V 32

I morgon går vi in i v 32. =) Hade en tuff vecka förra veckan med magsjuka och till följd av allt liggande blev foglossningen en tortyr! Men nu är jag på benen igen och mår faktiskt riktigt bra! =) Har visserligen börjat samla vatten i kroppen. Samma sak hände med Meja och då gick jag upp 16 kg de sista 10 v! Så jag vet va jag har att vänta...
Var på besök hos BM för två veckor sedan och det resulterade i ett SF mått på 28 cm. Han låg med huvudet ner men inte fixerad. Hjärtljuden låg på 134-140. Mitt blodtryck var lite högre denna gång; 120/60 men järnvärdet var bra (för att vara mig), 111 låg det på. Vikten låg på +12 kg.
Vi pratade lite om förlossningen. Jag känner mig inte så orolig denna gången. Det blir ju ändå inte som man tänkt sig. Jag är mest orolig över att lillebror ska vara större än Meja. Hon vägde ändå 4095g. Sen ha jag tänkt mkt på hur smärtan från foglossningen ska påverka mig i förlossningsarbetet, men både BM och min läkare har "lovat" mig att det inte kommer påverka alls, så det känns tryggt.
Så är jag lite nervös över att det ska gå så himla snabbt. Med Meja tog det, från att vattnet gick (hade inga värkar innan det), till hon kom gick d 11 timmar och då var det "bara" 4 timmar med onda värkar, krystvärkar och förlossning...

Men nu är du snart här, lillebror. Som vi längtar efter dig! Du är en riktig vilding i mammas mage och du lyckas säkert sparka sönder ett revben innan du kommer ut. ❤


Fnurr på tråden

Går inte att lägga upp bilder via blogg.se från mobilen. Suck!!
Alltid så när jag ska blogga är det nåt som ska krångla! Skärpning blogg.se!!


Trädgårdsröj

Nu har vi smygstartat våren lite med att röja i trädgården. Så fort solen kikar fram kliar det i fingrarna och i lördags kunde inte Kim låta bli. Fram med sågen och gick bergsäkra gång på framsidan! =)
(jag stod inomhus och tog kort, bara galningar går ut i den iiiiskalla vind)

I söndags fortsatte röjjet och vi var även en vända på tippen med ett överfullt släp grenar och buskar.


Blöjfri

Vår lilla troslisa är verkligen superduktig med det hära med att gå på pottan och toaletten. Vi har haft en potta framme redan innan hon blev ett, och har låtit henne bli intresserad av egen vilja, och efter att vi för några månader sedan köpte massa trosor har hon verkligen visat att detta är något hon vill, att kissa på pottan. =)
Då och då säger hon att hon vill kissa på toaletten och då hjälps vi åt, annars går hon och sätter sig på pottan och ropar glatt när hon är klar. Roligast är det när hon har bajsat i pottan och hon ser korven, helt faschinerad. =)
Hon är blöjfri hela eftermiddagarna fram till läggdags. Då har hon trosor och byxor på och det funkar toppen! Hon känner när hon blir kissenödig och ropar "kissenöödi mamma" och springer till pottan. Gullunge! =)

Vi hade eg tänkt köra på med blöjavvärjningen till sommaren men nu kan vi inte bromsa det. Men vi vet inte hur vi ska göra med natten än. Men så länge hon inte vägrar blöjan så kör vi på som vanligt.


Granola

Idag har jag hunnit med så sjukt mkt! Är så tacksam för de dagar jag har orken att göra det lilla extra.
Idag blev det hemmagjord granola.

Gjorde efter ett recept jag hittade på http://ICA.se">http://ICA.se">http://ICA.se%3C/a%3E">http://ICA.se">http://ICA.se%3C/a%3E">http://ICA.se%3C/a%3E">http://ICA.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://ICA.se">http://ICA.se%3C/a%3E">http://ICA.se%3C/a%3E">http://ICA.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://ICA.se%3C/a%3E">http://ICA.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://ICA.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://ICA.se%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://ICA.se">http://ICA.se">http://ICA.se">http://ICA.se%3C/a%3E">http://ICA.se">http://ICA.se%3C/a%3E">http://ICA.se%3C/a%3E">http://ICA.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://ICA.se">http://ICA.se">http://ICA.se">http://ICA.se%3C/a%3E">http://ICA.se">http://ICA.se">http://ICA.se">http://ICA.se">ICA.se, mest för att jag hade alla de ingredienserna hemma, men det finns måånga varianter.
Har inte hunnit smaka av den men det doftade underbart i köket kan jag lova. =)

1 dl russin
1 dl rapsolja
1 dl vatten
2 tsk vaniljsocker
2 dl rågflingor
1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl grovhackade nötter
1 dl riven kokos

Blanda ihop allt utom russinen och bred ut på en plåt och rosta i mitten av ugnen i ca 15 minuter på 225 grader.