Host host

Vilken natt! Tror inte jag sovit en enda sammanhängande timme. Jag har hostat mig genom hela natten! När det lyckats lägga sig lite, ja då skriker katten att hon vill ut/in och sen ligger hon och älsklingen och snarkar i kapp! Blir gaalen! Hoppas detta bara är en vanlig förkylningshosta, (trots att jag inte ens vart förkyld) så att jag inte blivit smittad av min stackars mamma som precis blivit frisk från lunginflammation! (hon hostade så mkt att hon knäckte ett revben!)


Barnkläder


Meja totalvägrade att sova middag igår, och när klockan passerat två fick jag smått panik och skickade hem gästerna och satte ungen i bilen, (funkar alltid). När jag hade lämnat av Thore åkte jag inom Lidl på hemvägen. Dom hade rea på massor av barnkläder, så jag fick fyndat pyjamaser för 60 kr st, halksockar för 15 kr, mössa/halsduk/vantarset för 30 kr, strumpbyxor med antihalk 25 kr. Fanns även jeans, fleecetröjor, dressar mm. till billiga priser. Super!

  

Mössa/halsduk set och strumporna.

  

Strumpbyxorna och pyjamasen.

Room-make-over


Nu har vi bytt rum med barnen. Eftersom dom delade rum började det bli lite väl trångt. Vi mätte att vår säng fick plats i deras rum och deras sängar och möbler fick mer plats i vårt rum och då var det ingen tvekan om saken.
Nu är vi på jakt efter en låg rumsavdelare så Liam får ha sina saker i fred från sin nyfikna lillasyster. Det lutar väl mest åt att vi sätter ihop en själva, billigt och lätt. =) Vi ska även tapetsera om i vårt nya sovrum, dels för att det är så sjukt tråiga tapeter i denna lägenhet och dels för att det behövs eftersom det lossnade lite tapet när vi drog bort ungarnas klistermärken...

  

Det var precis att sängen fick plats. =)



MKT plats för ungarna.


Just nu

Meja sitter i sin julklapp från farmor och tittar på Teletubbies. =)

(märker att hon oxå är sjuk, hon gnäller och är hängig...)


Ditten och datten


Vi känner helt klart av att julen ligger bakom oss. Kan inte riktigt ta nya tag, än, men så fort nyår är över börjar vardagen, på riktigt.
Det har vart ett par lata dagar. Jag börjar känna mig lite krasslig, ont i halsen och hostar en massa. Meja är snorig, men det hör ju till vanligheten numera.
Juldagen bjöd mest på lugn och lite plock. Farfar åkte tillbaka till storstaden och Liam åkte till sin mamma. Efter ngra timmar på jobbet på annandagen kom älsklingen hem och vi bestämde oss för att göra som alla andra galningar, trängas på rean. Tror vi var i fyra affärer innan vi gav upp och åkte till Stenalyckan ist med ett pitstop på donken.

  

Meja mumsar hamburgare på McD.





Tog en sväng i djuraffären. Såå spännande!


Väskan


Dagis väskan är inhandlad. Det blev ingen Kånken, för dyr att ha på dagis tycker vi. Hittade en Barbapappakånken på Åhléns som jag vart kär i ett tag, men idag stötte jag på en Converse rygga på Brandworld som jag nappade på. 149 kr passade plånboken perfekt och lillan godkände den direkt.

  



Den är röd, men inte så skrikande som det blir med blixten.


Just nu

Meja dammsugar


Julafton


Vi fick ingen sovmorgon och satt vid frukostbordet redan innan åtta. Vi tjuvade på julskinkan och den fick helt klart godkänt. Strax innan elva satt vi i bilen och körde till Vallås för en traditionell lutfiskmiddag med släkten. Vi stannade inte länge med tanke på allt vi skulle fixa hemma och tackade för oss efter ett par timmar.



På Vallås kom dagens tidning med hästen.

  

Familjen Brinktoft och mormor dricker glögg. Meja var tomte hela dagen.



Sysslingarna, Meja, Moa och Maja. =)

  

Sen var det full rulle...

På vägen hem plockade vi upp Liam som skulle fira julafton med oss detta året.
När klockan slog tre bänkade vi oss framför Kalle Anka med kaffe och pepparkakor. Men tillslut var det bara jag och svärfar kvar framför rutan. =)





Mys till Kalle.

Ca en timme efter Kalle var slut kom våra familjer och vi bjöd på glögg och lite mingel. Sen var det dags för maten. Det blev både gott och lyckat. =)
Innan vi hunnit smälta maten kom tomten och knackade på. Liam var lite feg när han skulle öppna dörren och Meja kröp upp i famnen och höll mig hårt när den konstiga mannen med masken kom in. Liam blev snabbt varm i kläderna när han insåg att tomten hade mååånga julklappar i säcken och Meja kröp vidare till syster men sen var till och med hon framme och tackade tomten för julklapparna. =)



Långbordet. Mätta efter första rundan.



Barnen spanar efter tomten.

  

Tomten. Meja i systers knä.



Liam väntar spänt på klapparna.



Meja fick den största julklappen i högen....



... och där i fanns en sackosäck. =)

När alla öppnat sina paket och allt papper var bortstädat var det dags för Meja att sova och gottebordet kom fram, (risalamalta, kaffe och allt socker). Liam la sig i sängen och kollade film och somnade strax efter och vi körde julklappsleken.




Sen var det dags för julklappsleken.

När klockan slagit halv tolv hade gästerna åkt, vi hade sett sällskapsresan och jag gick och la mig.


God jul

Julaftons morgon. Trodde jag skulle få sova lite längre, dagen till ära lixom. Men Meja kände väl på sig vad det är för en dag. Nu känner jag hur d luktar kaffe från köket, (det var en order innan jag skulle orka mig upp). Ska bottna med en god skinkmacka och sen hålla tummarna att dagen flyter på.
Slänger nog in en sneakpeak från vårt firande senare...

Från oss alla till er alla en riktigt god jul...


Parantes

Ligger under täcket och bloggar så tyst jag kan. Gick å la mig efter treans bingo. Meja sover över på vårt rum (i sin säng) dessa nätter nu när farfar är på besök så d får bli lite tissel tassel (men inget mys under täcket, bara bloggande).

Idag har vi gjort d sista. Trodde jag. Till jag kom på att jag inte köpt saftsoppan (som jag eg skulle gjort själv ((som med allt annat här i världen)) blir så trött på mig själv), toapapper kan vara bra att ha och någon önskade leverpastej (en gräddig). Så det får bli en sväng inom affären efter lutfisken.

Ne nu måste jag sova. God jul!


dagis på jobbet


Det var så många barn på julbordet på jobbet att cheferna skojade om att starta ett dagis på plats. (Ganska smidigt enligt mig, då vet dom ju direkt om att man jobbar över och slipper ringa. Plus att man kan hälsa på sina barn på rasten. Svårare blir det dock att "hinna" handla efter jobbet innan hämtning...)

Whatever, här kommer lite bilder.



Elsakompis var där.

  

Tintin var oxå där och hälsade på.

  

Gabriel på väg hem.                              Frida fick dras med en vilding en stund.

  

Elsa kliar sig förfullt, massa tänder på G. Meja charmar Sanna.


Städdag

God morgon folket!
Idag ska här städas. Julstädas, vilket för mig innebär damma på alla synliga ytor, damsuga och tvätta golven.
(Det är väl knappast någon som tittar bakom tvbänken eller under soffan?!)
Kaffet har landat på sin plats och dagens skitblöja är bytt, nu sätter vi igång!



Rulla rulla liten bulle


Tack för alla fina kommentarer! Har läst dom om och om igen! =) Känns skönt att bli förstådd.

Idag fick vi ställa klockan på alarm för att komma upp i någorlunda tid. När jag kom upp var det vitt ute och när jag tände julgranen överöstes jag av julkänslorna. Kan fortfarande inte fatta att det är julafton på lördag...

Efter lite förmiddagsmys med Tora åkte jag och lillan till jobbet och åt julbord. Var riktigt kul att se alla kollegor igen.
När maten nåt magsäcken var det dags att handla det sista inför jul och fyra timmar senare var vi hemma igen. Kastade i Meja mat och sen slängde jag mig på köttbullsprojektet, (som resulterade i 73 välskapta godingar). När älsklingen kommit hem och Meja lagts fortsatte jag med nejlikor-i-apelsiner-med-rött-band-projektet. Nu har jag tittat på Leilas söta jul och ska snart knoppa. Städdag i morgon.

(daamn, kameran ligger på köksbordet, orkar veerkligen inte hämta den, få bli bildregn i morgon...)



Fina kulor som min svägerska gjorde till oss förra julen. =)

Vinn hemmagjorda godsaker




Bullmamsen fyller 1 år den 29 december och hon tävlar ut en hel kasse med godsaker till vinnaren.
Gå in HÄR och motivera varför just du ska vinna, och dela gärna på Facebook.


Försvaret!


Tänkte att jag skulle förklara för er nära och kära som fått/kommer få julkort från oss, varför det bara är Meja på bild och inte Liam oxå.
(VET att det finns vissa som kommer störa sig på detta och jag orkar inte höra en enda kommentar om detta, så jag skriver av mig här!)

Jo, det var så att jag gjorde en photoshoot med Meja för ett tag sen och tog kort på henne i bland annat tomtedräkt och tanken var att jag skulle fota Liam oxå, antingen tillsammans med Meja eller göra ett kollage. Men tiden gick och ett erbjudande om 10 gratis julkort dök upp (eftersom vi inte har spec mkt pengar så var detta perfekt), och leveranstiden var 21 dagar, så då fattade jag och gubben ett snabbt beslut om att ta bilden på Meja och trycka upp korten...



Sötaste tomtenissan!

Liam är en helt underbar kille med en lite trasig bakrund som jag gör allt för. Jag mår dåligt när han mår dåligt och jag är glad när han är glad. Jag vet inte många bonusmammor som tar sig an andras barn på det sätt som jag tagit mig an Liam. Det har inte vart lätt ska ni veta, och många gånger har jag velat ge upp. Men sen moderskänslorna kom på riktigt när Meja kom så har jag mer förståelse och lite mer tålamod och inte minst medkänsla. Men fortfarande har vi honom bara varannan vecka och allt går lixom på automatik som kopplas på och av de veckor han är hos oss. Och om han inte dyker upp i varje sammanhang det pratas "familj", don't blame me! Detta är min familj, hel ibland, halv ibland och ibland överfull.
Slutdisskuterat!

Nya skor


Idag tog jag ääntligen tag i skoprojektet. Mina favorit skor fick tacka för sig efter förra vintern och än så länge har jag slitit på mina tråkiga "gravid"skor från förra året. Men när de oxå började läcka in beodrade gubben min mig till affären. Meja fick sig ett par hon med. Ett par större och tjockare nu till dagis. Å när jag inte kunde välja ett tredje par, (som jag ändå skulle få gratis), ryckte älsklingen in och offrade sig för ett par skor.



Har inga bilder att bjuda på för jag har inte hunnit ta kort idag och bilden från hemsidan på mina skor är så ful att jag nästan vill lämna tillbaka skorna.

Tacksam!


Först och främst vill jag tacka min underbara dotter som tycks vänt på sina sovrutiner. Hon har inte vakat en enda gång på natten och dessutom låtit mig sova till nio (!!) i en veckas tid! Alltså har jag sovit i över 8 timmar sammanhängande! Vi har tröstat oss i två månaders tid med att det bara var en fas hon gick igenom när hon vaknade mitt i natten och vägrade somna om. Hoppas bara inte detta oxå är en fas, jag vill ha det såhär resten av mitt liv!! =) LYX kallas det!



Sötaste busungen i världen!

Galenpanna update


Vet inte om ni förstod "allvaret" i inlägget om Mejas klättervanor, bjöd ju inte på den bästa bilden. Men igår hade jag kameran i högsta hugg.

  

  

  

Så nu får vi ha stenkoll på henne igen...

Julfika


Idag tog vi oss en tur ner till Trönninge för att hälsa på väldigt gravida Frida. (BF om 14 dagar.)
Hon bjöd på god julfika och presenter till Meja. Så passade vi på att gå en sväng oxå.



Du kommer med på bilden, sa jag och Frida knäckte sig. =)



Och det gjorde visst jag med när Frida testade kameran. =)



Finfint!







Det tog inte lång tid innan Meja blev varm i kläderna och gick raka vägen fram till fruktskålen och tjuvade clementiner. Sen försökte hon gömma sig så vi inte skulle se att hon tuggade hål i dom. Busunge!

Tack för idag vännen! =)

Dansa dansa


Att Meja älskar musik är något vi vetat länge. Hon älskar att dansa och gör det så fort hon hör minsta lilla melodi. Nu har hon börjat med det sötaste någonsin, hon lixom stampar i takt med musiken. Ibland bara med ena benet men oxå med båda (som om hon trampade vin).



Ursäkta den dåliga kvalitén, men var bara tvungen att visa. =)


Klas... Meja klättermus!


Vi har en galen klätterapa här hemma. Hon ska klättra på ALLT! Tomma kartonger, grytor, lådor, stolar, stolar, stolar, kuddar, människor, lära-gå-vagnen... ALLT! Trillar hon så är det bara på det igen.
Ni skulle sett henne när hon tog fram en gryta och ett lock, satte locket på grytan och ställde den vid bordet och klättrade upp! Allt för att få vara några centimeter längre så hon kan se och nå allt.



Här står hon i sin lära-gå-vagn på en klosslåda!

Konsten att klä








Det roligaste i år är helt klart att klä och klä av julgranen. Undra hur många kulor som kommer gå sönder innan denna jul är slut?! Granen ska helt klart stå till den går ut själv, så dyr som den var!

Släng dig i väggen...


... Leila! Nu har jag tre minst lika fina glasburkar med hemmagjort julgodis.



Saffransskorpor, snöbollar och rocky road. =)


Tomtegröt

Då var granen klädd. Nu äter vi tomtegröt och vi vuxna tar oss en kaffebaileys.

 

image description

 


Julgran

Då var granen fixad. Kostade en halv förmögenhet! Men fin. Antar att sånt går före i juletider...


Taco

Ikväll kör vi ett säkert kort.
Tacos!


Julpost


Idag är sista dagen att skicka iväg julkorten för att vara säker på att de hinner fram i tid till julafton.
Våra är klara att lägga på lådan, idag. =)



Ni som ska skicka utrikes eller större paket ta en titt HÄR vad som gäller då.


Dagens fynd


Hittade en perfekt glasburk till mina skorpor.



20 kr på Emmaus. =)


Recept på dagens julbak


Saffransskorporna hittade jag på Leilas hemsida HÄR. Dom blev rusktigt smarriga och älsklingen tyckte jag skulle öppna ett bageri och börja sälja dom. =)

Leilas Rocky road receptet hittade jag HÄR. Gjorde lite på en höft sådär och det blev riktigt lyckat!

De brända mandlarna blev helt ok. Skålla mandlarna och stek dom tillsammans med massa florsocker i en stekpanna. När mandlarna sugit åt sig det smälta florsockret häll upp på en pappersklädd plåt och strö på mer florsocker så de lossnar från varandra.

Mintknapparna var svåra att göra, (och är inte klara än). Det var svårt att få smeten stel så den får helt enkelt stå sig över natten.
Vispa 1 äggvita skummig och tillsätt 3-4 droppar pepparminstolja. Blanda i ca 5dl florsocker tills massan är fast men fortfarande smidig. Vänd upp massan på florsockertäckt bakbord och arbeta den mjuk och slät. Rulla kulor som plattas till. Tryck gärna till med en gaffel så att de blir randiga. Smält 100 g mörk choklad över vattenbad. Doppa mintrundlarna i chokladen. Ställ på galler för att stelna



I morgon ska jag köpa fler fina glasburkar så jag kan förvara mina skorpor lika fint som Leila. =)

Saffransskorpor och rocky road


Idag har det bakats för fullt. Saffransskorpor, rocky road, mintknappar och brända mandlar.













Smaskens!

Dagisdags


Snart ska lillan börja på dagis och jag är på jakt efter ryggsäck till henne. En ryggsäck att ha kläder i eller lite mellis när dom ska ut i naturen. Men det är en djungel. Eg vill jag mest ha en Kånken Mini från Fjällräven, men frågan är om man vågar ha en sådan dyrgrip på ett ställe där tex kläder har en tendens att "försvinna" för att sedan dyka upp på en annan unge...

Vad har ni för ryggsäck till ert dagisbarn?

  

  

Fiiina.

(Dom finns numera på Mejas önskelista till jul.)

Julbak

Idag är jag på bra humör och känner mig utvilad.
(Meja sov i sin säng hela natten utan vakna-skrika anfall och jag fick sovmorgon till 9.20!!)
Jag vill ta till vara på denna energi på bästa sätt och hade tänkt mig att baka lite till jul. Måste fylla på med lussebullar. Även köttbullar ska rullas och julgranen ska köpas.

Jag känner mig väldigt kreativ oxå och är sugen på att pyssla lite med barnen. Någon som har bra tips på julpyssel för barn?


Bonaqua Silver®


Via Buzzador.se får man testa nyheter, helt gratis, och i utbyte lämnar man sina åsikter om produkten/tjänsten. Du berättar för dina vänner och delar ut prover och kanske tar en bild till och med. Rapportera enkelt på Mina sidor och vips är det klart! =)

Jag fick äran att testa nya Bonaqua Silver® jordgubb och rabarber.





Världens bästa?!


Idag satte jag stopp för allt vad besök och besökare heter. Efter en hel veckas full rulle var det ett måste, och nu på kvällen kan jag säga att det vart riktigt skönt. Jag har hunnt med så mkt. Tvättat och städat och till och med putsat skåpsluckorna. Maten stod på bordet när älsklingen kom hem och då var båda barnen nybadade, rummen städade och disken bortplockad. Idag gav jag mig själv ett pris som en av världens bästa mamma. =)




Mitt pris till mig själv blir egentid UTANFÖR hemmet!

Jag vann!


För ett par veckor sen var jag och Frida på tjejkväll på Maxi och då gick vi tipspromenad på Cura apoteket. Förra veckan fick jag ett sms att jag vunnit! =) Igår var jag där och hämtade ut min vinst.

  

En handcreme från Oliva by CCS och en hudkräm från Curami by CCS. Handkrämen luktar gudomligt och smälter ihop med huden. Me like! Hudcremen ska jag ge mig på efter duschen ikväll. Efter att ha läst på förpackningen så läängtar jag. =)


Lucia


Igår var det lussefirande på Liams dagis. Detta året hade jag sån känsla och det var nästan att det tårades lite i ögonen när de små söta barnen stog på scenen och gjorde sitt bästa med att sjunga och leta efter sina föräldrar samtidigt.



Sötaste ever!


Sköna söndag


När jag vaknade på söndagen pustqade jag ut och kände att det var riktigt skönt att ha alla kalas bakom mig. (Nu är det bara att sätta igång att planera för julafton...)
Vi åt en god sconesfrukost och planerade dagen men mer än så gjorde vi inte på förmiddagen och medan Meja sov middag vilade vi andra.
Efter lunch satte vi oss i bilen och åkte in till slottet. Delar av den inställda julmarknaden för ett par veckor sedan hölls på slottsgården. När vi gått ett par varv och druckit glögg i källaren var det dags att åka hem till svärmor för att klä granen och äta god mat. När vi sen jäst till en film var det dags att åka hem.







  



  

  

En skön söndag helt enkelt! =)

Efterhäng


Svärfar har vart vår långväga gäst i helgen. Två andra som oxå åkte lång var Ullis och Nic och det blev en extra trevlig lördagskväll när vi alla lagade och åt god mat tillsammans. Vi drack lite öl och vin och tittade på Så mycket bättre och hade det hur trevligt som helst..... tills Meja vaknade, (som hon gör varje kväll runt 21-22), och det slutade med att Ullis och Nic åkte hem och jag fick gå och lägga mig med Meja.










Kalas nr 4


På lördagen var det dags för det sista och största kalaset. Det var farfar, farmor, faster, gudmor och gudfar och allas respektive var här och firade 1åringen. =)









Meja fick jättemkt fina presenter (som jag inte hunnit att ta kort på).
(och de flesta bilderna blev tråkiga och suddiga =( )

Kalas nr 3


I fredags var det dags för kalas 3 i ordningen. Det var mina föräldrar och syster som kom. Även Jennie och hennes Alex var här och fikade.









Meja fick fina presenter. En hemmastickad kofta, ett par byxor och en "mobiltelefon" av familjen Hansen och en tröja och kjol av Jennie och Alex. Tack! =)


Kalas trött

Dagen idag är väääldigt seg. Vi tar den lite som den kommer och senare ska vi in till stan för lite julmarknad. Gör en update med bilder från helgens kalas ikväll.

Ha en trevligt tredje advent!


Meja 1 år


För ett år sedan, 06.31, föddes vår älskade dotter.
Vattnet gick 19.30 kvällen innan. Vi åkte in för en kontroll, fick stanna kvar för vattnet var grönt och vid midnatt började värkarna. Efter en dusch var det dags för lustgas och ett tu tre kom krystvärkarna och 20 minuter senare var hon ute.



Jag kunde inte tänka mig hur livet skulle bli med henne hos oss, och nu kan jag inte tänka mig ett liv utan henne. Kärleken för denna underbara lilla människa är så stark att jag kan offra vad som helst! VAD SOM HELST!

Meja är en bestämd tjej på 10260 gram. Hennes personlighet är som en Gott & blandat påse, hon har lixom alla bitar. Hon charmar alla hon möter med sitt leende och grymtade näsa, hon låter en känna sig speciell när hon kryper upp i knät och gosar, hon är nyfiken på allt och är en liten utforskare. Hon är bestämd och ger sig inte när hon vill ha något, hon vill ha uppmärksamhet och pratar gärna i mun på oss. Hon går själv sen mitten av oktober, klättrar på allt och förstår nästan allt man säger till henne. Hon säger ord som "där", "titta", "mamma", "pappa" och pekar på saker när vi frågar var dom är. Hon har två tänder och fyra (!!) på väg.



KÄRLEK!

Kalas nr 2


Hinns inte mkt mer än att ha kalas, baka och städa så här kommer ett inlägg från dagens kalas. Det var Elsa och Agnes som kom med sina föräldrar Ninni och Johan.



  

Idag började vi med det roligaste, paketöppningen. Meja fick en familj med badankor och en klosslåda att ha i badkaret. Tack så mkt! =)



Sen var det fikadags. Ryktet säger att pannkakorna från Rutiga kokboken är riktigt smaskiga så jag stekte upp några och serverade med grädde och sylt. Även idag bjöds det på plocksnacks till barnen, clementin, vindruvor och rån.

  

Sen blev det highlife och sockerrus! =)
(svårt att få bra bilder på alla tillsammans, plus att jag inte lärt mig inställningarna på kameran än)


Kalas


I onsdags var det dags att börja fira Meja. Först ut blev bebiskalaset.

(Tanken var att ha alla kalas på lördagen som ett enda, bara att bebisarna skulle komma lite tidigare, men när alla inte kunde så anpassade jag mig och nu blev det fyra kalas ist! Men nästa år blir det andra bullar! De som inte kan komma på utsatt dag får skylla sig själva, thats it!)

Dagens gäster var Viggo och Lucas, och självklart deras mammor Tora och Emma.



  






  

Jag gjorde några minitåror i form av hjärtan av rulltårtebotten som jag tryckte ur med en pepparkaksform. Mellan la jag mosad banan och toppade med grädde och lite strössel. Meja fick ett ljus i sin.

  

  

Sen var det dags för presentöppning. Av Viggo och Tora fick Meja en leopardklänning och en pingvinsparbössa och av Lucas och Emma fick hon en väska och diadem.

Tack för presenterna!

Nice surprice

Älsklingen överraskade mig med rosor härom dagen! Han har även överraskat med andra små saker som kanske egentligen är självklara men som verkligen gjort min dag. Tack älskling för att du står ut med mig! Älskar dig! ❤


Knas

Nu när jag pustat ut efter bebiskalaset tänkte jag blogga och lägga upp bilder. MEN!! Det är nåt helknas med blogg.se inläggssida! Har inte ork att lägga in alla bilderna på mobilen för att blogga heller. Jag gör ett nytt försök i morgon.
Over and out!


Yra

Idag är det inte bara Meja som haft feberyra (sviter från gårdagens vaccination), jag har yrat runt som en galning i husets alla hörn. Plockat, dammsugat, handlat, tvättat, bakat, slagit in julklappar, tvättat golven, diskat, bytt sängkläder.... Har säkert glömt nåt! Men känner att jag ändå har mkt kvar!?
Lillan tuppade i soffan redan vid halv sju och sedan dess har jag och älsklingen mys till en film, The Adjustment bureau. Bra film i stil med Inception, lite overklig lite tankekrävande.


Vardagslyx


Förra årets julklapp som jag och Kim köpte till oss själva blev en Tassimo, en kaffemaskin. Liten, snygg och smart. Stoppa i kapslarna med den smak och sort du vill ha så har du en god varm kopp klar inom en minut.
Man kan välja mellan olika kaffedrycker, the och varmchoklad.
Jag har mest druckit Latte Macchiato, men en ny favorit är Chai Latte.



Rekommenderas varmt!


1 års kontroll


Just nu är vi på BVC för 1-års kontroll och vaccination. Älsklingen kunde inte följa med men det får gå som det går. Är inte så förtjust i sprutor. Hoppas bara hon inte reagerar på vaccinet, vi ska ju kalasa för fullt denna veckan. =)



En glad stor-liten tjej.


Pepparkaksbak


I söndags bakade vi pepparkakor. Eller Liam bakade, Kim hjälpte till, jag fotade och Meja åt deg. =)



  

  






Tjejkväll


I lördags var det dags för den efterlängtade tjejkvällen, när mammorna skulle ut och rastas. Med tanke på min rygg och det hemska vädret kan jag erkänna att jag verkligen saknade sug. Men när jag öppnat den första ölen och gjorde mig festfin kom stämningen. När Emma och Tora kom blev det ännu bättre och vi körde " Jag har aldrig" tills vi blev tvugna att springa till bussen, som först körde förbi oss men stannade en bit bort. Flamset och tramset på bussen fick oss att slinka in på barnbiljett och jag har nog aldrig vart lyckligare. Och när Emma sa att det nog var för jag var så välbevarad så var kvällen gjord! =)
Vi åkte hem till Thore för förfest nr 2 och senare hamnade vi på Bond. Vips hade vi dansat bort 2 timmar och sammanlagt druckigt för mkt. =) En liten efterfest hos Thore och sen blev det taxi hem.

Hade verkligen jättekul men baksmällan gjorde att jag gärna väntar ett tag till nästa gång! =)

  





Tog inte med kameran ut, men Thore fick en bild på mig när jag fejkdricker ur hans baginbox!
(Vem är det som gör 3 liters boxar i glas??)


Julklappar


  

Då har vi handlat de första julklapparna. Tror ungarna är klara nu. Jag och älsklingen köpte kameran till oss i julklapp så mer än det får han inte. Nu är vi ruinerade och ska det bli fler klappar får de köpas dagen innan julafton när kontot fylls på igen.
Nu längtar jag till julafton! =)

Twins


I torsdags kände jag mig instängd och frurstrerad över min begränsande rörlighet så jag åkte hem till Tora och Viggo. Kim hjälpte mig med Meja in i bilen och Tora tog in henne. Skönt att komma iväg lite. Ungarna lekte som bara den och Viggo var lite extra kärleksfull.



Kramkalas.

  

Visst var vi roliga som tog på dom likadana kläder?



Meja försökte spela svårfångad. =)


Pappas födelsedag


GRATTIS älskade pappa!
I onsdags fyllde min kära far år. Vi firade honom på kvällen med mat och tårta.



Blev mest suddiga bilder eftersom vi inte hunnit lära oss kameran.
(Jag glömde presenten hemma eftersom besöket hos tatueraren drog ut på tiden så jag lägger inte ut bilden på den.)


Nikon Coolpix

Då har vi äntligen köpt oss en ordentlig kamera. Än så länge är jag helnöjd! =)


Kroppskonst

En liten hyllning till min dotter som fyller 1 år nästa vecka. =)


Sista simmet

I onsdags var sista gången på babysimmet. Eftersom jag inte får göra nåt med min dåliga rygg drog jag med mig älsklingen. Äntligen skulle han få vara med! Det gick hur bra som helst dessutom. =) Själv agerade jag fotograf med Ninnis kamera och tog ett par riktigt bra bilder.
När vi skulle gå så fick Meja ett diplom och vi köpte undervattensbilden vi tog för ett par veckor sen.
När nästa säsong börjar så jobbar vi och kommer inte kunna gå på simmet. Men vi ska försöka hinna med ett par drop-in iaf, (jag är ledig varje fredag).


Diskbråck


När jag vaknade i tisdags fick jag nog av min smärta i ryggen och ringde 1177. Dom skickade mig vidare till min vårdcentral och sen vidare till en sjukgymnast. Efter ett par övningar och en del känn och kläm konstaterade hon att jag hade en diskutjutning.
Disken mellan två av kotorna i ländryggen har spruckigt och en del av det geléaktiga ämnet har pressats ut mellan kotorna och lagt sig som en bubbla. Den bubblan trycker på mina nerver som i sin tur leder till att benen "somnar" och att det värker ner i skinkorna.

Jag får inte böja mig fram på fyra dagar och ska göra 10 "rygglyft" varannan timme i sju dagar. Äta två panodil + en ipren var fjärde timme tillsvidare.

Om det läker? Nej. En disk ser ut som skalet på en lök, många olika lager. En spricka kan slutas men aldrig läka helt. Förhoppningsvis blir jag av med mina smärtor och disken "trycks tillbaka" på rätt plats igen, men jag måste alltid vara försiktig i framtiden.





Jag har bestämt mig


Jag tänker inte skriva ett inlägg om helgen. Jag fortsätter att länka till Ullis blogg ist. Jag orkar helt enkelt inte sätta mig ner och göra en novell. That's it!

Vår bröllopspresent från Ullis och Nic var en weekend i Fredrikshamn i Danmark på vattenlandet The Reef. Kort och gott kan jag säga att vi hade en jättehärlig helg! Vi fick lixom med allt vi ville göra, (även om jag mest tjatade om dricka).





Tack underbara vänner! ❤