God morgon Kalmar

Underbara morgon. Magen mätt av en fylld buffébricka och två koppar kaffe på toppen. Kroppen är mörbultad av massagen men knoppen är helt ok trots en del öl igår. =)

Sitter på vår balkong med en varm kopp och funderar. Snart blir det en runda på stan. ❤


Sagoängen


Lagom till bullarna var klara packade vi ner saft och bullar i ryggsäckarna och åkte till Sagoängen på Galgberget. Där väntade Maya och Gabriel och barnen busade massor. (Dock inte med varandra så mkt hehe).
Vi fikade och hann med lite lek till innan solen gick i moln och det blåste upp ordentligt, så vi åkte hem.









Mysigt slut på dagen. =)

Bullbak


Vädret höll i sig hela dagen igår, men jag hade redan lovat Liam att vi skulle baka bullar, så när Meja, (efter mkt om och men) somnade så slängde vi ihop en sats.


Ingredienser
Ca 16 dl vetemjöl special
1 pkt jäst för söta degar
½ tsk salt
1 ½ dl strösocker
½ msk stött kardemumma
150 g smör
150 g kesella
5 dl mjölk
1 ägg

Fyllning:
125 g smör, rumstempererat
1 dl strösocker
3 tsk kanel, malen

Pensling och garnering:
1 ägg

Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt kesellan och resten av mjölken. Blanda i mjöl, salt, socker och kardemumma.
Klicka i smöret och arbeta ihop till en smidig deg.
Täck med en handuk och låt degen jäsa till dubbel storlek eller ca 30-40 min.

Kavla degen till en rektangel på mjölat bord och bred på fyllningen. Rulla ihop degen till en rulle och skär i bitar eller vik kakan dubbel och skär remsor. Snurra remsorna lätt och gör knutar. Lägg bullarna på plåtar att vila ca 25-30 minuter under bakduk. Prova om de är klara genom att trycka lätt på bullen med fingret. Går gropen direkt tillbaka har bullen jäst klart.

Vispa ihop ägg och mjölk och pensla bullarna. Strö över Candy Floss, pärlsocker eller andra dekorationer. Grädda bullarna mitt i ugnen på 225 grader i 6-8 minuter.



Fick ihop 60 smarriga bullar. =)

Sool

Äntligen en ledig dag! Somnade någon gång innan nio i soffan och vaknade halv åtta idag. Tack kära barn som underhåll sig själva på rummet.
Vi åt en mysfrukost och sen tig vi en promenad till Flygstaden för att handla ingredienser till ett bullbak. (Jag litar helt och hållet på meteorologerna som varnar för regn i em). =)

Just nu steker jag i solen på baksidan medan barnen busar. Snart blir det middag.


Babyshower


När jag var gravid och väntade Meja fixade mina goa vänner en babyshower för mig. Supermysigt och något jag verkligen önskar alla väntande mammor. Så nu har väl traditionen förts vidare och denna gången vad det Louise tur att bli "duschad" när jag drog ihop ett gäng med hennes bästa vänner och överraskade henne igårkväll. =)

Bilderna får tala för sig själv:



  





        

  



  

  








Jag tror att alla som var där hade precis lika kul som Louise! En väldigt lyckad kväll! <3
Nu väntar vi med spänning på bebis som är beräknad till 26 maj. Måste ju erkänna att det ryckte en hel del i livmodern med allt bebisprat och små söta kläder. =)


Jobb jobb


Efter en hemmavecka med sjuk dotter gick jag på min jobbehelg i fredags. Två tunga pass, fredag och lördag, som dessutom ledde till ofrivillig övertid, klubbade mig båda kvällarna. Det blev inte mkt tid med mannen min, men nu till helgen ska vi ta igen det, och fylla på förråden med egentid. =) Spa är bokat, resten tar vi som det kommer.



Läängtar!

Fiskar

Efter förra gångens behandling av doktorsfiskarna ville jag unna min kära mamma samma spännande behandling (som ett tack för att hon alltid ställer upp för oss ❤).
Igår möttes vi upp på Möllans Relax och Spa för lite fiskbehandling. =)


Jobb igen

Besöket hos läkaren igår gick bra. Hon skrev ut en luftrörsvidgande medicin som ska tas vid behov. Lungorna lät bra igen och hon kunde inte se något i öronen eller halsen heller. Skönt. Febern är borta men hostan är kvar och näsan rinner värre än vårfloden.
Idag blir det jobb för min del, (lite skönt faktiskt, är inte någon semester att ta hand om sjuka barn inte!). Min mamma kommer hit snart och ska passa Meja till Kim slutar.
Nu blir det att ta tag i hemmet en sväng.



Piggare


Just nu väntar jag på att Meja ska vakna så vi kan åka till läkaren. Natten har vart jobbig. Mkt hosta och häftig andning och många vakna stunder.
Men hon känns ändå lite piggare idag. Hon har skrattat och busat en del redan på morgonen. Klättrat upp på allt och provat kläder.
Hoppas att vädret håller i sig så hon får komma ut lite. Märker stor skillnad på andningen och hostan när hon sover ute.



Tur att solen skiner idag, annars hade jag vart deppig...

Bullfika

Unnar mig en bulle (läs tre) och en kopp kaffe innan det är dags att väcka lillan som försökt sova mellan hostattackerna. =(
Fick en tid till en barnklinik i morgon. Både jag och min syster gick där med våra halsproblem när vi var små och fick hjälp och förståelse, så det känns skönt!


Det här med VAB

Idag är ingen bra dag. Meja är sämre och innan hostade hon så att kräktes. Stackars liten! Ringde vårdcentralen men känns som att dom inte tar en på allvar. Fick ett tips av mamma om en barnklinik som jag ska ringa. Jag börja tro att Meja kanske är allergisk och att hostan kan vara astma...

När jag sen ringer jobbet för att tala om att jag ska vabba slutar det ändå med att jag måste jobba.....................
Har pratat med andra föräldrar om det här med VAB och att vara hemma med sina sjuka barn är ju något som är det mest naturliga i världen. Varför är det så många arbetsgivare som suckar högt när det väl blir aktuellt?
Jag hör ofta föräldrar som har "hals-" eller "öronbarn" som är hemma jättemkt med sina stackars små sjuklingar.
Jag är glad att Meja ändå inte vart så mkt sjuk, har ju hört skräckhistorier om VABbande föräldrar. De gånger Meja inte kunnat vara på dagis och vi ändå vart "tvugna" att jobba har jag haft turen att ha mina underbara föräldrar som hjälpt till. Vad hade hänt annars?!

Nu får jag sluta. Inte bra att skriva när man är upprörd. Ni fattar.


Klocka


I måndags var min kära mor barnvakt hela dagen åt en febrig Meja. Efter maten på kvällen skulle jag som vanligt tvätta Mejas händer och ser då en klocka på hennes arm. En ditmålad klocka. (Mormor som vart i farten.) Så jag frågade Meja vad det var och hon svarade "kåcka". =) Frågar man henne var klockan är drar hon upp ärmen och visar "kåcka". Gullunge!



Klockan är tre.

Ord
Mamma,Pappa,Meja,Liam,Katten,Lia,Farfar,Flygplan,Köttbulle,Tack,Ja,Nej,Bil,Dricka, Min,
Blöja,Kissa,Äpple,Papper,Där,Gurka,Pippi,Kos,Dagis,Gris,Nalle,Nana,Jacka,Lampa, Gunga, Mer...

Häng på stan


Det var längesen Meja bjöd på sovmorgon, och denna dagen började strax efter 06 som vanligt. Planen idag var att få en tid till läkare för att reda ut varför hon hostat så länge och nu plötsligt fått feber. Vid halv nio hade vårdcentralen ringt upp och vi fick tid 10.30. Trots att vädret var lite osäkert tog vi bussen in till stan, (tror inte Meja åkt buss vaken nån gång i sitt liv) och så spännande det var. Stor lång bil med okända människor som åkte med. (På hemvägen satt hon på eget säte och kunde titta ut.)
Kom in lite tidigt så vi passade på att ta en snabbis i affärer. Hittade små söta klädnypor som jag ska ha till mitt lilla projekt i barnens rum. =)

Hos läkaren gick det bra. Meja förvånar verkligen, (inte mig, mest läkarna) med sitt lugna och duktiga beteende. Läkaren kunde undersöka henne hur lätt som helst, trots att hon klämde ihop bröstkorgen när hon skulle lyssna på lungorna. Jag kan inte påstå att jag kände mig lättad när vi gick därifrån. Dom tog inga prover eller skrev ut medicin, vilket i mina öron betyder att man inte blir botad. I Mejas fall sa läkaren (vilken för övrigt var väldigt upplysnade) att hostan berodde på olika virusinfektioner som kommit på rad. Att hon inte hunnit bli frisk innnan hon blivit dålig igen. Hon uteslöt lunginflammation med nämnde astma, vilket jag tänkt på tidigare. (Jag har astma och hade problem redan som liten.) Men läkaren kunde inte göra någon undersökning på astman eftersom Meja har en virusinfektion. Så vi ska bara hålla koll.

Vi var kvar ett par timmar på stan. Melinda kom in och gjorde oss sällskap när vi satt på McDonalds. (Jag belönade mig själv att jag har en sån duktig dotter, och har man vart duktig hos doktorn får man äta McD. =) )
När Meja somnat i vagnen tog vi en kaffe på Regnbågen och tjötade bort två timmar.



Meja med sin Happy Meal.

Det typiska är att Mejas hosta blivit värre under dagen, så det får bli ett nytt samtal till vårdcentralen i morgon.

Word

Oj oj, så många ord Meja har spottat ur sig denna vecka. Det har vart allt från gunga och köttbulle till farfar och Meja.
(Japp nu säger hon sitt egna namn. =)) Men gulligast har nog vart farfar. Sen han åkte hem idag har hon gått runt och ropat efter honom. "fafa nana". Sötis!


Här är Meja och farfar på Öland, nov 2011.


Just an ordinary week

Ämne en vecka har passerat och man kan tro att jag glömt bloggen. Det har vart knäpptyst från tangenterna. Vad det beror på? Kan ju skylla på att det vart mkt på jobbet. Är ganska tufft just nu, men det får jag säkert inte skriva om. Finns tydligen sådana regler, att man inte får skriva att man mår dåligt på jobbet.

IAF, så har veckan för övrigt vart ok. Meja har vart gnällig i vanlig ordning. Liam har vart här och det har verkligen underlättat. Två barn är nog bättre än ett, så skönt när dom underhåller varandra.
I fredags kom farfar och han var, tillsammans med Kim och Liam, på Eric Saades konsert på Arenan. Jag och Meja hade tjejkväll en timme sen fick jag lite egentid.
Lördagen bjöd på sol och vi var ute på förmiddagen och en sväng på baksidan på eftermiddagen. Solen värmde riktigt gott. På kvällen gjorde Kim den godaste kalopsen jag någonsin ätit! Vi skrapade kastrullen ren. =)

Idag började dagen lika tidigt som gårdagen, innan sju. I natt har Meja sovit dåligt då hon vaknade i natt med feber. Kim åkte och jobbade en sväng och jag åkte med Liam till simskolan efter frukosten. Febern höll i sig hela dagen så vi var inte ute nåt. Farfar åkte hem efter lunch och Kim och Liam åkte till farmor och grattade henne på födelsedagen.
Ikväll somnade Meja tidigt och vi slappar i soffan. I morgon kommer min underbara mamma och passar Meja hela dagen eftersom att ingen av oss "kan" vabba.


Nöff nöff


Nu sitter jag och älsklingen i varsin ände av soffan och pustar ut. Det har vart en sträng innedag med en mkt gnällig tjej och en hel del röj i alla hörn av huset! Som tur va fick vi fikabesök på eftermiddagen så vi var tvugna att lägga röjjet åt sidan en stund. Det var Tobbe, Louise, magen, Gösta och Olga som kom. Jag slängde ihop en sats med chokladmuffins med en hög av minimarshmallows och bjöd på.



Meja lekte med hundarna. (Eller ja, hundarna lekte med Meja.)



Nöff nöff.

Ikväll kom Liam och vi lagade pannkakor. Nu blir det frosseri och slappa i soffan, (och säkert en massa matcher i Rumble. Adda mig om ni vill tävla en runda. Toaletten heter jag. =) ).

Tandproblem


På dagis brukar barnen få leka med vatten i badrummet Dom har en vattenränna i deras höjd som de kan plaska hur mkt de vill i. Jag gjorde nåt liknande igår, fast i köket, när lillan var gnällig när jag skulle laga mat.



Meja har fått en kindtand denna vecka och den har verkligen ställt till det. Hon har, förutom sin hemska hosta, vart febrig och jättegnällig, sovit som en kratta och ätit dåligt. Hon är även dålig i magen och i natt blev det en del blöj- och sängklädsbyten.

Det tråkiga vädret och Mejas hälsa gör verkligen inte denna lediga dagen till vad jag hoppats på...

Påskveckan


Påskveckan bjöd på två lediga dagar. Tyvärr var Meja (och även jag) dåliga så inget blev som planerat på tisdagen. Jag skulle vart hos både frissan och fått massage på jobbet. Men men...

På onsdagen ville vi komma iväg lite så vi hängde på Ninni och Elsa till Stadsbondgården och tittade på djuren. Det var fint väder men blåste ganska kallt, så vi satte oss inne när det var dags för lite mellis.



  





Mysig utflykt med härliga vänner!

På kvällen ringde telefonen medan vi satt och åt kvällsmat. Det var Frida och Neo som var i krokarna och ville titta förbi, och lite bebisgos tackar man inte nej till. =)



Gosigaste Neo. =)

Sen den härliga onsdagen har det bara vart jobb, heela påsk! Långa dagar har gjort att jag missat allt vad påskmat och familjemys heter. =( Missade även cirkusen med barnen. Många har sagt att jag ska vara glad över pengarna jag tjänat under helgen, men efter ett års föräldrarledighet är inte pengar det viktigaste, jag hade hellre vart ledig...



Meja fick ett påskägg med smoothie, morotsticks och PIXIE böcker. =)

Veckor passerar


Två händelserika veckor har passerat. Fyllda av massa mys med familj och vänner. Det har även vart en del sjukdom och massa jobb så bloggen har verkligen fått sig en knuff åt sidan. Datorn är lite mer organiserad nu, så äntligen fick jag in bilderna från dessa veckors möten.

Kör ett bildspel från förra veckan. Enjoy!

  



  



Kims syster och son kom på besök och stannade ett par dagar. Vi grillade och hade myspys och barnen lekte massor. =)

På fredagen fick vi besök av Ullis som hade med sig sina brorsbarn. Vi fikade lite och barnen lekte. Meja fick en "grattis-på-dopdagen-present" av Ullis och Nic, och jag och Kim fick ett fint kort som "grattis-på-bröllopsdagen".

  



  

(bilder lånade från Ullis)

Vi bestämde att vi skulle åka till Busfabriken med alla barnen på lördagen, och efter lite hit och dit blev det tillslut jag och Meja som gjorde Ullis med syskonbarn sällskap på ett något knökat lekland Men skoj hade vi och svettig blev jag. =)
  

Vet inte vad jag hade för inställning på kameran för det blev bara suddiga bilder från Busfabriken.

På lördagskvällen kom mina föräldrar och min syster med pojkvän hit på lite grille.
Men det blev inga bilder för jag var för trött för att komma ihåg kameran. Men det var god mat och trevligt sällskap. =)

Händelserik vecka som avslutades med lite extra timmar på jobbet på söndagen och ett snabbbesök av Ullis innan hon åkte tillbaka till Göteborg.


Buketten

Fick en fin bukett av min underbara man igår på vår bröllopsdag. =) Han hade även skrivit små söta lappar lite överallt som jag hittade på morgonen...

❤❤❤


Fynd

Fyndade ett par nya gympadojjor till Meja på Barnloppis sidan på Facebook. SUPERnöjd! Men nöjdast är nog Meja för hon vill ha på sig dom jämt. =)


Bomull

Tiden går fort när man har roligt! Idag är det Mejas dopdag och vår 1 års bröllopsdag!


Gurrrrrka

Meja ber om meer gurrka


Händelserik vecka

Förra veckan var härlig! Mkt mys med härliga vänner och familjemedlemmar, men även sjukdomar för både Meja och Kim.
Hade tänkt bjuda på massa härliga bilder och en del text men min kära lilla dator varnade för förlite plats på hårddisken (kan det bero på mina miljoner bilder tro?), så jag kan inte föra över bilderna från kameran!
Har tänkt länge att jag ska lägga över alla bilder på hårddisken men kommer ju aldrig till!
Tar inte risken att smyga in i barnrummet för att hämta hårddisken nu så ni får vänta snällt till i morgon.

Bjuder på en film på Meja som plåster på såren. =)