I am alive

Har mkt att skriva om, men ryggen dödar mig. Väntar på att älsklingen ska komma hem, sen ska han köra mig till sjukgymnasten...

Är ni nyfikna på hur vi hade det i helgen på vår weekend kan ni gå in och titta på Ullis blogg: www.ulricalovisa.blogg.se.


Free give-away

Igår kväll var jag och Frida på tjejkväll på Maxi. Det bjöds på cider och massa goda kondisbitar, tipspromenad och gissa-tävlingar. Loreal bjöd på sminkning av en make-up artist, (som chefen nappade på, blev jättesnyggt!).
Det var även 25% rabatt på hela sortimentet och vi fick varsin goodiebag när vi gick därifrån.
Mkt lyckat! =)


Tårar

Nu har Meja precis åkt iväg med mormor. Hua va jobbigt det var att lämna henne denna gången! Jag började gråta... Hon bara log när jag stängde bildörren och trodde vi lekte när jag vinkade. Älskade unge, jag saknar dig redan! ❤

Bu ska jag torka tårarna och packa det sista... Önska oss lycka till så vi inte drunknar på färjan i stormen i morgon. =/


Tu man hand

Idag blir det lite blandat på schemat. Lillan är snorig och hostig så vi går inte utanför dörren idag. Vill inte riskera att hon blir mer sjuk nu när vi ska vara borta hela helgen och lillan ska vara hos mormor och morfar...

Så idag ska det packas. Tre väskor ska fyllas. Inte så svårt för min del, bara svårt att bestämma VAD som ska ner. Jag har lika stor beslutsångest över vad Meja ska ha med sig för kläder som jag själv! Älsklingen får sköta sin väska själv, men jag får alltid påminna honom om nåt.
Ska bli väldigt skönt att få komma iväg lite på tu man hand. Sova ostört, äta god frukost i lugn och ro och bara mysa med min älskling. =)

Ne nu får jag skynda på om jag ska hinna damma oxå innan lillan vaknar.


Håll tummarna!!

Det är det enda jag begär just nu, att ni underbara läsare håller tummarna för oss nu!! Hårt!


Nurse

Morgonen började som vanligt på onsdagar. Trycka i Meja frukost sen swisch iväg till babysimmet. Meja njöt i vattnet som vanligt. Så härligt att se henne så glad. =)
Min mamma ringde mitt i morgonruschen och bad mig titta till min kära syster som åkt på en dum infektion. Jag och Meja styrde dit efter simmet och lagade mat åt henne och sen tog vi med henne hem till oss.
Vi har haft en mysig dag trots hennes tillstånd. Lagat god mat och ätit massa gottis.
Meja har blivit så go. Hon har verkligen utvecklat en stark personlighet och jag bara älskar henne mer och mer så mitt hjärta snart spricker! ❤


Väggtexter

Känner mig lite smått stressad när jag är i köket. Speciellt när jag sitter vid köksbordet och ska äta. Kan det bero på vår anslagstavla à la kyl/frys?!


Envis

Jag tackar min dotter för sovmorgonen, att jag fick sova heela natten ostört (förutom att jag var uppe för att släppa in katten nån gång på småtimmarna) och gårdagskvällens ostörda tevetittande. Men jag förstår idag vad hon ruvade på under de 14 timmar hon sov som en gris; humöret! Det har svängt värre än mitt PMS humör! Från att var hur gosig som helst till att tjuta glas-sprängar-toner på noll sekunder! Hon blir skitarg när hon inte får på locket på lådan, när jag försvinner, när hon trillar eller när hon helt enkelt inte får som hon vill... Hon vill såå mkt. Hon vill äta själv, sätta ihop/ ta isär saker, klättra och komma upp på allt, pilla och röra på det som hon inte får och helst av allt äta kattmat.
Nehe, nu ringde ÖB att dom hittat Mejas mössa som "hon tappade" (läs; Kim lät Meja slänga ut den när han trodde hon sov, så jag köpte en ny igår för pengar vi inte hade, Well Well...), så efter Meja ätit klart sin mellis drar vi oss bort...


Cakepops

Idag fördriver jag tiden med att baka och adventspynta.



Julmarknad

Det har blivit lite av tradition att ruinera sig på den årliga julmässan på Vapnö. I år kom vi hem med leriga skor (att vi aldrig lär oss!), tre flaskor glögg, två äckliga saker med fisk, en senap, två korvar, brända mandlar och familjen Andersson/Haraldsson.


Ny doft

Hemmet har fyllts av doften av nybakta lussekatter...



Lussekatter

Just nu: Bakar lussekatter och lyssnar på julmusik. I eftermiddag blir det Vapnös julmarknad. I ❤ it!



I love my mini-me!




Recover

Nu börjar jag så smått att återhämta mig från mitt sönderfall.
Fakta, goda vänner, diskussioner och nytänkande har hjälpt mig en bit på vägen.
Jag reser mig...


Sometimes?

Måste bara få skrika lite!
Aaaaaaaahhhhhrrrrrrggggggg!
Känns bara som allt går emot mig just nu! Kan inte vinden vända snart?! Känner mig helt tom, fast ändå full av ilska, frustration, hjälplöshet och förvirring... Vill att allt ska gå min väg och ordna sig. Jag vill kunna känna mig tacksam över livet och allt det ger, men just nu är jag bara trött, besviken, nedstämd och tom...


Ba(c)kproblems!


AJ AJ min rygg! Trodde det skulle vara bättre idag efter massagen igår men det är nästan värre.
Massören såg att mitt bäcken var snett. Illa, tänkte jag, men efter att ha legat på några klossar och det tryckts och dragits hit och dit var det bra igen. Jag fick oxå svar på vart min rumpa tagit vägen, eller rättare sagt, varför den tagit vägen ner för låren. Jo, hjärnan har glömt att det finns muskler i den. Det är tydligen mina lår och min rygg som tillsammans med bäckenet jobbar hårt om dagarna, medan röven hänger på latsidan. Hon aktiverade stussmusklerna genom några svidande tryck, å visst fanns dom!
Fick lite övningar på hur jag ska stretcha bäckenet och lite tips om effektiv träning.



Bild lånad av Google.


Årets julklapp


Årets julklapp 2011 blev en färdigpackad matkasse.




Vi testade Linas matkasse för ett tag sedan och vi gillade det. Supersmidigt och kul med varierad mat.
En julklapp jag gärna tar emot.


Glada nyheter


I morse försov vi oss. Eller inte jag, men älsklingen. Han kom till jobbet i tid, men hann inte lämna Liam på dagis. När Meja stökat runt tillräckligt i sängen och jag hade fått några härliga gosar kom Liam in och undrade vad som pågick. (Meja sov halva natten i vår säng eftersom hon vaknat i natt igen.) Vi åt frukost i lugn och ro och sen körde jag honom till dagis lagom till dom skulle ut på naturprojekt.
Resten av dagen har vart helt ok. Känns verkligen när man fått tillräckligt med sömn, jag har vart en glad och lekfull mamma. Meja har sovit 1,5 tim i vagnen och då plockade jag undan och sen satte jag mig med morgontidningen och några goda clementiner.

Älsklingen ringde hem med glada nyheter om annat boende, håll tummarna åt oss!! =)

Nu väntar jag på att min kära mamma ska komma hit. Hon ska passa Meja medan jag är på en mkt välbehövd massage.



Happy face!


16 nov, 2011


Natten till måndagen gick i samma mönster som resten av helgen, alltså en pigg och vaken tjej mitt i natten.
Efter allt bärande och vaggande på nätterna har jag fått ont i ryggen så K jobbade hemifrån igår. Efter frukosten sov Meja igen sig efter nattens förlorade sömn. Jag tog en dusch och K jobbade. Sen var det full rulle resten av dagen. Jag åkte och hämtade Liam på dagis, och vi åkte till Maxi och handlade, medan K gick en runda med Meja så hon somnade. När vi kom hem var det dags för mellis och sen gick vi ut och spelade fotboll hela familjen. Det slutade med att båda vuxna spelade fotboll med varsinn unge på axlarna. =)
Älsklingen lagade mat och jag badade båda ungarna samtidigt. Oj va skoj det var! =)
Efter kvällsmaten var det mys i soffan och när ungarna lagt sig tog det inte lång tid innan vi gjorde det samma.






Sweetnose!


Fars dag


Idag har det varit fars dag och dagen började med sovmorgon, för mig. =)
(Natten var tuff och vi kämpade med en pigg liten tjej, som för övrigt håller på att bli sjuk.)
När Kim och Meja kom och väckte mig hämtade jag presenterna och vi låg en stund i sängen och myste.
Efter frukosten sov Meja 1,5 tim och när hon vaknade fick hon middag sen åkte vi till Vallås.
Vi började med att gå till lekplatsen där vi alla busade för fullt. Min pappa och bror var med och man kan säga att alla lekte som barn. =)

När vi kom tillbaka till huset åt vi middag och sen blev det kaffe och tårta.

  

  



Älskade pappor!



1års kalas


I lördags var det dags att fira monstret Viggo på hans 1 års dag. Tora hade verkligen lagt ner sin själ i både dekorationer och bakverk. Mkt bra jobbat! ( Ska fråga om hon kan fixa Mejas kalas oxå. =) )
Det fanns döskalle flaggor och ballonger, piratsmoothie, tatueringar till barnen, giftiga muffins och en hembakad döskalle tårta.

  

Meja testar Vggos bil.                Viggo har pirathår.



Gott för små pirater.



Tora, Andreas, Viggo, Meja, Kim och Lucas.



Viggo och Meja äter tårta.

  

Giftiga muffins.                          Meja med tatuering.


Små Ting


Efter en tuff natt var jag och Meja redan på Maxi vid tio. Tänkte passa på att handla när mormor oxå var där. Men så var det ju oxå på "mitt" Maxi vi handlade på och det tar då en timme extra! Var därifrån efter 1,5 tim!!
Åkte hem till mormor och morfar och åt middag sen var det dags för lillan att sova så jag petade in henne i bilen och styrde hemåt. Tog en snabbis inom Lidl för att snacka lite skit, och då ringer Frida och undrar om jag har lust att hänga med ut till Små Ting någnstans på landet. Jag hade lust och vi möttes på min parkering och tryckte in oss i hennes bil och körde ut. Mysig butik med ikke plånboksvänliga priser. =)
Frida hängde med hem på en fika och strax innan Kim kom åkte hon och jag gjorde Meja iordning för kalas. Sen var det dags för tårta hos Melinda som fyllde år idag.



Fina Melinda!

Nu sitter jag djuupt ner i soffan och det blir tidigt i säng i kväll... I morgon väntar mer mys med goda vänner och jag lääängtar. =)


Grattis Viggo


Grattis på 1 års dagen
Viggo!



Goaste busen!
<3


Baka baka liten kaka


Efter en ganska jobbig förmiddag igår, milt uttryckt, drog jag och Meja hem till Tora. Det har lixom blivit vår tillflyktsställe när Meja behöver leka av sig lite, ( och jag behöver en kaffe och snacka lite skit).
Idag skulle jag hjälpa Tora att baka inför Viggos 1års kalas. Herrejösses vad bra det blev, (även om jag inte hjälpte till såå mkt). Tora hade hittat häftiga recept på vanliga kakor med twist. =)
Jag ska inte äta nåt innan jag ska på kalaset, för här ska frossas!!

  



Busungarna spelar bandy.

Det var så kul att se dom springa omkring och leka.
Är riktigt glad över att vi hittat så fina vänner som vi klickar så bra med.
<3


Grattis twinsen!


STORT grattis till Elsa & Agnes
på er 1 års dag!



Vi är så glada att ha er i vårt liv!
<3


Babycafé


Ja, det blev ju inget babysim igår, så vi åkte in på babycaféet ist.
Meja skulle ju såklart visa upp att hon kunde gå, och sprang runt för fullt. Ingen vila för mig inte. =)



Helst ska hon bära på nåt oxå, varför inte en stor låda? =)


Bloppis





Glöm inte fynda!


Presenttips


Snart har vi en 1-åring här hemma.
Hennes första födelsedag ska firas i dagarna två, om planen går i lås.

Här kommer lite presenttips:

* Vad som helst med knappar



* Vad som helst med ljud/melodier

  

  



Detta piano finns på ÖB, 99:-.

* Sittpuff/saccosäck


Cocoon Couture
En säck utan skrikiga färger och gärna i tyg.

* Presentkort på kläder/leksaker

* Födelsedagståg

* Badleksaker

* Badkarsmatta

* Böcker

* Pussel

* Bygel till STOKKE

(inget Hello Kitty eller prinsessa)


Grabbarna grus med Mejabus


Egentligen var jag för trött att ens hitta på något när jag vaknade på måndagsmorgonen, men med en pigg tjej som bara ville springa runt kände jag att vi måste ut.
Vi åkte hem till Tora, Andreas och Viggo och hann med en liten stunds bus. Emma och Lucas var oxå där och vi musade kakor och drack kaffe. Meja visade stolt upp sin nya färdighet, att gå, och jag tror nog att Viggo blev impad. ;)




  




(ALLA bilderna är lånade av Tora.)


  


Nu går hon!





Inget flyt

Är grymt otacksam över min sovmorgon idag. Varför? Jo, vi missade babysimmet som dessutom hade undervattensfotografering idag!


Julmarknad


Nu drar julmarknaderna igång och jag är lyrisk!
Till helgen är det marknad i Lilla Böslid och den 17-20 är det Wapnö.



Me love!


Härliga Öland


På lördagsmorgonen packade vi in oss i bilen och styrde mot Öland.
Båda ungarna satt bak och med deras bilstolar var det precis lagom plats kvar till några leksaker och dvd-skivor, som stog för all underhållning på vägen. Resan dit tog fem timmar och det gick bra. Vi stannade i Nybro och åt mellis, sen stannade vi nog på varje P-plats på Öland för pissepaus. =)

  

  

När vi kom fram möttes vi av en tjock "Nils Kant-dimma" och grillad korv. Sen samlade vi ris och skrot och slängde på den stora högen som sen skulle bli en brasa. Männen exprimenterade sig fram för att få eld på det fuktiga virket och det var strax efter explosionen i bensindunken jag blev nervös och inte vågadet titta mer, så vi gick in och värmde oss i storstugan. Kusinerna lekte för fullt och mammorna drack lite öl och eldade i öppna spisen. MYS!



Efter middagen bunkrade vi upp oss framför brasan med glögg och pepparkakor och Kims syster berättade en sann rysare (som faktiskt fick mig lite nervös). Vill ni veta vad hon berättade om så läs boken Nattfåk av Johan Theorin.
Vid halv tio gjorde sig tröttheten påminnd och vi bar över ungarna till stugan och kröp ner i varsin säng.

  

Dagen efter bjöd på mysig frukost. Efter vi städat undan och jag röjt i vår stuga tog vi en morgonpromenad i skogen och redan efter lunch sa vi hejdå och styrde hemåt.

Tack för en supermysig helg! Vi kommer snart tillbaka. =)


Pannkaka


Idag blev det pannkakslunch med goda vänner. Härligt med spontana dagar! =)



Frida, Johan och Ninni.

Vart är ungarna?! Jo, alla tre sov samtidigt! Vi kunde äta i lugn och ro, sen beodrade jag mys i soffan. =)


CRAP!!


Vafan! Det är inte min dag idag!
Skulle publicera ett inlägg jag pillat med ett tag, men då är det BORTA!!
Det var ett inlägg på presenttips till Meja, med bilder och allt!
BUHUUU!!!


Walk by my side


Nu går Meja, helt utan stöd!
Vår duktiga tjej!

Ska se om jag kan få det på film en dag, men nu skrev jag det mest för att jag ska komma ihåg det i framtiden. =)


Vajse med iPhonen


Hade tänkt bjussa på ett inlägg med många härliga bilder från helgen på Öland, MEN min mobil totalvägrar att föra över bilderna till datorn. Får be gubben kolla på det när han kommer hem.
Håll till godo!


Just nu: morgonpromenad i skogen. =)

img_6838 (MMS)

Just nu: morgonpromenad i skogen. =)


Öland

Vi är på väg till Grankullavik på Öland. Dimman ligger tjock och det är grått och trist. Vilken tur att vi har så härligt sällskap som väntar på oss. Ikväll blir det mys för hela slanten!

God helg!


Knas

Har märkt att bilderna hamnar i sin egna ordning när jag bloggar från mobilen. Petitess kanske ni tänker? Skitstörigt tänker jag! Men ska det bli några inlägg alls får jag helt enkelt leva med det...

Ha en trevlig kväll!


Babyshower

Igår var det dags för babyshower för Frida, som har BF 2 januari.
Det blev en trevlig kväll med många skratt med härliga vänner! (Såå skönt att få komma iväg och vara sig själv lite!)
Vi åt tacos och gjorde lite "lekar".

  




   

(ALLA bilder är som vanligt lånade, av Ninni.)

 


Pojkvänner


Idag har det vart annat än lugnt. Kul, men nu är jag heelt slut!

Morgonen började med sovmorgon till strax innan åtta. Skönt med tanke på att jag la mig innan nio igår.
Sen drog det igång. Vi träffade Melinda på Maxi för att handla lite. När vi kom tillbaka var det dags för Meja att äta middag. Melinda tog hand om matningen och jag städade och plockade under tiden. När lillan sen somnade fick vi tid för snack och lite lunch. Strax efter ett körde vi först och hämtade Kattis och hon fick tillbaka sin kamera, sen åkte vi inom Mekonomen och köpte avgassystem till lilla bilen, sen släppte vi av Kattis i stan och fortsatte till dagis för att hämta Liam. När vi kommit hem kom Liv och Loke och en stund senare kom Tora, Andreas och Viggo.

Det var full rulle hela eftermiddagen. Vi åt frallor och fikade och barnen busade.









Full rulle!
=)


Tandläkarbesök - check


Tandläkarbesöket gick bra. Det var bara en informationsträff. De hade den förr ute på BVC, men har ändrat det från och med i år. Personligen tycker jag det är bättre, för i grupp blir det mer rörigt och tar längre tid.
Medan Meja utforskade rummet och tandläkarstolen fick jag lite tips från tandläkaren.
Borsta två gånger om dagen med tandkräm, kort och enkelt. Meja fick en tandborste och en broschyr och sen gick vi.

  

Glad tjej med sin tandborste. =)


Presentjakt


November månad har blivit helt sprängfull med födelsedagar!
Tre 1-åringar, två goda vänner, en kusin och sen min kära far.
Och inte nog med det så är det fars dag!

Så var det då det här med presenter.
GE MEJ TIPS!

Hade alla nästan klara, men så är det då det hära med internet och beställa.
Kan ju inte påstå att jag är ute i god tid... =/


Tandläkarbesök


8.10.
Just nu är vi på tandläkarbesök. Det är Meja som ska visa upp sina små vita gaddar.




småå bissingar