Playdate x 2


I måndags fick vi kärt besök av Elsa och Ninni. Älsklingen bakade scones sen satt vi på utplatsen och åt allihop! Både Meja och Elsa (fast mest Elsa, Meja är van), skrattade gott åt Liam.

  



Elsa hade med sig egen stol. =)

Igår fick jag och Meja mersmak och skickade över ett sms till Öja. Vi var varmt välkomna, så vi slängde i oss maten och packade ner badkläderna och gav oss iväg.
Vi möttes av två glada tjejer och det tog inte lång tid innan vi bänkade oss i poolen.

  

  

Plask plask!!


Vänner i solen


När dagarna bjuder på sitt finaste väder hänger även humöret på. Solen lockar till sociala avbrott i den hektiska bröllopsfestplaneringen!

Förra torsdagen träffade jag och Meja Jennie. Vi köpte fika i stan och åkte hem till oss. Älsklingen och Thore ryckte in som byggställningsrivare under tiden.



  

Jennie med Meja.

Dagen innan midsommar kom Thore och Caroline på middag på kvällen. Vi åt, drack och pratade en massa.
(Glömde dock ta bilder.)

Även igårkväll fick vi middagssällskap av det söta paret. Då grillade vi och satt på uteplatsen ett par timmar.



Alltid lika trevligt att ha dom på besök!


Folkfest

  
Midsommarhelgen har passerat lika snabbt som vindarna blåser här ute i Söndrum. På midsommarafton började vi den hyfsat fina dagen med en blixvisit på Hembygdsgården här i närheten. Men vädret var så osäkert och efter tre droppar regn var vi tillbaka i bilen. Jag och älsklingen blev så sugna på mjukglass och åkte ut till Tjuvahålan och smaskade i oss en glass medan lillan sov i bilen. Sen var det dags för sill och potäter hos svärmor. Mina föräldrar och min syster var oxå där och vi hade en trevlig kväll med snapsvisor, god mat och spel.

  



  

Glömde ta kort med kameran så det fick bli lite halvkassa mobilbilder.


Ligger ute och solar. Kikade ner i gräsmat...

img_9304 (MMS)

Ligger ute och solar. Kikade ner i gräsmattan och hittade en fyrklöver direkt! Hoppas den för tur med sig! =)


Just nu! Frukost utomhus i den underbara m...

img_8543 (MMS)

Just nu! Frukost utomhus i den underbara morgonsolen!


Just nu: älsklingens svensexa är nu i full...

img_4787 (MMS)

Just nu: älsklingens svensexa är nu i full fart! =)


Just nu! Glass i Tjuvahålan.

img_7420 (MMS)

Just nu! Glass i Tjuvahålan.


Full fräs


Fredag och lördag spenderade älsklingen i Göteborg på STCC och i måndags var det dags för nya äventyr igen för honom, Tyskland. Dom åkte på morgonen och kom hem på kvällen, några tusenlappar fattigare och x antal liter dricka rikare.



Veckan har rullat på utan vidare händelser. Lillan var dålig en vända och har sovit som en potta på nätterna. D var väl i natt som hon sov bra och tog till och med en sovmorgon till kl åtta!
Vi har försökt avverka en del på festplaneringen, men känns mest som att vi står å stampar. Men vi får se till att göra ett ryck idag, sen kommer midsommar och på måndag kommer Liam igen och då blir det full rulle.

Jag kan ju säga direkt att hade det vart finare väder hade jag vart hundra gånger mer effektiv, men nu orkar jag inte ens ens...

Nu ska jag gå å väcka gubben. Ska sätta lillan i sängen så tar d inte lång tid innan han är vaken. =)


Mannen har vart på shoppingtur idag! =)

img_3017 (MMS)

Mannen har vart på shoppingtur idag! =)


MÖHIPPAD


Oj oj oj, säger jag bara! Vilken dag! Jag hade super skoj från morgon till kväll och jag vill tacka alla inblandade för en riktigt lyckad dag! =)

Kika in på Ullis blogg, min brudtärna, där hon beskrivit dagen i detalj och lagt upp bilder.
(Klicka HÄR för att komma till inlägget.)



Visst var jag söt?!
(hahaha)


Gräsänka


Jaha, då var man inne på dag 2 som gräsänka. Älsklingen åkte hemifrån tidigt igår morse till Göteborg, där han skulle på race. Jag och lillan hade bestämt träff med Elsa och Ninni och vid halv tolv satt vi på Åhléns café och matade barnen, medan Thore kollade på/hjälpte till. Efteråt gick vi i några affären, men Ninni åkte hem och det började ösregna och åska, så jag och Thore åkte till Eurostop, matade lillan, käkade och shoppade lite till. Vips så blev klockan sex (!!!) och jag och lillan hann inte mer än att komma hem innan d var dags för mat igen och när jag hängt upp tvätten (som jag glömt att jag satt på innan jag åkte), tagit på lillan pyjamasen och börjat röja lite, ringde Thore och ville komma över på vin och pizza (som jag tjatat på honom om hela dagen). Så vi satt och tjötade massa gamla minnen och drack både öl och vin fram till midnatt, till jag kom på att jag skulle ju vara ensam med lillan dagen efter....

Idag vaknade jag föör tidigt med en liten skallebank över heela huvudet! Får se vad dagen bjuder på. Skönast hade varit slapp på soffan med cola och choklad, men det är ju inte som förr.... Nu ska jag jaga fatt på dottern min och se om hon vill sova en stund.



Älsklingen och jag sommaren tio.


Mätt som en plätt av min supersmarriga ost...

img_6910 (MMS)

Mätt som en plätt av min supersmarriga ost- och skinkpaj med broccoli.


Må gott!

img_4732 (MMS)

Nu har jag precis vart på massage på Salong Spirit. Passa på, dom har erbjudande nu, 30 min massage för ynka 200:-!! =)


Just nu!




Man får ju passa på...


Läckande blöja!


Med en pigg filur sparkandes i ryggen kan man inte ta sovmorgon längre än 06. Lillan vaknade i natt av en läckande blöja och det var blött i sängen. Blöjan var inte ens halvfull!? Å det är inte första gången det händer. Kanske ska byta märke...
Lillan leker i soffan mätt och glad på välling medan min mage skriker av hunger. Jag ska bara...

13.04 var vi framme i Halmstad efter Ölandstrippen, och 13.30 hade vi 6 månaderskontroll på BVC. Lillan väger nu 8145g och är 68 cm lång. Huvudet mätte 48 cm. Allt såg bra ut. Glömde dock få en ny tid...



Meja spanar efter flugan.


Härliga Öland


Några dagar tidigare än planerat slängde vi ihop ett par resväskor och körde vår förkylda familj till Öland och Grankullavik. Vädret var underbart alla dagar och lugnet var välbehövligt. Det var först när vi kom hem som vi kom på att det inte fanns någon teve där tex.
Älsklingen hjälpte till att fixa iordning inför säsongspremiären midsommarveckan. Han gjorde allt från att lägga golv till att klippa gräs. Jag och svägerskan, ägarinnan av pensionatet, tog hand om barnen och passade på att ta det lugnt mellan varven. Det blev ett par timmar i solen, strandhäng och en del öl.



Fikapaus i Borgholm.



Full fart på golvet.



Lyckliga grabbar!



Härlig sommarvy.

  

Kusin William hade ånga leksaker att låna.
(den gröna stolen fick vi, men glömde den... =()



Kusinerna tittar på film.
(suddig bild, fick passa på när alla satt någorlunda still)

  

Härlig strand bara ett stenkast från pensionatet.



Sommarfötter.
(gick barfota hela tiden)



Charmig liten butik en bit bort.


Har ni inte bestämt ert resmål på semestern så kan jag varmt rekommendera
Pensionat Grankullavik!
Atmosfären, personalen och naturen är bara så bra. En charmig plats på Ölands norra udde.

Kika in på Paulines blogg. Här skriver hon om deras tid på Öland, om vardagen och pensionatet och annat smått och gott.

TACK för dessa dagar! Vi ses igen nästa år!


Stolt storasyster!


I hopp om lite hjälp tillbaka så hjälpte jag mamma med min systers studentskiva. Jag var där dagen innan och pyntade, blåste ballonger och planerade inför morgondagen. Jag var nog hemma strax innan halv nio på kvällen. Tur att lillan inte hade hunnit lägga sig så jag fick gosat en massa med henne.
På fredagen åkte vi till mina föräldrar redan vid tolv och började förbereda maten, fixa resten av dekorationerna, dukade och satte sista touchen.
Stax innan halv fyra kom den lyckliga studenten hem och inte långt därefter kom gästerna.



Jag knåpade ihop texten till plakatet.

Vi hade trevligt och maten var god. Men vi checkade ut vid åtta. Jag var helt slut i skallen och vårt inpulsbeslut om att åka till Öland redan dagen efter betydde att dagen tog slut efter väskorna stog packade en bit in på natten.


GRATTIS SYSTER!


..." för hon har tagit stuudeeenteeen, fy fan va hon är bra!!!"



Grattis älskade syster!


Sjuklingen


PUH! Vad mkt som hänt sen sist!
Lillan har vart sjuk för första gången, vilket har lett till delvis sömnlösa nätter och kinkiga dagar. (Tur att gubben har semester!) Hon har varit genomförkyld och snoret har bara runnit. Kvällen då det bröt ut gallskrek hon och kräktes mängder. Svår att sova för hon inte kan ha nappen för hon är täppt och nu har hon börjat hosta. Alvedonsuppar och koksaltsdroppar har gått åt! Till råga på allt har hon smittat mig nu. Känner att det är på g i halsen och det förklarar huvudvärken jag haft hela dagen.



Pluttefisen!


Meja 6 mån!



Vår lilla fis blir 6 månader idag! Snacka om att tiden gått snabbt! Jag som hade tänkt göra så mkt under min föräldrarledighet, men nu har halva tiden gått!!
Jag trodde aldrig att jag kunde älska någon på det sätt som jag älskar min underbara dotter. Jag kan dö för henne utan att blinka! Jag ska stå vid hennes sida så länge jag lever och jag ska älska henne till mitt sista andetag!




Oväder!



Fy bubblan vad det åskade i natt! Anade att det skulle komma ett rejält åskväder när jag hörde lite muller. Stängde fönstret och la den nästan vakna Meja i sängen brevid mig. Strax efter drog det igång ordentligt och det passerade nog rakt ovanför oss. Det skakade i väggarna och jag var bergsäker på att den slagit ner i skogen brevid. Liam och Meja sov genom det hela medan jag och älsklingen låg vakna till det värsta dragit iväg...


Mejafisen


Vill bara tacka för d kommentarer jag fick till inlägget "Vällingbarn". Vi gör nu så att Meja får välling innan hon går och lägger sig. Vet inte vilket nästa mål vi ska ersätta bara. Hon äter inte på natten, och har inte gjort sen hon var 3 månader. Vi slutade med det samtidigt som vi började med sova i egen säng och det funkade hur bra som helst.
Idag fick hon prova smörgås. Finmotoriken är ju inte på topp ännu så det var lite klurigt att få in bitarna i munnen, men med min hjälp fick hon iaf i sig någon bit. Nu har hon äntligen börjat äta bra igen. Tyckte hon slarvade med den fasta maten så mkt efter semetern. Men nu äter hon upp gröten på morgonen och burkmaten på dagen/kvällen. (inte en hel burk mat då.)

Har försökt fånga på bild när hon sitter själv, men det verkar ju omöjligt att få en bra! Hon har blivit väldigt stabil på bara några dagar, och idag satt hon själv i badbaljan tex. Igår satt ungarna i soffan och kastade boll, och även då satt hon hur bra som helst.

  

  

"Titta mamma så duktig jag är!"



Lååånga armar.
Jag har försökt lägga ut "lockbete" så att hon ska låta bli det som inte är barntillåtet. Nu har vi iaf gjort oss av med de stora yuccapalmerna vi hade ståendes på golvet. Hon har redan vart på dom flera gånger och det hade nog inte drjöt länge innan hon hade vält dom.



Nationaldagen


Grattis på dagen alla svenska medborgare!
Vi firade nationaldagen med våfflor på Hallandsgården.





  

  

Lillan busade mkt och somnade bums i bilen.


Seg, segare, segast


Fy fan va trötta vi var hela söndagen. Jag vet inte om det berodde på att vi kom i säng sent eller om det var den stekande hettan som gjorde oss så slöa... Tillslut var jag tvungen att ta en tupplur! Men innan dess hann vi med ett besök på hamncaféet i Grötvik, där vi tog oss en varsin svalkande glass. Liam tog med sin pappa och fiskade krabbor. (Dock utan vidare tur. Det blev tre räkor och tre sniglar.)



Mästerfiskarna.



Härlig utsikt från caféet.


Grillat är godast!


Vi älskar grillat! Inte bara maten, men känslan och stämningen, doften och årstiden. Även om vi redan ätit grillat en gång i lördags, så hade vi mersmak. Vi bjöd hem Thore och Caroline på grillkväll.



  

  

Det blev en del skratt och en del colgate-drinkar!
Tack för en trevlig kväll!


Glass i stora lass!


Lördagen började med sconesfrukost och sen premiärdopp i poolen.

  



Syskonbus!

Sen åkte Liam med farmor till stan och vi gjorde lite ärenden men hamnade oxå i stan. När vi var påväg till Stadsbiblioteket (för att blicka lite på dykarna som skulle plocka skräp från Nissans botten) passerade vi Ricardos Glassbar och kunde inte motstå. Två kulor, mango och hasselnöt, landade gott i min mage!

  

Äkta italiensk glass.

När kaffesuget gjorde sig påminnt ringde vi mina föräldrar, (som vanligt =) ), och vilken tur vi hade, dom skulle precis äta middag, grillat! Vi var snabba på att bjuda in oss och var där bara några minuter senare.



Mejabus i trädgården efter maten.


Härliga sommardagar!


Det har verkligen legat ett högtryck över Halmstad de senaste dagarna. Älsklingen har börjat sin 7 (!!!) veckors ledighet och vi har redan späckat dagarna med lek och aktivitet.

På fredagen var Liam väldigt sugen på att cykla (typ det enda som han tjatar om just nu). Så vi tog en tur till affären, han på cykel och jag och Meja med vagnen. Vi handlade lite lunch och fika och när vi kom hem packade vi badväskorna och gick/cyklade till Brottet. Där mötte vi upp med Liv och Ante och ungarna. Det blev en härlig eftermiddag!

  

Meja och Smilla myser i tältet.
Smilla och Liam äter vindruvor.


Vällingbarn


Till er med barn som äter/har ätit välling, hur gjorde ni när era bebisar skulle börja med välling? Bytte ni ut alla måltider där ni ammade/gav ersättning när bebisen blev 6 månader eller ersatte ni ett mål i taget?

Meja har nu fått smaka på två sorters välling, ris och havre. Personligen tycker jag havren var godare, men Meja slurpade i sig båda två. Vi har iaf tänkt att ge henne välling innan hon somnar för natten. (Hon verkar inte ha reagerat konstigt i magen av vällingen. Kanske beror på att hon ätit havregröt en tid nu...?)

Jag tycker det känns en aning förvirrande och pressat det här med hennes matvanor. Känns som att hon inte gör annat än äter. Än så länge har jag inte med mig burkmat när vi åker iväg, utan ger det bara när vi är hemma. Men det håller ju inte i längden. 
Hur ser era bebisars måltider ut på en dag?

Vilket bröd ger ni och med vilket pålägg?

Meja är en nyfiken tjej som, om jag hade tillåtit, gärna stoppat mer mat i munnen än den hon år. Men jag är lite nervös över det här med att sätta i halsen. Som en tjej i föräldrargruppen sa: "Jag önskar att jag kunde ge välling till henne livet ut." =)
När kan man ge ärtor och majskorn?

Många funderingar, men vi får väl testa oss fram I guess.

 


Eftermiddagsmys


  

  

  

  

  

Bilder säger mer än tusen ord.


Stadsbondgården


Bjuder på litet bildspel från dagen:



  

  

  



Det var en mysig dag!
=)


Note to self


Svara alltid på SMS direkt när jag får dom, annars glömmer jag.

Skriv alltid upp händelser direkt när de bestäms/dyker upp.
(Skriv upp i mobilen, i fickalmanackan, i kalendern på kylskåpet och, om det är samma vecka, på magnettavlan!)

Boka inte in mer än EN sak om dagen. Jag hinner sällan med två utan att stressa, och av stressen blir jag svettig, vilket jag inte gillar ALLS! (blir törstig, sen kissenödig...)
(kan räkna in: Gör inte två saker samtidigt. Bara i nödfall. Gör klart och börja på...)


Thats it for now.

(måste skriva klart smset till Ninni, men måste kolla kalendern först och sen boka in och skriva upp!)


Projekt trädgård - del 3



Nu börjar det likna något i vår lilla trädgård. Lite örter har kommit på plats, men än är halva landet tomt. Det ska dit tomater iaf, sen får vi se om det kanske blir en liten blomma på kanten.





Morgonlek


  

  

Den nya leksaken är mkt uppskattad!
=)