ett par veckor sen.


En helt vanlig söndag


Idag har vädret vart kasst. Men d har vart ganska skönt faktiskt. Jag blir mindre stressad när det regnar, då kan jag slappa med gott samvete. =) Vi tog lite sovmorgon och steg upp strax innan halv nio. Åt frukost och kröp ner i sängen igen. Vid halv ett mötte jag och Meja upp Ninni och Elsa på Eurostop. Vi kikade lite i affärer och tog en fika. Jag kände mig mkt piggare och hade inte alls lika ont, även om det var strängt att gå runt. Jag och Meja åkte vidare till Vallås, (för femtioelftegången denna veckan), och mötte upp med älsklingen som var där och fick hjälp med att laga bilen. Där fick jag både mat och fika och vid femtiden var allt klart med bilen så vi åkte hem. Resten av kvällen har bara ägnats åt mys och slappe och snart är det dags för film.



PappaMejamys <3


Kalas och grille


Igår var det kalas i Löddeköpinge. Det var mina kusiner, systrarna Maja och Moa, som slagit ihop sina födelsedagar coh bjöd på kalas. Det blev bullar och kakor och tårta såklart. Och som vanligt glömde vi ta kort.



  

Bilder på systrarna hösten -10.

På kvällen åkte vi direkt till Vallås från skåneland. Där blev det grille och herrarna tog sig lite öl och jäger.





Katten äter frukost under Mejas matstol. =)

img_5183 (MMS)

Katten äter frukost under Mejas matstol. =)


Just nu. Smultron på Vallås.

img_8453 (MMS)

Just nu. Smultron på Vallås.


Hujedamej!


Jag hade bara precis kunnat slappna av efter helgen när, det jag trodde var magsår, kom som en box rakt i solar plexus i måndags. Hela dagen var en enda segdragen dag med ont. På kvällen kom Thore och Caroline, vilket jag eg inte alls hade lust till, men smärtan försvann strax innan dom dök upp... För att komma tillbaka på ett helt annat ställe och med en helt annan kraft. Efter att ha hållt minen ett bra tag gick jag in för att ta några panodil. Efter några steg i köket kändes det som iskallt vatten rann genom hela kroppen och ut genom armar och ben. Huvudet blev instängt som i en boll och jag staplade in i sovrummet helt skräckslagen. Ropade efter älsklingen och bad han hämta telefonen. Vi ringde 1177 och dom gav oss rådet att åka in till akuten. Mamma kom och lämnade syster och hämtade upp oss, och där låg jag i bilen skakandes och rädd för smärtan.
Vi blev snabbt (!!!) omhändertagna på akuten. Dom tog prover och satte nål i armen och det tog inte lång tid innan jag fick det blåvita armbandet, nu var jag i deras händer.



Jag fick börja med att göra en gynundersökning. Det var värre än vanligt att sitta där särandes med den smärtan när läkaren ber mig slappna av! Men där hittade han inget ovanligt så jag blev skickad upp till kirurgen. Väl uppe kände jag mig lite dum. Morfinet tog bort de värsta smärtorna så jag ville åka hem ist. Men jag fick snygga kläder från Landstinget, panodil, dropp och sömntablett och sen var det dags att sova, tyckte dom.
"Vaknade" vid halv åtta, omtumlad och fattade inte mkt. Någon sa något om duscha. Jag bad om hjälp och en stund senare sov jag igen. VId elva var det dags för operation och jag minns inte mer än det klassiska; Andas, låånga djupa andet.... ZZZZZZ!
När jag sen vaknade upp några timmar senare, mådde jag illa och kräktes ett par gånger och fick minst fyra doser av medel mot illamående + syrgas + panodil i droppet! Dödstrött skickades jag upp på avdelning 83 och där gjorde jag inget annat än sov sov och sov. Stackars älsklingen hade suttit och väntat på mig sen morgonen så orkade jag inte säga mer än "Hej" och "... det är lika bra du åker hem...". Han åkte hem och jag somnade för natten.



Dagen efter kände jag mig mkt piggare och efter att ha klarat toalettbesöket ensam bestämde jag mig för att åka hem innan lunch. Älsklingen kom och vi lyssnade på läkaren som sedan skrev ut mig.
Sen dess har jag vart i ett tillstånd som mest liknas vid en kraftig baksmälla. Segheten i kroppen och skallen sitter fastsvetsat och jag går som en 90 årig kärring! Men nu är jag trött på detta! Kan ju inte ens bära runt på min dotter! =( Men jag tros vara återställd om två veckor och det får vi verkligen hoppas, för då är älsklingens semester slut....

UPDATE:
Det var alltså blindtarmen jag opererade bort...


Grattis Julia och Joakim!!!


GRATTIS till er underbara son!
( 2 juli, 3685 g och 52 cm )





Längtar efter den dagen jag får träffa honom!
Inte så lätt när han bor på andra sidan jorden...
<3


Bilder från festen!


Gör ett snabbt inlägg och länkar till min underbara vän Ninni som tog jättefina bilder på vår bröllopsfest!

Klicka HÄR för att komma till inlägget med bilder från festen
och klicka HÄR om ni vill se lite bilder från fotograferingen innan festen.



Kärlek <3


Bruden checkar in från festen!!! Woho!!

img_3431 (MMS)

Bruden checkar in från festen!!! Woho!!


Just nu: Meja leker i ballonghavet! =)

img_0094 (MMS)

Just nu: Meja leker i ballonghavet! =)


Just nu: Fixar mina naglar på Nails By Loi...

img_2211 (MMS)

Just nu: Fixar mina naglar på Nails By Loiisan.  0708-747400.


Lia fattar inte varför hon är på utsidan o...

img_2601 (MMS)

Lia fattar inte varför hon är på utsidan och två filurer på insidan. =)


1, 2, 3...


Nu borde lugnet dra över mig som en sidenfilt, men ikke. Nu börjar nerverna ta plats ist. Festprogrammen är klara, bordsplaceringen är klar, servettringarna klara och servetterna vikta. De stora bitarna är på plats och idag återstår lite smått som handling och spellista. Ikväll ska jag fixa naglarna och i morgon blir det full fräs i lokalen.

Idag ska vi öva lite vals. Eller aa någon slags dans får vi väl bjuda på iaf. Vals är ju lite gammalmodigt men charmigt, men samtidigt är det ju "inne" att göra något helt annat och spexa till det.

Nu ska jag klä på mig för snart kommer dansläraren. =)


Mellis på uteplatsen. Pappa vilar efter ma...

img_8756 (MMS)

Mellis på uteplatsen. Pappa vilar efter maten.


Meja <3





Vår lilla hellikopter! Hennes favoritrörelse just nu är att hålla armarna utsträkta och vinka för fullt med händerna, som om hon tänkt flyga iväg. Ju mer extas hon är desto snabbare viftar hon. Gullunge.
Hon har haft sin första sleep-over utan föräldrar och det var i söndags hos mormor och morfar. Det var lite övning inför bröllopsfesten då dom ska vara barnvakter. Det hade gått jättebra och mamma hade bara gått upp en gång för att ge Meja nappen. Duktig tjej!

Hennes favoritfärg är blått. Hon älskar mest sin pappas blåa snusdosa, så nu har vi diskat, lagt i ris och tejpat igen en dosa som är bara hennes.
En annan favorit är att tugga på nappen, bakockfram, och att hålla fast den med "tänderna" och dra ut den så det blir ett "plupp"ljud. (Köpte nya nappar idag, MAM Air, funkar toppen!) Hon har även vart ganska kinkig med både humör och mat och febrig (inte tagit tempen, men sådär ovänligt varm), så det är nog en tand på G!

Hennes personlighet börjar utvecklas mer och mer. Hon förstår lite vad vi säger, tex "Var är misen?", då tittar hon ner och runt om sig. Hon blir mer och mer bestämd och säger verkligen ifrån när det är något. Hon sover mindre gånger men längre stunder.
Idag drog hon sig upp till stående på knä i sängen. Nog dags att sänka bottnen snart. Satt brevid och iakttog henne just för att jag misstänkte att detta kunde hända. Och nu när hon flyttat ut från vårt rum så har vi ju ännu mindre koll på busungen.

Maten flyter på som vanligt. Äter burkmat, gröt och välling och smakar av det vi äter. Idag åt hon ägg tex.
Hon har vart hård i magen en tid nu, men det är sånt som kommer och går, men katrinplommon kan man alltid lita på. =)

  


Just nu: Ett besök hos Magda på Hårbyrån f...

img_4395 (MMS)

Just nu: Ett besök hos Magda på Hårbyrån för att fixa till kalufsen.


Just nu: pizza i Pippi parken!

img_9480 (MMS)

Just nu: pizza i Pippi parken!


Någon älskar att gunga! =)

img_8284 (MMS)

Någon älskar att gunga! =)


Sol vid sjön. =)

img_2456 (MMS)

Sol vid sjön. =)


Prio 1?


Den dålig uppdateringen av bloggen, (fått en del pikar) beror på att vi just nu drunknar i planeringen till bröllopsfesten! Jag förstår varför man behöver ett år på sig att planera, och att man redan har barn gör ju saken inte lättare. Men nu har en del stora bitar fallit på plats. Klänningen är köpt och lämnad till sömmerskan, tårtan är bokad (bara dekoration kvar att skaffa), rispåsarna är fyllda, borsplaceringen klar, dekorationen av borden är nästan klara... bla bla bla...
Sen har ju älsklingen semseter och vi har en dotter så växer för snabbt, så det gäller att ta vara på tiden. ;)

Men jag gör mitt bästa med bloggen, men d e inte prio 1 just nu!




Gullungen så duktig på att sitta själv!


Svensexa!


Dagen efter midsommar var det dags för det väldigt ovetande älsklingen att få sin svensexa. Han hade varit mkt orolig för att inte få någon, och jag spelade med och lovade honom att jag skulle ta saken i egna händer om inget hände.
Det började med en mindre jakt på gatan och en kycklingdräkt, och det slutade kl 06 morgonen efter i en badtunna! =)
Därimellan hann dom spela paintball iflera timmar i skogen, dansa hiphop och laga gourmet middag.



Kycklingdräkten på och ölen i handen!

Älsklingen var grymt nöjd med dagen!