Älskade dotter



Nu är Meja snart fem månader och hon växer i en rasande fart. Hon har redan strl 68/74 i kläder och 19/21 i strumpor. Hon lyssnar till sitt namn och vänder sig mot oss när vi ropar. Hennes favoritleksak är en knippe med nycklar som hon fått av sin morfar. Leksaker som låter är oxå jätteroliga, spec den orangea bollen med piggar att suga på. Hon dreglar en himmla massa och har gjort i ett par veckor. Hon tuggar på allt hon kommer åt, helst sina fingrar och sin tunga. Napp har hon använt sedan hon var tre månader, och hon hittade lugnet samtidigt.
Meja har hittat sitt högeröra och drar i det när hon vill tala om att hon är trött. Fötterna är den senaste upptäckten och pyjamasen med ögon på tassarna gör succé.
Hon blir starkare och starkare och nu vägrar hon ligga i babysittern utan sitter rakt upp ist. (Hon har jobbat på med sina sit-ups sen länge.) Hon älskar att stå och reser sig när vi håller henne i händerna.
Hon har, sen några dagar tillbaka, börjat kissa på skötbordet när vi tar av henne blöjan.
Att vara ute i solen är skönt, bara hon har solhatten och solglasögonen på sig. Fortfarande är det lite svårt att andas under filtar eller i motvind, då håller hon gärna andan.
Meja sträcker sig efter det hon vill ha och hon ska gärna ta det vi har.
Hon lägger sig mellan halv åtta och åtta och sover natten genom utan mat sen en månad tillbaka. Hon vaknar vid sextiden och väcker oss med att prata och prata och prata till hon blir frustrerad och börjar tjuta. Sticker man huvudet över kanten till spjälsängen möts vi alltid av ett stort och härligt leende.
Att ligga på magen och öva krypa blir mer och mer intressant. Rulla runt från rygg till mage kom vid tre månaders ålder.
Mamma är helt ok, pappa är bara såå rolig och storebror faschinerar. Moster är kul och mormor och morfar går bra när hon är på bra humör. Faster Kattis är oxå kul och farmor pratar vett och etikett. =) Djur är konstiga men intressanta varelser.
Hon älskar att bli fotograferad och tittar oftast rakt in i kameran.

Mat:
Hon ammas fortfarande en gång på morgonen, thats it. Hon får gröt till frukost och resten av dagen blir det ersättning. Nu har vi börjat med att blanda i antingen mangopuré eller katrinplommonpuré i gröten, och ikväll börjar vi med kvällsmat. Hon är mkt intresserad av mat och studerar oss noga när vi äter. Hon sträcker sig mot våra tallrikar och tittar när vi stoppar mat i munnen. Vi matar henne vid bordet medan vi andra äter, då är intresset som störst. Vi (läs jag) låter henne kladda nästan hur mkt hon vill. Hon får hålla i skeden och gräva i skålen. Nu är vi på jakt efter en bra matstol att ha vid bordet så vi slipper ha henne i knät. Nu när det är varmt ute får hon vatten i flaska att leka med/dricka ute.


Kommentarer
Postat av: Sandra - mamma till Viktor

Så underbart söt hon är eran Meja! Visst är det roligt och se hur dem nästan varje dag lär sig nått nytt :) Kram

2011-04-25 @ 11:19:57
URL: http://sandraivaninoka.blogspot.com/
Postat av: PillanH

naaw så gulligt :D En liten historia om Meja <3

2011-04-25 @ 12:23:11
Postat av: Ninni

Duktig hon är!

2011-04-26 @ 07:21:08
URL: http://ninnirunemyr.blogg.se/
Postat av: Fröken M

Hon är sååå himla söt !! Har viggo en chans ? ;)

2011-04-26 @ 08:25:20
URL: http://frokenmela.se
Postat av: Liv

Så fin hon är :)

2011-04-26 @ 12:17:37
Postat av: ulrica

Söta lilla Meja <3 vilket fint inlägg =) kul att läsa om henne, du borde skriva sådana inlägg lite oftare så man hänger med när man bor så långt borta. Får komma och hälsa på snart igen så hon inte hinner förändras alldeles för mycket. Tänk, hon är snart ett halvår!

2011-04-26 @ 12:24:25
URL: http://ulricalovisa.blogg.se/

Va sa du?:

Namn:
I will be back!

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg?:

Skriv här:

bloglovin
Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...