V 28


Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig anfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen.


Yttrandefrihet?!

Skrev ett helt annat inlägg nyss. Men sparade det i utkast. Vet inte om jag "vågar" publicera det eftersom jag vet att det finns läsare från "innersta cirkeln" på jobbet som flitigt håller koll på mitt liv...

Sitter i soffan med en huvudvärk som heter duga och en magsäck som redan ropar efter mat... 500 kg väger killen på teven!! Han är 15 år! Jag kan inte förstå hur man kan bli så stor. Jag tycker att min viktuppgång redan är en plåga. +12 kg. Fötterna värker och hela kroppen känns otymplig. Vad är det som gör att föräldrar låter sina barn bli så? Räknas det inte som barnplågeri?

Ber till John Blund om en skön natts sömn i natt. Jag offrar.... en tå, eller kanske en fot. För så trött är jag!


Inte mkt jag orkar...

Stoppar i mig en skål med müslie. Hoppas att jag står mig på den över natten. Såå jobbigt att vakna på natten för toa-besök och känna hungern komma smygandes. Huvudvärken är ett faktum på morgonen därpå.

Har ångest över mitt 11 timmarspass i morgon! Jag vet att jag inte kommer orka. Plus att jag ska ha upplärning hela dagen. Måste vara på helfart hela dagen... =S

Var ju ännu en sväng på Gekås idag. =) Var med som sällskap till Ninni då hennes Johan har fullt ös med att renovera deras redan underbara hem. Jag behövde även lämna tillbaka en playstationkontroll för andra gången. (Denna gång tog jag pengarna ist för en ny.) Var ansträngande att gå runt, även om det var mkt bättre än förra gången. Men jag höll masken och hoppas att Ninni inte tyckte jag var allt för tråkig. =)

Kan säga att det inte vart någon fart alls på mig sen jag kom hem. Har mest suttit framför datorn och läst. Hoppas jag somnar tidigt, har en fullspäckad vecka framför mig som kräver 100% av mig! =S Undra om jag kommer orka...

Nu blir det teve en stund sen ska jag drunkna i boken innan jag somnar.


Tro det eller ej...

... men nu drar jag till Gekås, igen! HAHAH!


Boktips

Har länge funderat på, läst om, kännt på boken "Dyngkåt och hur helig som helst". Har inte hört någon annan som har läst den, men på Gekås betämde jag mig för att skaffa den. 



   Igår började jag läsa den, och genom hela första kapitlet log jag fånigt för mig sälv. Kan starkt rekommendera den, men den är ocensurerad och ord som knulla och kåthet och en massa annat "snusk" förekommer i var och varannan mening.


BabyBox

Idag hämtade jag ut ett gratis starpaket hos Babyproffsen. Den innehöll massa roliga och nödvändiga saker. Å vilken fiffig blöjhink. Allt detta HELT GRATIS! =)




Buzzador söker föräldrar med småbarn och bebisar!‏

  Bli en Buzzador, idag! Titt som tätt blir du erbjuden att testa på olika produkter, helt gratis! Tveka inte, klicka HÄR och registrera dig redan idag!


Just nu söker Buzzador:  Föräldrar med barn födda mellan 1 juli 2010 och 1 september 2010. Det rör sig alltså om riktigt små bebisar, och även gravida som beräknas föda inom de närmaste dagarna! (Inbjudan till denna kampanj sker i september, så skynda in och registrera dig.)

OCH:  Föräldrar med barn födda mellan 1 jan 2009 och 17 mars 2010, det vill säga barn som är ca 6-18 månader gamla. (Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till dig inom bara några dagar, så skynda!)

Alla kan registrera sig som Buzzador och du får erbjudanden som är anpassade efter vad du fyllt i på din presentation.
Det kostar dig varken pengar eller tid, så tveka inte.

Klicka HÄR för registrering!


Solig lördag!

Idag skiner solen utanför mitt fönster. Den väcker direkt min lust att dra mig ur lägenheten och träffa människor. =) Men först måste jag in till jobbet för att göra lite volentärarbete eftersom jag inte var där igår... Alltid lika kul!
Frukosten är på sin plats och koffeinet har gått ut i blodet. Nu ska kläderna på, ansiktet målas sen ut i solen!


Rekord!

Åh va skoj, det var besöksrekord på min blogg igår! Tack alla trogna läsare som vill följa mig i min vardag. =)
Detta ska jag fira med att baka nåt. =)


VI VANN! =)

Efter en tuff kamp in i det sista så vann vi vår efterlängtade vagn tillslut! =) Något dyrare än vi planerat, men fortfarande mkt vagn för pengarna. =) Nu kan jag gå och lägga mig och säkert sova som en prinsessa.

Natti natti!


Videohälsning från magen

Älsklingen spelar PS3 så jag roar mig med att surfa i väntan på att auktionen på vagen ska gå ut. Hittade en sida på BabyCenter.com där de visar videofilmer från olika skeden i graviditeten, inifrån magen. Riktigt häftigt. Men fick lite ångest när jag tittade på filmen om förlossningen... =/

http://se.babycenter.com/video/pregnancy/labor-and-birth/


The Bounty Hunter

Ikväll gör vi ett nytt försök att se filmen

"The Bounty Hunter"




BVC - inte ok!

8.15   Ringde BVC. Kopplades till en telfonsvarare som bad mig spela in ett meddelande och dom ringer upp i mån av tid. (?!?! I mån av tid !??!?!)

8.30   Ringde till Vårdcentralen, knappade in mitt telefonnummer: "Vi ringer upp dig på telefonnr ... kvart över tio i förmiddag."

VÄNTAR... (Ringer x-antal gånger till BVC under tiden, men bara telesvar)

10.15  Ringde och dubbelkollade att jag fortfarande hade plats i kön. Det hade jag.

10.45  Vårdcentralen ringer upp. Vi får en tid 11.15

11.00  Sätter oss i väntrummet.

11.45  Frågar vad som pågår. Får veta att sköterskan är sen.

12.00  Träffar sköterskan. Undersöker. Får bedövningssalva som ska verka minst 30 minuter och vi fördriver tiden med att slänga i oss en hamburgare var.

12.45  Träffar annan sköterska. Hon tittar och klämmer. Hon går och pratar med läkare.

13.15  Får beskeded att åka hem och behandla med alosolsprit. De kunde inte svara på hur eller varför det ser ut som det gör.

13.30  Köper diverse saker på Apoteket.

13.50  Ringer jobbet och anmäler VAB när jag inser att jag inte kan lösa det på annat sätt...

NU är jag helt slut. Ryggen och magen har inte gillat våra bravader hit och dit idag och visar det med att göra ont överallt! Hungern gör sig påmind om och om igen, men jag orkar inte laga någon mat. Var på dagis och visade upp den omplåstrade handen och nu blir det power-nap.

Ni som har varit i kontakt med BVC, tar det alltid så lång tid att få tid? Vart vänder ni er när ert barn är sjukt? Med denna erfarenhet vänder jag mig till akuten i första hand nästa gång...


Planera föräldraledigt, en djungel!

I förrgår satt jag och älsklingen oss ner för att ta tag i planeringen av föräldraledigheten. Vi har fram till 1:a september att lämna in planen till jobbet. Men nu har vi kommit fram till något vi båda är överrens om och det verkar bli ganska bra faktiskt... Min plan är att jobba till 31 oktober iaf. Nu ska jag bara renskriva det och sen lämna in.



Taget idag, v 26 + 1.


Vagnautionen

Än så länge leder vi INTE auktionen på vagen. Tydligen fler som var sugna på den. SÅ jag har en stragegi. Jag låter min motspelare tro att denne har vunnit, sen lägger jag bud i sista sekunden! Auktionen går ut 22.59 ikväll så det gäller verkligen att jag håller mig vaken! Tror det kommer funka faktiskt. Wish me luck!


Väntetid...

Sitter hemma och väntar på att BVC ska ringa upp. Liam hade en spinga i handen som tydligen blivit infekterat. Nu är det som en stor böld. Inte bra. Men jag fattar inte, ringde till BVC i morse, direkt när dom öppnat, men då kopplar dom mig till en telefonsvarare och den har vart på sen dess. AAH! Att man inte ens kan komma fram och prata med dom. Ringde till Vårdcentralen och lämnade mitt telenummer och de skulle ringa upp efter 1,5 tim!!
5 minuter kvar... 


Ännu mer ocensurerat

Måste bara dela med mig:
Jag stog där i duschen och gjorde som vanligt mina nya "härda-bröstvårtorna-rutiner". Jag greppar ett ordentligt tag om bröstet och trycker. Vips kommer där vätska ur brösten. Chockad och glad på samma gång upprepar jag proceduren på andra brösten och vips kommer det därifrån oxå. En genomskinlig vätska som är lite vitgrumlig. Det komiska är att det stack till i brösten häromdagen, (som jag läst att det ska kännas när mjölken rinner till) men jag anade ju aldrig att det verkligen var så...

Är detta ett tecken på att min mjölk kommer att fungera? Kommer det alltid såhär tidigt?


Gekås, check!

Då har vi klarat av det andra besöket på Gekås på en månad. Trots löning och inspelning så gick det väldigt smidigt. Inte så mkt folk i butiken heller. Det gillas. Men usch och fy, pust och stånk, det var minsann inte kul att gå runt där i min kropp. Var till och med på dåligt humör i bilen hem och kan knappt glädja mig åt det vi köpt än... =/ Magen är helspänd och det känns ända bak i ryggen! =S
Nu blir det duschen sen "Livet på BB" på kanal 5.

I morgon blir det en recenssion av vad vi köpt.


Barnvagn

Har lagt vårt första bud på vår barnvagn vill tittat på ett tag. Hoppas vi vinner den! =) Håll tummarna!



Liggdel + sittdel + bilstol + regnskydd + åkpåsar + skötväska + ram
= 3100 kr!!


Beslutsångest el snålhet?

Varför händer detta alltid mej!?
Jag åkte till skoaffären och efter en stunds letande hade jag lokaliserat mina tre par skor jag spanat in på hemsidan igårkväll. Men då plötsligt händer det. SSkorna ändrar helt värde och blir helt plötsligt för fula för det priset! Snålhelt eller bara beslutsångest?!
Jag åkte därifrån tomhänt...


Betongkepsen av, check!

Jag vet inte vad jag ska skylla min dåliga nattsömn på idag. Om det är att jag la mig superhungrig eller om det är vinden som väckt mig (och bebis) med jämna mellanrum, eller en kombo... I vilket fall vaknade jag med en betongkeps och näsblod. Har försökt tillfredställa alla mina behöv och har nog lyckats ganska bra.
Nu väntar jag på att Skopunkten ska öppna så jag kan frossa till mig tre par skor. Sen blir det ett besök på apoteket för att inhandla järntabletter och diverse vitaminer.
Senare idag väntar ett besök på Gekås! =)

Vad ska du hitta på idag?

Nya skor

I morgon trillar lönen in på kontot och jag ska köpa skor! Mina "vita" tygskor har sett sina bästa dagar och med hål undertill får dom landa i sopen i morgon. Eftersom vagn ska handlas denna månad oxå har jag siktat in mig på Skopunken, där jag kan köpa tre par och få ett av dom gratis. =)
Ska bland annat köpa dessa söta stövlar.




V 27


Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 760 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.



Text och bild taget från BabyCenter.com.


Tiden rinner iväg

Andra dagen på jobbet avklarad efter semestern. Smidig som ett kylskåp klarade jag det ganska galant. Men timmen efter matintag är en plåga då maten pressas tillbaka i matstrupen upp genom halsen och nästan ut genom munnen. Och att man kan sitta på så många olika sätt! Jag har nog testat alla ställningar som går att utföra på en kontorsstol.
Idag har jag även disskuterat lite med personalchefen om när jag ska gå hem och hur länge jag ska vara hemma och vilka regler som gäller. EN DJUNGEL! Nu ligger mitt nya schema på planeringsbordet och snart ska jag lära upp min efterträdare.

För övrigt är vädret katastrof här i söder! Det blåser kraftigt och regnar i solskenet om vartannat. Det firade jag med en power-nap efter jobbet... Nu har jag tryckt i mig några knäckisar med Messmör (för järnets skull) å snart blir det soffan. Ledig i morgon! Yiippiie!


Besök hos barnmorskan

PUH vad slitet det var idag på jobbet, sådär första dagen efter semestern. Å så klart funkade inte allt som det skulle så jag fick gå hem nästan en timme tidigare. Skönt med tanke på hur lite sömn jag fick, men tråkigt att behöva jobba över en annan dag.

Jag hann inte mer än hem innan vi skulle iväg igen. Besök på MVC. Det var dags för vårt första "mäta-magen-besök". Magen mätte 23 cm i SF mått. Bebisens hjärta slog fint och låg mellan 140-150 slag per minut. Jag själv hade lite för lågt järnvärde, (trots att jag knaprar de dära illaluktande jordsmakande tabletterna varje dag) och mitt blodtryck var fortsatt låg, fast normalt för mig. Vi fick lite broschyrer och hon skulle skicka hem info om föräldragrupper. Vi nästan svävade därifrån... =)



Nu ligger jag raklång i soffan och lider av min mätthet. Det blir bädden tiiidigt idag. Ska se om jag kan hålla mig vaken till Fångarna på fortet kl 20, men mkt tveksamt!




Vill inte...

... gå till jobbet. Måste sova. Har verkligen inte sovit en blund i natt! Å inte bebis heller för den delen...
MEN idag ska vi på första magmätningen på MVC så jag får glädja mej åt det. Om jag orkar hålla mig vaken till dess...

Var kommer detta ifrån??

Usch vilken söndag! Mår verkligen inte bra. Spyan står mig i halsen och spelar ingen roll att jag ätit och sovit om vartannat... Är detta en gravidåkomma eller är det för att jobbet börjar i morgon?!


Kräftskiva

Lördagen bjöd på kräftskiva hos mina föräldrar.



Jag och syster



Älsklingen



MUMS



Thore var oxå där



Smaks smaks



BÖH!

Senare på kvällen kom även Kim och hans Paulina.
Det blev ingen utgång för varken mig eller älsklingen sen heller. Jag försökte verkligen att hänga med i deras tempo men min ork tog slut och svanskotan värkte. När älsklingen ändå ville in till stan så ställde jag såklart till med en scen, men jag ville ju bara att han skulle följa med hem... =( Inte kul att behöva gå hem ensam pga att jag bär vårt barn. Ville väl ha lite rättvisa...
Stackars älsklingen.
Förlåt!
<3


Äppeltema

I fredags var vi på middagsmys hos Ninni och Johan. De bjöd på jättegod mat och efterrätten blev äppelpaj. Vi satt länge och tjabbade om en massa, mest bebis och en del bröllop. Mysigt!



Tack för en mysig kväll! =)


Båstad & Torekov

Vi har precis landat i soffan efter en heldag på vift. Vi började med en frukost på Sandy´s i stan. Stora och goda mackor med all möjlig fyllning. Vi tog en wraps meny med kaffe.



Mätta och belåtna, eller nästan, kaffet var inte såå gott, tog vi bilen ner mot Båstad och Torekov. Vi stannade i Boarp och handlade lite. Hittade lite krims krams som ljus och en bebisleksak. Köpte närodlad potatis och en flaska flädersaft.



I Torekov gick vi runt och myste och njöt. Tog oss varsin glass, som tillslut stog oss upp i halsen. Inte van att få så mkt glass för så lite pengar.

  





Vi hade planerat att fika på Utsiktsplatsen, men vi var så mätta att vi bara var uppe och vände.



Nu har vi även handlat kräftor och dricka till kräftskivan i morgon. Ikväll ska vi till Ninni och Johan på lite fredagsmys! Nu blir det power-nap!


Frukost på stan

Nu sitter jag här påklädd och mejkad och väntar på min andra hälft att bli klar. Idag skiner solen, än så länge, och det vankas frukost på stan. (Lite sen frukost.) Sen bär det av på äventyr!

Gratisbio.se



Vare sig vi vill det eller inte så är det snart julafton! Julklappar ska handlas och har man många att köpa till drar pengarna iväg snabbt. Ett tips är då att gå in på Gratisbio.se, bli medlem HÄR och samla på dig poäng som du sedan växlar in till biobiljetter eller presentkort. Perfekt till julklappskassan! Om du blir medlem HÄR får du 75 p direkt och redan efter 200 p kan du växla in till ett presentkort. (Kontakta mig så hjälper jag dig till dina första 200 p). Det finns massor med roliga sätt att klicka till sig poängen och perfekt underhållning när höstmörkret faller på.


                      

Goodiebag

När jag kom hem hade äntligen min påse från Goodiebag.nu kommit i brevlådan. =)



Cremen från Nivea hade jag tänkt använda för mina nipples, lite förberedande.
Ansiktscremen från Lumene ska jag ge mig på direkt.
Parfymen från CK är unisex och luktade riktigt gott.

Vill du också ha en Goodiebag?
Gå in på www.goodiebag.nu och registrera dig,
välj ut vilka produkter du vill prova
och vips får du dom i brevlådan.
Glöm inte lämna omdömde!


En sväng till Ebbarp

Eftermiddagen bjöd på fikamys hos mormor. Men först gick vi den vanliga rundan runt sjön. Och vad hittade vi längs vår runda om inte en massa blåbär. Synd bara att vi inte hade nåt att plocka dom i. Och efter fikan glömde vi gå dit igen. =)



Mamma i full färd med att plocka blåbär



Mor och mormor, snart mormor och gammelmormor =)



Lugnt och harmoniskt



Homemade =)


Kattspya

Vilken natt! Förutom att jag drömde, för femtioelfte gången i rad, att älsklingen skulle lämna mig och jag blev tvungen att ta hand om bebisen själv, så sov jag som en gudinna! Åh det uppskattas när det går så lång tid mellan gångerna! Det tackar vi för! Vaknade dock av att katten spydde på golvet...

Frukosten är på plats i den ihoptryckta magsäcken och koffeinet har nått hjärnan. Nu ska jag slänga ut lite saker på Blocket och sen ta en välbehövlig dusch.

Vad bjuder dagen på idag? (Ingen sol iaf... )

V 26


Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.


Sol, regn, sol, regn

OK, jag är tacksam över att hyresvärden tar hand om området vi bor i vad gäller trädgårdsarbete och dyligt, MEN att klippa gräset halv åtta är INTE ok! Så vaknade vi idag.
Som tur var sken solen och jag gled upp ur sängen och gjorde frukost. Vi var lite rastlösa och bestämde träff med mina föräldrar i stan över en lunch. Jag skulle ju ändå till MVC för att lämna pisseprovet. Vi mötter upp och gick till Norre Port där vi åt Italiensk buffé. Min bror kom oxå förbi.

 

Tanken var egentligen att mina föräldrar skulle komma på fika idag, så efter lunchen bestämde vi att så skulle det bli. Jag och älsklingen gick inom torget och köpte på oss lite frukt och bananer till banankakan jag lovade mina föräldrar att baka. Visste dock inte att den skulle stå såå länge i ugnen, men vi passade på att slappa och smälta lunchen i vår mysiga soffa. =)



Vi fikade och tjabbade och när dom åkt tog vi en vända till stan, igen. Sen Flygstaden efter det. Måste verkligen ha ett par nya skor. Mina är så välanvända så att det är hål under skon! ILLA! Men var inte på skohumör så det blev handling på Willys och hem och laga mat. Och gissa vad det blev? POTATISMOS och fiskpinnar!! (Mamma hade nämligen garanterat mig att de potatisarna som finns nu går utmärkt att göra mos av. SÅ rätt hon hade!)

Sen maten har vi legat i soffan och jäst. Har kikat runt lite på nätet om vad vi ska packa ner i BBväskan. Kanske lite tidigt att tänka på redan, men hellre det än försent. En vän födde nästan en månad för tidigt nyss....
Vi gick in i V 26 idag och på måndag är det dags för första "mäta-magen"besöket hos barnmorskan. =)


I-landsproblem

En liten fundering bara: När kommer "de vanliga" potatisarna tillbaka? Jag är så sjukt sugen på fiskpinnar och potatismos, men det går inte att göra med färskpotatis...



Mina cravings just nu är Extra tuggumi, mint och melon smak, GE MIG!


Kinamat

Var inne i stan en sväng idag. Jennie blev glad för kakan och tyckte den var god. Själv stog jag och dregglade över hennes kläder i butiken! *vill ha* Har lovat att göra av med massa pengar när jag väl kommer i kläderna. =)

Mötte upp älsklingen efter en snabbis på MVC och vi lunchade kinamat. GOTT! Buffe är farligt och vi beslöt oss att åka raka vägen hem till sängen för att slå på en film. Sagt och gjort! Underbart med semester! =)

Nu ikväll roar sig min andra hälft på annat håll och jag tar mig friheten att breda ut mig i soffan, kolla på teve och surfa, samtidigt! =)

Ska bara passa på att rekommendera en film vi såg häromdagen, Remeber me, såå bra!


Ååh så tråkigt väder!

Idag får inte bli tredje dagen i rad som jag bara sitter inne! Försökte börja dagen lite mysigt med en film, men efter en timmes kurr i magen var det bara att gå upp... Ska försöka dra mig in till stan sen. Lämna lite fika, Kärleksmumsen, till Jennie och sen hämta ett såntdära "pisserör" hos MVC. Tror jag kanske har UVI så får kolla upp det på måndag när vi ska dit...
Nu har müslien landat i magen så jag ska krypa ner till älsklingen i sängen igen...

Vad kan man hitta på en grå och trist dag som denna?

Lycklig



Älsklingen sorterar omsorgsfullt alla sina pinaler in i den nya "prylorganisatören".


Kärleksmums med marshmallows



Receptet hittar ni på Fröken M's blogg.
HÄR!


V 25 bild

Bjuder på en magbild efter det utlämnande inlägget. =)



*bebis*


Inget för finkänsliga!

OBS! Detta är ett ocensurerat inlägg! Känliga läsare bör inte läsa.

* Brösten växer, sakta men säkert. De börjar bli hårda och vårtgården är brun som bajs. De har även börjat bli torra och jag kör på med mina tips jag fått från olika håll, skrubba med handduk och smörja för att riktigt härda.

* Det börjar bli riktigt tungt att raka musen nu! Ser nog mer ut som en halvflintis med lite tussar här och var. Tappar nästan andan när jag lutar mig fram för länge. Hur ska detta gå när jag ska in till förlossningen?! Jag föder inte orakad!

* Sexet funkar. Men kan bara inte låta bli att tänka på hur den lill* kastas från vägg till vägg som en jävla tennisboll. Headbangar bort sin lilla nyutvecklade hjärna! =S Sen känner jag mig inte super sexig med min mage, inte i det sammanhanget iaf.

* Fötterna börjar ta stryk. Kan inte gå eller stå långa stunder utan att det värker i dom och de pressar sig genom sömmarna på skorna.

* Ischiasnervern leker med mitt tålamod allt för ofta. Nu på semestern har jag kunnat välja bort de tunga och ohälsosamma lyft och rörelser man annars tvingas göra på jobbet.

* Har börjat oroa mig en del för hur länge jag kommer orka jobba innan det är dags. Hur mkt krav kan man egentligen ställa på sin arbetsgivare och hur mkt måste dom gå med på? Mitt 11 tim pass vill jag bara spy på när jag tänker efter. Att sitta/stå i kassan när jag är stor som en sumobrottare locker verkligen inte. Jag kan verkligen inte längre vara på golvet och plocka varor.

* Hur mkt i vikt ska jag egentligen öka?! Nu måste det bli stopp snart. Ligger på +11 kg sen start och har minst 13 veckor kvar! =S Jag ororar mig inte för att misslyckas med att gå ner allt, det är när 99% säker på att jag kommer göra, men allt är så tungt. Bara att resa sig ur sängen eller ta på sig sockarna är ju en pina.

* Har börjat inse att även jag ska ta mig igenom en förlossning. Inte för att jag är spec nervös eller rädd. Jag är mer "orolig" över att mitt kontrollbehov kommer styra och ställa. Att jag kommer envisas med att hålla käften fast att jag håller på att dö. Att jag inte kommer be om bedövning, för det har jag ju predikat så mkt om till alla att jag vill minsann testa utan.

* Har hört att tiden efter förlossningen inte är den lättaste heller. Inte nog med att du ska ta hand om en bebis som är lika chockad över sin nya miljö som du är över situationen, så ska du samtidigt ha ont och blöda nån äcklig sörja från snippan i några veckor framöver. Sen ska du inte kunna skita ordentligt på ett bra tag eftersom du inte har några sådana "ta-i-muskler" kvar. Å inte nog med det, så kan du efter ett eller till och med två år får hemorrojder som plåser på såren. Såriga bröstvårtor och mjölkstockning! Måste erkänna att för mig kom detta som en chock. Grönögd som jag är trodde jag att det "bara" var till att klämma ut det lilla livet och sen är det klart.

* Har bestämt mig för att önska sen avnavlning. Har läst på en hel del och jag fattar inte varför detta inte är en självklarhet på alla BB. Det är ju helt klart det bästa för barnet. Ska ta upp det med barnmorskan nästa gång.

* Funderar på saker som blir "sista gången" nu innan bebis kommer. Typ som nu är min sista semester som barnfri, forever...

* Järntabletterna ställer till det för min mage! Inte nog med att varje dag känns som att jag är förstoppad så är bajset svart! Snacka om chock första gången jag såg det.

Aa det var lite ur min vardag. Nu ska jag göra det jag gör bäst, baka! =)

Baka baka liten kaka

Redan igår bestämde jag mig för att baka (!!) idag. Tur då att jag har vädret på min sida, alltså regn. I en av mina favvis bloggar, Fröken M, hittade jag ett smarrigt recept på Kärleksmums med marshmallows. Det ska jag ge mig på idag, och bjuda Ninni på när hon dyker upp. Bild kommer då mästerverket är klart. =)


Filmtips

Till er som har kanal 8 vill jag tipsa om en film som börjar nu, kl 20.

The Pursuit of happiness.



Hur kan jag längta efter förlossningen?

Hmm fattar inte vad jag lyckades med precis men nåt galet blev det när jag skrev... Men nu så... =) Idag har det inte vart mkt fart på mig. Legat på soffan heela dagen och bara slöat. Fick till att göra Kokostoppar när rastlösheten tog fart, men det är nog det jobbigaste jag gjort idag.

När vi började planera vårt lilla underverk reggade jag mig på en sida med massa forum och annat skoj som man har nytta av när man planerar barn, är gravid eller nybliven förälder. Www.familjeliv.se. Gled in på ett forum med rubriken "Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)". Har läst tråden med skräckblandad förtjusning. Trådstartaren kallar sig för Lady Dahmer, och hon har även en blogg, Confessions of a neurotic småbarnsmorsa. Hon censurerar INGET. Men det är så skönt att det finns någon som delar med sig av sånt som jag inte vågar fråga om.

 Ett utdrag från forumet som jag bara måste publicera:

"1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)"

Ja, vad säger man. Det är ingen dans på rosor att bära, föda och läka, det ska ni veta karlar!



Middag med tjejerna



Igår var jag på stan med tjejerna. Det var riktigt kul att träffa alla. Jag visste att Ullis skulle komma ner till Halmstad denna helgen så jag bokade in tjejerna, i hemlighet, så hon skulle hinna med att träffa oss alla. =) Efter nästan 45 minuters väntan på Bulls hittade Johanna och Ullis ett bord på Morfars där vi slog oss ner under regndränkta parasoll... Vi åt och tjabbade och när klockan närmade sig nio körde jag tjejerna till Roxettkoncerten. Jag var waaay to mätt för att orka stå upp så för mig blev det raka vägen hem till sofflocket.




Jennie, Lina, Sussa



Sophie, Johanna, Ullis



Såå gott!


Loppis

När vi vaknade igår bestämde vi oss för att gå igenom stans loppisar. Vi letar efter byrå till barnrummet och annat krimskrams. Så efter frukost fick vi barnvakt och gav oss iväg. Vi avverkade nog ca fem stycken loppisar, utan att hitta något av intresse. Synd, men för dom pengarna åkte vi till Regnbågen och tog oss en välbehövlig kaffe och kaka. 

 

Rekommenderar verkligen deras hemmagjorda glass. Jag tog en kula "Cherry ... ".



Hade jag inte vart på ett kafé så hade jag slickat ur skålen! =)

Efter fikat åkte vi hem och bäddade ner oss i sängen och tittade på film.
Vi såg "The Crayzies". Inget jag vill tipsa om.


Landat

Nu kan jag väl påstå att jag har landat efter vår semestertripp till Öland. Jag har fått två ordentliga nätters sömn, (så ordentliga det går med en mage rubbar mina sovställningar), träffat vänner och städat och tvättat "bort" spåren av trippen. Allt är i sin ordning.

Igår var jag på stan med några vänner över en fika. Det var skönt att träffa folk och komma iväg lite. Älsklingen utnyttjade sin egentid med att se på film och röka vattenpipa. =)

Idag gjorde jag frukost, men fick äta den ensam för älsklingen tog en sovmorgon. När jag och Liam inte orkade smyga längre och hade redan sysselsatt oss en bra stund med att blåsa såpbubblor bestämde vi oss för att baka muffins, chokladmuffins. O vips så var dom klara.

Gjorde en liten tack-gåva till grannen som passat katten medan vi var på Öland. Hon blev så glad så! =)

Sen lagade jag mat och efter maten tog Liam cykeln och jag tog på mig gympisarna och vi gick till äffären för att köpa saft till fikat.

Fikade med våra nybakade muffinsar sen var det eftermiddags vila som stog på schemat. =) Jag la mig tillrätta, så gott det går nu förtiden, i soffan och surfade. Liam kollade film i sitt rum på sin nya teve och dvdspelare och älsklingen hade myror i brallan och bytte däck på sin nya cykel.

Ikväll har vi lagat pannkakor. Nu är hemmet tyst och lugnt. Liam sover men älsklingen pillar med vår garderob... Jag ska snart krypa längst in i soffan och somna till teven. PUH vilken dag! =)


Bildkollage från Öland



Chauffören



Ölandsbron, nu börjar det dåliga vädret...



William, 8 månader, och stolt morbor



Liam med farfar



Kusinerna



Pensionat Grankullavik



Underbar utsikt



Rogivande



De underbart söta ägarparet
(TACK för er gästvänlighet!)



Utflykt till Ölands Norra Udde.





Fyren Långe Erik i bakgrunden





Byggde ett minne vid havet



Taadaa



Stannade till i ett välfyllt Borgholm



Åt middag a la husbil



Sen efterrätt



Efterlängtad paj med glass



Glömde ta bild på Möllstorps Camping så denna hittade jag på deras hemsida.
www.mollstorps-camping.se



Ölands djur- och nöjespark, kö in!



Flamingos



Två nervösa i gethagen



Vet inte riktigt vad den höll på med, men det såg kul ut



Paus





"Här kommer jag"



Vi åkte Sagoslottet



... körde bilar



... Spöktåget



Ankdamm



Åkte tåg

   Sådan far

Sådan son 



Glasspaus



5 sekunder efter tappade Liam glassen



Utsikt från parisehjulet



Plask







Tjockisen i skuggan





Prövade lyckan på chokladhjulet... NIT




Litet smakprov från vår semsterresa. Efter parken åkte vi hem till kära Halmstad. 


V 25


Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Nu börjar bebisen fylla utrymmet i livmodern och den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Hjärnan växer snabbt, smaklökarna är fullt utvecklade, finger- och fotavtryck fortsätter utvecklas. Inne i bebisens kropp utvecklar lungorna andningsvägarnas förgreningar och celler som producerar surfaktanter som gör att lungblåsorna (alveolerna) inte kollapsar när bebisen väl börjat andas luft.

Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket).



Möllstorps Camping

Då har vi landat på Möllstorps Camping på Öland. Campingen ligger precis vid brofästet vid Färjestaden. Mysig camping med ... allt. Restaurang, lekplats, affär, nära till Ölands djurpark, (dit vi ska i morgon om vädret tillåter), fräsch toa/dusch, havsutsikt mm. www.mollstorps-camping.se

Vi startade från Grankullavik efter frukost någon gång. (Lite svårt att hålla reda på tider och dagar just nu.) Tog oss sakta men säkert neråt Öland och stannade till i Borgholm. Där lagade vi mat, köttbullar och makaroner, och sen tog vi en sväng på Borgholms shoppinggata. Riktigt mysig stad. Jag hade redan bestämt mig för paj till efterrätt och killarna ville ha glass. Efter mkt om och men så hittade vi ett fik med paj. =)

Sen styrde vi kosan neråt igen. Vid tre tiden checkade vi in på Möllstorps camping och efter strömmen var kopplad och stödbenen nere så begav vi oss ut på promenix. En lååååååång promenad blev det. (Kan garantera att det inte är gångavstånd till köpcentrum för varken barn eller gravida!) Men fram och tillbaka gick vi iaf. Shoppade bara två saker, fast det är det enda jag shoppat på hela resan. En ljusstake och en ljuslykta på ställning blev det. (Bild kommer senare.)

Nu sitter jag i förarsätet med svullna fötter och en svanskota som värker. Snart är det förhoppningsvis dags för en bit mat, längar efter en macka, sen väntar en låång och härlig dusch. (Lite äckelvarning på oss nu men vi hade ingen tillgång till dusch med tanke på renoveringar).

Har bara mobilt bredband så det är lite segt att ladda upp bilder, så håll till godo så ska jag publicera ett fotokollage senare. =)

Uppkoppling

Nu har jag hittat en bra uppkoppling. Sitter i husbilen och lånar Pensionatets internet. Vårt mobila har ju ingen chans här ute. Samma öde för våra mobiltelefoner... Men det är ganska skönt faktiskt. =)

Resan hit gick bra. Det tog sin tid och vi blev lite rastlösa, trötta och hungriga. Vi velade hela tiden om vi skulle stanna och laga mat, men på kartan hade vi ju inte så långt kvar... Efter ca fem timmar var vi framme.

Vi installerade oss på parkeringen, nära och bra till toaletterna. (Det gillas med tanke på hur mkt jag springer där, och husbilstoan vill jag inte använda för mkt eftersom vi måste tömma den efter oss.) Kopplade alla kopplingar och såg till att allt funkade.

Så gick vi in i huvudbyggnaden och tog oss en välbehövd baguette. Satt en stund och pratade och det kändes hela tiden som jag gungande. Det var ju lite skumpigt på vägen hit, men jag vet ju en som tyckte det var skönt att skumpa runt i magen iaf... =)

Vi lånade svärfars bil och tog en tripp in till Byxelkrok. Där fanns det något ställe som hette Valles med allt mellan himmel och jord. Mest skit då med andra ord, hehe. Men billigt godis hade dom, så vi plockade åt oss varsin påse. Det var ju trots allt lördag.

På kvällen träffades vi i restaurangen och åt god mat. Åt nog de näst godaste köttbullarna någonsin. (Mormors är etta på listan) Brunsås och potatis. MUMS. Mätta och trötta gick vi till husbilen och la oss redan vid halv tio...

Ska lägga upp bilder så snart jag laddat klart kameran. Tillsvidare kan ni gå in på hemsidan Pensionat Grankullavik. 

Dåå kör vi

Mackan i magen och kaffet i skallen! På med kläderna sååå köööör viiii!


Crêps, godis och film =)

Då har man släppt ut gubben på galej och har äntligen hemmet för sig själv. Jag börjar med att sätta i mig en crêps och sen ska jag gå loss på godisskåpet! Ska hitta en bra film med, sen är jag nöjd och glad. =)

Då kör vi på Cocosoljan och ser till att s...

foto0605 (MMS)

Då kör vi på Cocosoljan och ser till att semester brännan sitter där den ska! =)


Morgonmys

Vaknade sådär underbart igen. Låg och drog oss lite sen studsade vi upp och jag bakade scones.



Åt frukost och planerade dagen lite.

Så underbart med semester. Jag har så mkt energi kvar till annat när jag inte är på jobbet. Jag vill alltid ha det såhär!


3 augusti 2010

Idag har vart en tung dag. Jag har verkligen inte mått bra, psykiskt. Jag har hållt mig för mig själv och funderat en massa. Men även åstakommit en hel del saker jag stolt ska visa för er. =)

Började med en tur till Blomsterlandet. Får jämt beslutsångest där, finns ju såå mkt fint. Detta blev mitt kap.



Köpte såklart allt var för sig och mixade ihop till denna fina kreation. =) *stolt*
Inte nog med det, så bakade jag. Fick en massa äppeln och bananer av svärmor häromdagen och beslöt mig för att göra en äppelkaka.



Med resten av smeten gjorde jag muffins med äpplebitar.
Bjöd över svärmor på en fika så jag stolt kunde bjuda någon på mitt mästerverk.
Vi satt länge ute och pratade, om allt. TACK! Det behövdes.

Kvällen bjöd på pannkakor. MUMS!


Gekås + omorganisering av hemmet

P U H ! Vilken dag det var igår! Det var roligt men jobbigt. Mina fötter tål tydligen inte lika mkt längre, och inte men ork heller. Men vi var uppe i ottan och framme vid Gekås strax efter åtta. Då var det "kö". Det rörde sig snabbt så vi var inne på en minut. I början var det lugnt och skönt men när vi lämnade kassan var det mkt folk i butiken. Men vi fick det vi skulle ha, och lite till.

  

Kvittot mätte 58 cm och slutade på 3530,11 kr.

Halvsovandes i bilen hem bestämde jag mig för att ta en power-nap när jag kom hem, men så blev det inte! Jag började röjja i badrummet, å vips var jag i förrådet och tillslut hade jag även hunnit dra ut det mesta ur garderoben i sovrummet oxå. Allt detta under tiden älsklingen tog en power-nap. Han kunde även konstatera att jag inte var färdig med ett enda rum...
Halv tio, på kvällen, slog vi oss ner i soffan och satte på Avatar. En timme senare sov jag... PUH!

V 23



Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är ungefär 29 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.


Liten kö in. Men det gick snabbt. =) nu sk...

foto0602 (MMS)

Liten kö in. Men det gick snabbt. =) nu ska det shoppas!


Man ska ha husbil.... =)

Vaknade efter en helt underbar natt... =) Humöret på topp och vi låg kvar en stund och njöt. Pratade lite namn till vår spralliga bebis.
Klämde i oss frukost och åkte till stan för att hämta busungen. Vi tog oss en tur till mina föräldrar och älsklingen fick lära sig allt om husbilen. Vi ska ju snart på semester med den. Vi tog en provrunda och det gick finfint.

 Husbilen på Ölandsresa 2008 om jag inte minns fel.

Dagen har fortsatt lugnt. Jag har skrivit en lista vad vi ska handla på Gekås i morgon. Snart blir det att laga mat och sen kanske vi orkar oss in till Rix FM på Marinfestivalen.

Lördagskväll

Efter segelturen var vi både blöta och en aning gungiga i benen. Vi mötte upp mina föräldrar som hade passat Liam och lämnade över till svärmor. Körde dom hem och sen fortsatte vi på stan. Vi gick till Capri och tog en välbehövlig pizza. Sen gick vi strandpromenaden genom hela Marinfestivalen och till bilen. Såå skönt det var att lägga sig efter så mysig heldag.





Vi köpte såklart med oss godisstänger och gräddbullar, det hör ju till. =)


Bilder från segelturen