Hipp som happ


Dagen var inte ett dugg planerad och tur var väl det för den har flytit på ganska spontant. Åkte till Vallås och lånade symaskinen en stund, dock för liten för att hinna bli klar. Men fika i Öja lockade så det vara bara att susa dit i vårt nya frihetsvrålåk! =)

  

Ninni hade bakat min favvo, morotskaka.
Meja sög på tårna som efterrätt.

När vi kom hem var det dags att inviga den nya matstolen. Det var så mkt lättare att mata henne nu och det märktes att hon tyckte det var både roligare och lättare att få i sig maten.

  

"Äntligen en matstol!"
När mamma matar blir jag jäättekladdig!

Nu sussar lillan och jag ska packa för morgondagen,
babysim med Ninni och Elsa står på dagordningen.


Just nu: Lillan däckade på soffan mitt i m...

img_7328 (MMS)

Just nu: Lillan däckade på soffan mitt i maten.


Walkie talkie


Idag fick jag för mig att gå en sväng. Svängen bar av till Vallås, ca 1 mil, 13 tusen steg och 1,5 tim. Halvvägs mötte vi upp med min kära mor, som gått från Vallås för att möta upp oss, för att sen gå samma väg hem. Man kan tycka att vi är lite galna, men vad gör man inte för att samla lite steg och jobba på brännan, (bränna fett och steka i solen).
Vi kom till MacInn lagom till lunch så där blev det lite mat, och en glass till efterrätt. Resten av eftermiddagen slappade vi i gräset på baksidan.

  

  

Meja och mormor. Supergod glass.
Lillan på sin nya filt i väntan på mat.
Kunde inte motstå att plocka med mig lite blommor hem.


Bockat av



Igår fick jag bockat av en del på listan. Jag och lillan gav oss iväg till polisen strax efter elvamålet och fixade pass. Herregud vad jag såg ut! (men jag ska ändå göra nytt när vi bytt efternamn). Lillan var ju hur söt som helst, sjukt bara att det ska hålla i fem år! Vi fick ta lite hjälp av en kvinna som satt i kö. Hon fick pipa och leka med leksaker för att få Meja att titta in i kameran. =)

Efter det åkte vi till Trafikverket. Tänkte göra foto till nya körkortet, men det var apmkt folk och svettigt så jag sket i det. Gick inom Direkten och hälsade på, annars får man väl höra att man vart nära och inte kommit inom! =P

Körde bort till badhuset och köpte badbyxor till lillan. Dags för babysim på fredag. =)
Klockan började närma sig tre och vi åkte hem. Älsklingen skulle jobba över, så efter vi landat hemma, gett lillan mat så stoppade jag in henne i bilen igen och vi åke till affären och handlade. Sen var vi slut i rutan båda två. Å inte nog med det så vägrade hon somna i tid och vid nio var jag helt slut och gick och la mig så fort hon däckade och älsklingen kom hem.



Läste lite bok. I nästa sekund rev hon sönder den.


Tid är överskattat


Lillan har inte somnat ÄN och älsklingen jobbar FORTFARANDE!
Ingen egentid till den ensamstående ikväll inte!



Längsta dreggelsträngen i mungipan


Hejdå påsk!


Nu lägger vi påsken bakom oss och tar tag i vardagen igen. Dags att bocka av to do-listan:

* Packlista till resan
* Pass till mig och lillan
* Bröllopsfest (lokal, mat och inbjudning)
* Babysim
* Vaccinering
* Tyskland
* Förnya körkortet
* Studentpresent
* Jobba

PUH! Lite mkt kan jag väl sammanfatta det bäst just nu. Idag skiner solen och lockar mig till att strunta i listan. Får se hur det blir idag.


Grannen har cirkus!

img_5065 (MMS)

Grannen har cirkus!


Älskade dotter



Nu är Meja snart fem månader och hon växer i en rasande fart. Hon har redan strl 68/74 i kläder och 19/21 i strumpor. Hon lyssnar till sitt namn och vänder sig mot oss när vi ropar. Hennes favoritleksak är en knippe med nycklar som hon fått av sin morfar. Leksaker som låter är oxå jätteroliga, spec den orangea bollen med piggar att suga på. Hon dreglar en himmla massa och har gjort i ett par veckor. Hon tuggar på allt hon kommer åt, helst sina fingrar och sin tunga. Napp har hon använt sedan hon var tre månader, och hon hittade lugnet samtidigt.
Meja har hittat sitt högeröra och drar i det när hon vill tala om att hon är trött. Fötterna är den senaste upptäckten och pyjamasen med ögon på tassarna gör succé.
Hon blir starkare och starkare och nu vägrar hon ligga i babysittern utan sitter rakt upp ist. (Hon har jobbat på med sina sit-ups sen länge.) Hon älskar att stå och reser sig när vi håller henne i händerna.
Hon har, sen några dagar tillbaka, börjat kissa på skötbordet när vi tar av henne blöjan.
Att vara ute i solen är skönt, bara hon har solhatten och solglasögonen på sig. Fortfarande är det lite svårt att andas under filtar eller i motvind, då håller hon gärna andan.
Meja sträcker sig efter det hon vill ha och hon ska gärna ta det vi har.
Hon lägger sig mellan halv åtta och åtta och sover natten genom utan mat sen en månad tillbaka. Hon vaknar vid sextiden och väcker oss med att prata och prata och prata till hon blir frustrerad och börjar tjuta. Sticker man huvudet över kanten till spjälsängen möts vi alltid av ett stort och härligt leende.
Att ligga på magen och öva krypa blir mer och mer intressant. Rulla runt från rygg till mage kom vid tre månaders ålder.
Mamma är helt ok, pappa är bara såå rolig och storebror faschinerar. Moster är kul och mormor och morfar går bra när hon är på bra humör. Faster Kattis är oxå kul och farmor pratar vett och etikett. =) Djur är konstiga men intressanta varelser.
Hon älskar att bli fotograferad och tittar oftast rakt in i kameran.

Mat:
Hon ammas fortfarande en gång på morgonen, thats it. Hon får gröt till frukost och resten av dagen blir det ersättning. Nu har vi börjat med att blanda i antingen mangopuré eller katrinplommonpuré i gröten, och ikväll börjar vi med kvällsmat. Hon är mkt intresserad av mat och studerar oss noga när vi äter. Hon sträcker sig mot våra tallrikar och tittar när vi stoppar mat i munnen. Vi matar henne vid bordet medan vi andra äter, då är intresset som störst. Vi (läs jag) låter henne kladda nästan hur mkt hon vill. Hon får hålla i skeden och gräva i skålen. Nu är vi på jakt efter en bra matstol att ha vid bordet så vi slipper ha henne i knät. Nu när det är varmt ute får hon vatten i flaska att leka med/dricka ute.


Påskhelgen


Här har helgen sprungit förbi mig och jag har varken haft tid eller tagit mig tid till att blogga. Jag har istället njutit (försökt) av det fina vädret och av all god påskmat (läs julmat) med min härliga familj. Nu sitter jag brunbränd i soffan och känner lugnet. Lillan sover, Liam är hos sin mamma och älsklingen ligger brevid mig...

Bjuder på ett bildregn från helgen:

  

Gick in till stan i fredags. Det var tivoli på Tullkammarkajen. Sen blev det glass på stan.
På kvällen åt vi påskmat hos mina föräldrar och ungarna fick varsitt påskägg, med kläder i. (Bra idé mamma!)

  

Denna söta klänning och ett par leggins fick Meja av sin mormor.

  

Lördagsmorgonen bjöd på promenad till affären sen påsklunch hos familjen Jörgensen.

  

  

På kvällen var vi hos Anders och Annelie. Vi åt massa god mat, fondue och morotskaka (hann slänga ihop en kaka under dagen, inte illa pinkat!)




Kompisträff!


Blev glad när mobilen pep till på torsdags morgon och det var Ninni och Elsa som gärna ville leka. Vi träffades på Eurostop, fikade, matade och shoppade!
Det är så kul att se hur glada tjejerna blir när dom träffas, känner dom igen varandra tro?

  



Lånade såklart några bilder från Ninnis blogg.



Har hittat jättemkt till lillan, och det bästa är att jag fick allt för ca 250 kr!!


Påskgubbe


På dagis var det påsktema och såhär såg vår påskgubbe ut:



Lite skeptisk till kletet i ansiktet, men när han väl kom till dagis och såg alla andra så var han stolt över sin mustascccch. =)

Sötis!


Shopping, bus och massa glass!


I onsdags drog jag med mig Thore och Caroline på shopping. Alltid lättare att shoppa när någon kan ta hand om lillan, och mina vänner gjorde ett utmärkt jobb. =) Efter Caroline nämnt "glass på Möllegård" kunde jag inte koncentrera mig och vi styrde helt enkelt kosingen dit. Handlade med oss 3 paket glass hem och satte oss på uteplasten och bara njöt!

  

  



Kan verkligen rekommendera smakerna Hasselnöt (klar vinnare), Cajà (en sötsur arfikansk frukt) och stracciella (självklart lite choklad).



D var inte mitt fel




Liam hade gulligaste förklaringen till varför han kissat i sängen:

"Jag hann inte. Det var inte jag som kissade i sängen, det var snoppen!"

=)


Samla steg


Dagens steg: 8067
Gått en sväng på Eurostop


Påskdessert


Vi är bortbjudna på middag på påskafton och vi skulle bidra med kaka till kaffet. Jag är grymt sugen på min underbara morotskaka, men är samtidigt sugen på att baka något nytt...

Någon som har ett bra recept på en smarrig kaffekaka?



Ser ganska läskande ut!


Förresten...




Har hört att jag tydligen vart ganska otydlig med en ganska stor händelse.
Vi har gift oss!
Vi hade bröllopet i samband med dopet, och nu när jag tänker tillbaka så har jag faktiskt inte skrivit om det. Jag la bara ut bilder. SORRY!

Det var ingen som visste om vad vi hade smusslat ihop, och under dopet fick brudtärnan och bestmanen reda på deras nya roller, (dom var gudföräldrar på dopet). Efter fotograferingen i kyrkan sprang jag och brudtärnan ut till sakristian (stavas?) och där hämtade jag blommorna som vi lagt dit tidigare på dagen. När adrenalinet var på topp började orgeln spela den klassiska bröllopsmarchen och ut skuttade jag, satte fast blomman på älsklingen och sen tog vi plats vid altaret.
Jag var glad att jag stod med ryggen mot folket, men nu i efterhand hade det vart kul att se deras reaktioner. =P
När akten var över spelades den andra kalssiska bröllopsmarchen och vi gick ut. Stannade utanför och mottog kramar och alla roliga kommentarer...



  

  

Då var det skrivet och postat på internet
world wide! =)


Samla steg


Dagens steg: 10158
Fram och tillbaka till Flygstaden.


Sol sol sol


Började dagen med att lämna Liam på dagis. Efter Meja hade kört sitt kräk-och-skrik-maraton satte jag henne i vagnen och vi gick till Flygstaden. Var på Plantagen och köpte Pensér, var på Maxi och köpte påskris och tog en sväng till ÖB och köpte fjädrar.

  

  

Gjorde en liten lekhage till lillan pch placerade henne brevid mig på uteplatsen och unnade mig nån timmes solning efter allt "slit" med planteringarna. =)

Vi var ute heeela dagen. Hade besök av både mamma och syster och Jessica och Ellie & Smilla. Många koppar kaffe senare värmde jag resterna sen gårdagens grill och vi mumsade i oss.



Såhär trött blir man efter en heldag i friska luften.


Vinnare!


Vinnaren i tävlingen om boken Somna utan gråt blev:

Linn

Grattis!!

Skicka ett mejl till [email protected]
 med din adress så ska jag försöka göra så du får den innan påsk.


Packlista!



Kanske liiiite i tidigaste laget men lika bra det, man kommer alltid på saker i efterhand. Vi ska ju som sagt snart ut och resa. Jag älskar att resa och har vart både på charterresor och egenplanerade resor. (favoriten är faktiskt de resor jag satt ihop under resans gång, saknar Thailand!!). Men nu reser vi ju med barn och då var charter ett givet alternativ.

Att resa med barn är ju helt nytt för mig. Det är svårt att skriva en "egen" packlista, kommer på saker till lillan hela tiden. (Har en egen pcklista till henne.) Kommer väl sluta med att hon får packa i den stora väskan och jag i den lilla, hehe. Sen ska det ju packas åt gubben oxå. Han packar det han tycker att han behöver, och jag packar det jag vet att han behöver. Å sen är det ju allt därimellan...

Har ni några tips till oss nu när vi ska ut och resa? Vi ska resa till Mallorca i slutet av maj.
(alla tips är välkomna, både för bebisar och vuxna)



Läääängtar!


Tävlingen avslutad




Nu, eller igår kl 20, avslutades tävligen om boken Somna utan gråt. En vinnare dras i kväll, så håll utkik på bloggen om vem som kammade hem priset.

Tack för allt deltagande.


Skönhetssömn, eller?


Oj! Gårdagen tog tydligen alla mina krafter, för jag däckade med kläderna på som en klubbad säl när jag nattade lillan vid halv åtta. Och sov till idag!

Dagen blev inte alls som planerad. Det blev därför inget Plantagen och inga blommor till uteplatsen. Det blev heller inga steg (!!) eftersom min trotjänare inte riktigt funkade som jag ville och fick stanna hemma.

MEN det blev en bra dag ändå. Träffade Thore och han följde med till Lekcenter för att prova bilstol till lillan, sen tog vi en kaffe hos mina föräldrar. Släppte av honom i stan och mötte upp med en tjej som jag "träffat" i bloggvärlden, Tora, och vi bänkade oss med våra bebisar på Regnbågen.
(hade ingen kamera med mig och glömde ta med mobilen *hrmpf*)

Chefen ringde mitt i en "efter-maten-kräk-session" och sa något om att hon skulle komma förbi, så jag lovade vara hemma vid sextiden. Så vi bytte blöja på våra små och skiljdes senare åt. Hemma var grillen tänd och det tog inte många minuter innan jag satte tänderna i en köttabit och strax efter kom chefen och lämnade en bröllopspresent. TACK! =)


(bilder kommer, måste bara vakna först)


God morgon!




God morgon!  Idag är vi fria att åka vart vi vill, när vi vill! Bilen är äntligen här! =) Himmeln är blå och solen skiner redan. På med lite musik och njuta kaffekoppen. Utemöblerna tigger om en frukost och grillen vill premieras. Nä, får nog bli en liten tur till Plantagen, ska fylla krukan med något vackert och spränga stegräknaren som har vilat hela helgen. Blir nog en jakt på björkris när jag ändå är ute...

Vad ska ni hitta på idag?


A pice of my heart...



... goes out to u!

  

Bilderna är lånade från Ninnis blogg.
Gå in och skriv något tröstande, glädjande eller bara ett hej,
 hennes lilla tös är dålig... =(


Tro det eller ej!


Oj oj. Jag riktigt studsade upp för trappan till jobbet. Jag såg verkligen fram emot det. Och nu i efterhand kan jag säga att jag gillade det! Det var skoj att komma tillbaka lite. Det tog inte många minuter innan minnet var med mig och jag tackade till och med ja till en timmes extra arbete. =)
Det var skönt att få komma ut och vara Tess igen. Inget bebissnack (förutom att svara på kollegornas nyfikna frågor, men jag gillar att skryta om min älskade dotter), ingen bebis som ville sno all uppmärksamhet och ingen amings-bh hehe!

När jag kom hem slängde jag mig över Meja och gosade ner mig i hennes kräkiga nacke! Åh va jag hade saknat henne! Så många timmar har jag aldrig vart ifrån henne.
MEN, i morgon är det dags igen. Kunde ju bara inte säga nej när det dök upp en tid. ;)

Nu blir det snart sängen, jag är helt slut!


Psst!


Ni glömmer väl inte tävlingen?!

Klicka HÄR och tävla.


Trevlig helg!


Samla steg


Dagens steg: 11 589
Gick till stan från Vallås. Gick från Flygstaden hem.


(Km: 7)
(Kal: 456)


En riktig pudding


Min mamma var gullig och handlade lite förnödenheter på Gekås igår. (Har riktigt längtat dit, men jag får snällt hålla mig ett par veckor till.) Hon köpte ett paraply till vagnen som jag tänkt ha när vi är på semester eller stranden i sommar. Så slipper lillan ha massa filtar och skit i vägen för att inte få solen på sig. Har redan testat det och det blev perfekt! (bild kommer). Eftersom mamma är i Sthlm med min man och hämtar hem våra bilar så tog jag bussen till Vallås i morse för att hämta grejerna. Kunde bara inte vänta. =)
Passade på att mata Meja och ta mig lite mat innan solen kom fram och jag bestämde mig för att gå in till stan. Sagt och gjort var jag inne ? minuter senare och 7 tusen steg + på stegräknaren. 

Lämnade tillbaka Vyssan Lull tassarna på Babyproffsen. Mamma hittade billigare på Gekås. 150 kr billigare för BRIO. Sen tog jag bussen till Flygstaden, handlade lite och gick hem. Efter jag matat lillan hämtade vi storebror på dagis och sen lagade vi pannkakor. 

Nu har vi bänkat oss i soffan och ska snart ta fram chokladpuddingen. Nu blir det fredagsmys och stegräknaren tar helg! I morgon står det jobb på schemat!

Ciao! 


Back to work


På lördag gör jag entré på jobbet igen. En liten smygstart. Ska bli roligt att träffa alla igen, även om de bästa inte är där just då... Det blir även den längsta stunden jag vart borta från lillan. Nu behöver jag iaf inte oroa mig för läckande bröst eller handmjölka i kassan hahaha! Tror jag kommer uppskatta hemmets fyra väggar mer efter en dag på jobbet...



Kommer ju sakna min klimp...


Samla steg


Dagens steg: 14682
Gick till stan, bussen till flygstaden, handlade och gick hem.


( Km: 8,8 )
( Kal: 597 )


Good work(out)!


Shit! Idag ger jag mig en klapp på axeln. Bra jobbat Tess!
Gick in till stan, tog en sväng till Babyproffsen och köpte Vyssan Lull tassar till spjälsängen, gick till H&M och hittade en ursöt dress till Meja jag bara inte kunde motstå (spec när jag hade 20% rabatt i min H&M-app), tog bussen till Flygstaden och handlade på Maxi (kom på ett bra knep att få hem alla varor, jag knöt fast påsarna på "styret", en på var sida, och blöjorna fick åka på skötväskan ((min korg under vagnen är sönder))), in på ÖB och köpa våtservetter och sen gick jag hem. Det resulterade i över 13 tusen steg, jo jag tackar ja! =)

Solen skiner för fullt ute och det kliar i kroppen, ut ut ut och njut!
Ska sätta på sittdelen till vagnen, lillan är sjukt trött på att se insidan av liggdelen nu.

  

Såhär kan man sitta...


Note:

Det är faktiskt ganska faschinerande att vara i stan innan öppning, folk köar till butiker och banker, helt otroligt! Nu, 50 minuter och 7222 steg senare, blir det bussen tillbaka... (bara shoppa liiite först) =)


Just nu...

... är jag på väg till stan. Promenerar. Utan jacka. Svettig! Me like!


Liten stunds egentid


Idag har vi vart på babyrytmik igen, fast på Söndrums bibliotek. Här får vi inte nog av det goda. Vi var bara 6 pers, för dom har inte samma biljettsystem som på Stadsbiblioteket och därmed var det 4 pers som sket i att dyka upp!
Innan rytmiken sov Meja ganska länge i vagnen efter vi lämnat storebror på dagis, så jag fick en timmes egentid. Gjorde inget viktigt alls utan njöt bara av tystnaden... =)
Efter rytmiken handlade jag lite och hämtade Liam på dagis. Lagade mat och åt lagom när älsklingen kom hem. Även Meja fick smakis då. Hon tittar så mkt på oss när vi äter så jag tänkte att det skulle vara ett ypperligt tillfälle att ge henne mat. Och det gick bättre än någonsin! =)

Nu blir det inte mer gjort idag. Ska hoppa ner i loppelådan och zzzova, är helt sjukt trött!


Samla steg


Dagens steg: 8531
Fram och tillbaka till Ica.

( Km: 5,1 )
( Cal: 343 )


Underbara skitunge!


I natt/i morse, närmare bestämt halv fem, fick lillan för sig att vakna, och vägra somna om. Tillslut blev det ett jäkla liv men envis som jag är ville jag inte ge henne mat. Hon har ju klarat sig i två veckor utan nattmål. Så jag gav henne vatten. Men vatten är tunnare än ersättning så de stora hålen chockade lillan som bara satte vattnet i halsen. Å det gjorde henne ännu argare så det var bara till att slänga fram tutten. En stund senare sov hon gott i sängen igen och vi tog sovmorgon till halv åtta.



Har era 4 månaders bebisar också vaknat om nätterna helt plötsligt och inte kan somna om? Hur gjorde ni?

Som test ska jag nu ge lillan ett extra mål mat på dagen så hon håller sig mätt. Och skulle hon ändå vakna och vägra somna om tänker jag köra med vatten. Hon får inte vänja sig vid mat igen... PUH!

Nu ska jag förbereda gröt a la bröstmjölk till sötisen som sover i vagnen.



... Och en timme senare somnar hon äntlige...

... Och en timme senare somnar hon äntligen om! Zzzz!


Samla steg


Dagens steg: 5570
Sväng på BVC. Regnit värre!


Vinn boken - tävling!!


Dags för min första tävling:

Boken ”Somna utan gråt” har översatts till 18 språk och sålts i 300 000 exemplar.
www.pantley.com



Jag tävlar om boken "Somna utan gråt" hos Dom kallar henne Tess. Tävla HÄR du också!

Tävlingsregler:

* Kopiera bilden och den kursiverade texten och publicera dessa på din egen blogg eller Facebook.

* Skriv en kommentar till det här inlägget och skicka med en länk till ditt tävlingsbidrag.

Tävlingen avslutas 18 april kl 20.

Lycka till!


Viker ut mig!


Sitter med ett ganska tjockt frägeformulär i mitt knä. Hade tänkt att ta mig tid att bidra lite till forskningen. Forskningen för MS. För en tid sedan fick jag hem ett brev som först fick mig tro att jag själv hade MS, men det var bara info om att dom snart kommer skicka ut ett formulär med ett gäng frågor där jag kommer representera en kontrollperson ur befolkningen. Sen väntar ett blodprov. Fick till och med en biobiljett för besväret.

Utvärdering kommer... kanske. =)


Frustrerad!


AAH! Idag var det tredje gången en busschaufför vägrar öppna mittendörrarna utan säger att jag ska gå på där fram ist. För att det ska vara smidigare! Smidigare?! Kanppast smidigare att backa genom hela bussen med en vagn som är bred och har röliga framhjul! Hon körde lixom inte ens in till kanten med bussen så jag var ju tvungen att gå på där fram. Sen har hon mage att köra innan jag ens hinner fram till platsen för vagnen.

Busstant: - Det är smidigare om du går på här.
Jag: -Men då måste jag ju backa genom hela bussen!
Busstant: -Varför då?
Jag: -Men det står ju att jag ska stå med vagnen i den riktiningen och jag har ingen plats att vända.
Busstant: -Jaha...
Jag: -Ja, det visar ju bilden att vagnen ska stå åt det hållet.
Busstant: ...

Under samtalet går jag på, backandes, och betalar, och hinner fan knappt ställa mig på plats innan hon gasar iväg. Kärringjävel! Asarg muttrar jag mig genom hela resan och letar fram telenummret till "hennes chef". Men jag går ist in på bussterminalen och frågar hur jag ska åka med vagnen. Och självklart svarar hon att jag inte alls behöver gå på fram! Hon förklarar det med att chaufförerna är så stressade och fokuserade på tidtabellen att det går snabbare om vagnar gå på fram (för annars ska vagnen in, "spännas fast", gå fram och betala), en då vill chaufförerna att man ska gå in fram, betala och så kör dom, utan att man är fastspänd! Ne, det blir nog ett mejl till Hallandsposten!

Hur fan kan man uppmana att åka mer kollektivt när chaufförerna är så otrevliga?! Och sen får det ju max plats 2 vagnar och ingen rullator, eller tre rullatorer och ingen barnvagn... Aah ni fattar!

Ne, nu ska bitterfittan (uttryck lånat av Glitterfjolla) ta sig en kopp kaffe och lugna ner sig! Jävligt gött att den nya bilen kommer på fredag!


Meja väntar på att föräldrargruppen ska bö...

img_6255 (MMS)

Meja väntar på att föräldrargruppen ska börja. Vi var lite tidiga. Har vart på bussterminalen och skällt ut chaufförerna för deras jävla sätt och okunskap!


Samlar steg

Dagens steg: 11318
Tog på mig stegräknaren på morgonen, var i stan och gick hela vägen hem. =)

Fullspäckad vecka



På dagens schema står det babyrytmik på Stadsbiblioteket med Ninni och Elsa. Åh som vi har längtat. När jag vär där och skulle hämta ut biljetterna till den 4 april sa dom att "läraren" skulle vara sjuk då, så vi fick biljetter till den 11 april ist. Fick även reda på att det finns rytmik på fler bibliotek i stan, vilket är riktigt skoj med tanke på att det är så svårt att få biljetter till Stadsbiblioteket. (Bokade nästan in 3 rytmiktillfällen till denna veckan.)

Annars denna veckan blir det kalas, föräldrargrupp, Liam kommer, får de nya bilarna, planering inför bröllopsfesten och mkt mkt mer!



Nu ska jag se klart på BB reprisen, dricka upp kaffet och mysa med min guldklimp!


Barnvagnsbio




Shit vilken bra idé!
Men såklart är Halmstad tydligen för litet eller omoget för att införa en sån grej...
=(

Gå in här: http://www.sf.se/barnvagnsbio och läs om det finns i just din stad.


D-vitamin


Söndagen fortsatte i solens tecken. Pappa ringde på morgonen och frågade om jag ville följa med dom till stugan och jag tackade ja direkt. Vi fick oss en rejäl portion med frisk luft och humöret blev på topp!
Mormor var inte hemma så vi åkte hem igen och åt middag. Efter en strykning vit färg på spegeln och ett mål mat till lillan traskade vi en gata ner och mötte upp Magda och fick oss ytterliggare en promenad.

  




Underbar natur!


Samla steg


Dagens steg: 6312
Två rundor med vagnen.


Skratt!


Lördagen fortsatte i solens tecken. Efter morgonens egentid på stan med Ninni och Liv (och Loke) åkte jag hem och hämtade min lilla familj, (som för övrigt verkat klara sig väldigt bra utan mig), och åkte sedan till mina föräldrar för lite lördagsmys, och kvällen slutade med pizza och en massa skratt!
(Laddade hem en "facewarp"app till iPhonen, CamCow för er som vill få ett gott skratt.)

  

Vi fick oss ett GOTT skratt!


Såhär kul har vi haft det ikväll! =)

img_7902 (MMS)

Såhär kul har vi haft det ikväll! =)


Snabbis


Oj oj! Vilken dag och vilket väder! =) Är bara hemma snabbt för att hämta min familj. Vi ska åka till Vallås och fika lite.
Hinner slänga in en bild på mina fynd idag.



Fynd från loppisen




Hittade lite på Lindex oxå

Jag är helt slut i huvudet nu! Snacka om mkt folk på loppisen. Var redan kö utanför innan det öppnade!
Alla bara rev och slet i alla kläder och guldkornen försvann nog ganska snabbt. Jag kände mig mest som en förvirrad höna som inte visste vad jag letade efter riktigt.


Grattis på 4 mån dagen!                   ...

img_8002 (MMS)

Grattis på 4 mån dagen!                                                 Idag blir vår lilla tös 4 månader! Tiden har verkligen rusat iväg och jag kunde inte ana hur starka känslor jag skulle få för den lilla klump så låg länge i magen och busade. Vi älskar dig Meja! Pussar och kramar mamma och pappa


Ligger under täcket och läser bloggar. Ska...

Ligger under täcket och läser bloggar. Ska snart sova. Älsklingen har lovat att ta lillan i morgon bitti så jag hoppas på en "sovmorgon". Vid 10 blir det barnloppis på Teatern. Natti!


En stunds avlastning


Nu har min mamma precis åkt och Meja har fått mat. Hade hoppats på att hon skulle däcka, men ikke. Att mamma var här underlättade väldigt mkt och så var det ju kul med besök.

  

Mormor hade rätta knycken!


Klass 1 varning!


Jävla skit oxå! Nu har dom utfärdat en klass 1 varning med vindar upp till 22 m/s! Jsg tror jag blir gaaalen!

Varför ska busshållsplatsen ligga så långt bort?!
Längtar efter bilen!



Gaaaalen!!


Boost


Vilken kväll det blev igår! Men där fick jag så jag teg för mitt slarv med maten! Låg med kramper i magen i två timmar! PUH!
Lillan har gått in i sitt 4 månaderstrots och är hur gnällig och kinkig som helst och då blir det lite svårt att prioritera mat till sig själv. Vill bara få henne lugn och nöjd...

Just nu boostar jag mig med vitamintabletter och hoppas komma på spåret igen!


Just nu ligger jag utslagen på soffan med ...

Just nu ligger jag utslagen på soffan med världens magont! Det kom helt plötsligt efter kvällsmaten och har nu suttit i som krampaktiga attacker i två timmar! =/


Samla steg



Jag har försökt komma på någon smidig träningsform att bli av med de sista kilona. Att gå till gymmet funkar inte än, så jag bestämde mig för att gå. Lätt och smidigt, och gratis! Ingen verkade sugen på att tävla med mig så jag la upp en egen liten utmaning.
Jag börjar med 10 tusen steg första veckan, 20 tusen andra veckan och sen fortsätter jag till det är dags att åka på semester.

Denna vecka har jag lyckats samla ihop 6378 + 3052. (Jag har inte på mig stegräknaren hemma och jag glömde den när jag var på språng i måndags).


På språng


Idag var det riktigt kul att sitta i gåstolen, det märktes. Jag tog av henne strumporna och vips fattade hon galoppen och iväg for hon! =)



Sötunge!


Fartdåre


Äntligen kikar solen fram! Dock lite sent, hade velat åka bort till Vallås på Öppna kyrkis, men när bussen gick var det fortfarande grått och trist. (Att det blåser behöver jag väl knappast skriva, bor ju i vindarnas stad!)

Nu har lillan vaknat och jag har satt henne i gåstolen. Film kommer. =)



Redan siktet på pizza, ajaj!
("gammal" bild)


God morgon!                 

img_7217 (MMS)

God morgon!                  Varför ligga på rätt håll när man kan ligga såhär?


Babyhoroskop



Skytten
22 nov - 21 dec
Din lilla Skytt är en riktig liten drömmare, med tankarna mycket långt borta. Han har inga större behov av rutiner, utan sover när han vill och gärna länge, men kan också gärna ligga vaken på natten. Du ser henne ofta ligga och jollra och nynna på egenhittade "visor", med en blick som talar om att hon tänker på helt andra saker än vad du trodde att en baby brukade ägna sig åt.


Hujedamig!


Vilken dag det har varit! Både jag och lillan har vart trötta och griniga, men under tiden vi hade besök höll vi oss i schack. Vädret lockade inte att gå ut så det blev inget babycafé idag. Ist kom Ninni och Elsa hit ist och jag bjöd på bruch. Sen blev det en massa bus.



  





Alltid lika mysigt med Elsabus!

Efter besöket somnade vi som två klubbade sälar och låg däckade i nån timme.
Sen har det bara kinkats... Blää så tråkigt.


Skönsång


Jaha. Då sitter jag här ensam. Lillan väckte mig med sin skönsång redan INNAN sex idag. Efter maten visade hon tydligt att hon ville sova igen, så hon ligger i sängen sen en halvtimme och sussar gott. Istället för att gå och lägga mig passar jag på att njuta av egentiden.

Vädret är sjukt tråkigt idag! Grått grått grått! Blåser och regnar, en riktig höstdag! Nu ska jag snart äta frukost, ska bara se klar på BB-reprisen. Sen ska jag fortsätta leta bilbarnstol. Lillan har nästan vuxit ur sin, redan!

Vad har ni för bilbarnstol?



=)


Cooling


"Snart" är det dags för semester och idag inhandlades ett par brillor till lillan.

  

Meja trivdes lika mkt som hon är söt - MKT! =)


Lunch


Idag hoppade jag och lillan på bussen till stan och mötte upp Liv och hennes söta Loke. (Innan dess hann jag ta en snabb runda till Babyproffsen.) Vi gick till Robert's och tog åt lunch. Det blev en hel del snack om allt från förlossningen till livet som "bonusförälder". Efter alla fått i sig mat gick vi till Lindex och fyndade. Sen fick jag hoppa på bussen igen, var tvungen att vara hemma till halv fyra då dom skulle leverera våra nya tapeter.



Dagens fynd:
Tuggleksak från Babyproffsen.
Body, haklapp, strumpbyxor och solbrillor från Lindex.


Steg


Dagens steg: 3052.
Fika på stan.


Just nu! Kan själv! =)

img_9208 (MMS)

Just nu! Kan själv! =)


Nya vanor


Då har vi klarat av femte natten utan nattamat. Nu vågar jag säga det, eller skriva det iaf. När hon har vaknat på natten så har jag skyndat mig på toaletten, hällt i mig vatten och satt mig till rätta, men då har hon somnat om igen! Första nätterna var lite jobbigt, vaknade sprängfylld och hade ont. Men för att anpassa och minska mjölkmängden (dels den orsaken) har vi bytt ut två mål på dagen till flaska. Igår introducerade vi smakisar och passade på att ändra lite i mattiderna.

Det nya schemat blev såhär (ca):

7.00 Amma
10.30 Smakis
11.00 Amma/flaska (beror på bröstmjölksmängden)
15.00 Flaska
18.00 Flaska/amma (beror på OM det ammades eller flaskades tidigare)
19.30 Mysamma innan läggdags

  

Det sägs att mkt förändras när bebisarna blir 4 månader. Jag hoppas att det bara blir till det bättre och inte att det blir ett bakslag nu när vi har så bra rutin på både sömnen och maten. Enligt BVC så behöver det inte bli någon drastisk förändring om det inte redan skett.

Nu sover lillan och jag ska lägga babygymmet i tvätten. Nästan varje gång hon rullar runt, (för det mesta hela tiden) så blir hon arg som ett bi och sen kräker hon.


Steg


Dagens steg: 6378
Upptäcktsfärd, ca 70 minuter.


Med smak av morot


Idag var det dags för Meja att prova smakisar. Stora tjejen! =) Det fick bli en morotsburk på ICA under promenaden. Det vara bara att rota fram micron, för den lär behövas en del framöver.

  

  

Först var hon lite skeptisk, men sen slank det ner.
Hon sög i sig maten.

Hur gör ni, lagar ni maten själv eller köper ni på burk?


6000 steg


Solen skiner idag och jag passade på att ta mig en behövlig promenix och samla steg, medan älsklingen bytte däck på bilen.

  


BVC - 4 månader




Idag har vi vart på BVC för 4 månaderskontroll. Lillan väger nu 7065 g och är ca 65 cm lång. Vi pratade lite mat och lillan visade stolt upp sina färdigheter (rulla runt och babbla på). Jag frågade varför Meja jämt kör näsan i golvet och putar med rumpan (drar in benen under magen), och det visar sig vara krypinstinkten, så snart får vi se upp för fartdåren. =) Vi bokade även in en tid till nästa vaccination.

Jo vi pratade en del om mat. Vi har börjat ge lillan ersättning 2 ggr om dagen ist för att amma. Lillan har blivit så tjurig när hon ligger vid bröstet. Hon gallskriker! Antingen kommer det inte för snabbt eller så är det kanske för lite. Men ist för att överanalysera så får hon flaskan. (Vilket hon ändå måste ta när jag ska jobba.) Nu ska vi även börja med smakisar...


Såhär dagen efter


Lite tung i huvudet och allmänt matt. (Skumpan drack vi som vatten.) Det var en stor dag igår och jag är lättad över att den ligger bakom mig. Jag har varit jättestressad och nervös, men jag kan bara säga att allt blev såå lyckat!



Meja, Ullis, jag, Kim, Tobbe

  

  



Litet bildregn från gårdagen...


Just nu. Grille!

img_4937 (MMS)

Just nu. Grille!


1:a april


Blev ni lurade?

Jag klarade mig undan. Älsklingen försökte sig på ett prank på kvällen, men HAHA den gick jag inte på!

Lokalnyheterna drog ett skämt om att regalskeppet Wasa skulle komma till stan i sommar!

=)


Flytet


Att det regnar ute och att himlen är gråare än någonsin tar inte bort min sköna känsla. Vi är äntligen inne i april och jag ser vårens och sommarens underbara ledigheter framför mig.



Psst. Vågen har äntligen hittat ner under 70 sträcket! =)
Hallelulia, nu ser jag ljuset i tunneln!