Holy crap!


Postade nyss en helt jävla skitig kommentar till en väldigt rolig bloggare. Jag ångrade mig lite, men sträckte på mig och smålog när hennes respons godkände kommentaren.




Hodepine!


Jag vet inte om det är de senaste nätternas längre sovtid som gjort att jag fått en sån plågsam huvudvärk direkt på morgonen. Den håller gärna i sig så länge som möjligt oxå.
Idag vaknade jag kl åtta! Vet inte om eller hur länge Meja vart vaken, för jag hörde inte henne iaf. Synd bara att morgonen började med kaffehaveri och fortsatte med en jättekinkig tjej. Vilken pärs!
Vill bara lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet, heela dagen, kanske till och med hela helgen.

POFF! Back to reality, disk och tvätt ropar!




Potträning


Ja, då har vi börjat potträna här hemma. Vi tänkte börja med att låta henne sitta på pottan en liten stund efter varje blöjbyte. Så får hon sitta där några minuter, eller så länge hon vill. Hon har fått en bok att "läsa" under tiden. Dagens sju eller åtta pottor resulterade i TVÅ kissar. Duktig tjej! =)

Tänker inte börja leta tecken eller försöka kommunicera med henne om pottan denna vecka. Börjar sakta men säkert. Men tex när hon vaknat, och efter maten är självklara pottider som vi utnyttjar redan.

Så nu får vi se hur det går resten av veckan.
(Meja ska sova borta lördag till söndag så då åker pottan med,
får se hur barnvakterna orkar med det.)

  

Ja, jag tog kort på kiss, så e d med det!


Tand nr 2


I går morse upptäcke jag att Meja fått tand nr 2. Den är där, men liten. Typ som den första. Tar ju en halv evighet innan dom pluppar upp ordentligt! Men den som väntar på något gott.... =)



Försökte ta bild, men ganska omöjligt att få med de små riskornen.


Helt slut!


Varje onsdag är det samma visa. Eller iaf varannan. Först babysim och sen babycafé. Knappt man hinner landa hemma mellan innan vi susar iväg igen. Efteråt vill jag bara sova!

Det gick jättebra på simmet idag iaf. Vi fick testa nya dyk, "korgen" och hoppa från kanten tex. Den läskigaste, (för mig såklart) var det momentet där man "trycker ner" ungen under vattnet och skjuter ifrån sig bebisen som sedan fångas upp av föräldern. Men det som fårvånar mig är hur mkt Meja förstå. Det räcker att få ögonkontakt, säga "Åå dyk" så håller hon andan när hon kommer under vattnet! =)



Meja och Elsa förra gången.

Efter simmet hänge Ninni och Elsa med hem till oss. Jag och Ninni hann njuta en brakfrukost innan barnen vaknade och skulle ha mat. Sen hann dom med lite lek innan det var dags att åka till stan.
SHIT med bebisar det var på caféet! Det var så mkt folk att det var riktigt jobbigt! Vi stannade bara till efter fikan och skippade sångstunden, lillan var superduper trött! Gjorde ett handavtryck oxå, som vi ska hämta nästa gång vi går dit.



Avtrycket sen i våras.


Födelsedagsfirande


I tisdags var Kim ledig. Vi hade massa på schemat. Men vi struntade i allt. Vi åt lång frukost och när det var dags för lillan att sova tog vi vagnen bort till Flygstaden. Vi gick nog i alla butiker, för vi var hemma tre timmar senare. Vi åt och sen åkte vi till Kvibille för att fira Tobbe på hans födelsedag. Vi köpte med oss bakelser och Tobbe bjöd på tårta och det blev en mysig eftermiddag med mkt hussnack.

  

Kim njuter i massagestolen.

  

Födelsedagsbarnet och en massa gottit!


Gekås


Efter banken körde vi raka vägen till Gekås. Vi var framme strax innan fem och det var knappt nåt folk alls. Plus att det var tjugo gånger lättare att shoppa utan barnen. Vi gick raka vägen till barnkläderna och hittade overall till lillan. Även vantar och lite andra kläder till henne. Älsklingen hittade lite och jag... ja, jag hittade en bok och ett linne, haha. (Kan inte påstå att jag lägger så värst mkt på mig själv nu för tiden.)

Blir ett besök till innan jul för att handla julklappar och lite smått och gått.



En hel låda tvättservetter blev det!!



Och ett miniaktivitetsbord. =)



Denna hamnade på Mejas önskelista, antingen 1 års present eller julklapp.


Bankmötet


Jaha, då var det bankmötet avklarat. Det gick väl sisådär. Vi har helt klart ekonomin till hus, men de nya reglerna ställer till det när man inte har sparat nåt. Jag frågade faktiskt rakt ut hur förstagångsköpare gör, och kvinnan bakom miniräknaren fick en besvärad blick och vred sig lite i stolen till ett litet pip som mest lät som "nääeejje, det är tufft".

Men vi hänger inte läpp för det. Vi fick matnyttiga tips och en ny synvinkel på det hela. Så nu börjar vi lite från andra hållet ist. För här kan vi inte bo ett längre tag och en större lägenhet kommer hamna på samma kostnader som ett hus, vilket inte är OK.
Vi sket i husvisningen idag. Det var inget optimalt boende ändå med tomten som inte var friköpt. Det förstår vi nu.
Så åter till hemnet.se och djupdykningarna i allt vad hus och bra-att-veta sajterna på nätet skriver om.

Nästa gång är det vår tur! =)


What a day! Ligger raklång som en slängd t...

img_5913 (MMS)

What a day! Ligger raklång som en slängd trasa över sängen, helt slut i rutan! Nu ska jag smälta dagen med litta sockerrus så jag orkar läsa min nya bok. =)


Bankmöte


Just nu sitter vi på banken.
Troligen skitnervösa och fulla av förväntningar!
Nu håller vi tummarna att vår dröm går i uppfyllelse!

Oavsett åker vi till Gekås och shoppar efteråt, så de så!


Tystnad


Sitter här vid köksbordet med en kopp kaffe. Det är bara jag och katten hemma. Så tyst, nästan skrämmande. Älsklingen är på väg hem från jobbet. Lillan är hos sin mormor. Hon ska vara där och busa under tiden vi ska göra några ärenden.

I morse var det en förkyld mamma som vaknade, helt yr i bollen och alldeldes för tidigt, av en irriterad unge några rum bort. Tror knappt att jag blev frisk från förra förkylningen. Lillan hostar lite hon oxå. Dessutom har jag fått en äcklig vagel i ögat. Tror jag kräks! Har aldrig haft nåt sånt innan. *ryser*

Nehepp, nu ska jag byta om och sen njuta några sekunder på sofflocket innan gubben kommer inklampandes och det blir dags att ge sig iväg.



Såhär höll Meja på sist hon var hos mormor och morfar. =)


Ibland är jag grym! =)

img_4164 (MMS)

Ibland är jag grym! =)


Utflykt




Jag kom faktiskt på något att göra med barnen i lördags. Vi åkte till min mormor.
Hon bor i ett litet stugområde mitt ute i skogen vid en sjö. Vi tänkte plocka svamp. Mycke svamp hittade vi, men ingen ätbar.
Fick tips om ett ställe med garanterat kantarellfynd, men dit kunde man inte gå utan gummistövlar.
(Sattes genast upp IGEN på min shoppinglista.)








Och en fika såklart. =)


Sight-seen


Idag fick jag äntligen åka till IKEA. Liam åkte till farmor och resten av familjen styrde ner till Helsingborg. Det var inte alls mkt folk så det gick utmärkt att strosa runt och drömma sig bort bland kök- och badrumsinredning. =)
Vi åt i restaurangen och tog en kaffe vid kassorna innan vi gick över till Väla. Där har jag inte vart på läänge och shit va stort det har blivit! Vi gick och gick och gick och till slut var vi där vi började... Då åkte vi hem, lagom slut i rutan.


Overall - check


Häromdagen surfade jag in på Ellos.se för att kika efter overall till lillan.
Hittade en ofodrad overall som jag beställde. 40% rabatt + fri frakt = 270 kr!




Tog strl 80, kanske borde tagit 86 så hon har att växa i,
men hon ska ju kunna röra sig utan att snubbla på överflödigt tyg...


Uppdrag


Grillkväll i september. Så stog det på en av uppdragslapparna som cirkulerade till musik på bröllopsfesten. 12 lappar, en för varje månad, "lottades" ut och igår var det dags för det första uppdraget som vanns av mina föräldrar.



Ullis och Nic pyssel med alla uppdragslappar.

Vi bjöds på gott grillat kött, troligen den sista grillskivan för i år, och vi styrde hemmåt strax efter halv elva.

Någon kräftskiva i augusti fick vi inte, så nu får vi se om något händer i oktober.


Footsack


Är på jakt efter en footsack till lillans vagn. Någon som vet var jag kan komma över en för en billig peng? Den ska passa Emmaljunga Scooter S 2.0.



Footsack.
(bild lånad från Emmaljunga.se)


Fikapaus i Ebbarpsskogen. =)

img_0949 (MMS)

Fikapaus i Ebbarpsskogen. =)


Stackars barn


Lördag. Regn. Två aktiva barn. En inte aktiv morsa. En frånvarande man. Regn. HJÄLP!
Har verkligen ingen aning vad jag ska hitta på idag.
IKEA var på tapeten. Stänga in Liam på lekrummet och strosa runt i lugn och ro och drömma mig bort bland kök och badrum. Men tror hela sveriges befolkning tänker samma som mig, så det är stuket.

Nä, har helt enkelt inte en enda bra idé. Stackars barn.


One piece

 



Nu har Meja fått sig en one piece.

Tittade först på den "tjejiga" varianten, men den var så himla ... rosa och röd.
Ne, de fick bli den "killiga" dressen. Tog strl 74 och det finns till och med plats att växa i den.


Lunchdejt


Idag hade vi bestämt träff med Ninni och Elsa. Vi har knappt sett nu på ett tag för vi har vart sjuka om varandra. Vi ses ju varje onsdag på babysimmet, men d e inte tillräckligt tycker vi. =) Iaf så träffades vi på Eurostop, eftersom vädret inte tillät stan. Vi gick i affärer och käkade lunch. Helt ok början på helgen. =)





Busungarna ♥


Up close(th)!


För ett tag sedan möblerade vi om lite här hemma. Vi satte in en till garderob i barnens rum. Mest för att få mer plats för Mejas kläder (och kunna hänga upp en del plagg) och dels för att få mer yta att leka på.
(Båda garderoberna tog hälften så stor plats som en + en byrå.)

  



Helt ok enligt mig. =)


Ps. Har en hel del nytt till lillan. Bilder kommer senare.


Tradera


Har hunnit slänga ut lite av lillans kläder på Tradera. Blev inte av med så mkt på loppisen och jag vill gärna inte bara skänka bort dom. Känner ingen tösabit som är yngre än Meja heller, så vi gör ett försök på auktion.



Mejas tomteklänning. SÅ söt!

Klicka HÄR för att komma till mina auktioner.
Utropspris 1:-!


Billigt är bra, men gratis är godast


Har en stund över nu innan jag ska hämta Liam på dagis. Meja sover i vagnen, (efter mkt om och men!) och jag har precis käkat mig mätt på kanelgifflar. Idag har inget gått som planerat. Lillan har vart jättekinkig och inget duger. Tror det är tand nummer två som är anledningen. Sen är inte jag den roligaste personen idag heller. (Men kan man bli annat när man är uppe innan 06?!)
Funderar på att spendera lite pengar på Maxi sen. Liam får leka av sig i minihuset och Meja har fått komma ut. En gratis påse morötter och kaffe för 15 kr är lockbetet. Hade visselrigen bara behövt stå gratis inträde så hade jag kommit. Hahha!




Husnytt


Senaste nytt:

23 (!!!!!!!!!!!) spekulanter på huset!!!


Just nu: fördelen med att gå upp tidigt är...

img_4500 (MMS)

Just nu: fördelen med att gå upp tidigt är att det fortfarande är mörkt men man kan tända ljus. Kaffet blev riktigt lyckat, inget kan gå fel idag?!


(s)maskens!!

img_2870 (MMS)

(s)maskens!!


When 2 become 1...

img_7835 (MMS)

When 2 become 1...


Wordfeud


Om ni undrar vart jag har tagit vägen så är jag just där, på Wordfeud. Jag är fast! Jag hatar att jag älskar det så mkt! Jag funderar på att sätta upp lite användarregler.

Endast tillåtet att spela:

... när barnen HAR lagts, inte SKA läggas.
... om tvätten är upphängd.
... när maten är färdiglagad, inte under tiden.
... när bilen/vagnen står still.
... när gästerna gått hem.



Hmm, fortsätter jag så finns det ju ingen tid att spela.
Bra? Dåligt?
Gubben är lika fast så jag kommer ju undan med en hel del... ;)

Ps: Jag heter Toaletten för er som vill vinna en omgång. =)


Just nu: Bäst att äta med hela ansiktet så...

img_5759 (MMS)

Just nu: Bäst att äta med hela ansiktet så inget går till spillo. =)


Räddaren i nöden


Idag kom Melinda förbi en sväng på förmiddagen. Hon kunde inte komma mer lägligt och fick ta över uppdraget att få Meja trött. Hon tog även hål på lite väl intensiva husdiskussionen som rådde. =)



Melinda och Mejamys hos mina föräldrar.


Händelserna i förväg?!

 
Det har vart en lång, ganska händelselös, helg hos oss. Vi har inte gjort nåt, förutom en runda förbi huset (tredje rundan nu =P ) och en snabbfika hos mina föräldrar när vi ändå var i krokarna.
Vi har mest levt i en slags husbubbla och jag har redan inrett köket och badrummen, (dom ska göras om helt nämligen). Vilka buskar som ska bort och vilket staket vi ska ha. Hur soffan ska stå för att inte skymma braskaminen. Var julgranen kan stå, (kanske vi kan dansa runt den?). Sen har det googlats hejvilt på allt vad husköp, lån, pantbrev, bra-att-veta heter.



Vardagsrummet med braskaminen och dörr ut till trädäck.

TIPS MOTTAGES GÄRNA!!

Förutom det har vi mest pillat på Mejas tand och "ååååååhh"-at oss åt gullungen när hos står och dansar med en fjärrkontroll i varje hand till Teletubbies.


HUS!


Nu har vi hittat d! Huset vi verkligen vill ha! Vi ska ha det helt enkelt. Det är en del att fixa, men det går att bo i det direkt, och det är ju huvudsaken. Visningen är den 27 sept men jag har redan varit utanför två gånger, haha.
I fredags gjorde jag inget annat än pratade i telefon med både bank och mäklare.
Nu håller vi alla tummar och tår att huset blir vårt! =)



Vårt hus! =)


Första tanden!


Jag såg den! Och mormor oxå! Mejas första tand. =) Komiskt att jag började tjata om tänder redan när hon började peta sig i gapet och stoppa in allt hon såg i den stackars munnen, typ redan vid fyra-fem månader. Var hon lite varm, ja då var det tänder. Sket hon diarré, ja då var det tänder. TJI fick jag!
Men i fredags kunde vi konstatera att den var där. Undra hur lång tid det tar innan den kommer fram helt? Och när ska den börja borstas? Med eller utan tandkräm?

(finns ingen bild på tanden,
helt omöjligt att få på kort)




Snörvel!


Det har varit ett par riktigt snoriga dagar. Men nu börjar det rätta till sig lite. Nu ska jag bara hosta upp allt jag dragit ner. Blää!
I torsdags var det inte mkt jag orkade. Låg mest på soffan. Men Meja var förstående och var ganska lugn. Eftersom det är knät som bara duger nu, (eller att jag ska sitta brevid henne på golvet och leka) så fick hon helt enkelt sitta på mig och leka i soffan. Men d var  ju något nytt, så det gillade hon.
Det var tur att det fanns några Tom & Jerry kex kvar, för det blev min frukost, middag och mellanmål.



Meja på Kafé Broktorpsgården.


Dagens pillercoctail. Är så förkyld att ja...

img_0623 (MMS)

Dagens pillercoctail. Är så förkyld att jag bara vill lägga mej ner och dö!


Varför ha en haklapp med uppsamlare när de...

img_2191 (MMS)

Varför ha en haklapp med uppsamlare när det ändå rinner ut igen?! God morgon!


Babycafé


Igår var vi på babycafé. Fattar knappt att vi orkade, för iaf jag var helt slut efter simmet. Men det var bara hem, äta och byta om sen in till stan.
Det var många barn och miljoner leksaker. Meja fick även göra gipsavtryck på foten, men det hade tydligen knäckts, så det blir nytt igen nästa gång. Vi fikade gott och idag höll hon sig till och med vaken till sångstunden. (Vilket kanske inte var den mest upphetsande sångstunden, men Meja hade kul.)

(tog inga bilder så bjuder på en gammal)



En suddig bild på rörliga ungar.


Stjöstjärnan


Idag var det babysim. Det var premiär i den nya gruppen, Stjöstjärnan. Dagen började med att vi nästan försov oss. Min väckarklocka (läs Meja) började låta först tjugo i åtta! När det väl bjuds på sovmorgon så uppskattas det inte, typiskt! Full fart iaf och vi kom i tid.
Dagens lektion hade mkt med dykning att göra, men vi fick börja från början och lära oss dyka först. Och det gick riktigt bra! Två dyk hann vi iaf med.



Bild från förra gången.


Fikadejt


Efter BVC blev det fikadejt med sötaste Viggo och hans mamma Tora. Hon hade rekat ett ställe med stort lekrum, så dit gick vi och fikade och busade. Får väl slänga in lite reklam för stället, Kafé Broktorpsgården.



"Hej hej" säger Viggos mamma när hon ska ta kort på busungarna.

Måste VERKLIGEN köpa en ny kamera. Funkar inte att bara ta kort med mobilen jämt!
Någon som vill skänka ett bidrag kanske? ;)


BVC - 9 mån


I tisdags gjorde vi ett besök på BVC. Meja vägde in på ca 9,3 kg och mätte 71,5 cm. Går ingen nöd på henne inte. Efter en gnällig morgon då hon bara skulle sitta i knät, blev jag glatt överraskad när hon ville leka i väntrummet. Full fräs på henne.





Bilen var ju jätteskoj!

I måndags var Mejas mormor här och passade lillan medan jag skulle städa. (Hon är ju en knähund för tillfället så jag får inget gjort.) När hon sen skulle åka hem vinkade Meja hejdå. Sötungen stog i spjälsängen och vägrade sova och vinkade för glatta livet.


Meja klättermus


Nu har Meja passerat 9 månaders strecket och allt går i rasande fart! Inte nog med att hon kryper för fullt, (nu kör hon även babianstilen när hon kryper), står hon och går med stöd sen länge tillbaka. Det som hänt senast är att hon släpper taget och står själv långa stunder. Hon vill ta ett steg, men balansen håller inte och hon skrattar samtidigt som hon dunsar ner på rumpan. Gullunge! Hon har även fått för sig att hon ska klättra på allt hon ser! Hon lyfter på ena benet när hon står och försöker komma upp. Ser sjukt kul ut.

Hon pratar som aldrig förr. Nu har hon börjar jollra mer och "där" och "mamma" är mer tydliga nu. Hon är mer med och förstår vad man säger till henne. Ber jag om tex snutten så ger hon mig den. Det är en bestämd liten tjej vi har här hemma. Separationsångesten gör sig påminnd ibland, men värst just nu är nog hennes svängande humör och klängighet. (Fast lite mysigt är det när hon vill sitta och gosa, var så länge sen hon ville d.) Vissa kvällar kämpar vi för fullt i flera timmar med läggningen och ibland går det supersmidigt. Härom natten hade hon nog någon hemsk mardröm för hon slutade inte skrika på säkert en halvtimme. Vi fick ta upp henne och sitta med henne till hon var lugn igen.

Jag hade kunnat pladdra på hur länge som helst, men jag bjuder på lite bilder ist.

  

Meja står själv och spelar trummor. Svårt att få bra bilder.

  

Hon ska alltid ha något i munnen när hon susar fram.

  

Perfekt klätterställning tycker Meja.



Hon tror nog att hon är en hund. =)



Här kan man klättra. Inte.

I morgon blir det BVC och 9 månaders invägning.


10 sept, 2011


Efter en fartfylld lördag med både PW och grillning på Galgberget avslutade vi kvällen hemma hos Liv och Ante. Vi åt tacos, spelade spel och drack goda öl. Både jag och älsklingen var ölsugna så vi ställde bilen och tog bussen hem vid tio. Då hade alla fem barnen redan somnat, så det var en trött Liam som försökte förgäves hålla sig vaken på bussen.



Turturduvorna fick ett eget bord.

  

Älsklingen och Loke.



Puppylove.



D blev både schack...



...och "Med andra ord".


11 september, tio år senare


Jag minns fortfarande vad jag gjorde när jag fick höra om tragedin. Jag minns var jag var när vi satte på teven, som då visade de fruktansvärda bilder på ett flygplan som flyger rakt in i ett av tvillingtornen World Trade center.



Jag surfade in på Wikipedia och uppdaterade mig och lånade denna bild.
Läs
HÄR om attackerna.

Just nu pågår en minnescermoni på SVT 1.


Sunny sunshine


Strax efter vi vilat färdigt, (Läs: Liam rastlös och Meja piggelin), hann vi inte mer än börja äta mellis innan telefonen ringde och 2 minuter efter kom Ullis och Nichlas på spontanbesök. =)
Solen bjöd på värmande strålar och vi kunde sitta ute och fika, efter vi spelat lite fotboll.



  



Alltid lika mysigt att träffa er!


Friskusar


När vi för andra gången kom samlad trupp ut på gården kallade grannen oss för friskusar. =) Vi åkte upp till Galgberget för att grilla och få ännu mer frisk luft.
Efter mkt om och men fick vi igång engångsgrillen, efter att vi bett om lite tändvätska från grannfamiljen.
Det var inte den bästa fjutten på grillen men tillslut blev vi mätta på korven och tog lite kex till efterrätt.
När blodsockret var väl uppfyllt gick vi en promenad och lekte kurragömma bakom träden.

Det var en trött familj som satte sig i bilen 2,5 tim senare.

  

  







En mysig stund.


Just nu: grillning på Galgberget. =)

img_0734 (MMS)

Just nu: grillning på Galgberget. =)


Dax för ett lyft


Känner en viss press på mig när jag varje dag möts av mina facebook- vänners statusar om löpning och PW!
Jag har lyckats gå ner alla mina 30 kg (!!) som jag gick upp under graviditeten och är superstolt! MEN det är ju inte bara positivt att gå upp och ner så snabbt. Tyngdlagen har gjort både det ena och det andra med ´min kära ägodel, så nu blir det hårdträning för att få tillbaka rumpan på sin plats.
I torsdags kände jag av träningsvärken sen babysimmet. Dom hade höjt bottnen så mkt att jag fick springa runt på huk i bassängen, mkt bra träning. Men jag trotsade det och gjorde ett gympass framför teven, vilket resulterade i ännu värre träningsvärk på fredagen. Då blev det en PW. 45 min med vagnen och sen var dagen igång. Idag drog jag med hela familjen kl nio på morgonen. Guu så härligt när det är gjort! Hoppas bara jag har diciplin nog att fortsätta. Beach 2012 here i come! =)



Här snackar vi KATASTROF!!


Hemmalagat


Denna veckan har jag vart duktig och gjort hemmalagad mat åt lillan nästan varje kväll. =)
I måndags blev det rödspätta med potatismos, i tisdags blev det korvstroganoff, i onsdags blev det pasta med skinksås, i torsdags fiskbullar med potatis och fredags lasange (men den åt hon inte eftersom hon var så trött). Jag lagade lite extra till oss så det blev bara lite över, två portioner av varje, som ja gmixade och frös in.


PW!!

img_4691 (MMS)

PW!!


Plask!!


Sitter i soffan och gäspar och orkar inte alls blogga eg. Har en förkylning som väntar på att bryta ut. Känner hur det svider i halsen, skallen är tung och näsan allmänt hokuspokus.

Idag var det dags för babysim igen. Idag var Mejas mormor med och dokumenterade.



En lycklig tjej.



Heej mommo!



=)

Jag och Ninni bestämde oss även för att byta upp oss en nivå. Meja och Elsa är äldre än de andra bebisarna och det märks även i vattnet. Så ist för att dränka de små så fick vi plats i en annan grupp.
Onsdagar 9.30.


God morgon! Sitter vid köksbordet och njut...

img_3160 (MMS)

God morgon! Sitter vid köksbordet och njuter min goda müslieblandning och koppen kaffe. Idag blir det babysim för hela slanten. Får se hur död jag är ikväll, känner förkylningen i näsan...


Sept. 6, 2011


Orken tar lika stora vändningar som läsarna på min blogg =  mkt varierat. Vet inte om det är höstrusket som gör det. Börjar tvivla lite på rosenrotens effekt, tog ju extra stark för f*n.

Igår var det babyrytmik tillsammans med Ninni och Elsa. Skoj! Efteråt åt vi i cafeterian. Lånade några barnböcker innan vi gav oss ut i ösregnet för en liten runda på stan. Sen var det dags att hämta Liam på dagis. Väl hemma blev det mellanmål och high-life.



Töserna på rytmiken. (bild lånad av Ninni.)
Jag slängde ihop lite panerad rödspätta med potatismos till kvällsmat. Meja fick äta vår mat, och hon gillade det!
Ska ta mig i kragen och göra mer mat själv. Sparar ju massa pengar på det.

Meja vägrade somna på beställning, så när hon väl fick för sig att stänga ögonen tittade jag och älsklingen på Idol sen la vi oss redan strax efter nio.


Hujedamig!!! D e tur att hon är så söt, fö...

img_2871 (MMS)

Hujedamig!!! D e tur att hon är så söt, för ikväll har det inte vart en rolig nattning! Nu slänger vi oss snart i sängen till en film. Måste bara glo en sväng på Idol. =)


4 sept, 2011


Oj, vilken sommarvärme vi haft idag. 26 grader! I september!
Vi har roat oss med både det ena och det andra.
Kör en bildbomb:

  

Bus under bordet.    Mys med morbror.



Det bjöds på hemmagjord snickers.



Älsklingen körde höststädning på uteplatsen.

  

Lillan tittar på.     Svårt att fånga på bild när hon står själv.





Gräs är både gott och roligt att leka med.



Sen var det dags att tvätta bort gräsfläckarna.



Nybadad.

Kvällen avslutas i sängen med en film.


Hemmagjord snickers hos min bror. =)

img_7045 (MMS)

Hemmagjord snickers hos min bror. =)


Kroppskonst


Länge har jag funderat, velat och helt enkelt inte kommit till skott, med mina tatueringar. Jag vill först och främst tatuera in Mejas namn och födelsedatum, men kan helt enkelt inte bestämma mig vart på kroppen eller VEM som ska få äran att kladda på mig. =)

Jag har två tatueringar sen innan. En i nacken och en på vänster fot. Jag funderar på att sätta Mejas namn på handleden, men ALLA har ju tatuering där, (och jag vill inte vara som alla andra). Andra ställen jag funderat på är längs ryggraden, under bröstet (vågrätt el diagonalt), på höften (vågrätt), insidan överarmen/underarmen...

Och VEM ska man göra det hos? Jag har hört både gott och ont om kända och okända tatuerare i stan.

Jag behöver helt enkelt HJÄLP!





Tatuerade mig i Thailand på gammaldags sätt.



Sommarfötter.


Tess tävlar

myran & lo firar 30 tusen klick med en tävling!



Jag tävlar hos myran & lo
om en mössa i valfritt tyg och design.

För att komma till tävlingen,
klicka på bilden.

myran & lo har superfina mössor och pannband till vuxna och barn.
De syr även filtar, barnkläder, napp-/filthållare, dregglisar m.m.
Du önskar, myran & lo syr.


Morron


Det är en pigg tjej som ska sysselsätta en bakis pappa idag. Själv ska jag jobba hela dagen.



Busminen.
=)


Litet paket


Idag låg det ett litet paket i brevlådan, adresserat till den lilla familjemedlemmen.

  



I det lilla paketet var en liten jättesöt mössa.
TACK auntie Bush.


Just nu: Äppelpaj med vaniljsås.

img_9146 (MMS)

Just nu: Äppelpaj med vaniljsås.


Just nu: Meja sorterar mormor och morfars ...

img_5111 (MMS)

Just nu: Meja sorterar mormor och morfars skor. Snart blir det äppelpaj. =)


Meja äter mellis på Eurostop. Hon älskar v...

img_1160 (MMS)

Meja äter mellis på Eurostop. Hon älskar verkligen squeezy smoothisarna. =)


Dansa min docka


Nu känner jag mig liten på jorden. PUH va trött jag är! Inventering i 10 timmar blev en rejäl käftsmäll tillbaka till verkligheten. Efter jobbet har jag inte gjort mkt. Förutom att gosat med min familj. Älsklingen hade filmat sötnosen när hon stog med sin lära-gå-vagn och dansade och höll sig fast med ena handen och höll takten med andra. =) (Videoklipp kommer.) Hon har även börjat släppa taget när hon står. Hon är jätteduktig på att böja knäna och sätta sig, så kryper hon en bit och sen upp och stå igen. =) Gullunge!



Ne nu ska jag dö lite i soffan och kränga ett gäng chicken nuggets! (Yepp, im back in the addiction!)


Inventering


Just nu sitter jag på jobbet. Det är inventering. Ja, varför jobba och just på inventeringen, tänker kanske ni, och säkert jag oxå just nu, men min nya vikarie hann inte bli upplärd, så då får jag rycka in.



Dagens outfit i ett par timmar. =)