Tre-dagars-feber

Idag kan vi konstatera att Mejas feber berodde på att hon fått viruset tredagars feber. En vanlig sjuka som drabbar barn mellan 6 månader till 2 år. Efter dagar med hög feber får barnet utslag på hela kroppen, och det är just det som hände med Meja. Nu ser hon ut som en prickig korv över hela kroppen. Men frisk! =)


Shopping

Idag har jag vart ledig. Meja skulle vart det enda barnet på dagis, (klämdag)! Trots att det skulle vara fyra fröknar kände jag att det inte var rätt att lämna henne där.
Men tur var väl d, eftersom febern sitter i än idag. Stackars. Det enda hon fått i sig idag är ett halvt äpple, en smootie och massa dricka.

Vi tog iaf en liten runda till Eurostop då Meja behövde både jacka och solhatt. Vi var där knappt en timme men lyckades hitta en massa kläder till henne innan vi åkte vidare för lunch hos mormor. (Meja vägrade smaka på maten.) Innan d var dags att åka hem strök jag ett sista lager på träspisen jag fyndat, så nu ska det bara målas svart på knoppar och plattor, sen är den klar. =)


39,4

Redan i natt vaknade Meja varm som en kamin. Vi famlade i henne lite Alvedon och efter lite sång och vatten lyckades hon äntligen somna.
Hela dagen idag har hon vart slö och varm och knappt velat äta. Har ingen aning om vad det kan vara riktigt. Antingen tänder, (är en tolfte på g) eller kanske tredagarsfeber. Synd om henne. =(

Här ligger hon väl invirad i filt och tittar på Pippi Långstrump medan vi andra firar 17 maj.


Nationaldagen

Idag firar vi stolt Norges nationaldag! Halva jag är norsk då min pappa invandrade till Sverige på 70 talet, och vi har i alla år firat med "is og brus" och våfflor. Kan bara minnas att jag varit i Norge en enda "syttene maj", och det jag minns är att norrmännen är crazy när det gäller firandet av sin nationaldag!

Vi firar med middag och god fika på Vallås tillsammans med min familj. ❤


Tävling!


Nu börjar sommaren verkligen närma sig, det kändes i luften idag. Även om solen gick i moln titt som tätt var jag ändå fundersam om jag skulle smörja in Meja så hon kunde ta av sig till kortärmat. Men eftersom solkrämen är på dagis gick vi in istället.

Nu har Fröken M en tävling på sin blogg, där hon tävlar ut 3 set med solkrämer från Vichy!

Tävla HÄR du också!



Bild från Fröken M's blogg.

Bibblan

I förmiddags blev det en sväng till biblioteket.


Gräsänka

Fick mig faktiskt en liten sovmorgon i morse. Meja låg snällt i sin säng och lekte och väntade på att jag skulle slå upp ögonen.
Nu har vi ätit frukost och funderar på vad vi ska göra idag. Kim är iväg på tjänsteresa och kommer tillbaka först i morgon. Jag är ledig idag och det ser ut att bli helt ok väder iaf. =)


Follow

Att jag sen åt glass på Ricchardos kunde ni som följer mig på Instagram se redan igår. Lite lättare att bara slänga in en bild där ibland. Då vet ni ju iaf att jag lever, trots att det är tyst på bloggen.
Ni som är nyfikna kan hitta mig på namnet "domkallarhennetess".


Mary Kay

På söndagen var jag oförskämt pigg! Efter fyra timmars sömn och en god sconesfrukost satt jag med mina goda vänner i en lokal med massa ätbara hudvårdsprodukter och lärde mig ett och annat nyttigt.
(ibland är det nog bra att man inte har koll på vad som finns i det man använder på kroppen, nu kan jag inte sluta tänka på det!)

Får helt klart bli en beställning av ett startpaket när lönespecen kommit.



Party party!

Helgen som passerat var en av de bästa på länge! Jag var ledig och det se verkligen hänt en hel del!

Lördagsmorgonen började tidigt, men vad gör det när vi blev bjudna på champangefrukost! Det var familjen Jörgensen som gjorde sitt uppdrag från bröllopsfesten. Vilken lyx!

På förmiddagen tog jag lite egentid på Eurostop. Shoppade skor, kavaj, hårfärg och lite annat smått och gott.
På kvällen mötte jag upp med Tora och vi gick till hennes vän Anna och där blev det öl, öl och en slurk rosé. Ett par timmar senare stod jag på scenen på Mårtenson och dansade loss, precis som för ett par år sedan! Haha! Allt var sig likt så efter vi dansat oss svettiga tog vi förståndet och gick hem.


What a week

Vilken vecka förra veckan! Dagarna susade förbi och bloggen fick lida. (känns som att jag jämt har den ursäkten)

På tisdagen fick jag och Meja äntligen träffa våra kära vänner Tora och Viggo. Jag hade vaknat på fel sida och Tora öppnade upp dörren för kaffe och tjöt. Härligt!
Ungarna däremot har börjat bråka om leksakerna så halva tiden gick åt att dela på dom.

(bild lånad från Tora)


Äppel päppel


Har en äppeltokig tjej här hemma just nu. "Pläpple pläpple" säger hon heela tiden. Vet inte om det beror på att hon nu har en massa tänder att tugga med, (räknade till 10 tänder häromdagen). =)




Hos läkaren häromdagen kunde dom varken säga bu eller bä ang allergin. De gör inga tester nu när det är säsong, men det verkade som att dom höll med om att det kunde vara d. Ang katten sa hon att det är det värsta djuret man kan ha om man är allergisk, och hon proppsade på att "barnets hälsa går ju först". Självklar gör det d, men jag ville ha lite svart på vitt att katten är "skadlig", mitt samvete måste ha nåt att luta sig mot när det är dags att avliva katten.... =/

Iaf, Meja fick utskrivet ögondroppar. Nu hoppas jag på en liten regnskur så att pollenet försvinner. Enligt prognoserna har björkpollen aldrig varit så hög som detta året. =/


Vårruset


Äntligen var det dags för min comback i Vårruset! Har deltagit en gång innan, för sisådär tio år sedan, men nu kände jag att det var dags igen. =)
Denna gång representerade jag jobbet, och vi hade snygga tischor mer en liite provocerande text. (Iaf provocerande för mig, ville ju inte vara en slöis när jag hade på mig en sån tröja.)
Min kära kollega Stina fick mig att jogga större delen av rundan på 5 km, vilket var rekord för mig! Hon var härligt peppande! =)

  

Väl i mål fick vi medalj och en sponsorpåse med bla vattenflaska, konserverade körsbärstomater och prov på bindor, tack? =) Vi hade picknick i gräset innan vi huttrade hemåt.


Personalfest


I lördags var det dags för personalfest på jobbet. Jag var inte speciellt laddad då jag jobbade både lördag och söndag. Kände att det eg hade kvittat om jag kom med eller ej.
Iaf kom jag med. Jag och en kollega tog taxi ut, (resten av gänget hade åkt buss och förfestat i lunchrummet), till Ulvereds hjorthäng.
Ett supermysigt ställe som de renoverat upp sen vi var där sist. Vi hade precis blivit uppdelade i lag när jag kom fram och tävlingarna satte igång direkt. Det var många "tänkar"övningar där hela laget skulle sammarbeta, men det var även två skjutövningar, (där jag träffade både lerduvan och den röda pricken i skogen, duktiga jag!). =)
Vi skrattade och tjoade som dagisbarn, synd bara att det var så kallt.
Efter lekarna fick vi en utslagsfråga som vi inte klarade och sen var det dags för mat.

Vi bjöds på stor buffé av hjort i olika former. Föll inte mig i smaken direkt, och det blev inte lättare att peta ner maten när miljoner söta hjortar visade upp sig utanför förnstret där vi satt.

Sen blev det sång och dans för hela slanten! Jag slår vad om att mitt jobb är det bästa på att festa. Fy fan vilken härlig stämning! =) (Eftersom jag var nykter så såg jag en hel del som hände, nämner inget här, men det var inte nåt ovanligt, bara smaskigheter.) =)

Bjuder på lite bilder:

  

  

Kan verkligen rekommendera detta stället för personalfester!
Tack kollegor för en toppenfest! =)


Allergisk vid 18 månader

Sen ett par veckor tillbaka har Meja kliat sig mkt i ögonen. Då är det inte bara när hon är trött, utan mer så fort hon får tillfälle. Visst har tankarna om allergi slagit mig ett par gånger, eftersom jag själv är allergisk, men igår ringde jag 1177 och rådfrågade. På dagis hade hon kliat så ögat var nästintill igensvullet så dom fick gå in med henne och tvätta med vatten. Usch, jag vet ju så väl hur jobbigt det är!
Idag har vi fått tid till vårdcentralen i hopp om att få lite ögondroppar iaf. Så ska jag försöka få ett blodprov så vi vet vad hon är allergisk mot. (är det katten så måste vi göra oss av med den).

Har ni några allergiska barn? När upptäcktes det och hur?


Instagram

Efter lite tjat från min kära vän Tora så har även jag geggat ner mig i Instagramträsket. Än så länge är jag på en startnivå, men jag kan lätt se mig beroende av appen när jag börjar förstå mer. =)
Så people, låt mig veta vad ni kallar er så vi kan följa varandra. =)


Randig tomat

Jag.har.ont!
Lyckan över att få sluta tidigt idag har bytts mot förtvivlan över att jag somnade i solen och är stekt!
Vilket håll somnade jag på då? Jo magen. Om jag har problem att sitta? JA!

Kort på mina röda ben och bonnabränna överkropp kommer ej!


Olycka på dagis

Inte nog med att jag hade inventering (ni vet ju alla hur kul det är, spec när solen skiner), så ringde de från dagis vid tio och berättade om att Meja hade trillat baklänges rakt ner i marken när de satt ute och åt frukt. Olyckligtvis slog hon huvudet på en sten oxå. Hade blött en del och vart ledsen men sen hade hon piggnat till och gått runt. Dessa jäkla olyckor! =( Som tur var gick det bra denna gången...

Jag kom ifrån jobbet redan vid 12 så nu busar vi i trädgården. Jag försöker sola mina bleka ben och försöker undvika sola mina brända armar.


Sommarvärme


Gisses vilken sommarvärme det var igår! Det måste vart 25 grader minst!
Efter kosläppet sov Meja en stund, perfekt för mig som kunde ligga i trädgården och pressa, och Kim kunde rensa i vårt lilla land. =)

När lillan vaknade gick vi bort till affären och kompletterade för kvällens grille. Köpte oss en varsin glass och njöt i solen på vägen tillbaka. =)

Stax innan fem kom Tora, Andreas och Viggo och grillen var redan varm men det blev lite lek innan det var dags att äta. Måste jag säga att grillat är godast?! Vattnas i munnen bara jag tänker på det. =)







Det var verkligen en toppendag!! =)

Kosläppet


Som vanligt den 1:a maj släpper det lokala mejeriet, Vapnö, ut sina kossor på sommarbete, och idag var vi på plats.
Jag har inte varit intresserad av det förrut, titta på kossor lixom, men detta året gjorde jag det för Mejas skull, och jag gillade det. Vi mötte upp med familjen Runemyr, (som vi inte träffat på såååå länge!) och hade fika och filtar med oss. Barnen var lyriska men jag tyckte det var lite läskigt när kossorna var så galna, eller glada. Hoppade och gormade och sprang rakt mot oss. Var ju bara ett rep mellan oss och dessa mjölkpaket.







  





MKT folk och MASSOR med kossor!! =)

Det här med Kalmar


Varför valde vi då Kalmar som destination för vår "kärlekssemester" (som alla vill kalla det)? Har väl inte eg nåt riktigt bra svar på det, vi gillar staden helt enkelt. =) En mysig stad vid havet, precis som hemma. Hehe.

Resan dit gick bra och när vi kom fram checkade vi in och slängde in väskorna sen gick vi till stan, som var två minuter från dörren. Mötte upp med svägerskan som visade oss till systemet. Sen hann vi med en rundtur i deras lägenhet innan vi skyndade till spat.
Bara älskar miljön på det spat, (spaet?). Det ligger inne i den gamla stadsvallen så det känns som att man är i en grotta. Vi njöt av 55 minuters helkroppsmassage och badade bubbelpool innan våra magar tvingade oss därifrån för att äta.

  

All mat var gratis på hotellet. Frukost, fika och kvällsmat, perfekt! Kaffemaskinen stod tillgänglig 24/7 så det blev en hel del cappucinos. =)
Första kvällen drack vi ett par öl och spelade ytatzy. Läste till och med lite poesi. (Låg en bok på rummet med poesi på svenska, norska och danska.) =)

  



Lördagen började med sovmorgon till .... halv åtta. Efter en lång och mäktig frukost gick vi ut på shoppingrunda och fyndade en hel del faktiskt. =) På kvällen blev det buffé på hotellet, skumpa och bio, The Hungergames. När filmen var slut var vi så sletna att det blev sängen direkt. (Småbarnsföräldrar ni vet.)









Söndagen började på samma vis, fast sovmorgon till nio. Stor bricka med frukost och lite slappe i sängen innan vi checkade ut och styrde bilen hemmåt igen.

Vi har haft en underbar helg och verkligen kunnat fylla på vårt förråd av egentid. Men som vi saknade vår underbara lilla dotter. =)