Kardemummaskorpor
Här kommer receptet på de kardemummaskorpor som jag bakade igår:
1 tsk kardemummakärnor
100 g mjukt smör
dlströsocker
2 st ägg
1 dl sötmandel
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Stöt kardemumman i en mortel.
3. Vispa smör, strösocker och kardemumma krämigt.
4. Rör ner ett ägg i taget.
5. Hacka sötmandlarna grovt.
6. Blanda mandel med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
7. Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper.
8. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
9. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
10. Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
11. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de är helt torra.
Smask!
Kommentarer
Trackback