Babysim


Så, då var fösta lektionen på höstens babysim avklarad. Meja somnade innan vi ens hann ut till bilen och jag hade behövt en power-nap oxå känner jag.
Meja tyckte det var jättekul att simma! Vilken skillnad från i våras. Då var hon mer nervös och stel, nu plaskade och sparkade hon med benen för fullt! Jag var i stort sett blind under hela simmet eftersom hon dränkte mig med plask. Gullunge! Men flyta på rygg vill hon ikke!
Tredje gången ska vi dyka. Känns nervöst. Känns skummt att dränka sitt barn lixom. Meja får ju panik bara hon får vatten i ansiktet, undra då hur det bli när hon ska vara UNDER vattnet. Hujedamig.
Köpte ett par nya simbyxor för jag misstänkte att hon vuxit ur de gamla, men hon kan nog behålla dom ett par veckor till ialla fall.





Bilder från i våras.


30-års fest i skärgården


Lördagen bjöd på mysig frukost med tända ljus och åskoväder. Inte lika mysigt väder när vi tänkte på att 12 timmar senare skulle sitta i ett partytält i Göteborgs skärgård.
Vi packade ihop oss och körde lillan till mina föräldrar som ställde upp som barnvakter. Sen hämtade vi upp Thore och Caroline som också var bjudna på festen. Vi var ute i god tid för att inte missa färjan ut till skärgården. Medan vi väntade satt vi skyddade från regnet i bilen och började smutta på ölen. Jag och Caroline försökte bättra på sminket som hade åkt på tiiidigt. Vi skulle vara ombytta och klara för fest direkt när vi kom fram till ön. Tur vi hade våra snygga regnponchos. =)

  

 Framme på ön blev vi inackorderade till våra sovplatser och vi bjöds på fördrink och förrätt. Sen blev det tipspromenad. Tydligen hade hela festsällskapet delats in i två grupper som förfestade på två olika ställen, och det fattade jag när vi plötsligt möter massa folk på tipspromenaden. =)




 
Efter sista frågan möttes vi upp av Ullis och hon drog lite nyttig info inför kvällen, sen blev vi visade upp i partytältet. Sen satte det igång. Många var redan ganska dragna och det blev hög volym redan när Ullis förgäves försökte hälsa oss välkomna.



  



Dom hade dukat jättefint och vi hade massoor med mat. Vi fick hemliga uppdrag och sånghäften. Hela kvällen var superlyckad och stämningen var verkligen på topp, trots vädret. Senare drogs borden bort och volymen höjdes och det dansades för fullt!


 
Vid tolv var älsklingen vääldigt slirig så vi tackade för oss och gick till stugan vi skulle sova i och däckade ganska direkt.
Dagen efter tog vi en morgonpromenad redan vid halv nio. Synd bara att det regnade fortfarande. Vi gick bort till partytältet och vi hade tydligen precis missat de sista partyfolket som gått å lagt sig bara en halvtimme innan vi kom!
Vi bjöds på frukost och sen tog vi färjan tillbaka till fastlandet och bilen ner till Halmstad igen.

  

TACK för en lyckad fest!

PS. Vill ni läsa mer detaljerat om festen, och även se fler bilder,
klicka HÄR för att komma till Ullis blogg.

 


Film tips


Härom kvällen såg vi att filmen vi väntat på äntligen kommit ut på Telia boxen! Hurraay!
Vi slog på den direkt.



Den var riktigt bra. Jag både skrattade och grät.


Lite lyx


Förra veckan småsmusslade jag lite med mig själv om att fixa en extra mysig kväll för min älskling. Jag bad honom att inte boka in något på fredagen och han anade att något var på G.
När han kom hem efter jobbet hade jag fixat lite i badrummet, så det var bara för honom att krypa ner i badet bland levane ljus och "skumpa". Medan han hade det gott lagade jag middagen klar precis till vattnet kallnat. När lillan lagt sig var det meningen att älsklingen skulle få massage men vi gick och la oss helt utslagna redan vid tio efter en film.



Såhär mysig hade älsklingen det.
(fast här har jag inte hunnit tända alla ljus, fyll karet eller ställt fram "skumpan")

Det var en liten kärleksförklaring till min skatt!
Älskar dig hjärtat!


Update


Veckan gick lite i ultraspeed, men vi hann med en hel del ändå.
Vi hann njuta av det fina vädret som bjöd på måånga plussgrader.



  


Jag fick en välbehövd massage, medan lillan fick vara hos mormor.
Vi fick paket. En bröllopspresent från andra sidan jordklotet. Tack familjen Bush!




Vi var på babycafé och busade med massa bebisar.



  

Översta bilden är lånad av Ninni, alla mina bilder blev suddiga.
Sen fikade vi. Maja och Gabriel var oxå där.

Vi åkte till IKEA med Ninni och Elsa och fick oss en mysig heldagsutflykt.





Töserna delade vagn. Ursöta tjejer i finfina mössor.
Den understa bilden är från Ninnis blogg, när vi äter på IKEA.

Vi bjöds på frukost hos Thore.

  

Meja fick sitta på vuxenstol och äta macka.

Kommer lite mer detaljerat om bland annat vad som var i paketet och vad som shoppades på IKEA


Viggomys!


Lagom till att Meja vaknade i vagnen kom K hem från jobbet och vi gjorde oss iordning och drog vidare hem till Tora, Andreas och Viggo. Vi fikade och babblade en massa medan barnen lekte på golvet, (ibland med varandra men mest med sig själva). Viggos mamma har en blogg som vi lusläser här hemma och det är riktigt kul att se det som Viggo gjorde för en månad sen gör Meja nu. (Viggo är 1 månad äldre än lillan.) Viggos senaste grej är att ställa sig upp, helt utan stöd, (vilket han visade Meja många gånger under kvällen), så har vi tur/otur gör  Meja det om en månad. =)



Meja var lite blyg i början, därför hennes konstiga min,
(det slutade med att hon tjöt en skvätt).

  

Meja lånade Viggos fina lekbord som var roligt ända till hon trillade och fick det över sig.
Viggos pappa "sminkade" honom med lite tidningsutklipp. =)

Det blev en supermysig kväll och det var en övertrött Meja som vägrade somna när vi kom hem.
Nu längtar vi till onsdag, då är det dags för babycafé.


Lek lek och björnbärspannkaka


När jag vaknade idag hade jag kunnat offra min vänstra arm för att få sova två timmar till! Men K dumpade Meja i vår säng och sen stack han till jobbet. Lillan tröttnade ganska snabbt på att famla runt i mörkret så det vara bara till att gå upp. Efter en stunds skrattande till Teletubbis var det frukost och sen dröjde det inte länge innan lillan var trött igen och hon sov ruset av sig och vaknade lagom till vi fick besök. Det var Ninni och Elsa som kom och gjorde vår dag. VI var en sväng i Flygstaden och när vi kom tillbaka slängde jag ihop lite björnbärspannkaka med grädde. Tjejerna busade massor och efter dom åkt var det en övertrött tjej som fick somna i vagnen.



Björnbärspannkakorna.
(bilden är lånad från Ninnis blogg.)

  

Elsa fick sig några härliga skratt varje gång Meja trillade.


Pizza och jobb


Efter loppisen hade jag riktigt ont i huvudet och ångrade mig lite att jag tackat ja till att jobba. Men jag visste att jag iaf behövde nåt i magen innan jag åkte dit så efter vi plockat undan alla bord och sopat lokalen åkte jag hem till mina föräldrar bara en bit bort och gjorde hela min familj sällskap över en bit pizza. 2 panodil senare susade jag iväg i mina snygga jobbarkläder och 17.53 stämplade jag in. När jag gjort mina timmar körde jag hem och stupade direkt i sängen. En sån dag gör jag gärna inte om, spec när vi vaknade 05 på morgonen! PUH!



  

Mina favoriter. ♥


Loppis


Jag kan bara säga en sak idag, PUH! Är så sjukt trött och sliten och den dära ihållande huvudvärken som sitter som ett pannband över ögonen gör inte saken bättre.
Igår var det loppisdags och vi var i lokalen redan vid nio. Vi hade inte så mkt krims-krams att sälja (vi har stått en hel del på loppisar förra året), så vi packade upp ganska snabbt. Sen åt vi lite frallefrukost innan folket började titta in. Mellan 11-11.30 var det sjukt mkt folk och dom shoppade! Blev lite svettig ett tag. Men sen sa det POFF och allt dog och det var inte mer än vi utsällare kvar. Sen fortsatte eftermiddagen tyvärr i samma veva. Kom lite folk då och då men ingen mer rusch. Så vid halv fyra redan började vissa plocka ihop.
Flipp eller flopp? VI fick iaf sålt för över 1500:- så vi är nöjda! =)



Här är vårt bord. Mestadels bebiskläder.



Full fräs! Alla ställer upp sina prylar.

Själva loppis-grejen i sig är ganska kul tycker vi och förhoppningsvis blir det en till i slutet av november.
Jag fyndade lite oxå. Ett par regnbyxor till mig för en 20lapp och två tröjor och ett par leggings till Meja. Hade kunnat fynda en hel del mer kläder, men jag har lite dålig koll på vad lillan behöver just nu. =)



Brun finstickad tröja, rosa jeansleggings och en cool Rolling Stoneströja.


Meja tittar på Teletubbis medan vi susar r...

img_1211 (MMS)

Meja tittar på Teletubbis medan vi susar runt som  yra höns. Snart är d dags för loppis! Kika förbi vettja; snöstorps allmogegård (kappgatan), 11-16.


Fjäsk


I fredags fjäskade jag lite för min kära mor så hon kunde hämta mig och Meja och köra oss till Eurostop. Visst hade vi kunnat ta bussen, men regnet piskade i sidled och innan vi kommit till busshållsplatsen hade vi vart dyngsura. (Den lilla bilen är kaputt så K tar den stora till jobbet nämligen.) Mamma ställde upp och vi fick några mysiga timmar med en del shopping i varuhuset.

Hittade ursöta kläder till lilla Leon i NZ. Dom får sommar där nu när vi får vinter och det är rea på alla sommarkläder här, så jag passade på att fynda en del. (Lägger inte ut bild, nåt får ju bli en överrasking iaf. =) )
Meja fick sig oxå lite nya kläder. Hade beställt ett par lila manchesterbyxor men d var för stora, så jag köpte rätt strl. Hon fick även en söt tunika. Hennes mormor köpte ett par söta moccasiner (stavas??) som åkte på direkt. Jag hittade jeansen jag hade beställt hem men som hade hål, så de fick oxå hänga med hem. =)

  

Vi hängde med mormor hem och Meja fick lite sen middag. Vi hann även med lite kaffe och bulle innan K kom och hämtade oss. Vi åkte vidare till Biltema och köpte ett batteri till lillbilen sen svängde vi inom Maxi och köpte lite plockgodis, som jag längat. =) Kvällen fortsatte i lugnets tecken och jag å K såg en film i sängen innan jag stände mina brungröna för natten...


Meja går själv!




Ungefär såhär ser det ut varje dag nu sen Meja fick för sig att börja gå av egen maskin.
Jättekul att hon gör framsteg, men detta är nog det mest orosframkallande framsteget. Måste passa henne så hon inte flyger rakt in i möblerna. Idag fick hon sina två första blåmärken, ett i pannan och ett på smalbenet. Gullunge!


Meja reser sig och går själv med lära-gå-v...

img_6181 (MMS)

Meja reser sig och går själv med lära-gå-vagnen! Herregud! Hur ska detta sluta?! =)


Nya kläder


Igår kom ett sms som sa att jag hade ett paket att hämta på posten. YES, äntligen! (Var länge sen jag shoppade över nätet.) Jag packade ner Meja i vagnen och vi gick bort till Flygstaden. Hemma igen slängde jag mig över paketet och jag och Meja var lika extas båda två. =)



Nya mössan, nya "fuskollen", nya skorna.



Nya kjolen och nya raggsockarna.



Raggsockarna satt som gjutet.

Kjolen och mössan satt på hela eftermiddagen, guuud så söt hon äär!!
Även mamma ficka sig lite nyheter:



Ett par slimjeans i svart "glansigt", en vit tunika och några linnen.


Komjölk


Till gröten i morse fick Meja premiärsmaka vanlig komjölk. Oj vad hon smackade i sig. Till mellis sen fick hon leverpastejmacka och mjölk att dricka och det var verkligen mumsfillibabba!

  

  

Inviger sin nya haklapp som jag fyndade på Maxi.


Spontanbesök


Just som jag accepterat det tråkiga vädret och vant mig vid tanken om att sitta inne hela dagen ringde Ninni och frågade om dom fick komma och mata Elsa. Självklart tackade jag JA och strax efter var hela familjen Runemyr samlade i köket.



Johan värmer maten till Elsa, medan bebisarna leker på golvet.





Bilderna säger mer än tusen ord!


Föräldrargrupp


Då var det dags för föräldrargruppen att träffas igen. Det var två månader sen sist och jag var supernyfiken på hur de andra barnen såg ut och betedde sig. 13.30 satt vi, tillsammans med Ullis, (som var på blixtvisit i Halmstad) i grupprummet och alla bebisarna kröp/klättrade runt i "pölen". Den stackars mannen som var där från Familjerådgivningen hade nog inte många intresserade blickar på sig för föräldrarna var tvungna att hålla koll på miniterroristerna. =) Sen pratade vi mat och utveckling och när föräldrargruppen var slut var det dags för vägning och mätning för fisen. Förra gångens vägning för en månad sen slog hon med hästlängder när hon vägdes in på +700 g! Så nu väger hon ca 8,8 kg och är lite över 70 cm lång. Vår stora lilla tjuppis. =)



Kärlek!


Inskolning


I måndags var det dags för Liam att börja på nytt dagis, eller förskola som det så fint heter nu för tiden. Det var tre dagars inskolning och Liams mamma tog måndagen. På tisdagen var det vår tur. K försökte att få ledigt men det gick inte, han var tvungen att jobba hemifrån. Så jag tog de första timmarna. Först var vi där hela familjen så Meja fick se vad som väntade henne. Jag och Liam lekte med lego, byggde flygplan som vi målade och utforskade stället. Strax innan lunch kom K och bytte av.

Förskolan var riktigt fräsch och jag hoppas verkligen att Meja ska få plats där. Hade verkligen underlättat. Två av "fröknarna" från Liams förra förskola jobbar där och det känns skönt att det finns någon man känner när ens barn ska överlåtas i deras händer mååånga timmar framöver.


Kvibille x 2


Lördagskvällen bjöd på tacokväll i Kvibille. Vi hade även tagit med filmerna från möhippan och svensexan och biktfilmen från bröllopsfesten, så dom tittade vi på medan vi smälte maten. Trots att jag sett dom innan så skrattade jag lika mkt denna gång! TACK igen alla som var med och gjorde våra dagar så bra!

Jag hoppades på att söndagen skulle bjuda på en liten sovmorgon, med tanke på att barnen kom sent i säng. Men den turen hade vi inte. Ist vaknade dom extra tidigt och jag vaknade på fel sida. MEN, jobbet ringde strax efter åtta ringde jobbet och undrade om jag kunde komma in så fort som möjligt. Jag tackade direkt JA och skyndade på. Detta blev räddningen på min dag. Jag hade nog gått i taket om jag skulle vart hemma.
Jag jobbade till fyra och efter jag handlat barnmat kom K och hämtade mig och vi åkte till Kvibille igen. Vi hade lämnat den lilla krångelbilen där kvällen innan plus att Louise skulle fixa mina naglar.
När jag väl nådde soffan på kvällen var jag helt slut. Vi tittade på en film och sen blev det tidigt i säng.



Bild från förra hösten i Kvibille. Stor mage och liten Gösta.


Kärlek i Trönninge


Jag och Meja hade både humör och energi för mer bus och åkte inom Maja och deras Gabriel. Vilket mottagande vi fick! Gabriel blev helt till sig och praktiskt taget kastade sig över Meja, som nog blev lite chockad.



  



Nu längtar vi till Babycaféet börjar igen så vi kan leka med Gabriel oooftare.

Måste säga att jag blivit lite kär i Trönninge. Vi letar ju hus sen typ ett år tillbaka, men vi ska göra slag i saken till våren, (om inte drömhuset dyker upp tidigare). Vi tittar på olika områden och hur smidigt det blir till och från jobbet och dagis. Hur ungarna ska ta sig till skolan sen och lite sånt smått och gott. När jag körde runt i Trönninge blev jag charmad av dess lantliga läge men bara 10 minuter från stan! Det tog 20 minuter hem därifrån!
Så, om någon hör om hus till salu där, TIPSA! =)


Lööda


Lördagmorgon inleddes med ett samtal från jobbet som undrade om jag kunde hoppa in några timmar på dagen. Men detta blev den första gången jag fick tacka nej. K skulle till Kvibille och hjälpa till att bygga en uteplats och han skulle ha Liam med sig, mamma och pappa var iväg och Ks föräldrar var i Norrköping.
Istället tog jag lillan och styrde mot Trönninge för att sälja vår gamla vagn, och självklart umgås med goda vänner. Jag blev bjuden på rispudding (hette d så?) som var riktigt smarrigt! Meja fick spagetti och köttfärssås i sin vagn (man tager vad man haver i sittväg). Efter husesyn (som jag tjatat om ett tag) satte vi oss på altanen igen och fikade innan det var dags för värdparet att åka till jobbet.



  



Mätta och belåtna.
Meja visade glatt upp sina nya färdigheter, resa sig.
En liten glimt av den fina trädgården som väcker "vill-ha-begär".


A lot of work


Efter jag och lillan lämnat storebror på dagis tog vi oss en morgonpromenad. Det kändes som att vädret bjöd på sin sista sommardag. Vi gick till mitt gamla jobb och var där en timme och tjötade. När vi precis kommit hem ringde dom från jobbet och undrade om jag kunde komma in ett par timmar. Mamma kunde passa lillan så jag tackade ja. 15-20 blev d, och det var en trött Tess som kom hem vid nio, (tog bussen både till och från jobbet).

Har jobbat en hel del nu, och det har faktistk vart riktigt kul! Trots att hjärnan haft "semester" så kommer jag ihåg alla koder. Det har vart skoj att träffa alla kollegor, även om det vart en hel del sommarjobbare, och det har vart skönt att få vara "bara Tess" och inte "mamma Tess", att få prata om vädret och höra kundernas sällskapssjuka små historier. (Jag lär väl spy på detta inlägg om ett år!) I januari är jag tillbaka på heltid och då blir det att jobba jobba jobba till nästa unge kommer... ;)



Jag i mina arbetskläder.
En bild från min första dag i våras.


Sista dagen


I fredags var det sista dagen för Liam på Klockagårds förskola. Istället för tårta, elass och kakor så köpte vi äpplen och la i en korg med cellofan (stavas?) runt och ett hemmagjort kort. Jag blev iaf supernöjd.





Mumsig äppelkorg.


Morgonpromenad. =)

img_7856 (MMS)

Morgonpromenad. =)


Lata dagar


Hua vad jag är lättpåverkad av vädret! Häromdagen var vi bara inne heela dagen. Jag var så himla trött att jag knappt orkade göra nåt. Men var ju tvungen att hålla igång med Meja. Idag var vi iaf på stan en sväng. Var inne med vagnen (som krånglar redan!!!) på Babyproffsen. Vi fick inte fixat den idag. Det ska beställas reservdelar och sen ska vi vara utan den en dag för att få den lagad. Herregud, vagnen är tre veckor!! *hrmpf*
Thore gjorde oss sällskap och vi tog oss en tur i Stenalyckan och efter nästan två timmar var vi hemma igen och Liam hämtad på dagis.
Nu är maten i våra kistor och bebis ligger i sängen. Storebror får vara uppe en stund till. Sen blir det tidigt i säng för mamman och pappan. Puh vad jag lagt mig för sent dessa kvällar.




PS. Idag kom jag i mina jeans, och dom satt till och med bättre nu är innan! WOHO!


Mejafisen 8 månader



Grattis min underbara dotter! Igår hade hon funnit hos oss i 8 underbara månader! Sen vi fick plusset på stickan har jag älskat denna underbara skapelse så mkt att det nästan gör ont i hjärtat.

Nu händer det grejer. Hon tog två krypsteg igår! Hon har länge stått på alla fyra och gungat gram och tillbaka. Hon älskar att gå medan hon håller oss i fingrarna och hon har även fattat hur hon ska använda lära-gå-vagnen. Nu är det bara balansen som saknas. ;) Hon sätter sig upp utan problem och kan vrida och vända på sig sittandes. Hon är jättenyfiken på allt och drar sig upp för hyllorna för att se vad som gömmer sig där. Hon älskar musik och gungar i takt såfort hon hör en sång. Hon leker alltid på golvet och det roligaste är att riva ut alla leksaker och stoppa tillbaka dom igen. Hon äter 8 månaders burkar sen några veckor tillbaka och hon älskar smörgås med leverpastej.
Nu när höstterminen börjar är det dags för babysim, babycafé, rytmik och allt annat som vi ser fram emot. Hon börjar mer och mer intressera sig för andra bebisar, annars har det bara varit större barn eller vuxna som hon charmat med sitt underbara leende.



Envis rackare som vägrar sova.


Jobb jobb jobb


Helgen präglades av jobb. Först ut var K. En halvtimme efter han kommit hem var det min tur och så såg både lördagen och söndagen ut. Jag jobbade sent och familjen sov gott när jag smög mig in. Men lördagen bjöd på mys med vänner och familj i solen. Jag och Meja åkte med mina föräldrar ut till Karlslund och mötte upp med Ullis. Strax efter kom även Sophie och Jennie med lilla Indie. Vi smaskade i oss goda våfflor och drack hemmagjord rabarbersaft i en underbar miljö. =)



Karlslund



Mysigt!



Mums va gott!

  

Mejafisen.

Efteråt hängde jag och Meja med Ullis till hennes föräldrar och där hann vi med lite trädgårdshäng innan det var dags för mig att åka till jobbet.



Precis som för 20 år sedan.



Sommarfräscha Ullis.

(Vissa av bilderna är lånade från Ullis blogg.)


Old times


Ullis, a.k.a. räkan, kom och förgyllde min fredag. Hon kom strax innan fikadax och jag lagade lite mat till oss. Sen tjötade vi mest om hur vi skulle lägga upp kvällen och sen gjorde vi oss iordning. Thore och Lina kom oxå och vi drack lite och spelade Yatzy. Jag var taggad till topp och på bästa humöret, men efter en timme i stan åkte jag med de andra hem. Lite smått besviken på den korta kvällen och att alla inte var lika taggade som jag, men kanske lika bra eftersom jag var tvungen att gå upp med Meja dagen efter.













ALLA bilder är lånade från Ullis blogg.


The Tall Ships Races


På torsdagen sken solen igen så jag och lillan tog bilen till Vallås för lite trädgårdshäng.

  

Senare på eftermiddagen när K kommit från jobbet, åt vi lite och sen tog vi bussen till stan. Därifrån gick vi ut till hamnen och tittade på allt och alla. Hujedamej va mkt folk det var! Längst bort på hamnen var det Rix FM festival, så vi hängde längst bak bland alla andra barnvagnar. Meja fick välling och däckade direkt. Vid elva var vi hemma igen.

  

Matning 1 och 2.

  

En och annan Bajamaja. Vi såg iaf scenen. =)

Det hade inte kommit in några skepp när vi var där så inga bilder på de spektakulära fartygen. =/


Sol och bad


På onsdagen ringde Thore och Caroline och frågade om jag och lillan ville hänga med till stranden och vi tackade ja direkt. Vattnet var ju så varmt kvällen innan så jag bestämde mig för att lillan minsann skulle få bada mer än bara fötterna denna gången. =) Caroline tog med ett parasoll som Meja fick låna, och under det mös nakenfisen efter ett dopp i havet, (och lite geggamojasand som mellis).



Lite molnigt, men perfekt. =)


Envis


Vi märker mer och mer att vi har en envis och bestämd tjej i familjen, (förutom hennes mamma då ;) ). Hon talar direkt om för oss när det är något hon inte gillar genom att tjuta en skvätt. I tisdags var en sån dag, då inget dög. Tillslut satte jag henne i lära-gå-vagnen och det gillade hon. Så lite fick jag gjort iaf. Å när Thore och Caroline frågade om de kunde komma förbi på en fika tackade jag glatt ja!



Glad i gåvagnen.



Mys i gräset.

Efter fikat gick vi till Flygstaden och där bestämde vi att det var dags att äta. Vi köpte med oss pizza och satte oss på stranden i kvällssolen.



En härlig kväll.


host host


Söndagskvällen spenderade jag på jobbet. Det var inte lika kul som sist, men det berodde på att halsen sved och febern spökade. Men jag stannade de 5 timmar jag var inringd på, och gjorde det bästa av stunden. Väl hemma däckade jag direkt och sov som en kratta hela natten. Näsan rann och var täppt och halsen brände.

Måndagen började tidigt. K jobbade och Meja och Liam var piggepiggelin, mot min stora förtvivlan. Efter lite frukost och morgonunderhållning gick vi bort till apoteket för att köpa panodil. Fy bubblan va strängt det var. Solen stekte och kroppen bad mig stanna flera gånger. När vi kom hem igen väntade Liams mamma och strax efter hade jag bara en pigg dotter att underhålla. Hon fick äta gröten själv och sen badade vi. När K kom hem rotade vi fram och packade upp lära-gå-vagnen hon fick i doppresent av sin gudfar, och sen blev det åka av för Meja. Oj vad hon gillade när K körde runt henne i hela huset. =)


  






Längst ut i skogen...


... hittade ni oss i lördags efter namngivningen. Vi var medbjudna ut till en stuga för lite grille och bastuhäng. Det var full rulle hela eftermiddagen, (kan det bli annat med 5 barn och 4 vuxna?!). Liam sprang barfota och lyckades skära upp foten på ett rör. Massa blod och uppjagade vuxna, men efter en stund var allt bra igen och vi mumsade i oss gott grillat!









Blev inte så många bilder, var lite svårt att hinna med. Men mysigt hade vi och vi hoppas på fler inbjudningar.
=)


Namngivningscermoni


Lördagen bjöd på toppenväder och Agnes och Elsa bjöd på namngivningscermoni. De var så himla fina när de stog nere vid sjökanten, och när solisten sjöng Himmelbitar rös jag av glädje. Det bjöds på god buffé och smarrig efterrätt. Vi gick tipspromenad och vi fick 9 rätt av 12 möjliga, hurra!!



  



  





TACK för en trevlig dag tjejer!


Fredagshäng


I fredags var en såndära dag när lillan inte var riktigt nöjd med varken eller. Tror det berodde på hennes förkylning. Hon vägrade sova något alls på förmiddagen så vid elva gav jag henne middag och sen stoppade jag ner henne i vagnen och gick runt i flygstaden i tre timmar! Hon vaknade som en ny bebis. =)



Fika på uteplatsen.



Mormor matar mellis.



Meja hade skoj vid fönsterrutan.

Mötte upp mamma och syster och bjöd hem dom på fika. Resten av eftermiddagen busade jag och Meja på golvet. She´s crazyy! =)



Fick med mig en fin Hortensia hem från Flygstaden.


Morgonrock!

img_3443 (MMS)

Morgonrock!