Recept på dagens julbak


Saffransskorporna hittade jag på Leilas hemsida HÄR. Dom blev rusktigt smarriga och älsklingen tyckte jag skulle öppna ett bageri och börja sälja dom. =)

Leilas Rocky road receptet hittade jag HÄR. Gjorde lite på en höft sådär och det blev riktigt lyckat!

De brända mandlarna blev helt ok. Skålla mandlarna och stek dom tillsammans med massa florsocker i en stekpanna. När mandlarna sugit åt sig det smälta florsockret häll upp på en pappersklädd plåt och strö på mer florsocker så de lossnar från varandra.

Mintknapparna var svåra att göra, (och är inte klara än). Det var svårt att få smeten stel så den får helt enkelt stå sig över natten.
Vispa 1 äggvita skummig och tillsätt 3-4 droppar pepparminstolja. Blanda i ca 5dl florsocker tills massan är fast men fortfarande smidig. Vänd upp massan på florsockertäckt bakbord och arbeta den mjuk och slät. Rulla kulor som plattas till. Tryck gärna till med en gaffel så att de blir randiga. Smält 100 g mörk choklad över vattenbad. Doppa mintrundlarna i chokladen. Ställ på galler för att stelna



I morgon ska jag köpa fler fina glasburkar så jag kan förvara mina skorpor lika fint som Leila. =)

Kommentarer
Postat av: Ninni

Ja Leilas saffransskorpor och rockyroad finns här hemma också. Underbara!

2011-12-16 @ 09:19:06
URL: http://ninnirunemyr.blogg.se/

Va sa du?:

Namn:
I will be back!

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg?:

Skriv här:

bloglovin
Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...